Monday, August 30, 2010

buffet ramadhan 2010

sesape bolew tolong bagitau kat ira, mana tempat buffet ramadhan yang best????

my officemate sibuk nak g berbuka sesama, tapi still hunting the place..ada suggestion tak kat mana?? tapi area kl erkkk, jangan lar suggest kat pahang, kedah, kelantan sana tau ;)


owh, tapi ada yang mencadangkan kat

1) ISTANA BAMBU, MRR2
Adult: RM49
Child: RM28

2) INTAI-INTAI, MRR2
RM48

3) BORA OMBAK, Ampang Sports Complex
Adult: RM49
Child: RM25

ada tak sesapa yang pernah g kat tempat2 yang disebutkan di atas..bolew lar komen sesikit ;)

~terima kasih~

guest book vs wish tree

selamat hari isnin semua
macam biasa, hari isnin hari malas bagi ira

so waktu-waktu malas macam nih, kite kene mencari mud untuk bekerja
ape yang perlu kite buat ye??

owh, tetibe teringat perbualan dengan hubby darling hari sabtu lepas


he : yang, nanti u buat satu blog tentang kite kawen ye
she : hah??nak buat ape?? (tetibe terkejut, bile masa dia tau pasal blog2 nih)
he : senang, nanti nak jemput orang kawen, kite suh je dia g tgk blog tuh
she : sebab itu je??
he : ye lar, pastuh lew jadi kenangan kite
she : ..... diam je, dan terus menukar topik lain, sebab dia memang tak tau pun kewujudan blog nih


pastuh ira terus tunjuk kat dia lakaran yang ira buat minggu lepas, then tanya dia pasal guest book tuh..ok ke nanti kalau nak buat macam tuh??

then ada gak cakap kat dia pasal wish tree..errmmm, tetibe dia kata, kat umah dia, nak gune wish tree, kat umah ira je yang akan ada guest book..

ok, akan dipertimbangkan macam mana..




yang nih crowded lar plak, tapi ira berkenan dia punye kad bentuk daun tuh..so nanti nak buat kad bentuk tuh..sama macam kad kawen kami (◕‿◕✿)

nanti bolew lar gantung-gantung kat pokok kami...yeaayyy..suke sangat ;)
(mula berangan-angan)

macam suke je yang nih..nanti nak cari je pokok-pokok tepi jalan tuh, pastuh suh hubby darling cat kaler brown cantik2..pastuh letak dalam pasu..abis cerita...

lalalala..sukenye saya ;)





hohohoho..jom kite tengok guess book plak..haih, ape lar, baru skang terpikir nak search contoh2 GB yang cantik2..so bolew lar tukar sikit lakarang GB yang sedia ada, dan tambah ape-ape yang patut ;)



simple and nice


cantik gak kan kalau macam nih


wow, butterfly..tapi kalau ada butterfly mesti hubby darling bising, asyik2 butterfly, kat mana2 butterfly..sampaikan kat kad kawen pun nak butterfly...errmmm..tak kire, nak letak gak butterfly kat guest book nanti



nih pun nampak cantik


hisshhh..semuanya nampak cantik..dah mula rambang mata..macam mana nih??


Saturday, August 28, 2010

DIY : lakaran kehidupan

pagi semalam, terasa memang tak de mud langsung untuk bekerja


so untuk mengembalikan mud, mula melukis2 di atas kertas..
entah ape tah yang diconteng2


tiba-tiba


ting!!!


dapat idea untuk DIY


ye, amik lagi satu kertas, dan mula melakar


lalu, terjadilah lakaran di bawah





ok, start after raya
kene cari semua barang-barang keperluan untuk DIY


lepas tuh dah bolew mula,
sila doakan saya berjaya merealisasikan lakaran di atas


jangan lar penyakit MALAS datang menganggu

Friday, August 27, 2010

kad raya

yeay...dapat kad raya yang pertama untuk tahun ini..
hahaha..nak tau sape bagi??


hah, cube klik sini..
dia lar yang bagi saya..


huhuh..tetibe terharu plak..
terharu ke??ex boss bagi kad raya


cik yat, sile jangan jeles sebab ex boss aku sayang aku ok..
sayang ke???nanti jap lagi aku g tanya dia


ok, dah lar, terlampau excited nih dapat kad raya
terus berenti buat kerja


dah..dah..buat kerja sekarang
ada lagi 29 data yang perlu di semak dan diselesaikan
cepat buat..nanti tak blew nak balik



owh, sebelum tuh, jom kite tengok nih jap..macam comel je..
haih, dah ngantuk sangat lar tuh kan??


video


errkkk..cop..cop..tuh macam poskad je kan..bukan kad raya..haih!!!

kurus???



kurus????
owh..sape yang kurus tuh??


