Monday, May 31, 2010

pagi ini

pagi tadi bangun tido kul 7...alarm clock tak bunyi sebab hp dah mati..tak tau nape, hp nih dah mule buat hal...asyik mati2 walaupun bet masih penuh


~ok, abaikan kisah hp~


masa otw nak g keje, try call 'dia' tanya lew anta tak g keje, sebab masa tuh dah lambat..dia dengan senang hati (walaupun macam terpakse je kan)kata ok..so terus menghala ke umah dia..


masa otw ke sana, aku memang sakit ati jea ngan satu kereta yang dipandu oleh perempuan bermata sepet..hisshhh..aku memang anti betul ngan pompuan mata sepet, kalau bawak kete, tak penahnye berhemah..geram tul aku..nasib baik tak xcident pagi2 tadi..malas aku nak citer panjang pasal hal nih..buat sakit jiwa...


dah sampai umah dia..tunggu dia siap2..pastuh gerak g opis..otw g opis, dia tanya ...



dia : apesal kete banyak sangat erkk??
saya : sebab seme orang yang ada kete tak mampu nak beli moto macam kite
dia : ooooo



ehh..ada ke jawapan macam tuh??tah lar..yang pastinye, punch card aku tetap merah walaupun naik moto, kalau naik kete tah sampai kul bape..


so, titik noktah, teruskan kerja

Sunday, May 30, 2010

bowling tournament

penat...penat...rasa macam tak mo bangun je pagi nih...huhuhuh..semalam ada family tournament bowling kat brem mall, kepong..


tersangat lar happy..selalunye berkumpul makan2 jea, tapi kali nih g lepak2 n main bowling bersama family..


TQ to all yang sudi memeriahkan suasana :)


ibu n abah n adik

ngah n pak ngah n noyu n ilmi

alang n paklang n atin n adam

utih n paktih n syuha n amir n adriel

cik lan n achik n nina n sofina

cik ki n cik ain n danisy

cik ja n cik ani n aliya n syaurah n syamailah...

owh tak lupe jugak, my deary jelan..huhuhu..husband to be kan..wakakaka...after balik race, terus siap2 ke bowling plak..bagus..



~one big happy family~


owhh..ini dua orang buah hati kesayangan


muka tak puas hati sebab tak dapat nak baling bola..huhuhu



huhuhuh...syamailah, baru je 50 hari, tapi dah datang men bowling..huhuhu, bagus2..nanti bile besar lew jadi macam shalin..



ok lar, next tournament will be badminton..so ape lagi..g berlatih lar!!!!

Saturday, May 29, 2010

have to..no choice


owh dear...tetibe dapat call pagi2 dari jelan suh anta lesen dia tertinggal..aku yang mamai2 nih tetibe terkejut...



APE???nak suruh hanta lesen race dia tuh ke SEPANG....giler ke ape nak suh aku drive sorang2 ke sana..aku mana penah g sana sorang2, selalunye dia yang anta aku ke sana..huh..lepas letak fon, termenung jap atas katil..nak g ke tak nak..tapi kalau tak g cian plak dia, macam mana nak race kan??



sambil2 berpk tuh, aku nih bergerak jugak lar ke bilik air...sebab masa tuh pk, ape2 pun kene siap dulu, pastuh baru decide nak g anta ke tak..dah mandi seme setel, aku pun call pja, tanya dia lew teman tak, ye lar kan, kalau tak de kawan tak de nye aku nak g..takuttt..



pja kata tak lew sebab ada hal..(pja, sampai ari nih aku majuk ngan ko), then terus call noyu n buat arahan rela pakse..nak tak nak kene teman gak..so suruh dia siap2..



