Thursday, January 30, 2014

checkup 2nd baby : 22 week

assalamualaikum semua...
semalam balik keje, laju2 g checkup adik baby..
sebabnya, mama dah terlupe yang sepatutnye mama g checkup on 21/1 ari tuh...
tapi mama dok la perasan mama punye tarikh checkup 28/1...hihihi

sekali masa tgk buku rupe2nye dah lepas tarikh...
so semalam laju2 g klinik..
bawak sekali kakak alysa nak intai adik baby...

amboii kakak alysa kuat tol membebel skang nih..
tak larat dah mama nak dengar nak oii..
lebih2 lagi dia skang nih dah pandai buat ayat

contoh ayat yang selalu mama dengar
'waa...atiknye' (wah, cantuknye)
'eee..akitla mama (sakitla mama)
'mama, nak cucu' (mama, nak susu)
'alar, nak ikut'

dan macam2 lagi...

kalau nak banding ngan sebelum nih, alysa pandai sebutan perkataan je, tak pandai lagi nak gabung menjadi satu ayat...dia pandai buat ayat nih dalam sebulan yg lepas...

mama tak boleh nak bayang la kalau dia dah pandai cakap betul2, tah apa la lagi yang dia dok membebel...mulut tu tak berenti bercakap...kadang2 rasa macam nak seletop je mulut tuh...pok pek pok pek macam mak nenek...huhuhu...

tapi mulut mak nenek tu la yang hari2 mama rinduuuuu nak dengar...kalau dia tak de, rasa sunyi sangat rumah...

ehh, ni nak update pasal adik baby kan...
huhuhu, so far adik baby sihat, berat terkini 580g (22 week)
berat mama plak naik mendadak..
dari 38kg naik 43kg...

wooowwww...
mama suke!!!
tapi yang mama tak suke, bile next checkup mama kene minum air gula..

apa??
air gula??
owh tidakk!!!!!!!
tak tau macam ne rasa....
tak penah minum lagi...

masa scan semalam,
adik baby macam biasa la bergerak aktif...
tunjuk skill la tuh...

yang kakak alysa plak tak abis2 duk panggil baby2 sambil membebel tak paham apa bahasa dia tuh..
yang kelakar tuh, tgh2 scan tuh, adik baby boleh buat aksi tutup telinga ngan dua2 belah tangan tuh...
agaknye adik baby pon cakap kakak alysa nih asek membebel je, sakit telinga adik dengar...

owhh...
tak sabarnye rasa nak tunggu adik baby keluar
tak sabo nak tengok reaksi kakak alysa bersama adik baby...

semoga adik baby n kakak alysa sentiasa sihat2 selalu..
ok, sebelum entry berakhir, jom kite tgk gelagat kakak alysa masa menunggu kat klinik :)



Langkawi 2014 – part 1

Bismillahirrahmannirahim,
Assalamualaikum / salam tahun baru cina..

Ok ok, jom update pasal trip ke LANGKAWI ari tuh sebelum citer nih menjadi basi n aku punye memori semakin tipis…

Sebenarnye planning nak g langkawi dah lama dah…tapi tak la pegi2, sebabnya laki aku dok sibuk kerja n laki aku malas nak drive kalau jauh2 nih…
So harapan tinggal kenangan…ko berangan je la ira…so aku pon berangan la sambil2 tgk wesite AIR ASIA…alar, website tiket kapal terbang murah tuh??

Skali time aku tgk godek2 tuh…tetibe aku tgk ada tiket murah…
RM50 ++ je untuk pegi
RM60++ untuk balik…

Bagi aku tu dah murah la tuh…bgtau kat laki…laki on jea dengan syarat aku blanje tiket flight…hahaha…
So aku pon risik2 kat membe2, tanya harga tiket nih murah ke tak…
Skali membe aku kata dia penah dapat lagi murah la, rm39 je sehala…
So aku jadi berbelah bahagi…tak jadi la beli…hahaha…sebab kedekut kan…

Esoknye aku bukak lagi…tapi kali nih aku bukak hala ke petang plak…
Guess what???
Harga tiket lagi murah!!!!!
Rm26 pegi
Rm29 balik..

