Friday, January 28, 2011

misi february

nampak gayanya macam misi januari gagal...waaaaaaaaaaaaa...sangat sedey ok..



17 jan - jumpe vendor photografer
20 jan - HIV test
21 jan - handbag hunting
23 jan - facial
24 jan - cincin hunting
25 jan - vendor button batch
26 jan - submit borang kebenaran kawen




ini adalah disebabkan ira terlantar sakit sejak ahad lepas..langsung tak larat nak buat ape2.. ;(

sakitnye, ya ALLAH, tak tergambar macam mana rasa sakit tuh...tak bolew nak tido, asal nak lelap je batuk..baru je nak lena, batuk lagi... ;( rasanya nih batuk paling teruk kot setakat nih..seksa sangat rasanya..




so nak tak nak, kite kene lancarkan misi february..harap2 tak de perkara yang menghalang...

6, 13, 27 feb - facial
7 feb - submit borang kebenaran kawe

7 feb - tempah kasut
9 feb - cincin hunting
8 feb - vendor button batch
11 feb - tempah tudung
11 feb - tempah veil
25 feb - tempah kek
27 feb - cari barang2 nak DIY hantaran
28 feb - cari barang2 hiasan bilik pengantin

Wednesday, January 26, 2011

korea - day 1

day 1 - 2 jan 2011

kul 9.20 pagi dah bergerak menuju ke LCCT, sampai sana lebih kurang jam 11 pagi..seperti yang dijanjikan, semua mesti ada kat LCCT jam 11 pagi.. ;)

macam biasa, siapa lagi yang jadi driver kalau bukan en tunang tersayang ;)


ok, bile semua dah berkumpul, lecturer dah briefing ape2 yang patut, kitaorang pun bergerak untuk check in..OMG, beratur panjang giler..kitaorang start beratur jam 12 tghhari...flight kul 1.55 ptg..tapi kul 1.45 ptg kitaorang still menunggu kat kaunter belum dapat check in..ini lar salah satu kelemahan AIR ASIA..patutnya, dah tau orang ramai, disaat2 penting nih, kene lar bukak banyak kaunter..ini tak, bukak hanya 3 kaunter..3 kaunter tuh lar nak handle orang yang nak ke vietnam n korea...


memamng dah macam amazing race dah rasanya..sampai kat imegresen kul 1.55 ptg , dia tgk kitaorang punye tiket, terus dia suruh lari sebelum kapal terbang tinggal..hahaha, macam nak tergelak pun ada masa nih..semuanya berlari2 mengejar kapal terbang..sampai ada nenek tua tuh pun kene berlari gak, cian dia..tapi dalam pada berlari2 pun, sempat gak posing amik gambar..hehehe


yeay..ada makan..owh, kalau tak makan kebulur lar agaknye..kitaorang tak sempat lunch..perjalanan amik masa + - 6 jam..sampai je dah malam..

memang perjalanan agak lama, tapi rasa macam sekejap je sebab group kitaorang memang kepoh sepanjang perjalanan tuh, macam lar kapal terbang tuh kitaorang yang punye..mesti ada penumpang2 yang duk area2 kitaorang tuh bengang je...

sorry to say lar, tapi ira pun macam agak annoying gak ngan group ira tuh, sebab ira rasa dorang nih macam menggangu ketenteraman penumpang lain..hmm, ape nak buat..layankan aje lar..tapi cop..cop..ira tak join skali ok membuat bising..ira tido je ok, sepanjang perjalanan tuh ;)


owh, nih salji pertama yang ira tengok..amat jakun ok..maklumlar, tak pernah tengok salji b4 this..hehehe, siap amik gambar lagi.. ;)


alhamdulillah, jam 8 malam kitaorang selamat sampai ke incheon airport, korea...
uuuu... sangat2 sejuk..ye lar, masa tuh suhu -4 ...waahhh...cepat2 sarung jaket..huhu..masa nih macam terkejut jap sebab perubahan cuaca..


ini lar group kami..2 orang lecturer yang sangat sporting, and 17 orang student yang gile2 ;)

so dah sampai kat airport, student dari konyang university dah siap sedia menunggu kami..dorang semua sangat peramah and baik..perjalanan dari airport ke universiti mengambil masa lebih kurang sejam setengah..

