Thursday, September 29, 2011

review : tergedik gedik

da lar, mesti korang seme da naik muak tengok gamba kawen..asik2 gamba kawen, asek2 gamba kawen...hahaha, da meroyan agaknya asek nak update gamba kawen je...





ni masa da siap2 mekap seme, da tak tau nak buat ape sebab ada masa dalam sejam lagi kot baru nak gerak ke rumah lelaki...so masa dok baring2 atas katil tuh, potografer kata jom kite shoot gamba atas katil



dan.....inilar hasilnya...jang jang...



ok bye...tu jea nak tunjuk ~~~

Wednesday, September 28, 2011

vacation to be remembered

24 sept - 25 sept 2011



honeymoon time plus berjalan2 dengan kawan2 opis

waaa....kami penuhi hari2 terakhir kami dengan menikmati perjalanan ke cameron highland bersama sama....starting 1/10, seme da kene berpecah...ada yang stay kat opis lama, n ada yang kene pindah menara TM n aku plak sorang2 tercampak kat menara annexe sebelah menara TM tuh.... ;(




memula ramai yang nak g, tapi last minit hanya tinggal kami yang ada gamba nih jea...sob sob sob...sangat sedey...


mas tak dapat g sebab sibuk nak kawen 8/10 nih...so memang dia amatlar bz ngan preparation kawen...


fik n yat plak sibuk ngan preparation majlis tunang mereka...opppsss, aku terlepas ke errkk, bagitau majlis tunang MEREKA...hahaha...hopefully korang bahagia sesangat sampai akhir hayat ;)


cik ain plak baru pas abis pantang...so tak de la nak g bercuti ngan mengangkut baby kecik dia tuh


so tinggallar kami kami jea



tak kisah lar, yang penting aku tetap pergi berdua...oopppssss bertiga la plus si kecik kat dalam perut nih...amboi2, memang si kecik nih suka sangat kot tempat sejuk, aktif kemain....kejap berpusing sana, kejap pusing sini...mama nak tido pon tak lew, asyik berguling2 je kamu kat dalam tuh yea...

memang dari start awal preggy lagi teringin sangat2 nak g cameron...tapi masa awal2 preggy tuh kan dok mabuk kepayang, so tak de lar istilah berjalan2...nih bila sihat tibalar masanya untuk menebus balik masa2 yang tertinggal ari tuh




owwhhh, lupe plak, si kecik ni pon ikut gak...dia lar penyeri suasana masa kat sana...nasib baik ada dia, tak de lar sunyi sangat...


tapi yang tak laratnya, sepanjang perjalanan, dia n hubby dok lar asyik menyanyi nyanyi, dok 'bergaduh' berdua...pening kepala nak melayan...aku nak lelap mata pon tak lew...ada je bende dua orang tuh nak buat...ada de modal dorang nak 'bertekak' dalam kete...




nih plak masa hari kedua...dok lar cari strawberi...ye lar, dah masa kat sana, asal berenti je hubby beli strawberi cokelat tuh...memang minat sesangat lar...so masa nak balik, beli banyak2 strawberi, balik kl cairkan cokelat je...jadi la strawberi cokelat ;)




ok, masa untuk pulang...hah, tengok si kecik tuh...malas, tak mo pegang ape2 barang...seme orang yang kene angkat untuk dia...dia tau nak pegang bola strawberi tuh je...haih..ape lar nak jadi sorang nih...masa kuar je bilik, dia laju je ke depan...bila suh angkat beg sendiri pon dia buat bodo je...


ok lar...pape pon, memang sangat seronok...;)


kepada semua opismate tersayang, walaupon kita berjauhan, korang2 tetap berada di hati...ceh wahh...yo yo an je kan...pape pon, kalau nak g bercuti lagi, jangan lupe ajak ira...k daaa ;)

Tuesday, September 27, 2011

review : tayang moto

ok, kali nih jom tengok aksi gedik kami sebelom kami bergerak ke dewan untuk majlis persandingan



hahaha, masa nih kitaorang tengah tunggu green light dari orang2 kat dewan...samada da bolew datang ke tak...ye lar, bersanding kul 1 petang, masa nih baru kul 12.30 tgh hari...so sementara menunggu tuh, tetibe ternampak moto zizi (kawan baik hubby) kat depan umah...so tetibe je terasa nak menggedik2 amik gamba ngan moto...