Oh mai…mai..owwhhh…
Laju2 call laki…nak kompemkan beli tiket..
Pastuh tengok tiket untuk alysa rm50…sebab infant kan..
Owhh demm!!!
Dah la tak de tempat duduk, pastu lagi mahal dari aku laki bini…

Try buat kids, tapi tak lepas sebab alysa tak cukup 24 bulan lagi…
Sbb bengang alysa punye seat mahal, aku tak jadi booking…
Hahaha…sengal kan??

Pastuh malam tuh aku nyesal la plak, sebab tak booking tadi, so aku bukak balik air asia…
Harga dah lain…rm100 ++
So aku terus tutup laptop, malas nak tgk…buat sakit hati!!!
Laki aku duk membebel cakap aku kedekut sangat, pasal hal alysa, terus tak mo book tiket murah tuh…huhuhu…
Aku??pasrahhh, sambil dalam ati menyesal tak sudah!!!

Esok paginye, aku try n error lagi skali…
Tgk tiket harga macam ari tuh, masa memula aku tgk…yang rm50++ pegi sahaja..balik rm60 ++
So aku xnak…tutup balik website..
Petang tuh aku bukak lagi skali..
Ehh, mata aku bersinar2 kau..
Flight yang sama, aku tgk malam tadi harga rm100++, pagi tadi rm60++, petang tuh aku tgk rm26 ++ je..
Tak de pk panjang dah…

Aku terus book, amik tiket pegi rm26 sorang laki bini, + beg 20kg
Balik plak rm29 sorang + beg 45kg (gile banyak amik beg sebab nak shopping banyak)
Alysa plak rm100 g balik untuk infant…gggrrrr…geram je aku…
So kesimpulannye tiket aku untuk 3 orang bernilai rm308 sahaja untuk pergi dan balik berserta beg… J
Sukeee…masa nih tak pk dah kalau orang nak kata ada yg lagi harga murah ke, sebab aku pk masa nih nak g berjalan je, kalau aku tak booking terus kompem aku xdapat nak berjalan dah…hahaha…

Ok, abis citer pasal nak booking tiket pond ah panjang berjela..
So aku stop kat sini je lah… J
Nanti sambung next entry plak…

Kesimpulannya, kalau nak booking tiket air asia, booking la time petang…jangan booking time pagi or malam…harga dia berbeza, ikut sedap hati je nak tukar2 harga walupon ko tgk flight yang sama ok…
Bukannye flight lain2…


So buibye…aku nak g lunch nih… J

Tuesday, January 28, 2014

genting highland 2014 : part 2

assalamualaikum,

hihihi, ok jom sambung cerita entry yang lepas...yang aku cerita separuh jalan tuh...


aku amik yang indoor je...nak melayan kan alysa je la pon...
RM32 sorang...rasa macam tak berbaloi je...bukannye banyak pon mainan yang boleh main..
masa aku tanya kat kaunter orang tuh kata seme boleh main yang ada kat indoor nih...
so kitaorang tgk list tuh macam banyak la kan...so pk2 macam berbaloi la nak beli...

sebenarnye dia TIPU ok...
ada sesetengah permainan je yang ko boleh main unlimited tak kire bape kali ko nak main asalkan ko sudi beratur berulang2 kali...

tapi banyak sangat permainan yang best ko tak lew masuk, kene ada extra caj plak kalau nak masuk....
huhuhu...macam snow walk.ripley believe it or not...apa lagi ehh? aku pon dah tak bape nak ingat sangat...

tapi yang boleh main ada la dalam 4 jenis mainan
1. main kuda marry go round
2. nak ketapi (yang nih alysa suka sampai tak nak turun...haih..
3. floating boat
4. ketapi krismas yang ada rusa tuh..