so memang tidur je lar sepanjang perjalanan tuh..bile sampai je kat universiti, masing2 semua jakun ngan salji..wah..bolew plak tengah2 malam yang sejuk2 tuh, kitaorang duk main baling2 salji..huhuh..memang syok arr...

ok itu je lar setakat ini, nanti sambung untuk ari ke 2 plak ;)

Tuesday, January 25, 2011

kat mana nak tempah cake??

errmmm, sedapnye cake..


ok, jom kite pilih kek untuk masa potong kek nanti..yeay!!



kek kat bawah nih simple je kan..agak2 kalau order yang macam nih bape ehh??mahal tak??







tapi kan, sebenarnya ari tuh ada suggest kat ibu nak cake macam kat bawah nih..ada siciput je kat atas, pastu yang lain semenye cupcakes


so nanti senang lar, after potong kek, pastuh orang lain dah bolew amik cupcakes tuh sorang seketul..tak payah nak potong2 dah..


so tak de lar comot2 sangat kek tuh..n tak de lar membazir sangat...




tapi kan, kat mana ehh nak tempah kek macam nih??
any suggestion please..

TQ

Monday, January 24, 2011

handbag hunting : done

misi januari update



ingat tak cuti thaipussam khamis ari tuh??
so ira gunekan cuti tersebut dengan jayanya..hahaha, ape lagi, handbag hunting lar..


so pencarian bermula di KLCC, baru je sampai, tolak je pintu I SETAN
tetibe


taraaa!!!



handbag yang dicari dah jumpe....hahaha, terus nampak hanbag nih, terus jatuh cinta..ala2 cinta pandang pertama..so belek2, sementara menunggu aunty kesayangan sampai...tak sampai 5 minit jejak kaki kat KLCC, dah terus jumpe ape yang dicari..


tapi kite jangan gelabah sangat..relax..cool...tengok2 dulu tempat lain, kot2 ada yang lagi cantik..so teruskan perjalanan merayau satu KLCC..


hampir 3 jam berlalu..pencarian gagal, sebab memang hati dah terpaut ngan handbag tuh..so terus menuju ke handbag tersebut


salesgirl : so amacam??u mau angkat kaa??
ira : saya mau tgk dulu
salesgirl : ini tinggal satu je kak, tadi sudah ada orang angkat..
ira : hah??ye ke??ok lar, terus angkat lar


malas nak pk dah, memang dari tadi dah berkenan, cume nasib memang baik, sebab tuh last..kalau lar ira lambat lagi, alamatnye melepas lar...memang pas tuh dah tak de dah, sebab ada customer lain pun nak gak handbag tuh, tapi ira dah amik dulu..huhu..cian dia

Friday, January 21, 2011

sape tau kat mana ada tempat tempah kasut???


tolongg!!! ira mengalami tekanan jiwa yang sangat melampau sebabnya semua kasut yang berkenan semuanya tak de saiz sebab kaki ira terlalu kecik...waaa, nak nagis..

kasut kawen belum ada lagi... ;(

Monday, January 17, 2011

HIV test : done

misi january update
~HIV test ; done ~




aahhh...sakit!!!
hehehe..macam kene gigit semut je.. ;)


tengok tuh, jelan takut lar tuh, so buat2 jawab telefon konon..hahaha




hari isnin lepas, ira n hubby g klinik kesihatan ULU YAM BHARU..bagi mengelakkan terlalu ramai orang n malas nak buat appoinment..so cari lar klinik kesihatan kat kawasan pendalaman sikit..

ira g kul 3 petang, ira sampai situ, tgk2 hanya kitaorang je pasangan yang nak buat HIV test..tak payah susah2 nak beratur, berebut2..

10 minit selepas itu, selesai..dah keputusannya


TIDAK REAKTIF...sukenye!!!


yeay, dah bolew kawen...

so tips penting disini, pergilar klinik yang tak bape ramai orang, so korang2 seme lew pilih klinik mana yang berdekatan ngan umah korang ;)

nah, ni ira sertakan sekali senarai klinik kesihatan

OP : done

misi january diupdate ;)

hari jumaat lepas dah setel jumpe vendor photografer, so dah kompem kami sepakat memilih digital syndicate sebagai our official photografer

pakej yang kami amik,


2 events in 1 day (7-8 hours coverage) + 1 day event (5-6 hours coverage)
unlimited shots stored to CD/DVD with printed label


Free Items:

