Friday, March 26, 2010

my new toy

syukur alhamdulillah..akhirnya berjaya jugak aku merealisasikan impian aku nak dapatkan kamera nih...hehehe..memula tak mo beli sebab macam dah lari bajet je, tapi bile dipikir2kan kembali, beli je lar, memang ada gunenye kan??



disebabkan kamera lama aku yang hilang tuh pun LUMIX jugak, maka aku dah selesa dengan LUMIX, so aku pun cari lar LUMIX jugak...



so wishlist aku hampir semuanya telah lengkap, cume tinggal satu jea lagi...ape yer??hmmm, aku kan nak bukak kedai cokelat satu hari nanti, so kawan2 plz wish me luck n alwayz pray for me ;)




~wishlist~

laptop - DELL
handphone - SONY & NOKIA
camera - LUMIX
online business -sweetbrown-
choc boutique -coming soon-

Monday, March 22, 2010

last class

huh, akhirnye berakhir sudah kelas aku untuk semester 5, minggu depan dah start final exam..n now, i'm worried sebab rasa2nye macam ada satu paper yang akan di repeat...tapi walaupun carry mark aku sangat rendah untuk subjek design tuh, aku akan try dan terus berusaha untuk lulus untuk subjek design...waaaaa....takutnye...


semalam ada test design..ya allah, memang macam nak mati rasanya menjawab...nak menangis seme ada..act sebenarnye kalau belajar tuh macam senang lar, cume aku tak bape ingat step..sebabnye kurang latihan..memang masa kat dewan pekse tuh, aku syok sendiri je menulis..memang lar berhelai2 aku jawab, tapi aku memang sangat yakin yang first step lagi aku dah salah..tapi aku tetap teruskan jugak, daripada tinggal kertas tak berjawab kan..kurang2 manalar tau kot2 lect tuh baik hati nak bagi markah kecian...hahaha..hope so ;)


balik tuh patutnye kelas sampai kul 4.30 ptg, tapi disebabkan aku memang terlampau tension, n otak dah tepu, kul 2 aku dah cabut balik..memula ingat nak terus balik umah, tapi tetibe jelan ajak g makan plak, hahaha, best gak, kurang2 aku lew ilangkan tension kat pale otak aku nih...


masa aku sampai umah dia, dia tak de kat umah, tah ke mana tah, nasib baik aku bawak kunci, so terus masuk lepak kat kerusi depan..tah macam mana aku lew lelap...tau2 je jelan kejutkan aku, pastuh dah ada mc d dah kat depan mata..hehehe... ;)


aku tgk jam masa tuh dah kul 3 lebey..jelan kata aku tido lama sangat, dia dah balik, mandi, semayang, kuar balik beli mc d, aku tak bangun2 lagi...huh, memang aku sangat2 mengantuk...tak penah aku tido kat umah dia macam tuh, dah lar ngan tak bukak kipas ape seme, panas gilew... mane tak nye, dari khamis aku tak cukup tido, malam khamis tuh aku tido kul 3 pagi, menyiapkan order choc dari customer..malam jumaat tido kul 2 pagi, study untuk test hidrologi ari sabtu..pastuh malam sabtu plak, tido kul 4 pagi...study untuk design, tapi still tak dapat jawab gak...waaa...sedey...tuh yang aku memang tido sampai tak sedar diri tuh...huh, ape nak jadi daaa....kalau pencurik masuk pun tak sedar...haih!!!!


pas makan, aku pun terus balik, sambung tido kat umah lar plak...;)

Friday, March 19, 2010

~permata hatiku~

Owh, begitu lama tidak menupdate, ketiadaan masa disebabkan asgmnt yang berlambat, order choc pun bertimbun-timbun (syukur alhamdulillah, semoga sentiasa dimurahkan rezeki) dan juga kerja diopis yang sekejap banyak dan kadang2 agak relax (tQ to en budi yang selalu gak bg saya relax diopis, so lew lar curik2 buat asgmnt, hehehe)


saya amat-amat berterima kasih kepada ibu saya, abah saya dan adik kesayangan saya kerana sudi bersama2 menolong saya untuk mempercepatkan proces buat choc...(hehehe, dah macam ayat dalam kertas projek untuk bab penghargaan lar plak). family memang banyak tolong lar..sebab aku kan very2 bz this week, so dorang lar yang banyak tolong aku untuk setelkan tempahan choc yang berlambak2 tuh..tapi penyudahnya aku jugak yang kene buat sorang2...


Owh, skang saya dah ada permata hati yang baru...sangat comel, tapi tak sempat lagi nak bermesra2 dengan mereka2 sambil berposing2 dalam keadaan yang sangat comel..hanya sempat mencurik2 gambar sahaja...tapi tak bape clear lar..to PJA, jangan jeles ehhh..cube tengok permata hati yang baru nih, sekor nama amni sopina (putih) n sekor lagi namanya danisy (cokelat)...






hehehe, kenape letak nama tuh, sebab nama tuh sangat comel seperti tuan empunye nama sebenar..so disebabkan terlalu sayang dan rindu kepada 2 orang budak kecik yang sangat nakal n comel tuh, saya pun menamakan permata hati saya nih sempena nama mereka lar.. ;)






sedar tak sedar, dah nak masuk bulan 4, n tak lama lagi saya akan menghadapi FINAL EXAM..owwhhh, macam mana nak menghadapi situasi ini???semester nih seperti tiada semangat langsung..tah nape tah..rasa macam dah tak mo study lagi, tapi bile dipikirkan2, haih, kene gak study..cite2 aku kan nak sampai PHD..nih nak menghabiskan degree pun macam nak separuh mati..waaa...amat jeles ngan kawan2 lain yang dah berjaya mengengamkan segulung ijazah, sedangkan aku???masih bertungkus lumus untuk ke arah itu..hmmm...(eira, jangan mengeluh, teruskan usaha)




hah, dalam tempoh lama tak bercerita disini, macam2 perkara telah terjadi..aku n jelan dah lama tak jumpe..maybe disebabkan kesibukkan yang melampau dari pihak aku...n dia pun macam tak kisah je kan..so aku pun ala2 tak kisah lar..n the best part is, dia dah start cari kerja, kerja tetap..perubahan yang positive...setelah aku slow talk ngan dia ari tuh, mengenai masa depan kami, nampaknye dia dah mula ada perubahan..nampak lar perubahan yang ketara..(syukur alhamdulillah, moga berkekalan) n tolong doakan myjelan tuh berjaya lar dapat salah satu kerja yang dia apply tuh..so ada lar duit sikit untuk kawen...



