Wednesday, June 30, 2010

B.A.Y.I

sambil menunggu dia datang amik aku kat opis, aku pun dengan rajin nye membelek surat khabar...masa tengok bayi kecil yang sangat comel ini, terus rasa sedih sangat..sampainye hati ibu mereka nih buat dorang..dorang tak rasa sayang ke yerk?


bawak ke hulu ke hilir selama 9 bulan dalam perut, pastuh susah2 bertarung nyawa nak lahirkan mereka nih, tetibe buang macam tuh jea..haih, kalau tak nak dorang pun, bagi lar kat orang...


cube tgk baby kat bawah nih, comel kan?





aku nak sangat kalau orang bagi baby nih...setiap kali aku tengok berite kat TV pasal orang buang baby, rasa sedih nye..

penah sekali tuh aku tanya dia


aku : b, kalau tetibe ada orang nak bagi baby kat i, boleh tak i amik jaga?
dia : boleh
aku : nanti u nak ke kawen ngan i?
dia : kawen je lar, kite jaga baby tuh sama2


owh, aku betul2 tak sangka dia akan cakap macam tuh...
ye, aku cakap betul nih..aku sanggup jaga baby tuh dari di buang macam sampah..
kesian nye rasa..nak cubit pun tak sanggup, lagikan nak buang


manusia nih makin lama makin hilang rasa perikemanusian...dah tak tau mana betul, mana salah..

friendster??

owh, aku teringat sorang kawan lama (act kekasih lama, sesapa yang sekolah SMTG ngan aku dulu mesti tau sape yang aku maksudkan) yang dah lama sangat tak jumpe, tetibe terserempak kat cavenzi isnin lepas..dia pun tengah nak beli perabot kot...n the gud news, her wife dah berbadan dua..happy for him and his wife..


so, tetibe ari nih, aku ingat nak jejak lar balik no tepon dia ke, or ape2 jelar cara yang bolew aku contact balik dia, sebabnya masa jumpe hari tuh kejap sangat, pastuh sibuk berborak sampai terlupe nak mintak no fon...


aku pun try lar search kat facebook, tapi tak jumpe lar plak, so aku pun teringat yang dia penah invite g wedding dia through FRIENDSTER...




wow!!!

aku bukak aku punye akaun...macam terkejut lar plak..lain nye..aku dah tak paham dah macam ne nak gune..ape nih, dah macam facebook dah aku tgk...


tanpa membuang masa, aku pun menggodek2, cari membe aku nih
finally jumpe..tapi tak de lar plak no tepon...adeh, nanti macam ne lar aku nak jemput dia ke tarikh itu??
tak pe lar, nanti try usaha cara lain plak


dah siap godek2 ape yang patut, aku pun pk nak delete akaun friendster nih..ye lar, buat semak jekan, aku pun bukannya gune lagi pun, n aku rasa kawan2 aku semua dah move to FB..so no point aku biarkan akaun nih...


huh, nasib baik tak tertekan button delete akaun, tetibe teringat, friendster lar yang menyatukan kami..so tak jadi lar nak delete..biar kan je kekal..jadi kenangan antara kami...


siapa kata cinta internet tak kekal?tengok kami, ok je ;)

blaja ke main nih?


ketiadaan bos di opis..
bos tak dapat di kesan, samada berada di sekitar KL or di luar KL
missing in action


bile bos tak de, bermakne kurang lar kerja harian...tinggal bereskan kerja2 yang tidak siap lagi je..itu petanda bagus..dan harap2 bos tak masuk opis terus


dalam keboringan kat opis, aku pun duk menggodek2 lappy kesayangan aku nih, sekali terjumpe lar plak gamba aku masa tgk tergedik2 kat kelas ahad lepas, masa tengah menanti turn nak present, masing-masing semua dah boring, last2, aku pun bukak lappy, amik gambar..huhuuh..

so ini lar hasilnye ;)


Tuesday, June 29, 2010

maybank2u

semalam after balik kerja, terus ke cavenzi untuk uruskan tentang perabot umah yang dibeli..act semua payment dah setel, cume tetibe masa barang nak masuk, alih2 almari untuk guest room tak muat lar plak nak naik atas..adeh, macam ne nih??so, pihak cavenzi terpakse angkat balik 1 set guest room tuh..nak tak nak aku n dia terpakse g balik cavenzi untuk tukar set bedroom..

