Saturday, December 31, 2011

baby item on sale

kalau free tuh,



ready for order ;)

bercuti sebelom berpantang ;)

day 1
25 disember 2011

12 tgh hari
bertolak ke teluk kemang...masa untuk holiday ;)

ok, orang lain seme bertolak awal, tapi aku sibuk menguruskan rumah dulu...kemas2 ape2 yang patut sebelom bercuti, maklumlar, rumah macam tongkang pecah...hihihi..

so dalam kul 11 lebey kuar rumah, g amik 'anak sulung' kat rumah mama dia...hahaha, ramai orang ingat danisy anak aku...kadang2 aku iya kan aje, kdg2 aku pon rasa macam anak aku, dah tuh, kemana2 nak g jalan, mesti nak angkut dia...

memula tuh aku malas nak bawak dia, bukan ape, aku semakin penat skang, maybe sebab perut semakin membesar, takut tak terlarat nak layan dia nanti...tapi hubby sibuk suh g amik gak, siap janji : tak pe, biar papa yang uruskan semuanya...

ok, bolew caya ke??hahaha, nasib baik sepanjang 2 hari tuh memang dia yang banyak melayan danisy dari aku, sebabnya aku DEMAM, BATUK n SELSEMA semasa disana...hisshhh, tak dapat menikmati nikmat percutian dengan sepenuhnya... ;(

so dalam kul 3 petang kitaorang sampai sana...hubby terus ajak danisy tukar baju, da tak sabar2 nak terjun kolam...disebabkan aku dah tak larat, so aku dok dalam bilik jea...monitor dorang dari atas...


dorang mandi kolam sampai ke petang...aku sampai kene turun panggil naik...adoi, eksited sangat ke dalam mandi kolam...pastuh sempat jugaklar menjenguk pantai, tapi tak de la plak gamba kat pantai, sebab masa g tuh, tak bawak kamera...


day 2
26 dec 2011


ok, aku semakin gemuk dan nampak seperti tidak terurus...masa nih hingus meleleh2 kot...dengan batuknye yang semakin menjadi2...sampai hilang suara tau...


ok, destinasi seterusnya GO KART time...nih sebab melayan kerenah papa




owh, tiga orang peminat cilik...kusyuk kot tgk orang main go kart



papa n danisy ;)



da lar, pastuh terus balik sebab keadaan diriku yang semakin tidak stabil... ;(

Friday, December 30, 2011

tommee tippee vs mam bottles?

ape pentingnye botol susu nih??
nak pilih yang macam mana??
nak yang murah ke yang mahal??
ape beza dia??
kenapa ada yang murah, murah sangat, tapi bile yang mahal, mahal sangat??
yang mana paling bagus??
berapa lama botol susu boleh tahan??


haih, seme soalan diatas bermain-main di kepala aku....korang ada terpikir tak??so aku jadi konpius...jenuh jugak la aku mencari jawapan...tapi sebenarnya sampai sakng aku still tak dapat jawapan yang sebenar...

selagi si kecil nih tak keluar, selagi tuh ira tak bolew nak kompare, mana lagi bagus...yang itu or yang ini...

ada yang kata, kalau kite beli yang mahal nih, tahan lama...so tak payah la nak selalu2 tukar2 botol...kalau yang murah2 plak, kene kerap tukar botol...contoh macam 2 ke 3 bulan sekali...betul ke??abis tuh kalau beli yang mahal tuh tahan bape lama plak??setahun ke dua tahun ke??serius aku blur...sampai skang still tak dapat jawapan yang sebenar...

bile aku search internet, aku terjumpe dua jenis botol yang agak menarik perhatian...
TOMMEE TIPPEE and MAM

1. sebab botol dia menarik perhatian
TOMMEE - bentuk yang unik
MAM - warna n corak yang menarik hati

2. sebab botol nih anti colic
TOMMEE - dia siap ada fungsi heat sensor..so kalau susu panas sangat, dia akan bertukar warna merah..so agak bagus la untuk baby
MAM - dia boleh Self Sterilising Bottles

3. sebab aku pon dah tak tau nak pilih yang mana dah, kejap tgk AVENT, kejap tgk DR BROWN...ada orang kata BREASTFLOW bagus...haih, dah lar lagi tambah kompius!!!


so nih dia antara botol susu yang aku beli...buat sementara nih, aku beli :

2 yang kecik jenama TOMMEE


1 yang besar jenama TOMMEE gak, tapi yang ni anti colic pastuh ada heat sensor tuh
2 yang besar jenama MAM


dan sepatutnya aku nak beli lagi 2 yang kecik jenama MAM, tapi sedeynye, dah abis stok...sob sob sob...so pospon la dulu...tunggu bb keluar dulu, tgk macam ne nanti...sesuai ke dia pakai botol susu yang mama beli nih







so korang plak macam ne??beli yang biasa2 ke or beli yang ada jenama??
bolew share tak??

TQ

Thursday, December 29, 2011

70% Discount - TheArtSoul Studio

ehh kawan2...ada masa lagi 2 hari tau...kot2 la korang larat ke nak buat maternity photoshoot outdoor...aku memang dah tak g lar kot sebabnya aku dah buat minggu lepas...juz nak share dengan kawan2 bende yang aku rasa murah...

act aku tgk poster ni kat sini