Thursday, April 28, 2011

final exam

please wish me luck for my final exam!!!!!

28hb apr - sistem maklumat kejuruteraan awam
30hb apr - rekabentuk konkrit
3hb mei - alam sekitar

lepas tuh bolew ariba yeaaahhaaaa....
honeymoon buat kali kedua ;)


peringatan pada diri sendiri :
sile fokus pada exam, jangan asyik nak tido n jangan asyik nak main je

Wednesday, April 27, 2011

review : gezbuk


memula sekali nak ucap a million special thank you to my best frenz , sarah...
kerana sudi bersusah payah untuk membuat gezbuk ira yang sangat-sangat cantik ini..


sarah, aku terlalu amat suke, sebab gezbuk ini terlalu amat cantik...TQ sarah ;)








dan ini antara ucapan2 yang ira suke ;)
TQ semua sebab sudi menulis sepatah dua kata dalam gezbuk nih









nih plak cerita sarah pasal gezbuk nih..
nak tgk clik sini



p/s : sarah, ko nak ape untuk wedding ko nanti???name it, cume jangan yang mahal2 sudah lew ;)

Friday, April 22, 2011

i'm turn to 26 today ;)

22 april 2011


setelah 20 hari bergelar isteri...waaa, malam nih terpakse tido sorang2, sebab suami outstation sampai ari ahad..


yang lagi tak best, today is my birthday....waaaaa....lagi sedey...time nih la plak dia nak tinggalkan kite...


act dia suh ikut skali, tapi ira ada kelas lar plak ari ahad...so tak dapat lar...


ape pun, tolong doakan kesihatan ira n doakan ira bahagia sampai akhir hayat..

terima kasih semua

Thursday, April 21, 2011

cake stand n wedding cake

ni la wedding cake saya,

cantik tak??








fondant kek yang atas sekali tuh, kawan ira sponsor, namanye zaza...

TQ zaza...;)









cuppies yang comel2 tuh plak, ira beli kat opismate ira

kalau korang nak order, lew click kat sini






pastuh cake stand tuh plak ira g beli kat kedai jual barang2 kek...huhu, punye lar susah nak cari cake stand yang bolew disewa je..ingatkan nak sewa je sebab bukan nak pakai lama pun...tapi cari2 penyewa tak jumpe2..last2 terpakse lar beli...




so bile dah beli tuh, dari duduk jadi tukun je kat umah tuh, ira pun berbesar hati nak sewakan cake stand ira nih kat sesapa je...




ape2 lew email or sms ira,


harga rm10/day

ataupun rm50/week (7 hari)



*** nota kaki : pakej sewa cake stand, ira bagi sekali ngan pisau samurai lagi... ;)

Tuesday, April 19, 2011

katakan tidak pada engineer

sekarang dalam mood gile stress tahap maksimum...



dah 5 hari tido kul 3pagi, bangun kul 8pagi semata2 nak siapkan assigment PROJEK AMALAN PROFESIONAL...dah tak macam profesional dah...naik juling bijik mata dah nih


ari nih masuk ari kedua dah tak g opis semata2 nak selesaikan assignment nih...warrgghhh, tak pasal2 terpakse korbankan 2 cuti secara sia2...


harap2 lulus lar untuk subjek nih...please...dapat C- pun dah kire bersyukur alhamdulillah..




nota kaki : saya tak nak jadi ENGINEER....sangat stress!!!!

kasut kawen

ingat lagi tak entry nak tempah kasut kawen??dah tak ingat??meh click sini untuk imbas kembali


dan ini lar hasilnye...suke tak???





nih kaler hitam silver...




ira suke yang teramat2 kasut cinderella yang comel nih...


nanti pasnih nak gune buat pe ehh??dah lar ira tak suke pakai kasut tinggi..maknenye duk dalam almari je lar...


hah, tak pun, kalau korang kaki cinderella macam ira, kot2 nak sewa ke, bolew je..harganya rm50 je sepasang untuk tempoh seminggu..saiz kaki 3..

