Thursday, August 30, 2012

cam-whore bersama anak sendiri

sementara menunggu papa g solat hari raya...mama n alysa syok sendiri depan kamera...hihihi










selamat hari raya semua...maaf zahir batin :)

Monday, August 13, 2012

IBEX @ KLCC

assalamualaikum aunties semua :)
ari ahad ari tuh, alysa ikut mama g jalan2 kat epo baby klcc...

jom tgk ape yang papa n mama shopping untuk alysa...hihihi...TQ PAPA...sbb menghabiskan duit untuk alysa...hihihi..;)



 taraaa....cloth diapers...
fuiiyooo, akhirnya aku terjebak dengan cloth diapers...lalala

masa g expo bb ari tuh, aku dapat penerangan yang cukup lengkap dari sales girl lovely world...dan akhirnya aku berjaya menghabiskan duit disini sebanyak rm240...hihihihi...


ada 3 cloth diapers
6 insert biasa
3 insert untuk overnite



nanti lar aku cerita pasal cloth diapers nih dalam entry lain yea..


singgah cerelac..sebab nak cari ape makanan yang alysa bolew makan...aku tanya dia ada sampel free tak...nak try dulu kat alysa, sekali dia kata ada free...so aku dapat la 2 pack sample...satu pack tuh ada 2 pc cerelac...dia bagi aku jenis beras yang warna hijau nih sebab alysa minum susu badan...dia suh campurkan sikit susu, pastu kacau...kemudian bagi kat bb...

insyaallah minggu depan kot nak start...hihihi, harap2 alysa suke






nih plak aku memborong barang2 untuk persediaan alysa kepada solid food...bak kata mak aku, anak zaman skang nih untung...macam2 mak bapak beli...



ira dah lama aim nak beli food feeder nih...asek mencari tapi xjumpe...yang ada pon online...pastuh g anakku...tapi ada yang jenis net...macam tak best jea...

so masa g IBEX ari tuh, ternampak nih...ingat nak amik food feeder je satu...pastuh nampak travel set nih plak...so terus grab lar...
kalau ira beli 1 jea food feeder tuh rm28...dah alang2 tuh, beli je travel pack nih...huhuu

rm60
ada 6 bende
1. sudu
2. garfu
3. gunting
4.food feeder saiz L
5.food feeder saiz S
6. bekas makanan

korang lew g tgk kat link ni
kids me food feeder





yang nih plak blender...senang kalau nak bawak g travel....tak de lar ko nak bawak blender besar2 tuh kehulu kehilir kan...pastuh senang je gune dia...kalau nak tgk macam ne nak gune, meh click sini

ira tak penah tgk pon bende nih, n tak de terpikir pon nak beli...pastuh masa kat xpo tuh dia ada buat demo...n ira rasa dia sangat menyenangkan proses untuk aku sediakan makanan alysa...hihihi...tak de lar nak kene buat bubur sampai seperiuk, padahal alysa nak makan 5-6 sudu je kan...

so aku pon terus grab jea...rm70.00

yang nih paling ira suke...macam best je...blew klik kat link nih...

yang nih aku dapat free...beli 2 bende kat atas tuh, dapat free satu gyro bowl :)
kalau nak beli asing harga dia rm 12.90
so aku jimat rm12.90 lar...huhuuhu

kalau korang nak beli barang2 nih seme, ada jual kat fb baby&kids...g lar cuci2 mata :)



taraa...alysa makan kurma gune food feeder...n she like it so muchhh :)

alhamdulillah...akhirnya aku berjaya exclusive breastfeeding alysa sampai dia 6 bulan...n her first solid food is kurma...:)


korang g tak IBEX ari tuh??ape yang korang borong??

buli alysa


alysa, nanti bile dah besar, meh baca blog mama nih tau...
mama letak bukti pembulian papa terhadap alysa...hihihi


meronta-ronta mintak dilepaskan


berusaha lagi



nampaknye tidak berjaya


errkkk...kene cium ketiak busuk papa la plak!!!


setelah berhempas pulas...akhirnya berjaya...yeaayyy!!!


pastuh, layan papa update fb...haih!!!




Wednesday, August 8, 2012

custom name baby hat



alhamdulillah...akhirnya setel gak semua tempahan raya customer AlysaPunye...fuuhhh, sakit pinggang2 menjahit...nak kejarkan dateline pos laju...takut tak sempat hantar kat customer...

Harap semua pelanggan AlysaPunye berpuas hati lar yea...pada sesiapa yang berminat nak order, bolewlar membuat tempahan selepas raya plak :)

Start minggu depan nak buat kuih raya plak...weehhooo....tahun nih nak beraya bersungguh2..nak ganti balik raya tahun lepas yang lembik lok lek sebab asek muntah2 masa mengandungkan si comel mama tuh...ok daaa :)

TQ :)



p/s : sesiapa yang belom LIKE page AlysaPunye...meh lar beramai2 LIKE...support ibu muda seperti saya nih berniaga kecil-kecilan...mane tau kot2 nanti bolew buat besar-besaran plak kan...hihihi...ALHAMDULILLAH...SYUKUR

Tuesday, August 7, 2012

she's sleeping :)

video

she can sleep???owh my girl

Monday, August 6, 2012

jumping time

jump jump and jumping..
yeahhh


disebabkan alysa memang tak suke nak baring jea...baru kejap je baring, dia dah start enjin nak merengek2...kalau berdiri punye lar suke...

so ira cari alternatif lain untuk menyenangkan ira buat kerja...

dan hasilnya adalah ini....:)


video

gembira betol dia...melompat dan bergelek...
skang, mama dah bolew buat kerja dengan senang hati...tak de la nak ngadap dia je 24jam...

happy jumping :)

jumping time

jump jump and jumping..
yeahhh


disebabkan alysa memang tak suke nak baring jea...baru kejap je baring, dia dah start enjin nak merengek2...kalau berdiri punye lar suke...

so ira cari alternatif lain untuk menyenangkan ira buat kerja...

dan hasilnya adalah ini....:)


video

gembira betol dia...melompat dan bergelek...
skang, mama dah bolew buat kerja dengan senang hati...tak de la nak ngadap dia je 24jam...

happy jumping :)

aksi alysa dalam kete

si comel mama nih skang dah pandai macam2...
geram tau...







gambar nih diambil sementara menunggu papa g beli santan...:)