padahal masa tuh tengah hari terik kot...langsung tak pikir mekap cair ke nanti...masa tuh pk nak tergedik2 amik gambar sebab da boring menunggu di rumah




ok, jom kita layan gambar...kalau korang tak nak tengok pon tak pe, tapi aku tetap nak upload banyak2, sebab macam tak puas je tengok gamba kawen...hahaha~~~












ok lar, jemu dah tengok...jom sambung buat keje...daaaa~~~

Monday, September 26, 2011

review : couple ring

jom tengok cincin kawen saya yang sangat comel...kahkahkah...perasaan cincin sendiri comel~~~



sangat simple..kadang2 tengok macam cincin mainan...hahaha...memang tempah khas untuk kami berdua siap dengan ukiran nama kami ;)


tapi sampai skang cincin tuh dok dalam kotak, sebabnya cincin tuh besar...hahaha, longgar kot kalau pakai...pastuh plak ira memang tak suka pakai cincin...;)

act memula memang tak de pun dalam list nak beli cincin nih...tapi tetibe masa nak g beli cincin hubby, orang tuh tanya tak nak buat couple ring ke??terus pk2 balik, kira2 bajet...macam ok jea, saje buat kenangan...so grab je lar ;)



cincin kami disebalik kuntuman bunga tangan yang tak sempat dipakai...sob sob sob~~~

Friday, September 23, 2011

review : hantaran lelaki



ini plak hantaran untuk pihak lelaki
jom kite tengok satu persatu




~tie~




~netbook~




~kemeja~




~babycakes~




~tali pinggang~





~sireh junjung~



~helmet~




~perfume and iphone4~



opppsss...bekas hantaran tuh ira nak sewakan, tapi masih tiada masa nak upload pic bekas tuh...insyallah minggu depan lar ira upload ehh


bye

Thursday, September 22, 2011

review : hantaran perempuan


ingat lagi tak post nih??

first of all, nak ucap TERIMA KASIH kepada semua penaja hantaran saya ;)



ok, jom kite tengok satu2, siapa penaja2 itu ;)



alang : handbag n GPS garmin

TQ alang... ;)




penaja terbesar : Abah

hehe...nampak tak iphone 4 tuh???setelah merayu2, nak jugak ip4, akhirnye abah belikan jugak akhirnye...katanya tuh kire hadiah kawen... ;)
TQ abah



cik lan : jam tangan SEIKO

TQ cik lan





cik ki : perfume DKNY Be Delicious n BVLGARI Omnia

TQ cikki




hubby : helmet SHOIE

TQ darling

Wednesday, September 21, 2011

review : bunting n banner

ok, hari nih kite cerita pasal banner n bunting plak...



jom kite lihat sape yang kene ;)





gambar hiasan gedik...sila abaikan










nih bunting untuk side ira...hah, tengok tuh, ada gamba ibu abah mak n papa...supaya senang orang kenal mana satu mak pengantin mana satu ayah pengantin...

kan selalunya orang tercari cari...ehhh, mana mak pengantin ye...yang tuh ke???ehhh, yang ni kot...so kitaorang amik inisiatif untuk mempopularkan parent kami pada hari persandingan itu...hihihi





yang nih plak banner yang dibuat sebesar2 alam...lagi 4 hari nak nikah, baru hari nih tergedik2 nak pilih gamba, nak edit bagai...nak pilih design...


n yang paling best, lagi 3 hari nak nikah, baru kelam kabut nak g anta printing banner, bunting n direction sign...tapi nasib baik hubby memang buat kejenye buat bende2 alah nih, so tak de la masalah sangat bahagian printing tuh...;)






yang nih plak banner masa majlis bertandang, 3 april 2011...yang paling terkilan tuh, penunjuk arah tuh tak de sape pon yang amik gamba...sob sob sob...sedey sangat...so memang tak de la contoh...cume ada masa design je...yang real punye tergantung kat tiang letrik tak de....;(