Monday, April 18, 2011

button batch

jom kite imbas kembali entry nih







hah, tgk tuh penyelamat bumi ira tengah mengasingkan button batch mengikut family masing2...so senanglar masa hari kejadian tak de lar yang tak dapat..




tapi.....dah kelam kabut bagai pada hari kejadian, ada lar 2 3 orang yang button batch dia missing..tak tau kemana, sebabnye, orang nih kata dia amikkan, tapi orang tuh kata tak dapat dari orang nih, kesudahannye, sampai skang button batch tuh tak dapat dikesan kat mana














so, ape komen??cantik tak??

Friday, April 15, 2011

DIY : veil


mari men DIY veil...huhuhu...disebabkan tahap malas nak gilew, tapi tetap nak gak DIY...so ira main potong2 je kain net..pastuh potong2 bunga kat lebihan kain baju kawen...tampal2 ngan jarum peniti, kesudahannye ibu saya yang tolong jahit...hihihi...ira memang malas..nasib baik ada ibu yang tolong..TQ ibu..kalau tak, tak tau lar bile nak siap veil tuh..


so jumlah veil yang dah siap ada 3...

1 - untuk nikah, kaler putih

2 - untuk sanding, kaler biru

3 - untuk tandang, kaler hijau

yeahhh...sangat suke ok...sangat puas hati...sebab hasilnye sangat cantik...


ceehhh, puji diri sendiri plak...hehehe

ok, jom kite tengok cara2 nak buat veil...







1. memula kite g beli kain net kat kedai kain...dalam ukuran 1 meter setengah pun dah cukup..dah cukup labuh dah veil tuh, kiranya bawah punggung lar


2. pastuh kite lipat dua kain net tuh, untuk kite potong jadi bulat...hah, tgk gamba kat atas, sebelum potong tuh, make sure ukur dulu ngan rende yang kite ada...berapa panjang, berapa labuh kite lew buat veil tuh..jangan pakai potong je tau!!!




3. bile dah siap potong veil, kire susun rende or bunga2 yang kite nak tampal kat kain net tuh mengikut kreativiti sendiri...make sure tampal ngan jarum peniti yang sangat banyak, supaya masa kite jahit, dia tak lari-lari..




4. dan hasilnye...taraaaa....suke tak???


alamak, tak de lar plak gamba ira pakai veil nih dari belakang...isshhh...marah lar nih..macam ne lew lupe nak amik gambar tah..




p/s : sape nak sewa veil saya???jangan segan2 ye nak email or sms or comment je kat ira...harga dia rm25 je untuk tempoh seminggu...;)

Thursday, April 14, 2011

sesi berinai

sesi berinai...haaa...masa ni paling best sebab dapat pakai inai...


sebenarnye nak pakai inai ari ahad (27hb mac) tapi tak sempat sebabnye sibuk sangat..pastuh di tambah plak ngan inai tak di petik lagi so tak dapat lar nak berinai...


pastuh hari rabu (malam) b4 wedding, my aunty, alang tolong bawakkan daun inai...tapi tak ditumbuk lagi...so yang jadi mangsanya adalah cik cam...TQ cik cam...kalau cik cam tak de, tak berinai lew saya malam tuh...



ok, sesi memakai inai


oppsss, sebelum tuh, make sure letak seletop dulu kat jari jemari tuh tau..bagi dia cantik je nanti..tak de comot2... ;)




jom g lukis inai kat masjid india...kalau korang nak buat gak, g je area maidin kat masjid india tuh, orang2 yang lukis2 inai nih berlambak2 kat sana...


so semua skali termasuk tangan n kaki, ira kene rm50

ok tak??


sekejap je nak tunggu inai nih kering...dalam setengah jam je kot..




lihat lar hasilnye.....



taraa


*


*


*


* * *


* * *


* * *



cantik tak??

