Monday, June 24, 2013

Gathering yang tak bape nak gathering lew...

Salam semua,

Hari ni rasa malas sangat sangat sangat nak bekerja…tak de mud..fikiran dok terbayang baying alysa kat rumah…rasa macam nak terbang balik umah sekarang….seriously rasa tak syok sangat g opis ari nih…

So bagi mengembalikan mood kembali ceria dan bertenaga, meh kite update blog la sikit nak tak…hmmm, tapi tak tau nak cerita pasal pe…hah…citer pasal gathering semalam lar…




Waaaa….sebenarnya nak nangis gak kalau citer pasal nih…tapi tak pe lar…meh kite citer gak…huhuhu…
Memula masa memula planning gathering kat taman layang2 tuh, memang super excited la nak g, sebabnya memang teramat dekat la ngan taman layang2 tu…kalau nak jalan kaki pon lew g sana, tapi tak de maknenye lark an nak jalan kaki plak…huhuhu…so dah siap2 cakap kat laki, nak g taman layang2 bawak alysa…siap dah order cake blueberry cheese lagi, kononnye nak bawak nanti…pastuh dah list kene bawak tikar, and bola untuk alysa main kat taman tuh…



Last2, harapan hancur musnah bile sang jerebu menyerang KL…dah kuasa ALLAH, siapa kite nak menghalangkan…kite hanya merancang, tapi ALLAH yang menentukan….bile tetibe tukar gathering kat kidszoona, setiawangsa, aku pon macam 50/50…nak g ke xnak…tapi sebenarnye lebih kepada tak pergi…so dengan selambernye aku pon g makan kek yang aku tempah tuh…hahaha, frust kan…so makan je la kek tuh….tapi malam sabtu tuh dok mikir2 lagi nak g ke xnak nak g ke xnak…




Hari kejadian : ahad
Pagi2 lagi dah bangun, siap kejutkan adik aku…soh ajak teman lar…tapi dia tak mo plak…katanya badan dia tak sihat…so nak rest kat umah…masa tuh dah rasa seedy sangat2 sebab tak dapat nak g….sob sob sob…kalau ada kereta sendiri tak pe…nih transport pon takde, kereta plak laki g bawak outstation ke Melaka…so memang tak de harapan langsung lar…nak pinjam kete adik, boleh jea, tapi kete dia tak de carseat…tak ke susah aku nak handle alysa sorang2 tanpa carseat… L

Tapi dalam masa yang sama, stil mandikan alysa, comel2 kan dia…hahahaha, otak ligat memikir lagi nih, macam ne kaedahnye nak g sana…last lebih kurang kul 10.30 tuh aku still xde jalan penyelesaian…so abaikan je lar…main2 ngan alysa kat umah…
Tengah2 main tuh, dating plak idea, nak ajak makcik aku g kidszoona…tapi masa tuh dah tak berharap dah nak jumpe korang2 nih semua…sebab pk mesti korang dah balik kan…lambat sangat aku nih sampai…hahaha, so redha je la…

Alhamdulillah, rezeki Allah, elok je aku sampai, dorang pond ah start bersurai…hahaha…so sempatla laga2 pipi ngan kak mimy, ngan anis…pastu aku Nampak erna, g lar tegur, sebab dah lama tak jumpe iman…alahai, Nampak iman macam dah slim la sikit, kuat main kejar2 ngan ummi kat rumah la tuh…

Pastuh Nampak la leenda ngan anez dari jauh…tapi tak sempat nak bertegur sapa…alysa dah tak sabo2 nak masuk main kat dalam tuh…huhuhu….

Itu la kesudahan ceritaku….kesimpulannye : MEMANG SEDIH TOL TAK DAPAT NAK JUMPE NGAN KORANG…tapi tak pe lar…nanti kite gather2 buat bukak pose sesame ke plak…hahaha..memandai je planning kan…

so meh la kite tgk gamba plak





alysa syok gile main bende nih...tapi aku pon konpius apesal masa dalam gamba nih muka dia tak syok je..



ini dua orang anak dara memang tak sebulu...ada je yang tak kene...


last, akhirnye abang n adik tewas gak...hahaha...kepenatan...mama syok makan kat burger king, dorang dok lena tido





Thursday, June 13, 2013

Swimming time


selamat petang...dah lunch ke semua??tah kenapa minggu nih datang mood nak update blog...so meh la kite bercerita...lalalala

ok, gamba nih dah lama..dalam bulan 3 ke bulan 4 gitu lar...tak bape ingat la plak...tapi tak kire, nak citer gak kat sini...huhuhu



ada 2 orang anak dara : 
kiri : dalisya (1 tahun 10 bulan)
kanan : alysa (1 tahun 3 bulan)



budak berdua nih tak boleh dekat...kalau dekat, dah kompem2 alysa akan melalak...ada je bende yang tak kene...dorang nih memang tak ngam...hahahaha...yang si dalisya suke ngacau alysa, alysa plak kaki melalak...

