Tuesday, March 29, 2011

flower girl yang comel

presenting :


flower girl yang sangat comel




nor alia syamailah

11 bulan..3/4 nih baru genap setahun



haih, bolew ke si comel nih jadi flower girl??



jom kite testing..tgk jalan lurus ke tak nih



video

Monday, March 28, 2011

misi bilik pengantin : done

jom kite tengok sape yang bertungkus lumus menyiapkan bilik pengantin saya...


misi mengangkat barang2 bermula...hehehe, masa nih tak sempat lar nak angkat gambar, sebab sibuk mengangkat barang...penat wooo...angkat almari, angkat meja, angkat meja solek...ira, utih n cik ani lar yang jadi superwomen masa tuh...huhu..cume masa nak angkat almari je tak larat..so mintak tolong cik man lar angkatkan

misi menghias bermula...




hah, sape lagi kalau bukan ngah, utih, acik anizah...n ditambah plak n si kecik sofina yang menyibuk kat situ...huhu...nasib baik lew makcik2 ira nih semenye kreatif2 belaka




tapi ketua hiasan dalaman nih mesti lar utih...dibantu plak ngan assistant dia, ecah (sepupu ira)...lagi meletup lar..


hiasan dalam bilik nih, semuanya gune benda2 yang recycle or re use...huhuhu...ape yang ada je gune...kain2 tuh seme lebihan ape tah..terjumpe dalam kotak..


dah nama pun pakar hiasan dalaman...so tampal sana, tampal sini...paku sana, paku sini..maka terjadilah bilik nih...




huhu...ok2..cukup sampai sini je...nanti dah siap sepenuhnye, kite review plak after kawen ehh...tgk sikit2 je dulu..



daaaa.....




oppsss: TQ semua...penat tau siapkan bilik nih...

entry stress

tak sukenye bile 'orang' yang tak diundang nak datang masa kenduri kawen kite...haih...nih bukan setakat nak datang masa kenduri kawen..dah siap berkampung dah dari semalam...tension tul...


mula2 pn P je datang sorang2 je, konon2nye nak membantu ape2 yang patut...pastuh semalam En J plak datang...haih, kalau En J datang sorang2 je tak pe gak...nih siap nak bawak anak2 follow skali....haih...bertambah stress...


amaran terakhir : tolong lar En J...bawak anak2 hang balik umah sebelum majlis kenduri kawen tuh nanti...kalau tak, bertambah stress lew...please!!!!! ***


note :

En J = Jerawat
Pn P = Period

Saturday, March 26, 2011

i need that camera...please!!!

tak bestnye nak update blog kalau tak de kamera.....
so tak lew nak kongsi gamba2 best...


tak lew nak tunjuk idea2 menarik saya
tak lew nak teaser kasut n baju nikah saya



haih, i need kamera
so kene masuk dalam wedding present wishlist lar kan???
nanti masa g honeymoon lew lew amik gamba bebanyak

ada sesapa nak bagi saya kamera???????

Friday, March 25, 2011

wishlist for wedding gift??

sekarang nih, asal jumpe orang je, mesti orang akang tanya macam nih :
"ira, ko nak ape untuk hadiah kawen??"



wahh..bestnye..bolew pilih ke??


so jawapan yang paling best n paling selalu keluar dari mulut ira ialah :
PETI AIS



hahaha...memang ira sangat suke peti ais...kan best kalau my wish will come true...hihi



jom kite berangan jap, ape yang ira nak sangat untuk hadiah kawen nanti...
1) peti ais untuk simpan air sejuk banyak2 n untuk coklat ira nanti

2) microwave untuk memudahkan saya yang pemalas nih memanaskan lauk yang diambil dari umah ibu nanti...hahaha, gile pemalas..

3) pemanas air, yea, saya sangat memerlukan itu, sebab kalau saya mandi air sejuk, badan akan gatal2, sebab ira alergik sejuk..

4) dapur gas, mestilah kene ada dapur gas kan, untuk memudahkan saya memasak untuk suami tersayang...

5) tiket honeymoon kat mana2 destinasi, tapi paling best, dapat g paris ke...;)

6) tak lew pk lagi...hahaha..yang paling penting, sila doakan ira n jelan ok...doakan kami sentiasa bahagia, dimurahkan rezeki n dapat anak2 yang comel...





hah, korang2 semua plak suke hadiah kawen yang macam mane???

Thursday, March 24, 2011

video tunang dah siap!!!!

owhh..dah terlupe nak bagi kawan2 tgk video tunang saya hari tuh..

so here we go ;)

video

hehehe...gedik kan???hish, malu saya tau!!!

Wednesday, March 23, 2011

kehidupan selepas kawen???

sambung entry semalam, takut dengan kehidupan selepas kawen???
sape yang pemalas macam saya nih, mesti mengalami situasi macam saya nih kan??



terus terang cakap kat sini:
ira tak tau mengemas,
ira tak tau masak,
ira tak tau buat tuh,
ira tak tau buat nih...


ape yang ira tau??

duk dalam bilik..bergelumang ngan selimut tebal..tuh jea..hihihi..memang pemalas kan??


jom kite tengok beberapa situasi yang menakutkan saya...

situasi 1
balik kerja, berehat dalam bilik sambil ber facebook..alih2 dengar suara merdu memanggil
"ain, turun makan"
yaeh, masa untuk makan...tapi lepas kawen???

ianya akan bertukar begini:
"eira, bile nak masak???
errkkk...agak2nye ape ira nak jawab ehh???



situasi 2
selalunye baju semua dah siap tersedia, tinggal amik dalam almari n pakai je..
tapi lepas kawen??

ianya akan bertukar begini:
"ira, mana baju i nih??dah basuh ke lom??
errkkk...agak2nye ape ira nak jawab ehh???



situasi 3
hujung minggu adalah hari untuk tido sampai tengahhari..tak de sape pun ganggu..
tapi lepas kawen??

ianya akan bertukar begini:
"ira, breakfast dah ready ke??

errkkk...agak2nye ape ira nak jawab ehh???



aarrrggghhhhh...tolong...sesak nafas!!!!!!!!!