Wednesday, April 13, 2011

terima kasih semua

assalamualaikum semua...


hehehe...banyak bende yang nak dicerita, banyak bende yang nak ditulis...tak tau nak mula dari mana...


ok, memula sekali, nak buat sesi penghargaan kepada semua yang banyak membantu majlis gilang gemilang ira pada 2 april 2011...budi dan jasa kalian tak dapat dibalas ngan kata2 atau wang ringgit...terlalu banyak rasanya budi yang kalian taburkan untuk merealisasikan majlis impian saya menjadi kenyataan..


alhamdulillah, semuanya berjalan lancar seperti yang diharapkan...tiada ape yang terkurang...terima kasih...terima kasih....terima kasih....terima kasih semua


ok jom kite tengok sape yang banyak membantu saya :


ibu n abah : TQ to my parent...terlalu banyak $$$, terlalu banyak tenaga yang dikerah sebelum, semasa dan selepas majlis berlangsung...terima kasih banyak2


ika n adik : adik2 yang sangat sporting n memahami kesibukkan ira...tanpa dorang nih, susah gak majlis nak berjalan ngan lancar


tok mek n tok ayah : nenek n atuk yang sangat best...dua minggu berkampung kat umah ira...


alang, ngah n utih : kerahan tenaga yang paling banyak dari mereka...aunty2 yang sangat best...susah oo nak dapat aunty yang sanggup tiap2 minggu tinggal family sendiri semata2 nak datang menolong ira untuk selesaikan ape2 yang ira dah tak lew nak buat...tanpa dorang bertiga, mesti majlis ira akan cacat...insyaallah, bile tibe giliran anak dara mereka nanti, saya juga akan buat bende yang sama untuk mereka...TQ


bibik munah n bibik mail : chef yang diimport dari melaka...tq bibik


alang, utih sebelah abah : banyak menolong dalam hiasan dalaman bilik pengantin, hantaran n segala bende yang perlu dihias...mereka memang ada kreativiti yang tak dapat dilawan oleh orang lain


cik cam, cu n cik mi : sebab sudi jadi driver ira...bawak ira kehulu ke hilir...hehehe...best oo ada driver...


cikki : sanggup panjat tiang2 letrik tepi jalan sebab nak gantung papan tanda...tq sangat..aktiviti yang merbahaya tuh




errmmm, aaaa...saper lagi ehh??terlalu banyak lar, sampaikan tersebut...ape2 pun terima kasih sekali lagi...love u all ;)

Friday, April 8, 2011

I'm home

Seronoknye honeymoon...ok, nanti kite review pasal kawen n review honeymoon k...just wait...

Hihi,mcm lar ada orang nak tunggu ira nih kan??

Wednesday, April 6, 2011

Sahara tv3

Waaaa....semalam tengok citer sahara lul 10.30mlm tv3....

Enuja production copy gamba tunang ira without my permission....siap print n frame lagi gamba tuh...n dijadikan salah satu watak dlm citer tuh.....

Sape tau mcm ne caranya ira nk cari sape si pencuri gamba tuh???



Kalau korang seme nak tengok,lew g kat tonton.com pastu cari cite sahara episod 3...
Sama tak gamba dlm cite tuh ngan gamba ira???

Pssstt...tetibe je jadi femes amos dalam sekelip mata...haih,lepas nih sene gamba nk kene letak watermark, pastu tak lew sesuke hati je nk upload gamba...bahaya tul...

Honeymoon time

Masa untuk honeymoon...hihi,minggu lepas minggu stress ngan persiapan kawen, minggu nuh lar kite berehat setelah bertungkus lumus menjayakan majlis tersebut....

Ok semua, nanti kite jumpe lagi erkkk....:)

Sunday, April 3, 2011

tukar status??

sudah bertukar status...

kini bergelar isteri


hooyehhh!!!!



alhamdulillah

Saturday, April 2, 2011

save the date

** sticky note : scroll down for new entry** TQ



assalamualaikum semua :)


hari nih entry save the date..wahh, awalnye STD..hehe..excited ok


so feel free to visit our wedding invitation website yang dibuat khas oleh my hubby darling and me at :



jangan lupe tinggalkan jejak anda disana..ape lagi, komen2 lar ye (◕‿◕✿)


n one more thing, do mark ur calender for our wedding ok ;)
oppsss...jangan lupe tinggalkan alamat anda semua kat address book di atas...TQ