pastuh ada la mainan yang alysa tak boleh nak main tapi boleh main dengan adanya tiket indoor
1. bumper car
2. roller coaster



kite ukur tinggi dulu...
bawah 90 cm FREE of CHARGED


alysa sibuk nak main kete ni
kesian plak tgk...tapi masalahnye, dia ada min height and max height..

kalau ikut kelayakkan alysa memang layak la
tapi kalau dia naik sorang agak bahaya..

mama plak tak boleh naik sebab terlebey tinggi..
memang untuk budak2 kecik je..


kesimpulannye,
alysa menangis tgh2 orang ramai tuh...
huhuhuhu...


mama n alysa
mama at 18 week 2nd pregnancy
alysa : one year eleven month

skang nih tgh seronok jalan2 ngan alysa sebab dia dah pandai macam2.
pastuh dah tak yah susah2 nak dukung sangat, sebab dia memang sangat2 suka berjalan...kecuali kalau time dah penat sangat tuh la baru dia nak berdukung...

tapi...kene more ALERT...kalau boleh double triple alert...dia sangat laju...
jangan cuai walau sesaat....sebab sometimes dia tak mo kite pegang tangan dia...
gaya macam dah besar sangat la, nak jalan sendiri...

kesimpulannye, best g lepak2 genting la, sebab suasana dia sejuk sangat..
rasa macam nak pindah duk tempat sejuk je...
huhuhu...


note : tapi skang nih musim ala2 winter kan kat sesetengah negeri di malaysia...
;)

Friday, January 24, 2014

Sakit itu penghapus dosa

Assalamulaikum,

Tetibe je diberi kekuatan untuk menaip pagi ni...xbukak lappy pon,juz menaip di hp...so mayby setting akan lari sikit...

Kami sekeluarga diserang virus demam selsema n batuk...
Semuanya bermula dari jelan kot...sebab balik je dari langkawi,badan dia memang dah start panas...so terus g klinik ari ahad tu...dia makan ubat mcm biasa...

Aku n alysa masih sihat...xde patanda akan diserang virus...lagipon cuaca dilangkawi memang sangat2 panas...tapi walaupon panas,tetap berangin...aku suke...owh,entry g langkawi xbuat lagi,sebabnye gamba still xtransfer,so yg tu nanti cerita dilain entry..

Hari selasa,alysa start selsema..aku ingatkan selsema biasa yg xkan melarat...disebabkan alysa sangat sangat sangat susah untuk makan ubat,so aku xbagi dia ubat...juz gune kaedah teadisional...sapu kunyit hidup atas batang hidung dia n sapu vicks kat dada n tapak kaki dia...selalunye keesokkan hari tu hingus akan kering dengan sendiri,tapi kali ni tak...

Hari rabu,aku dah start rasa sakit badan..tapi sayang nak mc sebab pk minggu depan nak cuti panjang raya cina kan...so kalau boleh aku xmo la abiskan cuti aku sia2 je utk bulan ni...rugi ooi,ni baru jan,aku punye kuata mc ada 22 hari je...in case nanti2 bulan2 yg akan datang aku sakit teruk ke mcm ne kan...so aku gagahkan diri ke opis macam biasa...

Sampai je opis aku perasan yg aku dah start selsema...nasib baik aku ada tisu sekotak...so xde masalah sangat...teruskan bekerja,tapi badan makin lemau...suasana persekitaran aku rasa sejuk sangat2 sampai menggigil2...hingus plak meleleh macam paip bocor,xboleh nak kontrol langsung...bersin pon xhenti2...so dlm kul 11 tu aku dah xtahan...di lari sekejap kononnye nak tdo kat dalam bilik rehat...

G bilik rehat...langsung xboleh tdo sebabnya badan makin sakit n aku rasa aku dah start demam...dalam kul 12 tu mmg tahap dah xboleh nak bertahan lagi...