~berfikir,nak amik bedroom set yang mana satu~

~biarlah mereka berdua berbincang, aku amik gambar lagi best~


adeh, satu pasal lar plak, nak kene tambah duit untuk tukar bedroom set sebab yang kitaorang berkenan tuh mahal lar plak harganya..so nak tak nak, terpakse lar tambah another rm200..so bahagi dua, sorang seratus lar..masa dia nak bayar tuh, kononnye nak gune debit card maybank, tapi 3 kali try, decline..eh, aku dah cuak, malu lar kan..apesal lar plak card decline..takkan tak de duit..aku pun tanya jelan


aku : betul ke ada duit u nih, jangan buat malu kat sini (sambil tuh, tangan dok meraba handbag cari duit cash)
dia : ade arr, i baru masuk semalam
aku : dah lar, bayar cash je lar (nasib baik ada duit lebey dalam beg)

after dah bayar, aku suh jelan g bank, cek betul ke ada duit dalam bank, alih2 masa masuk kete, dengan muka tak puas hati, dia kata

dia : duit i tak de..tinggal rm9 je
aku : hah, kata ada duit dalam tuh....bla..bla (dah start membebel)
dia : (muka blur, maybe tak tau nak cakap pe sebab aku duk membebel tak berenti)


sampai umah, dia terus masuk bilik, on pc, bukak maybank2u, tetibe menjerit


dia : yang, duit i hilang
aku : hah?u nih betul ke?
dia : ye, tgk nih...


aku pun tgk transaksi..ye, memang betul, setiap traksaksi, rm100 sebanyak 10 kali selang seminit...huhuhu..wow, dalam masa 10minit, 'orang tuh' berjaya 'mengkidnap' duit jelan sebanyak rm1000...ok, aku suruh dia terus call maybank, then maybank terus sekat..(tapi sekat pun nak buat pe, duit pun dah tak de dalam tuh)


hari nih, pagi tadi after jelan hantar aku g opis, dia terus g buat report polis, n terus g bank buat report..tapi seperti biasa, maybank memang takkan bayar balik duit tuh..so kire burn arr...n 1 thing, jelan said, masa dia buat report, ada sorang lagi makcik tuh pun buat report, hilang rm5k..sama macam jelan..huh, tetibe terpikir, bahaya tul lar gune maybank2u nih..tak secure..


so kesimpulannye sekarang..sentiasa cek duit anda..




owh, sambung citer pasal perabot rumah..ok, sekarang barang2 umah kami semua dah hampir lengkap


1 set master bedroom
1 set guest room
1 dining table - 4 seat
1 coffee table
1 L shape sofa
1 cabinet TV
1 washing machine
1 freezer (tapi yang nih aku rasa kene beli baru yang besar untuk cokelat aku nanti)


so tinggal nak g usha carpet untuk ruang tamu, n bilik kami, langsir ruang tamu, dapur gas yang lebih selesa untuk memasak (huhuhu..masak ke aku nanti)


yang lain2 tentang barang umah dah cukup kot, so skang nak setel barang2 untuk ke tarikh itu..;)

new date

ok, setelah di timbang tara, dengan keadaan yang tidak berapa sesuai..akhirnye aku buat keputusan untuk pospone ke depan sikit tarikh itu..macam-macam masalah yang perlu diselesaikan..so,semua dah sepakat, we have a new date..hope dah tak postpone lagi..huhuhuh..sudah tidak sabar ke tarikh itu..;)



Friday, June 25, 2010

dia datang melawat



sakit perut kerana penyakit bulanan datang..owh..tidak!!!!!!!!!


ok, tadi masa jem hari jUMAAT..aku telah berjaya menghilangkan kebosanan aku di dalam kereta sambil mengambil gambar..mari kite lihat..sape yang kena!!!





tidak ada mood untuk berblogging lagi..mau tidur kerana perut semakin sakit..

(~_^)

bengang ngan HOT FM


owwhhh...memang sangat bengang ngan HOT FM..sebab pagi nih blew plak buat topik pasal pantai timur..dah tak pasal2 aku terasa nak balik kampung...waaa...rindu nak balik KELANTAN..yea, kampung aku di kelantan...


antara faktor yang membuatkan aku rindu

1) rindu sangat-sangat ngan tok mek aku yang memang lawak itu (aku mewarisi lawak dia tuh kot)

2) nak nasi berlauk daging bakar (perrggghhh...sedap)

3) nak shopping kat pasar senin (memang murah n berbaloi-baloi)

4) hah, terasa gak nak makan ayam percik yang fafau asyik sebut2 pagi tadi



hmmm...agak-agak bile ye nak dapat balik kampung??

errkkk..sebut pasal kelantan..kadang-kadang rasa tuhan maha adil...'kawan' saya yang tersayang tuh memang tak bape suke orang kelantan, alih2 dapat plak saya yang berketurunan kelantan..wakakaka..nak buat macam ne kan..terpakse lar menerima saya seadaanya..hah, tu lar..dulu tak suka, kan tuhan dah bagi cash terus..amik kau...padan muka..