aku terus start enjin, singgah umah jelan, selongkar almari dia cari lesen tuh..haih, nak mencari lesen satu hal...suke sangat letak barang merata2..geram tul aku..pastuh dalam pada aku kelam kabut tuh, masa nak kuar umah, lew plak telanggar gelas...hiiissshhh..masa nih geram je rasa..dah bape kali aku pesan, lepas minum terus bawak gelas ke dapur..dah satu pasal, nak kene kerjakan gelas tuh plak, nasib tak pecah..



pastuh, terus ke umah noyu, dan terus cabut ke sepang...



hahaha, nak jadi citer, betapa berkirenye aku di kala itu, sanggup tak masuk touch n go, sebab nak amik resit untuk claim..wakakaka..sangat tidak baik...tapi niat ikhlas..



huhuhu..dekat sejam perjalanan, so here we are..



huh..ini dia rider n 'bee'..owh, aku selalu cakap yang motor dia nih macam bee..sebab bontot dia ala2 bontot bee..muncung je, alaaa..gambar kat bawah nih tak nampak lar plak muncung bee tuh..tak pe lar, next time lar plak ehh


hehehe..peneman setia..so, tercapai jugak lar impian dia nak g litar sepang n tgk race secara life ;)
selalunye tgk dalam tv je kan..so dah tau ape rasa sebenar??


ok lar..balik umah, penat..tapi tak lew tido sebab kene sambunf buat choc..malasnyeee



Thursday, May 27, 2010

motivasi diri



alalalalalalalalalalala
lililiilililililiiliilililililil
luluulululululul


okay, sile jangan ULANG bacaan di atas

full stop

cerita untuk hari ini..malas tul nak keje...


hisshh..aku nih kan tak tau nak bersyukur dengan ape yang ada..padahal kat luar sana tuh, ramai sangat orang yang jadi penganggur dan perlukan kerja..tapi aku??suke pandang kerje bende remeh temeh yang tak berfaedah...kenepe jadi mcm tuh??


nak kata suasana kerja yang tak best, aku rasa enviroment office aku adalah yang terbaek..dengan dikurniakan bos-bos yang amat baik..kawan2 yang sangat best dan makcik cleaner yang sangat rajin (tapi sampai skang aku tak tau ape nama makcik cleaner tuh sebabnye terlampau khusyuk sangat dia buat kerja)...abis tuh??kenape aku jadi macam nih??


tolong lar kawan-kawan

..tapi...

bile pk-pk balik, mana de orang yang bolew tolong selain diri sendiri..betul tak??


aku sedar, mesti ramai yang cakap aku nih pekerja paling teruk..malas buat kerja..datang lambat (oppss, yang ini bukan selalu yer, tapi banyak kali arr jugak)...dan yang paling bestnye, elalu tak datang kerja..act aku memang banyak kali mc, tapi yang membuatkan orang lew perasan aku selalu ilang, disebabkan aku banyak cuti untuk perikse n g lab ari tuh..so sejak 2 bulan kebelakangan nih, aku memang kerap cuti...kalau bolew, aku nak cuti terus je..tapi tak lew arr plak...


owwhhh...ada gak orang kata, aku tak suke kerja sebab aku sibuk buat cokelat yang comel2 tuh...yang ini adalah AUTA sama sekali..kalau aku tak buat cokelat sekalipun, aku tetap tidak berminat untuk kerja..sebab cite2 aku dari kecik nak jadi suri rumah..tapi bile dalam keadaan sekarang, semuanya dah jadi tunggang terbalik..


chenta hati aku bukan kerja tetap..so aku lar yang sepatutnye kerja tetap..supaya senang..banyak benefit yang aku dapat..contoh yang paling ketara, medical..huh, dah lar ubat skang mahal..kalau aku tak kerja, macam ne aku nak g klinik..owwhhh, tidak..so terpakse kerja...


semalam aku cek cuti aku..adei, dah tinggal bape ari jea..macam tak cukup je sampai ujung tahun nih...sesak nafas jap..so aku dah adjust2 cuti aku semalam..starting 1 jun sehingga 20 julai TAK BOLEW bercuti..biar ape pun berlaku..aku mesti pergi kerje walaupun lambat..


itu janji aku pada diri sendiri..hope aku dapat tunaikan janji tuh..

wish me luck ehh kawan2..

