Sunday, August 30, 2015

Jom breakfast

Morning sunday...

Ari ni papa kite xg sunday ride...so boleh la kite g bekpes ngan papa kite...yeay...



Tapi sunyi lah, adik afryna balik kampung ikut tok mom ...hmmm

Thursday, August 27, 2015

Tips Memilih Pakaian Sukan Wanita

Salam semua…aih, lama tol rasanya tak g bersukan ni…tetibe opis plak ada buat event cycling..wawawa…ko ada rasa macam nak join ke?? Lama oii tak naik naik beskal…kang jatuh tergolek dah macam mane :P

Ok, meh sini nak cerita antara tips2 penting nak pilih pakaian sukan wanita..korang suke beli yang macam ne??macam aku ni, lebih suke kepada brand…hahaha, bukannye sebab aku banyakk sangat duit, tapi lebih kepada memandang kepada kualiti dan yang pastinya harga mampu milik dan tahan lama…

Contoh brand yang aku selalu pakai, NIKE  n ADIDAS...ni memang favourite brand la…tapi kalau laki aku, dia suke PUMA, kadang2 ada gak REEBOK…tapi yang paling belambak kat umah tu, brand ADIDAS n NIKE lew…





Harga memang mahal sikit la tapi kualiti kain dengan memang kene la ngan harga…yang paling penting tahan lama…so mana lebih jimat?beli murah tapi asek nak kene tukar or beli mahal tapi tahan lama..cer korang bgtau??


Next, sila pastikan pakaian sukan yang korang pilih tu sangat sesuai ngan saiz korang…jangan la plak ko pakai baju saiz M, dah ko g beli saiz S, kononnye nak bagi fit tak de gedebeh masa cycling or jogging nanti…haih, kalau ketat sangat pon tak selesa kak oiii, tapi kalau longgar sangat pon tak sesuai gak…pilih yang sedang2 gitu 


Haaa, yang ni PALING penting…sila pilih dari material yang sangat menyerap peluh tau…kalau baju tu tak serap peluh, haih, tok sah tulis la, haih…busuk weh…selekeh pon ada tgk peluh menitik2…dah plak tuh, kompem korang tak selesa kan…nak ke cenggitu??mesti tak nak kan??



Dan yang last sekali, sile pilih pakaian sukan yang muslimah tapi trendy gitu…Nampak stylo la sikit…hahaha, kalau macam alysa, kompem nak baju kaler pink ajo…nasib baik lew NIKE banyak koleksi baju sukan kaler PINK gitu…hahaha…


Ehh, korang selalu beli kat ne eh kalau baju2 sporty gini??
Haaa, kalau korang jenis gaya aku, jenis yang malas giler nak kuar berjalan, meh sini aku nak bgtau satu tempat best…dengan satu klik ajo korang terus dapat shopping gitu…terus je g zalora!!
Haaa, kan mudah gitu…lalalala…semuanya hanya dihujung jari tau…tau2 je dah sampai depan umah gitu…
K lah, banyak plak membebel, aku nak g shopping jap, kat mana? Alar tak yah jauh2, zalora kan ado 





Tuesday, August 25, 2015

Raya pertama 2015

Raya dah sebulan berlalu...
Aku baru la kedek2 nak citer pasal raya...

Hahaha...
Suke aku la kan, blog aku, ko suke ko baca, xsuke boleh ignore...(eh, bajet mcm la ada orang baca kan blog sepi ko ni...hahaha)

Hmm, raya tahun ni sama mcm cerita tahun lepas...haih, dah 2 tahun aku rasa kat umah mentua...suke??hmm, aku ok je raya memana pon...tapi yg xoknye kalau masa raya tapi terperuk kat umah xg jalan raya...haih, lemah tol aku rasa...

Patutnye tahun ni giliran raya umah aku...bermakne kata sepatutnya balik kelantan la...tapi disebabkan aku xdpt cuti raya...esok nak raya tapi ari ni ko kene keje lagi, makanya tuka planning...balik kkb ajo lah kite...xpelah aku pasrah...haha...