p/s : tetibe terus ajak budak opis buat trip to kelantan hujung tahun nih..harap-harap jadi lar ;)

Thursday, June 24, 2010

malas nak citer panjang, tadi kene marah sebab tak bawak telekung balik umah gombak...errkkk, ari tuh balik basuh kat selayang, pastuh lupe nak bawak balik ke rumah gombak..so tadi waktu maghrib aku tak solat ( ya allah, tambah lagi satu dosa) n dia dah bising-bising


next time datang gombak tak bawak telekung, kene libas..adei..belum pape dah kene marah, siap nak kene libas lagi tuh (tapi untuk kebaikan aku jugak kan)..ye lar..nih dah siap letak dalam beg, nanti aku tinggal je lar telekung tuh kat sana...

penyelamat bumi

hari nih bangun pagi okey..kul 615 dah celik mata (selalunye 645 still berpusing2 atas katil), seperti biasa, bangun je terus tengok luar tingkap..dengan tujuan, tengok keadaan 5544 yang berada di luar pagar.. ;(


cian dia, sekarang memang dia tak de tempat nak duk dalam porch kete..sedey..tak pe2, nanti dah duk umah sendiri, 5544 lew duk dengan amannya..ok..sabar yea darling (tetibe berangan nak duk umah sendiri, entah bile lar tuh)


ok, tutup citer 5544
now sambung g mandi dengan seronoknye,bersabun, bersyampu rambut..hmm..wanginya saya.. bersiap, bermekap dan memilih baju barbie doll yang comel
..dan akhirnye, bersiap sedia untuk ke opis..


turun bawah, packing2 choc yang buat semalam sebab nak pos ari nih, so dah setel tuh, seperti biasa sekarang nih, mesti singgah dapur dulu sebabnye, semenjak jadi anak ibu nih, pagi2 GERENTI ada bekpes, walaupun hanya sekeping roti..sangat heaven..;)


dah siap sental roti sekeping, aku pun terus meluru keluar ke kerete


tibe-tibe


kunci kete..mana kunci kete?


tetibe baru perasan sesuatu, selalunye ibu akan letak kunci umah n kunci kereta kat atas tuperware bekal..tapi ari nih, hanya ada, bekal roti n kunci umah je..mana plak peginye kunci kete?


pelik..mana nih??
cari dalam beg tak de,
dalam bilik tak de,
dalam bilik ibu tak de..


hah, mati daa...tengok jam dah kul 705..dah mula kelam kabut
pastu dah tak tau nak cari celah mana lagi,
aku pun call ibu tanya kot2 dia ada nampak ke kunci kete aku..


dan
yang paling best
ibu kata tak de nampak kunci kete


tetibe


teringat


ada dalam kete abah, ye..betul dalam kete abah sebab semalam aku balik je keje, terus meluru masuk dalam kete abah n letak kunci kete kat celah pintu kete..


..adeh..sudah nye..call abah suh cek kunci kete ada tak dalam kete dia..
seperti ape yang aku teka, ye betul, kunci kete ada dalam kete abah..


abah sebagai penyelamat bumi terpakse patah balik untuk anta kunci kete aku,
rasa bersalah lar plak, tapi kalau abah tak buat macam tuh, macam ne plak aku nak g keje


...kesimpulan yang dapat di buat, punch kad aku tetap merah walaupun aku bangun pagi...



p/s : teringat plak dulu kecik2 selalu sangat panggil abah penyelamat bumi..huhuhu..rindu saat itu

Tuesday, June 22, 2010

bilew nak gaji??
tgk bank duit makin susut
dalam purse dah tinggal duit kaler biru je


kesimpulan yang dapat di buat
kene puasa lar esok

Monday, June 21, 2010

saya lah JUARA

owh, rasa macam cepat je masa berlalu hari nih..maybe sebab banyak sangat kerje nak kene buat..huhuhu..tetibe je tgk jam dah kul 1..wow, maknenye ini waktu lunch..so aku boleh berblogging sesuke hati..huhuhu..YES..i like


macam ne nak tulis ye..errmmm..aaaa...eeeee....hisshhh..susah tul lar nak bgtau..k lar, k lar..aku bgtau..