Wednesday, May 26, 2010

kuat membebel ke?





jelan selalu kata aku suke melalak a.k.a membebel


aku selalu berpikir masa dalam kete..huhuhu..kadang2 gelak sendiri..memang pun kuat membebel...asal jumpe je kompem radio karat aku berbunyi..then jelan akan buat2 tak dengar n muka tak tau pape..


tapi bile aku tak membebel, dia mule menanya (tapi sebenarnye lebey kepada perli) tak nak 'bukak radio' ke ari nih??


act aku banyak membebel benda bukan2 yang dia buat yang aku tak suke..hisshhh..selalunye ape yang aku bebelkan tuh selalu jadi kenyataan..


contoh :


1) kehilangan kerete BMW, b4 tuh aku membebel pasal letak kereta luar umah, padahal kete tuh lew je parking dalam umah..tapi dia buat tak endah, last2 kene angkut...dah putih mata


2) jangan race moto, gune moto orang..tapi degil, race gak..last2 xcident, tak pasal2 nk kene mengganti moto membe


hisshh..banyak lew, malas nak citer lebey2..nanti chenta hati saya tuh merajuk plak..;)

ok lar..nanti kite citer2 lagi yerk..

bye



p/s : sebenarnye bukan jelan je kata aku kuat membebel, seme orang pun kata gitu..haih..need to change

Tuesday, May 25, 2010

pengangkutan awam



naper yerk nak buat tajuk nih???hari macam nak ujan, saje je g tepi tingkap..nampak orang tgh tunggu bas..pastuh ada gak kakak-kakak, makcik-makcik, abang-abang, adik-adik sedang berjalan menuju ke lrt masjed jamek..maklumlar, lokasi office betul2 di tengah bandar, ini bermakne di tengah-tengah kesesakan lalu lintas...;)


act nak sambung buat keje, tapi g bilik bos, tapi tgk bos dah hilang..tah ke mane lar plak nih..maybe meeting kot, so kerja terbantut sebab ada bende yang tak paham..so pending dulu...


terus menuju ke meja, bukak lappy dan mula menaip...tetibe masa tgk bas lalu lalang tadi, teringat plak zaman-zaman g praktikal dulu..huhuhuhu..


dari umah ikut abah g keje, dalam kul 630 pagi dah kene kuar umah..sampai area masjed jamek tuh lebey kurang kul 7..so dengan keadaan mengantuk, g beli tiket nak ke pandan indah...owwhhh, silap lar...errmmmm, kalau tak silap aku, aku gune monthly pas kot..errmmm, tak bape ingat lar yang tuh...huhuuhu


pastuh turun kat pandan jaya..kene lak berjalan kaki..penatnye..owh, tapi sebelum itu, singgah kat makcik jual nasi lemak sebelah stesen pandan jaya tuh, beli nasi lemak sebungkus n cokedok pisang rm1..cokodok pisang tuh buat bekal semasa perjalanan aku nak ke opis..dekat 500m lar jugak kene menapak..nak nek bas lambat...lagipun tak bebaloi je rasanya..pastuh sampai opis kepenatan


...tapi masa nih lar cinta LRT bermula..huhuhu..jumpe bekas kekasih plak masa dalam bas...pendekkan cerita, hari2 mesti dating kat stesen LRT masjid jamek...tapi cinta terputus bile abis praktikal sebabnye dah tak g keje nek LRT..dah nama pun cinte LRT kan??



tetibe kepala senget
jari ingin menaip
tetapi
otak dah beku
lalu
titik noktah
sambung next entry
done!

