Tuesday, February 5, 2013

Perkembangan alysa 11 bulan

Alysa 11bulan :)

Dah besar da anak mama ni...lama xupdate perkembangan alysa...walaupon progress alysa agak lambat kalau nak compare ngan orang lain,tapi mama tetap bangga ngan anak mama ni...gud job sayang...;)

1.1.2013 - alysa pandai tepuk tangan...hahaha,lambat kan??xpe,biar lambat asalkan alysa boleh follow ape yang mama cakap..




4.1.2013 - alysa pandai genggam tangan...bile nyanyi lagu cekur udang gamit,jari jemari halus tu mula la bergerak2...cute sangat ;)

14.1.2013 - gigi alysa tumbuh 2 batang kat bahagian bawah sekaligus...dan betapa hebatnya anak mama ni,xdemam pon masa tumbuh gigi...kuatnya dia...






Lagi2 progress alysa yang mama xingat tarikh2 nya ...

Alysa da pandai give me five...bile mama said : give me five,dia pon laju je sep tangan mama...

Bile mama tanya : who's alysa??put up ur hand...fuh,tinggi tangan dia angkat

Bile mama tanya : where is ur hand?show me ur hand please...alysa akan gerak2 kan tangan dia

Bile mama tanya...where ur leg??alysa shake2 kaki dia...alolo...comelnye

Bile mama suruh buat flying kiss,alysa cepat2 buat gaya flying kiss sambil bunyi muaahhh...geram tau!!!







Alysa da pandai salam,pandai aminkan doa...dah ada perasaan belas kasihan,kalau orang pukul mama,pastu mama pura2 nangis,alysa pon akan nangis...hahaha,kelakar je rasa...

Ape lagi erk??dari segi pemakanan,da macam2 alysa makan,tapi mama still pantau...no sugar no salt...tapi kalau balik umah mak ira,hadoii,seme bende ayah n mak ira suap...tapi xde la mengarut sangat...tapi kekadang diluar batasan lar kan...:(





Alysa masih minum fully susu mama..alhamdulillah,rezeki alysa masih ada walaupon mama terpaksa kais pagi dan kais petang...everything for u my dear ;)

Jalan???hahaha,alysa penakut,bile suh berdiri pon dia buat lembik2 kaki...apetah lagi nak tgk dia jalan without support...tak pe la darling,slow2...kang da start jalan mama plak xlarat nak kutip plak...huhu




Ok,till here..nanti kite cerita lagi...daaa ;)

1 comment:

veesakura said...

comelnyer pic second last tuh! hihihi. alahai pandainyer alyssa! dah pandai salam, amin kan doa, budak bijak nih :)