ok lar, tak lew membebel banyak sangat...ada banyak lagi kerja yang perlu dibereskan..k bye..;)





video

Friday, March 12, 2010

no entry

lamanya tak berblog di sini dan tidak membebel2 dan juga tidak meluahkan perasaan disini..banyak perkara yang telah berlaku...n ada sesetengah perkara jugak dah tak berapa valid kalau aku nak citerkan kat sini...so aku tengah berpikir, kalau2 aku patut privatekan kembali blog aku nih???


so after this, kalau korang bukak2 dah tak dapat tuh, harap maaf lar yer..sebab ada banyak perkara yang aku tak bolew nak kongsikan kat sini...so, see u soon ;)


p/s : aku rindu SARRA lar..bile nak g dating ngan sarra ye???dah setahun tak jumpe... ;(

Wednesday, March 3, 2010

personality

entah nape tetibe aku bolew nak buat entry nih...hah, korang seme ada baper personaliti???
untuk pengetahuan korang semua, aku ada 2 personaliti yang amat berbeza..hahaha, kekadang terpikir macam talam 2 muka...erkkk, ataupun hipokrit...~~~



1st situation
~ kalau aku berada dalam satu kelompok, hanya mana aku hanya kenal seorang je kawan, secara automatiknye, aku akan
: menjadi seorang yang amat2 sombong
: tak mau langsung bercakap dengan orang
: tetibe menjadi pendiam dan nampak seperti budak 'baik'
: keluarkan hp dan cube sms dengan semua kawan2 aku, dengan harapan di kala itu, aku tidak kelihatan seperti orang bodoh sombong..
: sepatah orang tanya, sepatah aku jawab
: tapi, aku akan sentiasa tersenyum macam kerang busuk, motifnye tak nak lar nampak sangat yang aku nih sombong
: sometimes bile orang tanya, n aku tak dapat jawab, aku akan senyum je lar sebagai jawapan kepada soalan yang di tanya
: kesimpulan yang dapat di buat, aku memang sombong orangnye kalau orang tak kenal siapa aku yang sebenarnye ;)



2nd situation
~ diri aku yang sebenar, apabila berada di dalam kelompok yang majoriti semua kawan2 aku
: aku seorang yang amat2 ceria..ala2 'happy go lucky'
: memang banyak sangat cakap, sampai orang lain tak berpeluang langsung nak menyampuk
: berperangai seperti budak kecik, suke merengek tak tentu pasal, n word yang paling tepat untuk describe aku ialah 'budak gedik' (act, aku dah cube untuk ubah yg nih, tapi tak berapa menjadi)
: seorang yang suke sangat ketawa..walaupun aku tengah menangis pun aku lew ketawa, kalau tak caya korang lew tanya BFF aku -PJA or CT-



3rd situation
~ keadaan dimana aku jeles or penat
: aku akan moody
: tak mo bercakap ngan orang sebab kalau aku bercakap, mesti aku start nak marah2



ok, abis bab personality..oppsss, bagi korang2 di luar sana, janganlar berpikiran yang aku nih sombong ye, sebenarnye tidak cume aku tak pandai nak bercampur ngan orang tak kenal aku..




hah, lagi satu cerita, semalam aku ada lunch date dengan cinta hati saya, en JELAN...erkk, tetibe plak aku rindu sangat2 nak jumpe dia, maklumlar dah lama tak jumpe...so aku pun sms lar dia



me : b, tetibe macam rindu kat u..jom lunch sama
b : lunch kat mana?
me : kat memane je lar, u datang lar amik i kat opis
b : ok, tapi u blanje
me : errkkk...i ke??ok lar..oklar



so lebey kurang kul 1 lebey tuh, jelan pun datang amik aku kat office...so kitaorang pun gerak g pavilion...;)


so inilar lunch kami...;)

















eerrrkkk...kenyang...sedapnye (huh, tapi harge mahal nak mampus)


(kat sini lar kami menjamu selera)



**** akhirnye masa nak bayar, my baby cayang lar yang kuarkan duit..aku mana lar mampu nak membayar mahal2 tuh, harga makanan tuh semua, harga gaji aku satu hari...errkkk...!!!
(maklumlar, jarang2 sekali dapat makan mahal kan)




Monday, March 1, 2010

perikemanusian

aku malas nak mengulas panjang mengenai kisah adik safia humaira...tapi kan, macam mana yerk dorang lew buat perbuatan kejam tuh kat budak kecik berumur 3 tahun...


aku cube bayangkan budak sebaya danisy, yang comel, disepak terajang macam sampah...hissshhhh, tak sanggup lar aku..rasanya dah cubit sampai lebam pun tak sanggup lagikan nak sepak terajang..


ape nak jadi dengan dunia akhir zaman nih..manusia semakin hilang pertimbangan dan perasaan perikemanusiaan itu semakin pudar...


haih, tetibe terindu plak kat 'anak gajah'aku tuh... ;)