5544 buat hal lagi!!

sejak seminggu lalu, 5544 dah jadi 'SUPERCAR' bak kata ibu lar...sebab 5544 dah bolew on radio sendirik tak kire waktu walaupu kunci kereta berada di tangan aku ataupun di dalam umah..memula masa first time perkara ini terjadi, memang scary gak arr..ye lar kan, tetibe je dia terbukak, padahal masa tuh kete berkunci, mana de orang dalam kete..tetibe je radio on..huhuhuu..aku sampai tak mo bawak 5544 sebab takut...


tapi setelah menanya2 orang disekeliling, mereka berkata maybe ada wiring problem kot..sebab kalau aku biarkan lelama, akan effect ke beteri kete aku..yelar, kalau dah terpasang je, tak ke abis bet kete..tak pasal2 nanti kene g tukar beteri kete plak..duit lagi..

so sebelum melarat, aku pun g lar cek kat kedai..huhuhu, memula cine tuh kata kalau wiring problem, tak mahal, around rm30 je..huh lega, tapi dia kata nak kene cek dulu, dalam masa setengah jam lagi dia tepon, so aku pun g makan mc d sementara nak menunggu tuh..masa tgh makan, tetibe dia kata, bukan wiring, tapi radio..mak oii..


nak kene tukar radio plak, paling kokak pun rm300..adei..memang nak bantai aku lar 5544 nih..tapi dalam pada tuh, tak bape yakin ngan cine nih, mana lar tau dia nak duit aku jea kan..so pegi balik kedai tuh...


mak aii..tgk2 kete aku dah barai..huhuhuh...cube tgk gamba bawah nih..dia dah bukak segala2nye...






pastuh, berpikir..berpikir dan berpikir..oklar, kalau dah memang betul radio aku yang prob, nak tak nak aku kene tukar lar jugak..dari nanti aku biarkan melarat2 lagi lew ngan beteri kete pun aku kene tukar..so nak tak nak, melayang lar rm300...


dah..dah..5544, cube perangai elok sikit, jangan buat hal dah, nih mummy dah tak de duit nak melayan kamu jea..ok..ok, maybe dia merajuk sebab aku dah lama tak mandikan dia kot..ye lar..nanti petang karang mummy g mandikan kamu..pasnih jangan majuk2..jangan nak buat hal tau...ok darlink..be a gud girl ;)


Saturday, May 22, 2010

cian dia

owh..malam semalam tidak bolew tido sebab asyik terkenangkan kereta kesayangan berada di luar pagar rumah...waaa, sedeynye..selalunye ibu balik kl nek bas, tapi kali nih nek kete, so secara automatiknye keretaku dihalau parking luar umah..huhuhu..cian dia..mesti dia kesejukkan..dah lar malam tadi hujan plak tuh..


owh, semalam petang ada tournement badminton, tapi aku sebenarnye memang berniat ubtuk tidak bermain sebab aku amat MALAS untuk membiarkan diri ini bermandikan dengan air peluh..eee..sangat tidak selesa..huhu..so MEMANG SENGAJA tidak membawa pakaian suka bersama...hahhahaha...

TAPI


taktik tidak menjadi, memang aku tak main pun masa perlawanan, tapi aku kene tolong SK practice plak, sebab dia dah lama tak training..huh, penat woo...sudahnye, aku men badminton ngan seluar jean n baju baby doll aku tuh..bile diamati gambar aku, bukan macam main badminton, tapi macam tgh tangkap butterfly..hahaha..

oppsss, gambanye tak lew upload lagi sebab ada kat photografer office, en fik, so maybe ari isnin baru lew upload gambar..sabar ye kawan2, nanti ira akan upload macam mana cara2 menangkap buterfly..yeahh!!


owh, balik pun dah agak lewat, sampai umah lebey kurang kul 8 lebey, masa otw balik umah tuh, customer towel plak tepon cakap otw datang umah nak amik towel..huhuhu..customer aku nih, tunang kawan ira masa kat UMP dulu, Cik Aida Adnin...

