Tuesday, January 31, 2012

36 week preggy


36 week

kejap jea masa berlalu kan??
bile anak mama nak keluar nih??
mama dah tak sabar nak jumpe kamu


nih masa wedding anak sedara hubby
di pullman lakeside, putrajaya
28.1.2012


ok, asek pakai baju nih jea kan??hahaha, sebenarnye baju nih dibeli memang untuk event yang ini...tapi takut tak sempat pakai, so pakai la untuk event wedding minggu lepas..

dah bile tgk gambar, asek2 pakai baju yang sama jea...macam tak de baju lain...ehhh, tapi memang betul pon, aku dah tak de baju lain...sebabnya ira memang tak beli satu pon baju mengandung...seme pakai baju yang sedia ada jea...kecuali baju nih, ni pon nanti lepas preggy bolew gune lagi..sebab dia dress biasa jea


tutup sikit perut tuh...nanti nampak pusat yang seksi plak...hihii



ok, itu sahaja dari kami...;)

Monday, January 30, 2012

Senaman petang

hah, ingat lagi tak yang ira g wedding cousin ira minggu lepas??
balik dari wedding tuh, sempat lagi g buat 'senaman petang' kat pavillion...

tak padan ngan perut boyot
ada hati lagi nak berjalan2


tapi tak tau la nape, skang nih memang suke sangat berjalan...kalau asek duduk jea jadi sakit pinggang...





ok lar, itu saje untuk hari ini ;)

Baju baby da basuh ke belom??

mari kite membasuh baju baby...lalalala...
ok, act ira dah basuh baju baby nih sebelom ira final exam ari tuh...takut kelam kabut ngan exam lagi, mana nak uruskan baby item lagi...pastuh lipat cantik2 letak dalam bakul n standby tepi dinding diruang tamu..kononnye nak bawak balik umah ibu...sebab nanti berpantang di sana...

TAPI

nak dijadikan cerita...rupe2nye kat dinding tuh ada laluan anai2 disebalik frame gamba yang tergantung kat dinding...n masa hubby perasan tuh, dia pon angkat lew frame gamba tuh tanpa sedar yang anai2 tuh akan berterabur ke bawah...

LALU

abislar baju baby ku terkene serpihan sarang anai2 tuh...adoi...lemah tul rasa...act sikit jea yang kene..sebab ira dah tutup ngan kain kat bakul tuh...tapi untuk menjamin keselesaan dan tiada jangkitan bakteria2 yang tidak sepatutnye hinggap pada bb nanti...ira terpaksa membasuh kesemua baju2 kat dalam bakul tuh sekali lagi...

so cuti raya cina ari tuh, sesi membasuh baju baby sekali lagi...hihi..

Hah,korang seme da siap2 basuh ke??




Saturday, January 28, 2012

solat duduk ketika hamil


skang dah rasa senak n payah nak solat berdiri...so memang kene solat duduk...korang plak macam ne??

Friday, January 27, 2012

wedding cousin - ecah & idan

21 . 01 . 2012

35 week

masih larat untuk bersuke ria bersama family
hihihi, dengan perut dah memboyot...pakaila ape2 baju pon tetap nampak pusat yang seksi itu...hahaha, nak buat macam ne, da tak bolew nak sorokkan lagi...

so here we are...di majlis yang gilang gemilang...kononnye aku ditugaskan menjaga bahagian guest book...sebab perut dah besar kan, so memerlukan kerja yang senang n sentiasa duduk...hanya melayan tetamu n suruh dorang tulis dalam buku guestbook...

tapi aku penat, sakit pinggang asek duduk jea..hihihi, so aku tak mo buat keje tuh...lalu aku g melayan tetamu dari satu meja ke satu meja...lagi best berjalan2 dari duduk setempat...



ok, ini makcik2 aku yang vougie the vas...opppsss, kecuali yang baju merah tudung peach tuh sepupu aku ok...dorang nih semua gile bergambar...

ok, sile tengok perut yang semakin membuncit itu...owhh, dah 35 week...dah nak kuar dah anak mama nih...;)



with 2 babies...hahaha, tak lew bayangkan kalau anak baru besor nih, pastuh tgh pregnent lagi...waaa, mesti bestkan..anak selang setahun...tapi yang menanggung penatnye, haih...tak terkata...tapi kalau ada rezeki, ape salahnye kan...dapat sorang setahun...huhuhu


inilar sepupu saya yang gojes...selamat pengantin baru...semoga permulaan yang baik di tahun baru ini membawa sinar kebahagian dalam diri kamu...



bersama pengantin...congratz dear...kamu sangat lawa ok...;)
~akhirnya kebahagian itu milik kamu~



with cousin yang dah lama tak jumpe...nama je cousin, tapi jumpe setahun sekali...last jumpe masa wedding aku bulan 4 tahun lepas...kitaorang bolew jumpe pon bile ada event besar2 jea...maklumla skang masing2 bz, lagipon dia kat melaka, aku plak kat KL...so now, tunggu turn dia plak...hihihi...