Call jelan mintak tolong dia amik secepat yang mungkin sebab aku mmg da xtahan tahap max...

Aku xjadi tdo,balik tempat duduk gagahkan diri sambung kerja yang tertangguh...rasa mcm lambatnya masa berlalu...

Kul 2 jelan baru sampai,dia bz,so xboleh nak amik cepat sangat...so balik terus g klinik...

Ya allah,menunggu dekat sejam...bile badan tgh sakit,rasa sejam tu macam 5 jam...sangat2 menguji kesabaran...bile tiba giliran aku,check suhu dah 39'c... Patutla badan sakit sangat...demam pon dah tinggi...
Tapi disebabkan aku pregnent,so doc tak bg antibiotik / ubat yang kuat2...

Balik rumah makan ubat n kononnye nak berehat nak tdo...
Tapi aku xboleh nak lelap mata langsung...kalau lelap pon dalam 5-10min...pastu aku tersedar...bile badan n tekak terlalu sakit tambah plak hingus meleleh xberenti2 mmg buat ko rasa xselesa sampaikan xboleh nak tdo...

Nasib baik jelan buat keputusan nak balik umah ibu...so alysa lebih terurus n ramai orang boleh jaga...nak harapkan aku waktu tu memang tak la...dok bekurung je dalam bilik...xnak gangguan dari sesapa pon..

Aku langsung xboleh nak tido...langsung...sampaikan satu tahap,kul 5 pagi aku kejutkan jelan...suh gosok belakang badan aku...rasa sakit yang amat2...mcm kene cucuk je rasanya...sakit tekak yg teramat2 sampai suara aku hilang...
Aku xmenangis,tapi air mata sentiasa mengalir,maybe sebab panas dalam,so automatik air mata akan keluar...

Jelan bangun,urut belakang...buatkan air milo secawan,bagi aku makan ubat, pastu kalau xsilap aku,dalam kul 6 lebih tu baru aku terlelap sendiri...

Aku makan ubat ikut time,tapi maybe demam aku teruk sangat,dos ubat yg doc bagi xkuat,so makan ubat pon macam xde pape effect...

Hari khamis
Seharian aku tdo je kejenye...mmg sangat2 xlarat nak bangun...

Mlm khamis tu,aku rasa mcm xde perubahan,so jelan ajak g klinik lain plak...bawak alysa skali sbb suara dia pon dah serak2 and dia pon dah start batuk...cumenye alysa xdemam...juz batuk n selsema..

G klinik malam tu,doc check suhu aku dah turun 37'c...so dah xdemam sangat la...dia bagi ubat,balik tu aku makan ubat dari klinik baru..

Malam tu aku boleh tdo lena..

Hari ni
Hari jumaat..
Aku mc lagi sebab semalam doc dah siap2 bagi mc kat aku...
Bangun subuh tadi,badan still sakit2...
Suara dah hilang
Batuk n selsema still ada
Tekak still rasa perit
Tapi alhamdulillah demam dah kebah..

Hopefully hari ni or esok boleh recover sepenuhnye...dah lama rasanya xsakit teruk mcm ni...selalunye demam biasa2 aja...xde la sampai mc 3 hari...

Alysa pon nampak mcm dah ok,tinggal batuk je, and suara pon dah serak2 alar2 rock star...tapi budak tu walaupon sakit still boleh bermain macam biasa...huhu

Laki aku cakap,lagi susah jaga aku dari jaga alysa...sebabnye aku ni lembik,asal xtahan je mulalah aku nak menempel kat dia...suh urut la suh ini la suh itu la...hihi,alor,masa ni la time nak manja2 kan...

So sampai sini saje lah entry panjang tanpa gamba kali ini...doakan kami cepat sembuh ye...terima kasih atas doa kalian...

Owh,last but not least...



Alysa xbangun2 lagi...tido pon ada gaya tauuu...