3 x 8R
3 x slideshow
3 sticky album 13” x 13”
360 pcs x 4R
*Outdoor Photography



Add on item

1 Custom album 10” x 12” (Landscape)
2 Custom album 5” x 6” (Landscape)



semua pakej di atas hanya bernilai rm 2+++

owh, kenapa tak blew kongsi nilai +++ tuh??sebab harga yang diberi sangat special untuk kami, so kalau sesape yang berminat, korang sendiri bolew email or call pihak digital syndicate



Setokin
+6019 341 8696
YM : setokin2


Dell
+6019 394 2295
YM : amoibunga


Hairi
+6012 299 1776
YM : nazwan.geo


Nazrin Shah
+6017 273 7320
YM : kabelupukom86




p/s : hari tuh eira berurusan ngan setokin..so ape2 hal bolew contact dia ;)

Sunday, January 16, 2011

misi january

macam sangat pack je jadual untuk bulan januari nih..dah lar kelas dah start..so memang semua aktiviti akan dilakukan pada waktu malam

17 jan - jumpe vendor photografer
20 jan - HIV test
21 jan - handbag hunting
23 jan - facial
24 jan - cincin hunting
25 jan - vendor button batch
26 jan - submit borang kebenaran kawen

hope everything akan berjalan seperti yang dirancang..jangan ada yang dipospon sudah, sebab nanti mesti banyak benda yang akan tertunda..

Saturday, January 15, 2011

borang kebenaran kahwin

salam dear all b2b,

kalau anda semua mengalami masalah yang sama macam ira, tak tau mana nak cari borang-borang yang diperlukan, bolewlah donlod je kat sini..tak payah susah2 nak g pejabat agama ke amik borang..so siap2 amik borang, isi, pastuh baru g anta ok

sesape yang dari Wilayah Persekutuan KL, bolew lar klick di JAWI
sape yang dari Selangor, bolew lar klick di JAIS

antara borang2 yang diperlukan ialah


Friday, January 14, 2011

hantaran hunting

minggu sebelum ira g korea tuh, bertungkus lumus untuk menyetalkan barang2 hantaran..target ira, bulan januari mesti dalam erti kata lain WAJIB setelkan hal hantaran, kalau tak nanti lagi pening..so jom kite tengok ape yang dah dapat..

ingat lagi tak kisah ira ke singapore beberapa minggu yang lalu..tujuan utama ke sana adalah semata2 untuk mencari barang2 hantaran disamping melawat sedara yang sakit kanser usus..

alhamdulillah, misi ke singapore selamat dicapai, cume misi mr hubby je yang tak sepenuhnya tercapai.. ;(


Hantaran (Perempuan)

- Gelang (not yet)
- Helmet (done)
- handphone (not yet)
- GPS (not yet)

- handbag n purse (done)
- perfume (done)
- jam (done)


Hantaran (Lelaki)

- netbook (done)
- helmet (not yet)
- baju kemeja n seluar (done)
- tie, tali pinggang (done)
- sun glass (done)
- kek /
kasut (not yet)
- jam (not yet)
- perfume (done)
- cincin (not yet)


macam banyak je lagi kan yang tak lengkap..so ingat minggu nih nak g cari handbag..handphone n GPS dah order..haih, banyak nye nak kene pikir..tetibe rasa macam tak nak kawen plak..susah gak nak akwen nih ehh !!!

Thursday, January 13, 2011

love light

salam semua,

sape yang dah tengok wedding website kami tentu dah dengar ada satu lagu korea kan??nak tau ape maksud disebalik lagu itu??jom kite tengok lirik di bawah..sangat touching ok ;)



when i look at you my face gets red
when i see you my heart goes thump thump
i talk with shyness like a kid
when i look at you i just smile out of nowhere
like a fool I keep doing that
I think love came to me

You’re the president of my heart
You’re my chests’ star embroider
I’m Genie for you girl
You make me stop breathing
whatever you want
because i love you
There’s no reason for my love you know

you’re a darling
you’re more beautiful than the stars above in the night sky
the shining thing deep inside my heart
my own love light

i love you darling
give me light next to me whenever
every night i look at you
and you’re beautiful even when i look at you
you’re my love light

when i see you i feel like im up on the clouds
it may be immature but i keep doing this
i tihnk love came to me

you’re a darling
you’re more beautiful than the stars above in the night sky
the shining thing deep inside my heart
my very own love light

i love you darling
give me light next to me whenever
every night i look at you
and you’re beautiful even when i look at you
you’re my love light

you’re lovely
you’re mroe blinding than the sunlight up in that sky
you shine the dark places inside my heart
my own love light

i love you lovely
even if i close my eyes i see you
looking at you like this
you’re still blinding even when i see you
you’re my love light

