Saturday, December 22, 2012

Big bad wolf - part 2

Eh,aku sebenarnye nak buat entry ni lambat lagi...tapi aku pk pk balik,buat sebelom abis BBW la...so korang lew pk nk g ke xnak...berbaloi ke x...

Fyi,BBW bukak 24 jam utk hujung minggu...so xyah rushing2 sbb klu ko nk g kul 3 pagi pon boleh..

Aku gerak sabtu lepas,kul 10 dari rumah...g ngan kawan2 opis...seme g solo sbb laki masing2 outstation...

Erkk,tp ada bende xbest berlaku masa nak parking...aku reverse g langgar plak kete blakang...aduhai,hilang mood nk soping masa tu...selalu aku bawak kete ada sensor,tetibe ari tu aku bwk kete kawan aku yg xde sensor...serius aku xpasan langsung kete blakang tu...tp xpe,hal tu da setel...maafkan saya ye owner kete..

Ok,sambung cite...disebabkan aku da menggigil kejap sebab da langgar kete org,so memula tu aku xlew fokus ngan buku...hahaha...memula je...tapi lepas tu...

Aku masuk terus g bahagian children...erkk,gile nak terkeluar bijik mata tgk harga...memang murah sesangat la mak oiii...belek2 buku tgk harga rm5,belek lagi buku rm3, belek lagi rm6...mane ko xjadi gile kejap...seme buku pon aku ambik...mmg gile kuasa aku rasa...pastu tangan rasa berat...hahaha...

Sudahnye aku lepak tepi tiang tapis balik buku mane yg aku nak...tu pon lepas pysko diri sendiri supaya jangan tamak...

Dok sibuk pilih buku xabis2...sudahnye aku xmakan...masa balik baru nk singgah g burger king,tp masa tu perut da masuk angin...angin pon da naik kepala...sudahnye aku muntah2...sampai umah terus pengsan sampai pagi esok...nasib baik alysa pon ok,kul 8 da belayar bersama mama...

Hasilnye,aku dapat 16 buah buku...dengan nilai rm109...so purata satu buku Rm7 sahaja...semua buku hardcover n softbook...mane nak dapat weh buku hardcover harga rm7...

Kesimpulannye,jika anak anda suke membaca,sila la pergi ke BBW...alysa mmg love book,sebab tu mama rasa berbaloi beli buku utk dia...maybe sebab masa aku mengandung alysa masa tu tgh buat degree...so tu anak degree mama.. ;)

Semoga menjadi anak bijak pandai dan membesar menjadi anak solehah...sayang alysa

Friday, December 21, 2012

Big bad wolf

Assalumualaikum semua

Lama xupdate kisah alysa...alysa da 10 bulan...mcm2 perangai ada...

Eh,juz nak bgitau skang ada Big Bad Wolf kat The mines...moh la kite kesana n borong semua buku murah2...

Tarikh : 7-23 dec 2012
Tempat : the mines convention centre

Tips utk kesana :
1. Tidak digalakkan membawa bb bawah 2 tahun...nanti kesian bb penat...tapi kalau korang ada pembantu yg boleh jaga,boleh je bawak,pastu g main kat tingkat atas ada playground...tapi kene bayar bukan percuma tau

2. Sila bawa beg sandang or beg ikea or klu nk lg senang beg tarik beroda or troli...sebab buku sangat murah,kompem korang rambang mata sampai nak borong semua...so lagi senang bawak beg..pilih je buku,masuk dalam beg...

3. Jangan terlalu TAMAK...hihi,itu aku la tu...semua buku nk beli...beli yang perlu sahaja...fikirkan yang tahun depan ada lagi,jadi boleh beli lagi...lalala,pandai x aku psyko diri sendiri??gile ko,buku murah n berkualiti,aku rasa mcm nak amik semua buku,cume xmuat beg je...haha

4. Mkn sebelum keluar rumah,sbb klu ko da syok dok pilih buku,smpi xingat mkn...hihi...itu aku jugak...syok sangat pilih buku,tau2 je pening...masuk kete perut da mual...sebabnye,perut da masuk angin (: ... So,jangan jadi mcm aku...

Ok lah,tu je kot yang aku rasa tips nak bagi kat korang...selebihnya korang pk la sendiri ehh...so,jom layan gamba ;)




Ps : alysa demam...doakan kesihatan alysa ye...doa semoga alysa azlan cepat sembuh...tq semua...

Wednesday, December 19, 2012

Wordless wednesday

Study lewat malam