K bye
Assalamualaikum

Tuesday, January 21, 2014

Review : genting highland

1 januari 2014
act tak de planning pon...
owh, maksud aku tak planning is, tak plan nak g 1 jan ari tuh...
memang dah lama nak g genting, last aku g genting zaman anak dara dulu kot...
time cintan cintun gitu...hihihi..

kali nih datang dah bawak anak sorang...
siap bawak anak lagi sorang dalam perut...
tak ke lama dah tu??

lain la laki aku, tiap2 minggu naik genting..
g sunday ride katanya...asal sunday je g lepak bekpes ngan kawan2 atas bukit genting tu haaa...
tinggal lew anak bini dia nih dok melepak kat umah je..
sebab tu bile aku ajak dia g dia tak mo, katanya dah boring, lagipon tak syok g nek kete, tak lew layan corner katanya...
aku sekeh kang baru tau...

setelah proses pujuk rayu,
sambil2 aku ajar alysa buat ayat sedih sikit,
pagi tahun baru tuh, laki aku kata...
"jom, kite naik genting"

mane ko tak teruja...memang dah lama nak g kan..
so siap2, start kete terus jalan :)




la hai, aku kisah menarik masa nak naik genting tuh,
tetibe la plak kete aku boleh termati tgh2 bukit tuh..
tak ke ko cuak...tgh2 selekoh2 tuh, kete plak laju2 walaupon kat selekoh...
ngeri ko tau...kete aku boleh mati tetibe...

tak tau apa punca...maybe dah lama tak servis kot..
tetibe plak naik bukit tinggi...kete pon semput..
tapi kejap je...
laki aku matikan enjin, tengok2 apa2 yang patut, dalam 15 minit gitu kete dah boleh start..

terus aku suh ajak laki naik cable car je..
risau gak kan takut kete tak lew naik tinggi lagi..
tapi lakiku malas nak naik cable car...

katanya leceh, kene beratur panjang...nak menunggu lagi..
so dia dengan selamber je naik genting ngan kete semput aku tu.

alhamdulillah, sampai gak kami ke atas bukit tuh...
syok ooo... sejuk gile...
haih, mak yg tgh mengandung nih memang la sentiasa panas je, so aku mmg suke sangat2 dok atas tuh..



ko tgk, alysa pon suke ko...
mulut tu asek membebel je sepanjang jalan...
syok sangat kot dapat berjalan...

lagipon dah lama kitaorang tak g jalan2,
sebabnye laki aku asek la keje jumaat sabtu ahad.
tiap2 minggu...boring tol..




ok, tujuan sebenar naik genting bukan untuk bermain or masuk ke taman tema..
juz untuk jalan2 and pusing2 sambil menikmati angin sejuk.

TAPI

bile alysa dah tgk semua permainan yang ada,
mulala dia tunjuk nak itu nak ini...

lalu papanya buat keputusan,
jom la mama, g beli tiket...

g la ke kaunter tiket...tgk bape harga tiket...


***to be continue...sebabnye entry ni dok dalam draft dah berzaman...berzaman jugak la kang aku nak perabiskan menulis...so post dulu yg ni...nanti aku rajin aku taip lagi sambungan dia...hihi...jangan marah aaaa... (^_^)






Monday, January 13, 2014

3d/4d scan + detail scan??

assalamualaikum..

again...aku memang excited kalau bab scan baby nih...untuk pregnancy kedua nih, aku lebih excited, kalau boleh tiap2 bulan nak g scan baby...n memang tiap2 bulan aku scan baby...sbbnya mengandung kali nih aku tak g check up kat klinik kerajaan...semua aku g kat klinik panel je...: klinik sri indah, taman samudera gombak...jumpe ngan dr padilah...sangat ramah, n yang penting dapat jumpe doc pompuan setiap kali check up n dapat tgk baby skali dalam perut...

