Friday, June 29, 2012

alysa : 4 month

video

sekarang dah suke mengajuk ape orang buat...dan inilar hasilnye...haih...

Thursday, June 28, 2012

FYP report : done

alhamdulillah...akhirnya, setel segalanya...FYP report dah siap submit...ini bermakna, ira dah abis belajar....waaaa....suke sangat2...

4 tahun setengah...bukan sekejap tau...banyak bende yang kene dikorbankan...
korbankan masa
korbankan duit
korbankan keseronokkan
korbankan segala-galanya

yang paling tak best, kita orang tak de istilah cuti dalam setahun...kalau ada pon cuti. itu adalah cuti sendiri, dengan kata lain, PONTENG...

sebelom ni kalau kawan2 ajak lepak ari sabtu ahad, ira dengan sedeynya akan cakap :
'sorrylar, tak dapat join lar...ada kelas'

kalau ada kenduri kawen kawan2, dengan sedeynya lagi, ayat yang sama keluar :
' sorrylar, aku ada kelas'

ape2 je lar aktiviti yang melibatkan hari weekend, aku terpaksa cakap :
' sorry lar, aku tak dapat attend sebab ada kelas'

dari statur bujang, sampai lar status isteri...akhirnya dapat status mama...hah, tak ke lama tuh??huhuhu...
dalam tempoh 4 tahun setengah ira dapat :
1 sijil kahwin
1 sijil beranak
1 sijil degree (insyallah)


ok, pengorbanan yang terakhir ira buat :

ira terpaksa redah ke UTM, Skudai Johor dengan bertemankan si comel alysa n AYU... mr hubby tak de...owh, baru aku sedar, susah rupe2nye hidup tanpa mr hubby...hahaha, macam2 perkara lawak terjadi...



salah satu perkara lawak,
nak bukak stroller pon tak reti...jenuh la menggodek2 stroller anak...maklumlar, sebelom2 nih mr hubby yang buatkan, yang ira tau letakkan alysa kat dalam stroller je...yang bab bukak n tutup stroller, mestilar mr hubby yang buat...

n lagi lawak, ada sorang apek nih siap tegur, bukan macam nih, buat macam tuh...eeehhhh, ni stroller aku lar, dia plak nak kata ape ira buat tuh salah...marah tol tau...tetibe je rasa macam stroller pinjam plak...hahaha


3 hari ira berkampung kat johor bagi menghabiskan sisa2 belajar...3 hari tuh jugak lar, alysa peneman mama...3 hari tuh jugak lar macam2 berlaku...


tapi yang bestnya dalam masa 3 hari tuh, aku dapat jumpe balik kawan2 lama yang dah lama aku tak jumpe...malam pertama ira kat johor, ira jumpe kawan masa sama2 buat space dulu...kitaorang baik sangat, sampai lar masa nak masuk sem 2, dia quit space n sambung full time kat uthm...:)


hah, ini lar babysitter alysa masa kat johor..nasib baik ada adik manis nih...kalau tak, haih, huru hara lar hidup mama...TQ adik manis :)


cikuuu...cakkkk...ehhh, dalam pada sibuk ngan FYP report, mama sempat bawak alysa jalan2 kat jusco tau...tawaf satu jusco tuh sementara nak menunggu thesis mama siap binding...


ok, mama buli...eehhh, tapi comellar anak mama pakai sunglasses...hihihi


hah, tgk tuh, tetibe ada ensem boy nak ngurat alysa...alar, comel je bile rayyan panggil alysa...CHA...hihihi...kiut je rasa ;)

ok, malam kedua plak....jumpe kawan2 masa belajar kat poli dulu...owwhhh, lama sangat tak jumpe...RINDUUU....

dorang memang dok area johor, so beramai2 memeriahkan bilik hotel ira...hihihi...hilang penat bile dapat jumpe kengkawan lama