Wednesday, January 12, 2011

latest ceklist

tinggal lagi 79 hari..lalala~~~


owh, masa semakin laju berlari..macam dah tak nak stop..macam2 tak setel lagi..tetibe jadi takut..

jom buat cek list sikit, ceklist nih ira copy paste dari blog dia ;)


Checklist Kahwin

1. Kursus Kahwin -done

2. Daftar Kahwin kat Pej Agama, submit semua document/borang - not yet

HIV test - not yet

3. Kad Jemputan - done
a. Stem, envelope etc - not yet
b. Senarai Jemputan - not yet

4. Booking Dewan - done

5. Booking Tempat Nikah (kalau kat masjid) - done

6. Nikah
a. Catering -done
c. Baju Nikah - dah anta tukang jahit
d. Mak Andam/Tukang mekap... - done
e. Pakai Inai - pakai inai daun je kot, baru cantik
f. Mas Kahwin - done
g. Duit Hantaran - done
h. Bayar Jurunikah - not yet
i. Barang Kemas batal air sembahyang - not yet
j. Barang2 Gubah hantaran, sewa dulang hantaran, tema warna, sewa bantal nikah -not yet
k. Ole-Ole untuk tetamu yang datang masa nikah - not yet

Hantaran (Perempuan)
- Gelang (not yet)
- Helmet (done)
- handphone (not yet)
- GPS (not yet)
- handbag n purse (done)
- perfume (done)
- jam (done)

Hantaran (Lelaki)
- netbook (done)
- helmet ( not yet)
- baju kemeja, tie, tali pinggang (done)
- sun glass (done)
- kek (not yet)
- kasut (not yet)
- jam (not yet)
- perfume (done)
- cincin (not yet)

7. Sanding
a. Catering hari sanding - done
b. Pelamin - done
c. Main Table - not yet
d. Baju Sanding - done
e.
Videografer - done
f. Emcee - not yet
g. Tukang Baca Doa - done
h. photografer - not yet
i. gamelan - done
j. Transportation - done
k. Muzik - Sewa audio system - done
l. Mak Andam / Tukang Mekap - done
n. Kek Kahwin - not yet
p. Bunga Pahar kat pelamin - not yet
q. Alat2 Merenjis - done
r. Bantal kecik kat pelamin dan kipas untuk pengapit pegang - done
s. Bunga Manggar - not yet
t. Bunga Telur / berkat untuk tetamu - not yet
u. Ole-Ole untuk Tetamu Main Table - not yet

Monday, January 10, 2011

malaysia, i'm back



assalamualaikum


alhamdulillah, selamat tiba di bumi malaysia dengan selamatnya...

perjalanan yang banyak membawa seribu pengajaran and pengalaman ;)


Tuesday, January 4, 2011

korea??


salam (ahn-nyong-ha-se-yo)


i'm in korea ;)


buat adik2 sengal, kamu tahu kamu siapa kan?? jangan jeles ok??


bye (ahn-nyong-i kah-se-yo)

Saturday, January 1, 2011

DIY : kad kawen

owhhh..mesti semua macam teruja kan??DIY kad kawen??alar, ira bukan lar DIY sangat pun..juz design je sendirian berhad..hak cipta terpelihara tau..


en tunang yang design kad kawen..cian dia..sampai kul 3 pagi buat design..alalar, terharu rasanya.. lepas tuh bape kali kene reject, sebab yang tukang check tuh banyak sangat songeh, kejap nak macam nih, kejap nak macam tuh..tau mengarah je (yg tukang cek tuh ira lar)



so secara tak langsung, entry nih khas untuk hubby darling sebab berusaha sedaya upaya untuk design kad kawen kami dengan begitu tekun..


so, dah siap design, dah g anta print and dah siap print pun..insyaallah, bulan penghujung bulan 1 dah bolew edar kad... sape nak kad kawen kami??hahaha, beria je, macam lew orang nak sangat kan??kalau anda rasa nak bersama2 kami meraikan hari bahagia kami, nanti isi buku alamat kat atas tuh ehh..jangan lupe tau..so kad kawen akan mula di pos pada penghujung bulan 1..




..tata..