Saturday, January 26, 2013

Bayi selsema?

Assalamualaikum semua..lamenye xupdate blog...rindu!!!

Alysa xsihat la dua tiga hari ni...mama alysa pon sama...dua2 tak sihat,nasib baik papa sihat,boleh la jaga kami berdua ;)

Sebenarnya juz nak sharing satu petua kampung yang ira rasa berkesan dengan izin ALLAH...

Ini first time alysa selsema teruk,selalunye selsema sikit je,pastu makan ubat sekali terus baik...ni da dua tiga hari pon masih teruk xde perubahan,malah makin teruk...hilang selera makan..pastu paling kesian bile dia minum susu mencungap2 xcukup nafas sebab hidung tersumbat...

Lagi satu,alysa xboleh nak tido malam sebab hidung xselesa...kesiannye anak mama...last2 mama google cari petua kampung...senang je,tumbuk kunyit hidup dan sapukan kat batang hidung bayi anda...Jgn lupe selawat n doa masa tgh sapu kunyit tu..

Alhamdulillah,dengan izin ALLAH,alysa boleh tido dengan lena...selsema pon kering berbanding sebelum ni...so pasni kene letak lagi la...

Sesape yang baby dia selsema tu bole la try petua ni...tapi nanti hidung baby warna kuning la...tp jangan risau,warna kuning tu akan tanggal ;)

Selamat mencube ;)

Thursday, January 10, 2013

jom shopping sama-sama

assalamualaikum semua...

ira nak beli peplum nih...kalau beli lebih 5 helai ke atas, ira dapat diskaun 5%...jom sama2 kite kongsi order nak x?





Sofia High Low Peplum Blouse
-RM75
-FREE THIS STRIPY SELENDANG (color may vary from pictures)
-Freesize

Measurement (inch")

Bust/Dada: 36"
Waist/Pinggang: 40"
Hip/Pinggul: 58"
Length/Labuh: 25-35"




Arina Peplum High Low Blouse
-RM60
-Freesize

Measurement (inch")

Bust/Dada: 34"
Waist/Pinggang: 40"
Hip/Pinggul: 72"
Length/Labuh: 25-31"





Rossa Scallop Jacket & Sleeveless Flower Maxi Dress 
-RM88
-Freesize (For XS/S)
-Untuk ketinggian maksimum 157 sahaja


Bust/Dada: 32"
Waist/Pinggang: 30"
Hip/Pinggul: 38"
Length/Labuh: 54" 




kalau ada yang berminat boleh email ira eh...
aienadhira@gmail.com

Friday, January 4, 2013

Kemahiran terkini

Alysa??
permainan yang sangat bahaya...