Tuesday, February 19, 2013

SALE sempena ulang tahun kelahiran ALYSA


assalamualaikum...

ramai tul yang PM AlysaPunye tanya item ape yang akan SALE esok...semua2nya dah tak sabar2 nak cuci2 mata pilih mana yang berkenan...ok, ira listkan item ape yang akan sale esok berserta link sekali...so senanglar korang nak buat pilihan nanti...

ITEM for SALE -

1. English cotton

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.510186075678857.113570.144985535532248&type=1

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.534617703235694.116809.144985535532248&type=3

2. Matching english cotton

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.522487827782015.115602.144985535532248&type=3

3. Baby tight

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=533170623380402&set=a.287012254662908.72640.144985535532248&type=3&theater

4. Bamboo corset

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.519177154779749.115131.144985535532248&type=3

5. Custom baby hat

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.451774348186697.101001.144985535532248&type=3

6. Item getgojes

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.523724844324980.115793.144985535532248&type=3

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.518654258165372.115020.144985535532248&type=3

7. Selendang fiona dwi color

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.540530415977756.117548.144985535532248&type=3

8. Frame felt craft

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.540530722644392.117549.144985535532248&type=3



Harga???tunggu!!!
Ira akan umumkan harga sale tepat jam 12 tgh malam 20.02.2013

So tunggu ape lagi,siap sedia dari sekarang...cuci2 mata dulu,pilih item mane yang berkenan...bile kami umumkan SALE bermula,sila PM saya kod item mane yang anda berkenan...


Sesiapa yang belum LIKE page AlysaPunye, boleh la LIKE sekarang...support mama muda nih nak berbisnes...hihihi...TQ kawan2




**** only for SERIOUS BUYER...no booking no reserve...first come first serve..TQ

Tuesday, February 5, 2013

Perkembangan alysa 11 bulan

Alysa 11bulan :)

Dah besar da anak mama ni...lama xupdate perkembangan alysa...walaupon progress alysa agak lambat kalau nak compare ngan orang lain,tapi mama tetap bangga ngan anak mama ni...gud job sayang...;)

1.1.2013 - alysa pandai tepuk tangan...hahaha,lambat kan??xpe,biar lambat asalkan alysa boleh follow ape yang mama cakap..




4.1.2013 - alysa pandai genggam tangan...bile nyanyi lagu cekur udang gamit,jari jemari halus tu mula la bergerak2...cute sangat ;)

14.1.2013 - gigi alysa tumbuh 2 batang kat bahagian bawah sekaligus...dan betapa hebatnya anak mama ni,xdemam pon masa tumbuh gigi...kuatnya dia...






Lagi2 progress alysa yang mama xingat tarikh2 nya ...

Alysa da pandai give me five...bile mama said : give me five,dia pon laju je sep tangan mama...

Bile mama tanya : who's alysa??put up ur hand...fuh,tinggi tangan dia angkat

Bile mama tanya : where is ur hand?show me ur hand please...alysa akan gerak2 kan tangan dia

Bile mama tanya...where ur leg??alysa shake2 kaki dia...alolo...comelnye

Bile mama suruh buat flying kiss,alysa cepat2 buat gaya flying kiss sambil bunyi muaahhh...geram tau!!!







Alysa da pandai salam,pandai aminkan doa...dah ada perasaan belas kasihan,kalau orang pukul mama,pastu mama pura2 nangis,alysa pon akan nangis...hahaha,kelakar je rasa...

Ape lagi erk??dari segi pemakanan,da macam2 alysa makan,tapi mama still pantau...no sugar no salt...tapi kalau balik umah mak ira,hadoii,seme bende ayah n mak ira suap...tapi xde la mengarut sangat...tapi kekadang diluar batasan lar kan...:(





Alysa masih minum fully susu mama..alhamdulillah,rezeki alysa masih ada walaupon mama terpaksa kais pagi dan kais petang...everything for u my dear ;)

Jalan???hahaha,alysa penakut,bile suh berdiri pon dia buat lembik2 kaki...apetah lagi nak tgk dia jalan without support...tak pe la darling,slow2...kang da start jalan mama plak xlarat nak kutip plak...huhu




Ok,till here..nanti kite cerita lagi...daaa ;)

Monday, February 4, 2013

come back :)

assalamualaikum semua :)

wow wieee....lama tul tak update blog kan??alysa pon dah besar...dan nak masuk setahun lagi beberapa hari...alhadulillah, syukur ya ALLAH


semalam sempat bawak alysa jalan2 g kenduri kat rumah cik ja, di bandar tun hussein onn...kenduri sempena mak mentua cikja nak g umrah hari ni :)



seronok lew alysa dapat jumpe kawan2...huih, gaya main macam la dia dah besar...orang berlari, dia pon kalau boleh sibuk nak lari, tapi masalahnye jalan pon kedek2, lagikan nak berlari...huhuhu...


tgk tuh, papa sibuk nak enteprem jugak, dalisya pandang tak puas hati...huhuhu...


ok, papa memang kuat buli alysa...sebab tu, anak dara sorang nih, ganasnye macam lelaki, dah tuh, aseklar dibuli n diajar bende yang lasak2 macam lelaki...psss, papa nak baby boy, tapi dapat bb girl, so dia layan anak dara dia gaya macam anak teruna...huhuhu



asek2 alysa je kan nak enteprem, kali nih mama la plak...mama n mummy :)



me sibling...ehh, apehal alysa tuh???


yooo...wasap wasap :)

malam tuh, sebelum balik umah, sempat g makan kat rodeosteakhouse...ermm, sedap sehingga menjilat jari

ok buibye :)