Monday, August 13, 2012

IBEX @ KLCC

assalamualaikum aunties semua :)
ari ahad ari tuh, alysa ikut mama g jalan2 kat epo baby klcc...

jom tgk ape yang papa n mama shopping untuk alysa...hihihi...TQ PAPA...sbb menghabiskan duit untuk alysa...hihihi..;)



 taraaa....cloth diapers...
fuiiyooo, akhirnya aku terjebak dengan cloth diapers...lalala

masa g expo bb ari tuh, aku dapat penerangan yang cukup lengkap dari sales girl lovely world...dan akhirnya aku berjaya menghabiskan duit disini sebanyak rm240...hihihihi...


ada 3 cloth diapers
6 insert biasa
3 insert untuk overnite



nanti lar aku cerita pasal cloth diapers nih dalam entry lain yea..


singgah cerelac..sebab nak cari ape makanan yang alysa bolew makan...aku tanya dia ada sampel free tak...nak try dulu kat alysa, sekali dia kata ada free...so aku dapat la 2 pack sample...satu pack tuh ada 2 pc cerelac...dia bagi aku jenis beras yang warna hijau nih sebab alysa minum susu badan...dia suh campurkan sikit susu, pastu kacau...kemudian bagi kat bb...

insyaallah minggu depan kot nak start...hihihi, harap2 alysa suke






nih plak aku memborong barang2 untuk persediaan alysa kepada solid food...bak kata mak aku, anak zaman skang nih untung...macam2 mak bapak beli...



ira dah lama aim nak beli food feeder nih...asek mencari tapi xjumpe...yang ada pon online...pastuh g anakku...tapi ada yang jenis net...macam tak best jea...

so masa g IBEX ari tuh, ternampak nih...ingat nak amik food feeder je satu...pastuh nampak travel set nih plak...so terus grab lar...
kalau ira beli 1 jea food feeder tuh rm28...dah alang2 tuh, beli je travel pack nih...huhuu

rm60
ada 6 bende
1. sudu
2. garfu
3. gunting
4.food feeder saiz L
5.food feeder saiz S
6. bekas makanan

korang lew g tgk kat link ni
kids me food feeder





yang nih plak blender...senang kalau nak bawak g travel....tak de lar ko nak bawak blender besar2 tuh kehulu kehilir kan...pastuh senang je gune dia...kalau nak tgk macam ne nak gune, meh click sini

ira tak penah tgk pon bende nih, n tak de terpikir pon nak beli...pastuh masa kat xpo tuh dia ada buat demo...n ira rasa dia sangat menyenangkan proses untuk aku sediakan makanan alysa...hihihi...tak de lar nak kene buat bubur sampai seperiuk, padahal alysa nak makan 5-6 sudu je kan...

so aku pon terus grab jea...rm70.00

yang nih paling ira suke...macam best je...blew klik kat link nih...

yang nih aku dapat free...beli 2 bende kat atas tuh, dapat free satu gyro bowl :)
kalau nak beli asing harga dia rm 12.90
so aku jimat rm12.90 lar...huhuuhu

kalau korang nak beli barang2 nih seme, ada jual kat fb baby&kids...g lar cuci2 mata :)



taraa...alysa makan kurma gune food feeder...n she like it so muchhh :)

alhamdulillah...akhirnya aku berjaya exclusive breastfeeding alysa sampai dia 6 bulan...n her first solid food is kurma...:)


korang g tak IBEX ari tuh??ape yang korang borong??

3 comments:

Lelaki Ini said...

wah..
bestnya!

P . J . A . A . M . I . R said...

nti klo alysa dah pki cloth diapers tu, nti review kt aku ye.. hehe..
bestnye food feeder dia.. klo food feeder je ade ? cm nak la plk..

luvira said...

pja...ada jea...ko g cari kat link aku bg kat atas tuh...bay and kids mall