Wednesday, March 23, 2011

kehidupan selepas kawen???

sambung entry semalam, takut dengan kehidupan selepas kawen???
sape yang pemalas macam saya nih, mesti mengalami situasi macam saya nih kan??



terus terang cakap kat sini:
ira tak tau mengemas,
ira tak tau masak,
ira tak tau buat tuh,
ira tak tau buat nih...


ape yang ira tau??

duk dalam bilik..bergelumang ngan selimut tebal..tuh jea..hihihi..memang pemalas kan??


jom kite tengok beberapa situasi yang menakutkan saya...

situasi 1
balik kerja, berehat dalam bilik sambil ber facebook..alih2 dengar suara merdu memanggil
"ain, turun makan"
yaeh, masa untuk makan...tapi lepas kawen???

ianya akan bertukar begini:
"eira, bile nak masak???
errkkk...agak2nye ape ira nak jawab ehh???



situasi 2
selalunye baju semua dah siap tersedia, tinggal amik dalam almari n pakai je..
tapi lepas kawen??

ianya akan bertukar begini:
"ira, mana baju i nih??dah basuh ke lom??
errkkk...agak2nye ape ira nak jawab ehh???



situasi 3
hujung minggu adalah hari untuk tido sampai tengahhari..tak de sape pun ganggu..
tapi lepas kawen??

ianya akan bertukar begini:
"ira, breakfast dah ready ke??

errkkk...agak2nye ape ira nak jawab ehh???



aarrrggghhhhh...tolong...sesak nafas!!!!!!!!!

6 comments:

K.I.N.A said...

dah..tapau je..haha..xpe ira..boleh memasak sama2..sweet kan..tengok recipe online kat myresipi..best..

NurulHayatiNordin said...

haha~ ready ye puan-to-be ira. tak sabar nak tgk ko pas kawen. haha! Takpe2 dun wori bole belajar dari aunty2 ko yang sgt sporting tuh kan.

Sharifah said...

hehhe...saba ye ira..
time ni la syaitan nk mgoda kita jgn wat benda baik...
kuatkn smgt..pasti boleh..
awal2 kawen mmg perlunya toleransi, bukan time bcinta je tolak ansur..hehhe
takde org sempurna & tbaik tp kita leh belaja utk wat yg tbaik..
gdluck dear...

Reen Tart Nenas said...

xtau masak boleh belajar :) perempuan mmg ditakdirkan untuk memasak. sedap tak sedap belakang kira, tp kena belajar la. tgk mak masak :)

mula dari skang, xboleh malas2 lagi :)

choclairissa @ intan said...

haha..i pun bukan terer sgt ira..semua kene belajar..tapi paling penting bgtau hubby dr skrg..so die xboleh nk high expectation kt kite..die tu pun..pandai ke repair ke?pandai ke tukar pipe bocor..hahaha

belaja2..

luvira said...

aaaa...semua, terharu baca komen2 diatas...memang tengah berusaha untuk menjadi isteri yang terbaik...huhu...

harap2 dapat bagi yang terbaik pada si dia ;)

TQ semua