yea, sebenarnya aku AMAT sensitif bile orang menyebut perkataan kurus..
cume buat2 tak sensitif je..konon-konon tak kisah..tapi dalam hati..
eeee..rasa nak meletop

kenapa yerk??bukan sebab aku nih gemuk tau..no..no..no..
SEBAB aku TERLALU kurus....dalam erti kata lain, kurus kering...waaaa...sedey..nak gemuk sikit..gemuk sikit je dari sekarang


sepanjang hidup aku, paling berat pun hanya 41 kg..yea..aku tak tipu..41 kg je..tuh pun masa aku form 4 n form 5...mungkin sebab masa tuh, makcik dewan makan tuh hari-hari masak sedap kot..pastuh ditambah-tambah plak ngan kawan-kawan and pakwe-pakwe aku yang suke sangat bagi aku makan cokelat ari - ari..ditambah-tambah lagi dengan masakan-masakan mak-mak kawan aku dan mak aku sendiri tiap-tiap hujung minggu..wah..heaven tul masa tuh..tapi makan banyak mana pun, berat 41kg jea...


ok, pastuh berat turun sikit jadi 40..kekadang mantain 41 lagi..sampai lar aku start kerja..segala harapanku musnah..hancur berkecai..yea, tetibe berat jatuh merudum-rudum..sehingga tinggal 38kg je..tu ok lar lagi..kadang2 37kg je..sedeynye..nak kata tak makan, aku makan je tiga kali sehari..entahlar, aku pun tak tau ke mana perginye semua makanan aku tuh..nak kata aku membuang banyak kali..hmm..aku rasa aku buang 2 kali je sehari..owh, agaknya sebab tuh kot, makan 3 kali, tapi buang 2 kali..yang tinggal 1 je lar..patut lar tak berkembang...


orang kata, mungkin lepas kawen aku badan aku akan naik macam kene pam..tapi aku pun tak tau lagi samada aku akan ikut gen belah abah or ibu..kalau ikut abah, dah kompem, aku akan still kurus sampai lar ke tua...tapi kalau ikut ibu, aku ada potensi menjadi GEMUK...huhu..sebab zaman anak dara ibu memang kurus kering gak macam aku..tapi after bersalin kan aku, badan dia mula membesar...


oppsss..aku tak nak lar gemuk sangat..cukup lar dapat body macam body cik yat..owh, sape cik yat tuh??dia opismate aku..aku memang amat admire pada body dia..memang sempurna dah..tak kurus dan tak gemuk...memang macam super model...sorry yer cik yat, tetibe plak bolew tercerita pasal ko kat sini..tak pe2, aku rasa tak de orang kenal ko, sebab aku tak backlink blog ko..huhu..jangan marah tau...tapi serius weh, aku memang suke tengok body ko..best..hahaha


sekarang nih lagi terasa amat tension dan agak tertekan bila orang sekeliling asyik cakap gini

' nih macam ne nak kawen nih, kurus sangat..bla..bla..bla..'
'ko nih kurusnya..bla..bla..bla..'
'apesal makin lama makin kurus..bla..bla..bla..'
' ko nih sama je macam anak akak yang 6 tahun tuh..bla..bla..'


isshhh..ingat aku suke sangat ke kurus nih??dah badan tak mo gemuk, aku nak buat macam ne..nanti kalau aku gemuk korang terkejut plak karang..mesti ada gak yang menanya..biar je lar..badan aku, asalkan sihat sudah..oppsss...tapi skang nih aku tak bape sihat, sebab baru je g cek up minggu lepas..doktor kata aku kurang gula dan tekanan darah rendah, sebab tuh aku selalu rasa macam nak pengsan..haih..maybe sebab tak de tenaga kot bulan-bulan puasa nih


ape pun, aku tetap bersyukur atas apa yang ada skang..
syukur alhamdulillah


tapi kadang-kadang rasa rendah diri gak bile orang asyik cakap tentang tubuh badan aku...i'm feel so down

Thursday, August 26, 2010

kompius



nak tanya pendapat lar sikit??


kalau ada setengah photografer tuh kan, dia tulis


akad nikah + sanding = same day
+ rm xxx = 2nd day



so ape maksud 2nd day tuh? samada 2nd day will be at bride house or groom house?tengah kompius memikir nih...