dulu, masa kat UMP, aku memang suke sangat panggil nama penuh dia,,AIDA ADNIN..macam unik je..dah nak kawen dah dia..dia ada order towel n choc dari aku..;) tapi choc dia tak sempat nak buat, maybe hujung minggu nih kot, so tunang dia datang amik towel jelar..huhuhu, elok je aku sampai umah, tunang aida pun datang, masa tuh lar aku kelam kabut baru nak packing towel tuh...hah, nak tgk towel aida, jom klik sini ok ;)


pastuh, elok je baru nak berehat, sorang lagi customer choc plak nak datang amik choc..hehehe..tak pe2, ni dinamakan rezeki ;)
so tunggu lar cik linz datang, lin nih student uia..cute sangat..hah, nak tgk choc lin , klik kat sini plak ;)


after seme dah setel, baru lew mandi, pastuh berehat...last2, pusing2 atas katil, kejap2 g jenguk kete kat tingkap..lebey kurang kul 4 pg lar jugak aku tido..masa tuh mata dah berat sangat..dah tak ingat dah kete tuh..


ok lar..nak siap2 mandi..pasnih nak g jumpe en jelan, ada kerja sikit nak dibereskan..k daa!!!

Friday, May 21, 2010

love in the air



Oppsss...ari nih pagi-pagi dah bolew tersenyum riang..hahhaha..ape tak nye, pepagi lagi dah dapat bekpes sesama ngan en tunang oppsss salah plak..en bakal tunang...hahaha..dah gatal kemenyan sangat dah aku nih..b, dah tak sabar untuk menunggu hari itu...haih...


Semalam aku sangkut dalam kete for 1 ½ hour..penatnye, jammed gilew..aku lew duk depan maidin kl tuh tak bergerak-gerak..aku ulang lagi sekali, tak bergerak selama ½ jam, sampaikan aku lew duk bersile di dalam kereta..waaa, dah tak tau nak buat pe, mcm2 dah aku buat..menyanyi macam orang gilew, menari2 mengikut rentak lagu (masa nih, orang tgk aku buat tak kisah je), bile dah penat, mule berangan-angan macam mat jenin..huhuhuhu...dah abis berangan, kete still tak jalan, so carik2 tepon dalam handbag..hah, jumpe, so ape lagi, tepon lew si pencinta hati..berborak sampailar terkeluar ayat ini,

Me : b, esok g keje u anta lar..tension lar layan jem nih..esok dah lew ari jumaat, lagi jem teruk

B : ok

Me : betul ke? (dalam hati dah berbunga riang)

B : betul lar..

Me : yessss!!!


Dan akhirnye, pagi tadi dia lar anta aku g keje..wahhh!!!syoknye!!!...(macam lar sebelum nih dia tak penah anta) padahal, setiap kali bangun lambat je, g gegar umah dia suh anta, kalau nek kete kompem punch kad aku merah menyala...huhuhuhu..tQ baby..love u so much!!!




Thursday, May 20, 2010

no entry here

masa tgh drive, banyak sangat idea datang mencurah2 untuk tulis blog..rasanya macam masa tuh jugak nak bukak lappy pastuh terus update blog, tapi time dah ada depan lappy, idea terus stop macam paip air tuh kene kunci..haih..bosan tuh..ada plak kadang2 dah tulis panjang berjela, tapi malas plak nak perabiskan ayat, so stop je lar, endingnye, entry tuh dok terperap je kat dalam edit post as draft...hmmm...


need more time untuk menulis dengan lebih tekun..

Friday, May 7, 2010

all done

minggu depan nak tinggalkan opis seminggu..so ari nih kene setelkan semua keje..

check list

1) deliverable SLA (done)
2) KPI april (done)
3) update FETA list (done)
4) update website FM (done)


ok, seme dah setel..so dah bolew bercuti dengan aman..hope so!!!