Tuesday, September 20, 2011

shopping time

yeaaahaaa!!! setelah lama tak bershopping, akhirnye bolew berjalan2 sambil bersuka ria mengeluarkan duit tanpa had.....hahahaha...sukenye ;)


al kisahnye, memember opis ajak g merewang time lunch...so destinasinya adalah mid valley...


so bende penting yang perlu di buat setibanya kami di mid valley adalah MAKAN...sebab baby dah ketuk2 perut mama mintak makanan...so menu kita pada hari ni adalah......





nasi lemak rendang ayam...errrmmmm, not bad...makan kat dalam jusco tuh...sebenarnye memember nak makan asam laksa kat situ, tapi disebabkan ira MESTI dan WAJIB makan nasi, so ira kene lar order nasi ;)




hmmm, ni maybe last kot merewang ngan kak fida...waaa, lepas nih da kene pindah opis...sedey kot kene transfer tempat lain...lebey2 lagi sorang2 plak tuh kat tempat baru...waaaa, lagi lew takut n mesti nebes2 masa ari first day kat tempat baru ;(


lepas je makan, terus g jalan2 jusco...wahhh, tetibe terasa nak beli tuh, nak beli nih...seme bende mengarut2 tapi ada faedah untuk dibeli...so buat pejam2 mata je masa memborong ;)




ini lar hasilnya...seme bende kecik2 je....

1. measurement tape
senang nak letak dalam handbag...kegunaannya adalah untuk mengukur ukur lilit perut...hahaha...macam seronok je nak ukur hari2...padahal bukan berubah sangat pon...skang dah 17 minggu...ukur lilit semasa 65cm...nanti minggu ke 20 kite update lagi yea ;)




2. pengilat kuku
kih kih kih...memang sengaja beli...memula rasa macam membazir, tapi bila dah guna, terasa best la plak....hahaha, maklumlar, first time gune pengilat kuku...sebelum nih tak de keinginan lar plak nak kilat2 kuku nih...tetibe je skang nak main kilat2 kuku...cantik ooo kuku ira skang...kilat semacm je ;)



3. pewangi kereta
bau dia wangi....pastuh patern n design dia cute...so tanpa berfikir panjang terus amik je ;)




4. tempat letak ubat
yang nih plak untuk memastikan hari2 makan ubat...so tak delar macam kompius, da makan ke lom...



5. tong sampah
alamak, tak de dalam gambar lar plak....tong sampah nih comel je...saje je beli sebab nak letak kat ruang tamu...senang, tak de lar hubby asyik nak buang kulit gula2 merata2 lagi...nih jenuh asyik nak mengutip sepanjang masa...

jamuan raya GBA

assalamualaikum semua..



laalalla....lambatnye update entry nih...huhuh...padahal dah seminggu berlalu...baru ari nih bukak balik blog n edit post...kalau tak asyik berstatus draf je...







jamuan raya GBA
13 september 2011





tengok tuh, pasangan yang tengah hangat bercinta...nak pakai baju sedondon konon...nyampah i...hissshhh, tak pe2, nasib baik korang nih bolew tergedik2 sampai hujung bulan nih jea...kalau tak lagi sakit mata aku nengoknye...hahaha...



to korang yang tengah panas2 bercinta tuh...ira doakan sentiasa bahagia sampai ke jinjang pelamin seterusnya sampai akhir hayat...seronok sangat tengok korang...sebenarnya aku dah tak sabar dah nak tengok korang atas pelamin....tapi tak tau lew masa korang atas pelamin tuh aku dapat datang ke tak...kalau tarikh tuh kene dengan keadaan yang sesuai, aku mesti datang punye...tapi kalau tak, harap maaf lar ye darling!!!






lihatlar aksi2 menggedik kami



dari kiri : yat, mas, nina, ira, kak fara
status : bakal bertunang, bakal berkahwin, berkahwin, bakal ibu, ibu anak 3 ;)

review - pelamin tandang

theme : garden
vendor : raja nurul wedding













pelamin indah




walkway





meja makan pengantin






arch

Monday, September 19, 2011

review - pelamin sanding

theme : kelambu
vendor : raja nurul wedding







pelamin




keseluruhan dewan




walkway




meja makan pengantin







arch





view from side