kalau ko g klinik kerajaan, ya ALLAH, sampai sakit2 badan aku menunggu, kalau ko g kul 7 pagi, belum tentu kul 9 pagi tuh nama ko kene panggil...pastuh cek air kencing, amik darah...pastu masuk bilik nurse, nurse membebel2 tah bende yang sama tiap2 bulan pastuh balik...tak de scan or jumpe doc pon....tunggu dekat 4 jam...so aku nekad, kali nih aku nak g klinik panel sahaja...

sama je, g klinik, amik nombor, tunggu tak sampai sejam, dah kene panggil, borak2 ngan doc, check air kencing, check darah, pastuh scan...pastuh siap...dah setel, tak de sakit pinggang aku menunggu.

ehh, nih dah lari tajuk aku sebenarnya nak cerita pasal scan 3d/4d ni...masa alysa dulu, aku buat 3d/4d + detail scan masa alysa umur 27 minggu dalam perut...kat hospital an-nur bangi dengan bayaran rm200 tunai...puas hati, tapi aku rasa macam sangat jauh untuk ke bangi...huhuhu..klik sini untuk review untuk time Alysa dulu.

skang nih, aku jenuh la google balik semula, dok mencari tempat untuk buat detail + 3d/4d scan untuk adik baby plak...sambil2 belek2 balik hasil google aku 2 tahun yang lepas...aku rasa harga tuh semua dah tak valid untuk tahun (kenaikkan) 2014 nih kan... ni review zaman tok kadok dulu...so seme dah tak boleh pakai...kalau tak silap aku, untuk harga an-nur pon skang nih dah naik jadi rm240.00...so memang tak jadi lew aku nak g sana lagi, tambah plak dengan jauh dari umah aku...

so aku pon gigih la google...tapi hasilnya memang tetap sama, 90% bagi sugestion buat 3d/4d scan kat sini

or 

aku pon godek2 la...majority kata servis bagus, lebih2 lagi dengan Miss Jezz...so aku pon decide la nak buat appoinment...kalau korang nak jugak buat appoinment, boleh klik sini : Appoinment ... korang kene daftar jadi ahli dulu tau... kalau korang nak tau rate harga dia plak, boleh klick sini : Price 




tapi setelah aku klik klik dan klik lagi untuk book appoinment, harapan ku hancuss, sebab rupa2nya dia open week by week...so ko kene sentiasa alert...aku planning nak book awal bulan feb nanti, target dalam 24 week gitu...hopefully ada rezeki nak buat detail scan untuk si kecik nih plak :)

Friday, January 10, 2014

Tahun Melawat Malaysia (TMM) 2014

Tahun Melawat Malaysia (TMM) 2014.

Disebabkan tahun ini secara rasminya adalah TMM, maka aku pon buat keputusan, tahun nih tahun untuk berjalan2 didalam negara sahaja....ingat tu, dalam MALAYSIA sahaja...errkkk, tapi sebenarnye aku dah beli tiket untuk g luar negara oct nanti....tapi tak pe la...sekali je keluar negara...bukan macam tahun2 sebelum nih, asek la ko nak jelajah negara orang kan...

Sempena ko dah mengandung nih, memang tak de harapan la kan ko nak g jelajah negara orang sangat...so ko lupakan je lah niat ko tuh, so kite jelajah negara sendiri...

Jom buat checklist, mana kite nak terjah untuk tahun 2014...nih hanya perancangan, jadi tak jadi tak tentu lagi...

Januari
- Genting highland
- Langkawi (ni aku dah beli tiket flight, tinggal nak fly je...)

Februari
- Cameron highland (aku dah book hotel, so dengan harapan aku dapat g la nanti)

Mac and April - belum ada pape rancangan lagi...tapi aku macam nak g I-city or A famosa melaka or cherating??

May - memang tak g memana la...dah ko punye due bersalin masa tuh

Jun - Julai - Ogos : dok diam kat umah je...berpantang sambil menerima kejutan mak beranak dua kan...aku tak boleh nak bayang macam ne keadaan umah aku nanti

September : macam tak de planning...aku rasa kene dok umah je kot sebab bb kecik lagi

Oct : Obersea

Nov and Dec : tak de planning lagi...tapi macam nak g area johor...legoland or hello kitty maybe...