alysa tak boleh nak kongsi barang ngan dalisya, aku pon tak tau nape...mesti nak berebut..haih la anak dara dua orang nih..



ok, tambah plak lagi sorang : abang danisy

kalau korang ikut blog aku dari zaman bujang, danisy nih adalah anak kesayangan aku...bak kata laki aku, danisy nih anak sulung, alysa anak no 2...huhuhuhu...

alysa ngan abang memang ngam gile...main sama2...gelak sama2...so asal abang datang umah, mesti alysa syok gile...hahaha


alysa kalau dah masuk dalam kolam, tak mau kuar...aduhai...sudahnye, pool nih dah jadi tempat mainan dia dalam umah...hahaha, seme barang2 menan dia duk dalam pool sekali ngan dia....



ok, aku pon tak tau ape motif entry nih...so abis kat sini je lah...hahahaha...bye

Wednesday, June 12, 2013

konvokesyen ke 50 - UTM


Alhamdulillah...6/5 yang lepas, aku dah selamat konvo dengan jayanya...skang nih aku dah ada degree...huh, bercinta kot nak siapkan degree...suke duke pahit manis masa nak habiskan degree memang tak dapat dilupakan...ada macam2 cerita disebalik kejayaan...

bukan senang nak jadi senang tau...ingat tuh...usaha tangga kejayaan

dengan ini, saya NURUL NADHIRA ZAINAL
telah berjaya menerima segulung ijazah
SARJANA MUDA KEJURUTERAAN AWAM

mode : sukeeeee!!!!!



Chenta hati saya...
Terima kasih suami sbb memahami saya..kene tinggal hujung minggu..ehh..tapi en suami saya suke sebab kalau saya g klas, dia lew sunday ride bersama kawan
Kawan...betul x en suami???



Bersama ibu abah tersayang....terima kasih yang tak terhingga sebab selalu ada dibelakang saya tak kire ape situasi...

Love love love forever...

**cop cop...korang nampak tak bear yang besar gabak tuh?ada satu je tau masa majlis konvo tuh, and abah beli special khas untuk aku...tetttt...mama jangan nak berangan sangat...tok dad beli khas untuk ALYSA ok...haih, besar lagi besar dari alysa...


Suka duka kami bersama mengharungi masa utk segulung ijazah..

Start dari zaman muntah2 mabuk kepayang...still g klass jugak..amik subjek calculus tp lulus cemerlang tanpa repeat walaupon byk kali ponteng klass sebab xlarat

Study land law masa tgh sarat mengandung...alhamdulillah..lepas jugak

Masih berpantang tapi harung gak g klas enviroment...berstokin bersweater, jalan slow2...lepas jugak...

Alysa umur 4 bulan..angkut gak g skudai, sebab nak siapkan PSM..g bertiga sekali ngan Nikiysa Ayu buat teman...laki plak tak de masa tuh..sedey tol masa nih

Akhirnye...hari ini, mama berjaya menghabiskan degree ni dengan masa yang ditetapkan tanpa repeat paper...alhamdulillah syukur...

Penat weh 5 tahun belajar part time...korban hujung minggu...skang masa utk berehat bermain ngan alysa dihujung minggu



ok, last pic...kalau korang bijak pandai,cube teka ape yang tak kene dekat gamba dibawah nih... (^.^)


Tuesday, June 11, 2013

review : red wok restaurant, bangi

sabtu : 8 june 2013
lokasi : red wok bangi

gathering kecil kecillan group fraud management..
ok, ini adalah unit pertama aku masa aku mula mula join TM tahun 2007

erkk, dah lama rupe rupenye keje TM...
dan ini adalah unit yang paling best dan paling happening setakat nih..
dengan kawan2 yang gile2 sekepala...
bos-bos yang boleh dibuat kawan...tak kire la manager ke, AGM pon kitaorang boleh buat kawan...
time keje is keje, tapi time lepak is lepak...:)

masa kat unit nih jugaklar aku boleh melancong satu malaysia FREE OF CHARGE...best kan??mana tak nye, asal ada awarness untuk TMpoint, mesti aku join sekali...sampai sabah sarawak pon aku g...syok ooo...