Thursday, May 6, 2010

juz for them ;)

nasib baik tak ramai sangat anak-anak kan..
so sekali sekala bolew lew tabur duit sikit kat mereka2 ini..

tadi kuar g mid valley jap,
balik tuh tgk atas meja ada parcel..

owh..'barang' yang ditunggu2 dah tiba..


so ni lar dia..cantik kan??ira beli kat adik khairun (act tak sure pun betul ke dia adik, sebab dia panggil aku akak)



yang nih untuk si nakal adam..sebab dia terlalu obses pada bedozer-bedozer kat luar sana, so aku suh khairun buatkan gambar bedozer nih..yang penting, butterfly mesti ada...;)



yang nih plak untuk si comel irfan..sebab dia sangat comel macam anak itik...so aku pun suh buat gambar itik..hehehe..butterfly pun penting..wajib ada...


ok lar, nanti dah besar, jangan nak melawan cakap ye..ingat sikit jasa along..wakakaka...

flu



still in flu mood...tak larat...

bilew lar paip hidung nih nak tutup..asyik leaking jea




Wednesday, May 5, 2010

garang sangat ke?



pagi nih tak bape sihat..lappy pun tak sihat..dah masuk spital semalam..harap2 ari nih dah lew keluar wad..tapi ikut kata doktor, maybe 2 ke 3 hari..kene virus H1N2..adei..cian lappy cayang tuh..

now owner lappy pun dah start selsema n sakit tekak, jangan tetibe demam sudah..nasib bek bos tak de seminggu, so tak de lar banyak sangat keje yang melibatkan lappy..so disebabkan lappy pun tak de, kite pun menaip lew gune pc opis yang bile2 masa pun lew jadi tukun nih..harus dicampak sahaja ke dalam laut, bagi ikan makan..dah uzur sangat..haih...

pagi2 lagi dah rasa bosan..mengantuk pun ada..pastuh tetibe muncul satu benda yang ada dalam pikiran..sometimes aku selalu terpikir n tertanya2..

GARANG SANGAT ke aku nih???

sape nak jawab tuh???tapi 90% orang akan berkata aku sangat amat garang..kire super duper extra macam singa lapar lar...hmmm...sedey (^.^)

ibu selalu cakap, aku garang sangat ngan jelan..act sebenarnya aku bukanlar garang sangat..cume kata2 aku mungkin agak kasar lar kot..tapi sebenarnye, aku tak bermaksud pun nak jadi garang2 nih..nak marah2 orang nih..lagi aku marah2 lagi aku sayang lar..bermakne orang tuh sentiasa dekat ngan aku..kalau aku senyap je, bermakne orang tuh jauh sangat dari aku...so kesimpulannya????

sorang lagi, yang selalu sangat2 kene marah ngan aku..ALIN..ciannya alin..ok lar..ok lar..nak buat pengakuan kemaafan secara terbuka dekat alin..

"alin darlink, aku bukan sengaja nak marah2 ko..tapi sebenarnya nak manje2 ngan ko...no heart feeling ehh"

owhh..nih pun nak cakap kat semua kawan2 aku..memang kadang2 kata aku agak kasar n sinis..tapi akutak bermaksud pun nak keluar kan kata2 macam tuh..sometimes bagi aku biasa je, tapi bile orang dengar intonasi suara aku, dorang kata aku kurang ajar..(act tuh ibu aku lar selalu cakap, dia kata aku suke jerit2 kat dia, tapi sebenarnya aku cakap biasa je,dia je yang heart feeling lelebey)

dah lar, tak mau dah cakap bebayak..yang pastinye aku nak cakap kat sini, aku nih ada darah orang MELAKA..so sedikit sebanyak ada lar TERKASAR sikit tuh..dah tak lew nak ubah lar..sorry ye..

sesape yang selalu menjadi MANGSA aku tuh, aku mintak maaf banyak2..no heart feeling ok..;)



p/s : act aku lebey kepada moody!!!



aku memang sengaja buat entry nih kaler MERAH