*

*

*

*

*


*

*

*

*

*


*

*

*

*

*

ira dah dapat TARIKH..yea..tarikh keramat itu..kawan-kawan sila jangan terkejut yea..aku mengambil masa yang agak lama untuk menyimpan tarikh itu seorang diri..haih tapi sekarang mungkin dah tibe masanya kot untuk aku bgtau tentang tarikh itu...sebab aku dah semakin yakin dengan diri sendiri, dan insyaallah tarikh itu akan menjadi yang tarikh terindah dalam diri ini (◕‿◕✿)



so, apabila sudah ada tarikh, itu bermakna, segala persiapan sudah harus WAJIB dimulakan dari sekarang...sejak-sejak dah dapat tarikh itu, aku rasa masa makin laju berlari..macam sengaja je dia lari laju-laju..dengki tul lar..(act aku lagi suke, lagi cepat lagi bagus)



setakat nih, aku dah mula men-survey-survey ape2 yang patut..oppss..aku rasa cukuplar blog nih jea jadi diari perjalanan aku ke arah tarikh itu..means, tak payahlar aku nak buat satu blog khas plak kan..huhuhu. ;)



ok lar, next time kalau ada masa, aku update perkara-perkara yang aku dah survey tuh sedikit demi sedikit yea ;)



muuuaaaaahhhhhhh..plz wish n pray for me supaya perjalanan sepanjang ke tarikh itu sempurna tanpa ada ape2 masalah...




~dia lar juara yang berjaya mencuri hati ini~

mana satu?

aku agak kompius ngan kepala otak aku sekarang..rasa macam nak buat semua benda dalam satu masa yang sama..tapi mampu ke???



1. siapkan surat SLA n settlekan semua benda yang berkaitan SLA (macam boring je)
2. update blog nih, huh, sungguh banyak nak update (aktiviti best, tapi macam malas lar plak nak menaip)
3. buat assignment e-profile yang nak kene anta ari ahad nih (rasa macam nak buat sangat2 yg nih, tapi idea tak lew plak)
4. dapatkan comfirmation dari zafiracar tentang bandung (tapi zafiracar macam bz je)
5. nak tgk dunia baru renioun kat gua.com (tapi macam susah lar plak sebab bos asyik lalu lalang je)



owhh.. macam mana ye? ok, sekarang aku tgh pegang pen, sambil menaip..ok, cukup-cukup menaip disini..sekarang walau macam mana sekalipun ira WAJIB untuk settelekan SLA dulu...so nanti lar aku update blog nih..(itupun kalau aku masih berminat untuk menulis cerita yang dah basi, huhuhuh)


Saturday, June 19, 2010

hari ini tersangat penat
full stop
mata mau lelap
gud nite
sweetdream

Friday, June 11, 2010

~berwajah baru~

di dalam kesibukkan di opis..
curik2 amik gambar bagi menghilangkan tension..


n here i am ;)























ok..
jom siapkan kerja
nanti en budi mengamuk

tak pasal2 kene gali lubang kubur

daaaa~~

Thursday, June 10, 2010

meeting @ menara

seperti biasa dan seperti selalu, setiap kali ada meeting kat menara, my hubby humpty dumpty yang akan mengantar ke sana..hehehe, sebab malas nak cari parking..susah..


so b4 nak g bekpes tuh, mari kite menceriakan pagi dengan mengambil gambar bersama2...;)



~owh, bak kata hubby, nih duit hasil on9 FB..ape daa~







~ok, jom makan~



tamat masa untuk mengupdate blog, now its time to work..adei~~~~

Monday, June 7, 2010

semalam our 4th anniversary..tak sempat nak celebrate sebab terlalu bz dengan tempahan cokelat yang menggunung..maklumlar musim orang kawen kan..


LBS pun tah ke mana, cameron pun tercicir tak jumpe2..haih..maybe after semua dah settle, baru lar lew bercuti ith my lovely hubby...



p/s : pja, so sorry, ari tuh tak dapat tunaikan janji..aku betul2 bz..sedey ;(


Wednesday, June 2, 2010

mood LBS

video

masih dalam lingkungan mood lagenda budak setan..
so enjoy..


oppsss...aku rasa tak sanggup nak tengok citer nih..huhuhu sebabnye dengar lagu nih pun nak nangis...nanti masa g tgk movie kene bawak baldi, nak takung air mata ;)



p/s : masa aku baca novel nih, mesti terbayang2 lisa n farid kamil..huhuhu..nih belum g tgk lagi..kalau dah g tgk movie, tak tau lar ape yang akan berlaku

Tuesday, June 1, 2010

lagenda budak setan

video

owwhhh..sekarang musim lagenda budak setan..agak-agak sape nak teman aku g tgk citer nih???



p/s : aku sekarang dalam usaha untuk menghabiskan bacaan novel itu

cant wait

hari nih 1 june..thats mean??
ada beberapa hari sahaja lagi...


tak sabarnye rasa


masa, jam, detik
teruskan bergerak
jangan berhenti
kerana
aku
menantikan
kehadiranmu ;)