kawan2 dari bujang, sampailar dah kawen...skang nih masing2 dah ada anak...cumenye, kami nih kebanyakkannye dah berpecah2 tukar unit...

so semenjak tukar unit nih, kami agak jarang lar berjumpe...erkk, tapi dorang2 yang dok area menara hari2 jumpe kot, lunch sesama...tapi aku nih yang dah terbuang jauh ke ttdi nih dah terpinggir lar...

so hari sabtu lepas, kami pon berjumpe la...tapi tak semua dapat datang...






gamba pon tak bape banyak sebab setting camera tak bape betul...so far, makan kat sini not bad...
harga : rm33/kepala
untuk kanak2 : rm22/kepala
tapi kanak2 bawah 100cm PERCUME

dinasihatkan, kalau nak datang mestilah buat reservation dulu...kalau tak, berjanggut la ko tunggu nak dapat tempat...memang sentiasa FULL HOUSE ok...

ada 2 bahagian..satu ala carte..satu steamboat...
macam aku nih amik steamboat...so main masak2 lar korang..

eh ok lar, tak boleh nak citer bebanyak...alysa nih berak la plak...so kene p basuh berak dulu...bau dah harum semerbak nih...

bye2


Monday, June 10, 2013

review : zara birthday party

assalamualaikum,

dah lama tak update kan...tetibe muncul plak kali nih...update laju2 la sebelum alysa datang mengacau...hihihi..

alkisahnye, ari sabtu lepas, sesaje je ajak papa alysa g birthday party zara...selalunye kan papa alysa asekla tak de je outstation, kebetulan plak minggu lepas dia free...ngeh ngeh ngeh...

so bermula la sesi pujuk memujuk..hihihi
" papa, kawan alysa ajak g birthday party"
"eh, sejak bile plak alysa ade kawan nih?"
"alysa memang ramai kawan, kawan2 alysa semua blogger...ngeh2...jom lar, saje bawak alysa bersosial sikit...nih asek dok umah je"

yes!!! dapat green light...so ape lagi, siap2 kemas umah...siap2 kan alysa, gosok baju mama, gosok baju papa...so jom kite keluar...

kononnye nak kuar awal kul 4 gitu, sebab nak g ke bangi plak kan ada makan2 sikit...tapi dah bersiap2 pon lama, kuar rumah kul 4.45...kul 5 baru sampai kepong..

dah la sesat terpusing2 cari dewan serbagune tuh...hihihi...nasib baik dapat tepon ekin, so dia datang amik kitaorang..rupe2nye tersalah dewan la...

masa kitaorang sampai tuh, skali ngan gojes mommy aeen, tapi, hihi, sorry la aeen, ira nih mmg dah jarang2 blogwalking, so tak bape kenal, di tambah plak, ira nih bukanlar peramah orangnye...tapi baby raees sangatlah comel...asek senyum je :)

pastu masuk dewan nampak kak mimy pon baru sampai...leenda n erin pon ada tgh makan....so kitaorg pon terus duduk dan makan...

laki i kononnye amik nasi n lauk sikit la...nak simpan perut untuk makan malam...pastuh masa dalam kete tuh, tetibe dia kata cenggini 

"lauk dia sedap la tadi...nyesal amik sikit je"

hahaha...jarang tau laki i tuh puji lauk kenduri sedap...tapi memang betul pon, lauk yang ekin hidang memang sedap sehingga menjilat jari...lebih2 lagi ada ikan keli favorite tuh!!

dah siap makan, rushing2 nak balik la, sebab makcik aku dah wasap2 tanya kul bape nak gerak...so masa nak balik tuh, sempatlar jumpe ngan aty...first time jumpe aty...

amboi qaleef, asek senyum je pandang2 alysa, tapi yang si alysa aseklah masam je...haih, memang alysa nih ikut perangai mama yang tak reti nak berkawan...huhuhu...


sesi bergambar kanak2 riang...masa nih fayel tengah makan, asyraff and aish dah balik kalau tak silap...


ni sesi mama plak bergambar...:)
first time jumpe erin, tapi tak sempat borak pon...first time jugak jumpe aty...erkk, aty kuruslah sangat orangnye...yess...akhirnye aku jumpe gak orang lagi kurus dari diri sendiri...hahaha, sebelum nih aseklah orang kata ira nih kurus...ok, mari kite membesarkan diri bersama2 lar aty :)



decoration yang sangat ohsem...terbaek...rajin n kreatip betul mama izzara nih


last but not least...kami bertiga bersama birthday girl : izzara safiyya :)


ok, tamatlah sudah entry nih...harapnye aku rajin lew lagi nak update blog lepas nih...hihihi