Tuesday, March 22, 2011

takutnye saya

lalala..
semakin dekat terasa semakin takut..

ape yang ditakutkan sangat tuh??
macam2 yang bermain2 kat otak nih


1)nanti masa akad nikah tuh nak duduk macam ne???hahaha, takutlar plak..mesti nebes tak ingat waktu tuh kan??

2) macam ne nak jalan masa berarak nanti??takutnye nak jalan gune kasut tumit tinggi...sebab tak penah pakai kasut setinggi 3 inch...nanti kalau jatuh macam ne???

3) masa atas pelamin tuh mesti semua orang pandang kan??haih, macam ne nak cover cun ehh??takut tetibe tergedik2 lar plak atas pelamin tuh

4) masa makan beradap tuh kene makan sopan2 ehh??hisshhh, takutlar plak terover lebey

5) situasi yang paling takut : kehidupan selepas kawen...wargghhh, bolew ke jadi isteri solehah nih???takutnyeeeee



macam ne ehh???

Monday, March 21, 2011

12 day to go...

lama tul tak cerita-cerita kan??
meh counting the day...

OMG, its nearest to me...tinggal lagi 12 hari je lagi...gegegege...
ok, jom kite cek ape yang tak buat n ape yang dah buat...


hantaran
done, dah siap seme...


bilik pengantin
barang seme dah beli, tinggal nak deco je..maybe minggu nih kot..huhu


baju pengantin
nikah : done
sanding : done
tandang : done

tinggal nak buat veil je belum lagi...malasnye nak menilik veil tuh..tapi tengah berusaha gak untuk menyiapkannya dalam minggu nih


kad jemputan
dah diedar dari awal bulan tuh..so dah nak abis n macam tak cukup je...so kesimpulannye, kalau memang betul2 tak cukup, kene hantar sms n email je lar...


kasut
dah siap..cantik...cume macam tinggi sangat lar plak..haih, rasa nyesal plak ikut idea dia buat 3inch...patutnye 2 setengah inch je


doorgift
dah setel, tinggal nak packing je..maybe hujung minggu nih kene panggil sekumpulan askar berkampung dirumah...


bunga tangan
orang pelamin sponsor...hahaha, tapi sebenarnye dengan muka tak malu mintak disponsor...


guestbook conner
tunggu handmade guestbook from my best frenz, sarah...(jangan tak siap udah lew)

frame gamba dah beli,tinggal nak print gamba je..pen kaler2 pun dah ada...n the best thing, gift untuk orang yang sign guestbook pun dah ready...yeay...so untuk 100 tetamu terawal yang sign guestbook tuh ada misteri gift ok..


centrepiece
idea dah ada, tapi barang tak beli lagi...


bende remeh temeh yang belum disetelkan :
- nak cari buble gun kat area bukit bintang tuh...nanti nak gune masa tengah berarak..yeah..
- bunga manggar tak beli lagi...adoi..mana nak cari ehh??
- penanda jalan, banner n bunting...dah design, tapi lom anta printing...sempat siap ke ehh??
- bakul2 doorgift dah ada, tapi tak hias lagi...hah, pja, nanti nak pinjam bakul ko yang besar2 tuh yea...
- spa n body treatment...ada dapat free voucher, tapi macam tak sempat je nak g...so hujung minggu nih kene make sure book appoinment madi bunga kat serinity



ok lar, nanti2 update lain plak...sebenarnye skang nih malas nak update sebab kamera ira rosak..so tak lew amik gamba untuk seme barang..tuh yang tak best tuh...nak buat entry DIY pun tak lew...;(

Tuesday, March 1, 2011

penyelamat bumi saya


sape wira di hati anda???


hahaha, dapat topik nih masa dengar radio pagi tadi...tetibe terus terlintas dalam hati saya, ada seorang 'penyelamat bumi' yang selalu ada waktu saya dalam kesusahan..dia lar wira saya


dulu masa kecik2, kene g sekolah jalan kaki..ye lar, dulu mana ada kes culik budak macam skang..so memang g sekolah jalan kaki je...so kalau masa balik sekolah tuh, ternampak kelibat yang dinanti, maka secara otomatik je, dah menjerit dari dalam pagar sekolah

" yea, penyelamat bumi dah sampai"


sampai skang pun 'penyelamat bumi' tuh tetap meneruskan kerja dia sebagai penyelemat bumi ira..macam2 benda dah yang dia selamatkan..tak kira lar, dari segi kewangan mahupun peribadi...;)


bila dah besar nih, ira lagi suke berbincang dengan penyelamat bumi nih, sebabnya penyelamat bumi nih cool..so dia lew terima ape yang kite suggest...kalau dia tak suke, dia akan bagitau ape baik n buruk...so ira pun macam seronok lar bercerita ape yang perlu dan ape yang tidak..



nak tahu sape penyelamat bumi saya???






abah saya lar...;)


buat abah, along sayang abah..terima kasih sebab selalu jadi penyelamat bumi along dari kecik sampai besar ;)