*** bagi ira lar, ira rasa 2nd day tuh kat umah lelaki lar kan??masa majlis bertandang??
betul ke erk??korang rasa macam ne??


button batch



wow, tetibe terasa sangat awal menempah button batch ini...hahaha, act nih sebagai persediaan awal..senang, tak de lar nanti last minit ada yang tertinggal..kurang2 kalau tempah sekarang, n tetibe ada yang tak cukup or tertinggal ira sempat lar lagi nak tempah yang lain kan...



tapi leceh gak buat macam nih..kene make sure semua orang dah tersenarai..nanti kalau tertinggal kecik hati plak...;)


errmmm...memula tuh ibu kata tak nak pakai button batch macam nih..tapi setelah ira bincang2 kembali..dia pun bolew lar accept...ira buat button batch nih untuk ape???haih, sesaje je nak gantikan ngan bunga yang selalu bride's maid tuh pakai kan?? tapi kalau bunga tuh, tak de kenangan..juz bunga biasa je kan..kalau button batch nih, memang kompem2 orang akan tau itu wedding ira sebab dah tertulis terang-terang tarikh n nama ira n jelan kat situ kan...


owh, my sister, sangat seronok..dia dah tak sabar2 nak pakai..huhuhu..ok lar, kalau sesapa yang berminat nak tempah macam nih gak, pergilar ke Central Market..banyak sangat pilihan kat sini..yang nih, ira g kedai LOT Sepu10h..


sekian sahaja untuk hari ini..bye ;)

Wednesday, August 25, 2010

road tax kereta



ok..kenapa lar road tax kereta harus mati masa nak dekat-dekat raya????


kesimpulan yang dapat dibuat..potong sikit duit raya untuk kali ini..so adik2 tersayang n sepupu-sepupu tercinta..tahun nih bajet lari..harap maklum


segala kesulitan amat dikesali



p/s: susah gak kalau pakai kete mahal nih..insuran mahal, road tax mahal..maintanance lagi lar...sabar2

150 kali



video


lagu nih 90% aku ngan dia..ok..jom kite review



Fynn Jamal - 150 Juta


Untuk kali ke seratus lima puluh juta
Mereka tanyakan engkau soalan yang sama
"Eh kenapa kau masih lagi mahukan dia?"
"Apa kau buta? Apa kau pura-pura suka?"

~huhuhu..memang selalu sangat orang tanya soklan nih kat aku..sampai aku pun kadang2 kompius..betul2 suke or tipu2??tapi sekarang dengan yakinnya aku jawab : ya, aku suka betul2..hahaha


Di seratus lima puluh juta kali itu
Di depan semua engkau tarik tangan aku
Yang sedang buat muka kosong tak ambil tahu
Sambil ketawa engkau bilang satu per satu

"Dia mungkin bengis seperti singa"
"Tapi dia nangis tonton cerita Korea"
"Dia mungkin keras bila bersuara"
"Tapi dia jelas, jujur apa adanya"
"Aku lagi kenal dia..."

~owh....dia memang sangat bengis mengalahkan singa..dan juga panas baran..owh, jangan lar kacau dia kalau dia tengah emosi tak stabil...
tapi kalau ada beberapa perkara dia sangat lembut orangnya


Dah lebih seratus lima puluh juta kali
Aku pesan padamu apa yang bakal jadi
Engkau dan aku ada mungkin tidak serasi
Engkau sangat manis aku ini pula dawai besi

~ye, banyak kali aku cakap, kite memang tak serasi..banyak berbeza..tapi yang beza tu lar yang membuatkan aku bahagia :)


Di setiap seratus lima puluh jutanya
Aku pun dalam hati semacam tak percaya
Apa kau lihat pada aku jujurkan saja
Terus kau cubit dagu aku sambil berkata

"Sayang mungkin baran tak kira masa"
"Tapi sayang tahan kalau salah yang saya"
"Sayang mungkin saja keras kepala"
"Tapi sayang manja bila kita berdua"
"Saya kenal sayang saya..."

~owh, sangat sweet..dia pernah kata, hanya aku je yang tahan kerenah dia ;)
~ye, aku memang keras kepala, tapi kalau ngan dia..hmmm...


Buat apa dicerita
Bahagia kita rasa
Biar tak dipercaya
Peduli orang kata

Baju ronyok tak apa
Asal pakai selesa
Berkilau tak bermakna
Kalau hati tak ada

~aku pernah pakai baju ronyok tak bergosok, tapi dia kata ok je kalau aku selesa..aku pernah pakai baju biru, tudung merah, dia ok je, asal aku bahagia..


Aku lebih bengis dari sang naga
Tapi bisa nangis semata demi senja
Suaraku keras tak berbahasa
Kerna aku rimas gedik mengada-ngada

~memang aku bengis bak sang naga..tapi menangis dah tak bolew nak kira...cume..aku memang gedik mengada-ngada


Aku mudah baran tidak semena
Mana boleh tahan angin cemburu buta
Dan aku sengaja tunjuk keras kepala
Aku punya manja, kau saja boleh rasa
Rahsia kita berdua...

~ok..aku sangat suka lagu ini..seperti tarasa ada kene mengena