Thursday, January 26, 2012

Tilam baby bear comel


RM 55/pc

including 
1 tilam
1 bantal
1 bantal peluk

for detail please visit AlysaPunye
or
FB pages : AlysaPunye

Friday, January 20, 2012

Gossip girl

Beronggeng bersema officemate lama...owwhhh,i miss this moment..rindu nk gelak2 kat opis...rindu nak keliling opis...rindu nk begurau senda ngan kawan2 opis..

Kehidupan di opis lama mmg membosankan..datang keje,punch kad,bkk pc,duduk smpi lunch,keluar turun cafe tapau makanan,makan sorang2 kat pantry,sambung kerja balik,punch kad dan kemudian balik...owwhhh,lega!!!

Rutin yg sangat membuatkan aku menjadi pasif n sakit pinggang sbb duduk terlalu lama... ;(

congratz PJA!!


entry nih khas untuk KAWAN BAIK aku...dah lama sebenarnya nak tulis, tapi bile nak menaip jea, masa tuh la ada hal...so skang macam free jea...so here we go..(act tak de la free sangat pon)


aku ada sorang kawan baik
aku kenal dia masa umur 16 tahun
masa tuh aku dapat masuk sekolah berasrama
so bermula lar kehidupan sebagai pelajar di asrama
bangun pagi, kemas katil, pegi sekolah, pegi prep(macam tuh ke eje prep??alar, yang g study reramai tuh)
n paling aku takut time tido, so aku akan rapatkan katil aku ngan katil sebelah, dan tido
tapi masa nih, aku tak bape rapat ngan kawan baik aku tuh...cukup lar sekadar aku kenal ko, ko kenal aku...
sebab kami sama dorm, tapi tak sama klas...


dipendekkan cerita, semakin hari aku jadi semakin rapat...
lagi satu, aku tak tau kenapa, bile time malam, kalau aku tersedar tengah2 malam, aku kompem akan beralih g katil dia
aku rasa bile aku tido sebelah dia, aku rasa sangat selamat


dipendekkan cerita lagi, ..........
semakin hari tetibe jea aku jadi rapat ngan dia...sebab ape ehh??maybe sebab 'hubungan kimia' antara kami sangat rapat kot...family dia dah macam family aku, family aku pon macam family dia...and the best thing is :


ramai orang kata, aku ngan dia berpakat ehh...
korang nak tau sebab ape??

aku kenal ngan laki aku,
dia pon kenal ngan laki dia

aku cakap pakwe aku orang KKB
dia pon cakap pakwe dia orang KKB gak

aku cakap ngan dia aku nak betunang
dia pon cakap dia nak tunang gak

aku cakap aku nak tunang dec 2010
dia pon cakap dia nak tunang dec 2010

aku cakap nak kawen april 2011
dia pon cakap dia nak kawen, tapi mei 2011

aku cakap aku peknen
dia pon cakap dia peknen

aku cakap aku due bulan 2 2012
dia pon cakap dia due bulan 2 2012

TAPI skang, dia dah pon jadi ibu pada 18 jan 2012 ari tuh...(anak dia da tak sabar nak jumpe ibu n ayah...hihihi)
aku plak sedang menunggu saat2 indah itu.....(bile baby mama nak jumpe mama nih??)




korang rasa kami pakat ke???ehhh, tak tau...semuanya secara kebetulan... :)


to my dearest best friend : Nur Hafizah Amirudin...
Selamat menjadi ibu...semoga ko cepat2 sihat n jaga anak buah aku tuh baik2...nanti cuti raya cina nih aku g serang umah ko ok....;)


opppsss...nih gamba si comel yang aku curik dari fb dia...alar, comelnye...jeles tau pja, anak ko putih melepak...mesti kalah anak aku nanti...


Tuesday, January 17, 2012

Law??

Owh,aku tak tau macam mana kehidupan peguam..nak kene baca seme akta bagai...aku yang baru nak fahamkan untuk pekse law pon da pening pale otak...

Selamat tinggal offshore

Monday, January 9, 2012

off for a week

skang bz ngan final exam...ehh, tapi sebenarnya tak start lagi study...hahaha...macam penatla nak dok kat meja study lama2 ngan perut boyot nih...


ok, wish me luck yea...hope anak mama tak buat hal b4 final exam...;)

16/1 - offshore
18/1 - law


so till here, nanti kite update lagi tentang baby ;)

bye

Wednesday, January 4, 2012

salji??

teringat saat2 indah ini






tetibe aku mengidam nak main salji
agak2 melampau tak??

Sunday, January 1, 2012

32 week

1.1.2012
Permulaan hari yang baru pada tahun baru dan aku pon genap mengandung selama 32 minggu iaitu bersamaan 8 bulan...omg,tinggal lg sebulan anak mama ni nk keluar???

2009 - masih bujang
2010 - sudah bertunang
2011 - sudah berkahwin
2012 - insyaallah bakal menjadi mama

Aturan hidup yang sangat sempurna...terima kasih Allah kerana masih sudi meminjamkan udara untuk aku bernafas di bumi ini...Alhamdulillah,aku bersyukur...

Selamat datang 2012...semoga dengan kehadiran si kecil ini membawa sinar kebahagian dan keceriaan buat aku dan keluarga...;)