 

antara kitaorang bertiga, WANI kawen dulu...sebab tuh anak dia dah besar...encem plak tuh...dulu2 masa kat poli, kitaorang dok rumah sewa bertiga je satu rumah...ramai orang kata kitaorang agak berlagak, tak mo dok ramai2...ye lar, selalunye rumah sewa nak kene berimpit2 dok sampai 6-7 orang...selagi bolew sumbat, kononnye nak jimat duit sewa rumah...tapi kitaorang tak suke nak berimpit2, so dok je bertiga...selesa...biar bayar mahal sikit asalkan happy :)

sorang orang kelantan (wani), sorang KL (ira), sorang lagi johor (aja)...
tapi skang wani n aja menetap di johor...tinggallar ira sengsorang kat kl...sebab tuh masa ira datang johor nih, amik kesempatan lar untuk jumpe :)

aja bakal berkahwin hujung tahun nih...insyaallah...maybe lagi sekali kitaorang jumpe, nanti aja pon dah kendong anak...wani maybe dah anak dua...macam tak caya je dah jadi mama...hihihi...dulu2 rasa macam budak2 lagi...cepatnye masa berlalu...:)



last but not least...taraaa...thesis mama akhirnya siap...:)

ok bye...pasnih bolewlar aktif berblogging balik...:)














Monday, June 11, 2012

Happy weekend

Owh,rasa lama xbercerita...sevelom ni banyak post auto entry...tu pon video2 alysa...

Skang ni banyak hal pasal study...mana ngan prepare utk FYP report,mana nak pk nak study untuk final xm minggu depan...mana nak pk mcm ne nak kene g praktikal nanti...

Pastu plak skang ni tgh risau kulit muka alysa semakin teruk...da try macam2 ubat tapi semuanya xmemberikan kesan yang positif...sedey...tapi tu nanti lain kali cerita...




Skang ni nak citer,semalam g jalan2 with kids...huh,ari sabtu tu ada klas,pastu tak sempat nak lepak2 ngan alysa...so ari ahad balas dendam lar......g tgk wayang citer madagascar...

Hihi, kononnye nak bawak anak la g tgk wayang,tapi sebenanrnye mama yang nak tgk lelebih...

Ehh...ehhh,tapikan...alysa really loves watch movie...ingatkan dia akan tido dalam panggung wayang tuh,tapi dia pon syok layang cite madagascar...tak tido langsung tau sepanjang sejam
Setengah tu...nak berdiri je sambil mulut berbunyi2 ngomel tak tau ape bende...




balik tuh, dua2 anak beranak nih kepenatan...zzzzzz
mama plak??hihihi, mama dok sibuk layan fb la pas tuh...

oklar...bye ;)

Sunday, June 10, 2012

main sorang-sorang

video

skang nih, asal celik mata je dah boleh dengar suara je tekekek kekek gelak ketawa sorang2 sambil tengok permainan dia tuh...bagus, gud girl anak mama nih, tak de nangis2 pon...

sampaikan ada membe tanya, 

" eh, ira...anak ko nih memang tak reti nangis kan?"
" hmm...macam tu lar kiranya...tak banyak ragam sangat"
" sonoknye ko dapat anak tak meragam asek nak nangis je...aku selalu tgk baby nih selalunye banyak ragam, asek nangis je"


ira??senyum je lar...dalam hati, alhamdulillah sebab ALLAH kurniakan permata hati yang sangat baik....;)
cume skang nih, ada ragam sikit la kalau nak tido, skang nak tido kene nyanyi dulu, baru la nak lelap...tak mo dah orang tepuk2...haih, macam2 perangai...

yang paling best, asal bangun tido je mesti terus senyum...sayang anak mama nih ;)

Saturday, June 9, 2012

gelak ketawa

video

sekarang dah pandai nak main...asal orang buat muka pelik je nak gelak...asal orang buat bunyi pelik pon nak gelak...:)

pandai anak mama nih...

Friday, June 8, 2012

learning abc

video

aktiviti harian alysa bersama mama ;)

Tuesday, June 5, 2012

Projek sarjana muda??

Rezeki untuk alysa ari ni...susu pon makin kurang...punca???macam2...
skang makin stress sebab lusa nak kene present thesis...hati makin xtenang sebab banyak bende xsetel lagi...
Mlm ni dah nak gerak je utm skudai...doakan ira berjaya present thesis dengan baik sekali...
Hopefully semua ok...pastu bolew enjoy...da habis blaja...hooyyeehh...
Dah bolew kelik alysa 24 jam...suke ;)



Friday, June 1, 2012

Alysa with minnie mouse

alysa : 100 hari :)





set of rompers

iklan kejap ;)


set of rompers
Rm30/set exclude pos
1 set = 5pc rompers

b6

b3

b4

b7

b1



untuk lebih banyak pilihan, boleh cuci-cuci mata di
fb pages : AlysaPunye
pastuh jangan lupa klik like :)

ataupon follow blog AlysaPunye
TQ