Tuesday, May 31, 2011

Bidadari kecil

Hampir tertumpah air mata sewaktu membaca kisah sedih bidadari syurga ini...
Semoga bidadari kecil ini tenang di dunianya, dan semoga ibu bapanya redha dan tabah atas segala yang berlaku

al fatihah

Saturday, May 28, 2011

Balik kampung...



Otw balik kampung,durian tunggal melaka...esok cousin ira kawen..
Doakan perjalanan kami selamat ye ;)

Shopping time

Haah, skang masa untuk shopping plak...hihi, memula kononnye nak window shopping je, alih2 banyak plak barang yang berkenan dihati...

Kononnye g mencari perfume untuk kawan2 yang memesan,tapi sudahnye diri sendiri pun nak jugak...so dapatlah grab perfume dkny satu...siap dapat free bag lagi..cantik plak tuh, kaler putih...



Lepas siap g cari perfume, kitaorang gerak g ion orchard plak, saje je nak jalan2 dating berdua...kitaorang nek MRT je..senang, tak payah nak bayar parking yang mahal tuh...haih, masa nek MRT nih, ada lar pasangan couple duk depan kitaorang tuh, meluat plak tengok...duk terpeluk2...cium sana,cium sini...nak beromen pun, tak payah la tempat2 public...menyampah plak rasa...kitaorang yang husband n wife ni pun tak de lew menggeletik sampai mcm tuh...



Ok, setelah 20min duk dalam train, kitaorang pun sampai ION ORCHARD, singapore...tempat dia biasa2 je...tapi maybe kebetulan kot kitaorang datang masa sale...so sempat la lagi grab jeans PUMA EVISU sehelai..hubby pun dapat sehelai jugak..kitaorang beli yang couple punye...saje je nak sama2...;)



Dah penat jalan2 kat dalam shopping mall, kitaorang pun g lar melepak kat luar mall plak...suasana orchart road sama je lebih kurang ngan Bukit Bintang...penuh sesak ngan orang ramai...



Dah setel lepak2 n amik gambar, kitaorang pun gerak balik ke woodland, sebab parking kete kat sana...
Pastuh ape lagi, jom balik umah lar setelah seharian penat berjalan...

Daaa ;)

Friday, May 27, 2011

Ktm


view full image

"Ktm???huh..."
(taken at 9004 Tampines Street 93)



Melayan kerenah hubby yang gile moto...haih,kadang terpikir balik,mcm ne lar lew dapat husband yang gile moto...
Sampaikan ira pun kene beranikan diri ikut dia g ride sana sini...;)

Honeymoon time ;)


view full image

"Heading to singapore"
(taken at Tuas Checkpoint Arrival Car A2)

Wednesday, May 25, 2011

Report lab plak



Alhamdulillah...semua lab dah selesai semalam,so tinggal nk buat report je...so kene memaximumkan tenaga untuk menulis...adoi,dah mcm cacing kerawit dah tulisan ni...banyak sangat yang nak kene tulis...nak lukis2 graph lagi...

Hopefully by this midnite dah kene siap...dah tak sabar rasanya nak balik jumpe hubby...hihi, esok hubby darling datang amik kat johor...pastuh gerak g singapore for honeymoon time...hihi ;)

Oklar,nak buat lab report ni sampai settle,pastuh kite sambung lagi ye
Bye ;)

Danger...danger!!!

Hi there,

luvira just shared an Instagram photo with you:


view full image

"Danger...danger!!!!"

Thanks,
The Instagram Team

Monday, May 23, 2011

Concrete lagi...

Assalamualaikum...

Jom kite tengok ape yang kitaorang buat masa kat makmal konkrit...

Macam biasa lar,memula kene kumpulkan bahan2 untuk bancuh konkrit...

Bahan-bahannye adalah air,simen,pasir dan batu...ok dah siap...jom kite buat




Bancuh...bancuh...kacau...ehhh...penattau...pastuh kite tuang dalam acuan...

Ketuk2,ayak2 sehingga sebati...kemudian terbalikkan dia...



Jadilar macam ni...hoyeehhh...



Last sekali masukkan dalam cube2 kecik ni...pastu simpan,esok kite datang balik nak buat test...

Ok,skang masa untuk tido...;)
Nite

Concrete lab

Penat tak abis lagi...ni nk kene bancuh konkrit plak...rasa macam dah nk pengsan...

Tapi sempat lar plak update blog kan???hihi,skang kan update blog dihujung jari,dimana2 pun lew update...



Ok lar,nk sambung buat konkrit...nti mlm kite update lg ehh...

Buibye

Keletihan

Hi there,

luvira just shared an Instagram photo with you:


view full image

"Keletihan,tapi tetap tersenyum"
(taken at fakulti kejuruteraan awam, utm)




Huhu...update blog via instagram, sebab tuh ada kata2 tah merepek apetah kat atas tuh...

Alhamdulillah, kami semua selamat sampai ke johor pada jam 2 pagi...
Bergerak dari kuantan jam 7 mlm...konvoi beramai2..nasib baik lar,last minit decision ira nak tumpang kawan2 je...tak jadi nak bawak kete sendiri...kalau tak,lagi double triple la penatnye...

Pagi ni,seawal 6 pagi dah kene bangun...siap2 sebab ada taklimat mkmal plak kul 830pagi...

N now,im here,di makmal hidraulik,mendengar taklimat sampai mengupdate blog... Ok,till here,nanti kite update lagi ye...mana tau nanti ira nak berkongsi cerita masa dimakmal yang lain2...


Bye

Sunday, May 22, 2011

My baby boo




Yeayyy ....sudah pandai update blog via instagram plak....suke....
Haha,org dtg seminar suh dengar ceramah, tapi kite duk godek2 cari cara untuk update blog...kehkehkeh...

Swiss garden kuantan



Hah, yeay, bestnye...akhirnye dah pandai upload photo gune ipad...hahaha...sebelum ni kalau update blog gune ipad tak reti nak letak gambar...kih..kih..kih...


Sukenye bile dia ceria...hahaha...gembira..hoyehhh...
K lar, nak sambung belaja dengan lebih mendalam lagi cara2 nak updateblog gune iphone or ipad... So nanti bolew la letak gambar2 yangmasih panas dan fresh dipasaran...

Perjalanan yang panjang

Huh, minggu yang sangat bz disebabkan perjalanan yang sangat panjang...:)

20 mei - 22 mei - kuantan for SEMKA
23 mei - 27 mei - johor for civil engineering lab
28 mei - 29 mei - melaka for wedding cousin

Penatnye badan...adoi, jangan demam sudah...takut badan tk larat je

After abis seme bende nih, baru lar nak sambung balik kisah2 raja sehari yang dah lama tertangguh tuh...ok bye

Thursday, May 12, 2011

Juz 4 u my dear pja

Lamanya tak update blog... Tak tau nak citer ape n rasa mcm makin bz sejak bergelar isteri ni....huhuhu..
Nanti la ehh, bile dah dapat gamba kawen dari OP baru kite update secara pukal ;)



P/s : esok kawan baik saya nak kawen...tetibe rasa excited...tapi ada gak rasa sedey sebab nanti dia dah duk jauh dari ira....
Waaaa, sedeynye

To : pja pooh
" selamat pengantin baru, semoga kekal hingga ke akhir hayat...nanti dah kawen jangan lupe aku tau...nanti aku majuk ngan ko..."
Love u...muuuaaahhhhh