Semoga niat baik aku nak g melawat malaysia nih tercapai la...sambil2 menyumbang kepada ekonomi negara kan...hahaha...dah la, nak p sambung keje plak...kang aku dok update nih, ada plak yang dok mengata aku curi tulang plak kan...k bye :)


Thursday, January 9, 2014

permulaan 2014

Salam tahun baru…

Hihihi, tapi nih entry kisah 2013…biasa la, aku kan suke buat entry tangguh2…huhuhu..tak pe la, ini pon blog aku, untuk catatan harian sendiri je…kalau boleh hari2 aku nak update blog, macam dulu2, supaya nanti kot2 aku dah tak de ken anti, anak2 aku boleh baca buat lepaskan rindu kat mama nye ni haa kan…ko mana tau umur ko takat mana…betul tak??

Ini kisah aku dapat berpotoshoot jadi model FREE OF CHARGED…dalam bahasa melayunya TANPA BAYARAN dan yang paling best, TANPA APA2 SYARAT…ko pergi bawak diri korang, siap2 cantik, pakai lawa2, mekap2…pastuh g studio tuh kat BUKIT IDAMAN, SELAYANG.

Yang penting, korang LIKE pages ni……

My Eyesight Images


Pastu korang PM la dorang, tanya la pasal photoshoot free tu ada lagi ke…if rezeki korang, dia reply la ada…if tak, dia reply lew tak de or dia tak reply2 langsung…semuanya bergantung pada rezeki masing2… korang kene pk, bende2 FREE ni semua orang berebut2 nak, so mesti dorang tapis2 kot, or pilih mana yang berkenan di hati…kalau korang tak dapat jangan salahkan aku plak tau…aku cume tolong sebarkan berita gembira nih jea… J

So jom kite tgk sekeping dua gamba yang aku sukeeee sangat2…hihihi…


aku selalu pelik, alysa memang camera shy...memang susah sangat nak amik gamba...tapi, yang aku jelesnye, kalau ngan papa mesti ada je aksi2 terlampau comel dia dia...bile ngan aku, seme gamba muka tak pandang kamera....ggggrrrrr....



ni tiga sekawan.. :)
uncle and aunty with alysa
kawan sampai mati...sometimes aku rasa macam tiga2 ni anak aku...sebabnya kalau ada pape mesti nak angkut dorang nih skali..





masa nih alysa dah tak nak bergamba...so terpaksa la panggil danisy jadi penyelamat...suh dia jadi 'kuda' jap...hahaha...danisy ok je, sebabnya dia nih memang gile camera...sebab tu kalau korang memang ikut blog nih dari zaman dulu kala, selalu sangat la tgk muka danisy nih dalam blog aku..



aksi2 terakhir kami bertiga sebelum alysa mengamuk tak mo amik gamba...




ok, aku paling suke gamba nih...mak muda anak ramai oiii...kan best kalau betul2 nih seme anak aku..meriah rumah...tapi kompem letih yang amat sangat...sebabnya anak dara dua orang tuh selalu tak ngam, ada je bende yang nak berebut..jangan korang dah besar berebut bopren sudah...


last but not least...mestilah ada gamba kami berdua kan :)



Owh, gamba dia memang cantik tertarik kau memang daboommm….servis terbaeekkk walaupon dorang buat kerja FREE…layanan mesra, potografer yang sangat sempoi…aku siap boleh berpiknik sambil makan roti sementara menunggu first session tu abis…hihihi…lapa wehh, Nasib baik aku siap bawak bekal roti ngan nutella…

actually banyak lagi gamba lain...tapi dah tak larat nak upload....so yang lebih2 tuh aku buat tatapan diri sendiri je la...nanti nak buat potobook pastu simpan dalam almari...bile rindu, kite selak :)