Pg raya, aku satu family je anak beranak...mak mentua aku n abg ipar aku sorang, yg len blk umh mentua...haih, agak bosan la jugak...so bg nk ilangkan bosan, thn ni mmg byk tol kitaorang bergamba...dah mcm upah potografer plak buat outdoor photoshoot...jom lah kite belek gamba pg raya ni dulu...


Masa ni aku sibuk lew nk siapkan model kecik ni...ko ingat senang ada sorang anak diva, tudung senget sikit xboleh, minum air sikit dah kata lipstik ilang, nk kene tacap blk...haih...


Haa, anak dah siap posing mak plak tag kemane hala


Haa, ada tak yg nk amik diva kecik ni jd model??? 


Yg ni payah sikit...adei payah tol nk amik gamba dia...owh ye, citer disebalik baju di atas, baju tu mama beli kononnye baju kurung rompers tu...ikut saiz dia la..12-18bulan...sekali bwk blk singkat la plak...nasib ko la dik...nk tuka da mmg tinggal last piece...so bj kurung jd la bj skirt...huhu..


Akhirnye ada gak gamba aku berempat dipagi raya...haih, jenuh tol nk dpt tangkap gamba berempat...k lah, tetibe ngantok plak...nite



Pregnant??

Hmm, zaman skang ni, kalau ko pregnant, perut bulat tengah sarat pon orang buat2 tak nampak je...lagikan yang perut kecik molek je...



Sometimes aku xpaham la orang sekarang ni...tau la ko balik keje penat...tapi ko penah bayangkan tak yang orang mengandung tu lagi penat nak kene berdiri...tolonglah bagi kerjasama sikit kan...



Dah la, xmo bebel panjang ari ni...kejadian jadi depan mata aku...nak amik gamba bagi clear pon xlew jugak...maklumlah berhimpit2 nek tren...macam sardin...so amik la gamba sipi2 ajo...

Ok bye, jumpe esok plak...✌️✌️

Thursday, August 20, 2015

Kasut cantik comel...g tgk ig detimoda

Korang, ni nak habaq mai...aku xpenah2 menang give away, kali ni boleh menang...hahaha...mcm xcaya la pulak...

Alkisah ceritanya, ada la satu group seller ni buat giveaway kat whatsapp je pon...banyak kali dah aku join, kompem kalah...sebab kalah, aku nebes yang amat...hahaha, gaya mcm nak jawab pekse sekolah...klako pon ada...

Ada ke patut setiap kali nak jawab soklan giveaway kompem jantung aku mcm nak pecah punye la nebes kan...bergetar laju ko...ekekeke, aku dah kawal pon jadi cenggitu... FYI aku mmg darah gemuruh...memang xboleh ada pape yg perlukan perhatian lebih aku xboleh nak fokus...

So kali ni, aku nekad xmo join dah...alah, giveaway senang je kot... Ko bagi je balik ayat apa yg orang tu buat ikut masa yg ditetapkan...

Sumpah aku xde niat pon nak masuk...mmg xbersedia langsung...sebab aku tau kalau aku beria2 nak kompem xdpt...so kali ni aku xprepare...tapi tah mcm ne tah, tetibe waktu yg ditetapkan aku pon boleh taip santai je word yg diberikan pastu send...pas send tu aku tido...ye lah kan, dah kompem xmenang...nak buat pe aku tunggu result...

Tetibe esok pagi aku bukak whatsapp cakap aku pemenang  mcm xcaya je celik2 mata ada orang bgtau ko menang...pengsan kejap aku rasa...hahaha...

So dipendekkan cerita nilah hadiahnye...cantik kan??aku memang kenan sungguh kasut2 kat ig ni....lama dah aku usha...nak nak yang hello kitty tu...haaa, dapat ke alysa ni kompem xmo bukak kasut aku rasa...xpe nak, nanti mak menabung ye demi membeli kasut hello kitty mu itu...



Dah malas cakap banyak...sape nak kasut yang cantik2 mcm alysa pakai ni boleh g terjah terus ig : detimoda ... Ingat tau, follow terus : detimoda





Tuesday, August 18, 2015

Hilangkan rindu

Lama sangat xborak2 sini...
Serius rindu...

Nanti lah nak mula jinak2 kan diri balik ngan blog comey ni...

Dapat tulis dua tiga baris pon jadi dah kan...

Ok bye, jumpe esok pulak 👇👇