Sunday, February 28, 2010

160km/j

errkkk...
semalam aku pegi kelas, jelan yang hantar..sebab memang selalunye on saturday class, memang jelan yang akan jadi driver aku...aku malas nak angkut kereta g yayasan selangor tuh..kompem2 jem, n susah nak parking..n aku dah tak sanggup nak biarkan 5544 menderita kene calar dek orang2 yang tak bertanggungjawab...cian 5544, selalu menjadi mangsa keadaan... ;(


aku ingatkan jelan datang nek LC je..tapi rupe2nye ari nih dia bawak gilera lar..wah, aku memang dah lama tak naik gilera nih..sebabnye sebelum nih dia buat gilera nih on track je, tak bawak on the road...skang jelan dah 'bersara' dari duania permotoran skuter..tapi beralih ke dunia superbike..lagi pening kepala aku...ehhh...ape melalut nih...


ok, memula pakai helmet gaban...abis lar terpenyek tudung aku...pastuh, one two go...erkkk, lajunye...mana aku tak takut..dia ingat dia bawak moto sorang2 ke??aku ada kat blakang nih...arrgghhh, aku tak dapat nak terima hakikat...tolongggg....


n ALLAH masih sayangkan kami..ada kancil bodoh, tetibe membelok tanpa signal, jelan plak dengan kelajuan 160km/jam, terus membrek dan...aku dah kecut perut dah masa tuh, tapi nasib baik lar, jelan pandai kawal moto..kalau tak memang dah melambung dah aku n jelan masa tuh, sebab masa tuh memang tgh laju, tetibe je dia belok...alhamdulillah, semenye selamat walaupun hampir2 tak selamat...cuak jugak lar..jelan punye lar marah kat kancil tuh, aku rasa kalau aku tak de kat situ, dia dah sepak kot pintu kete kancil tuh, tapi disebabkan aku tak bagi dia buat benda bukan2, so dia terus blah..hmmm, pengalaman yang cukup menakutkan...


haih, mana tak aku susah hati kan bile dia naik moto...kalau bawak aku pun dia bawak macam tuh, lagikan dia sorang2???


p/s : korang tau tak ape yang aku pikir masa tuh???
kalaular aku mati sekali pun, jangan lar isi perut aku terburai, biarlah mayat aku tuh lengkap...

Friday, February 26, 2010

aku masih sayangkan dia

dia suruh aku berubah, sedangkan dia??


b, kalau u suruh i berubah, jangan jadi macam budak2..jangan merengek2...i try for u...tapi i tak bolew buat sebab itu diri i...
tapi bile i suruh u jangan terlalu panas baran...mcm ne plak??bolew u buat seme tuh untuk i??sampai skang u masih tak lew buat..dan i terima u seadanya u...


b, kalau u kate ngan i jangan terlalu membazir beli itu dan ini..u kata i tak pandai simpan duit, sedangkan ape yang i beli memang keperluan i...
tapi u habiskan duit untuk maintanance motor tuh tak membazir ke??adakah itu satu keperluan dalam hidup u?


dugaan datang dan pergi..tapi dugaan yang menimpa kami mesti satu benda n hal yang sama...
bile bergaduh, dia selalu kata, aku tak berubah dari dulu, aku langsung tak nak berubah...tapi dia tak pernah nak bgtau ape yang perlu aku ubah..end up, dia akan cakap "suka hati u lar" or "u fikirlar sendiri ape u dah buat"


kalau aku bolew pikir sendiri, tak de lar aku still bertanya ape salah aku...tak de lar aku still nak buat salah yang sama berulang kali...tapi dia tak penah nak amik kira seme benda tuh..dia nak aku jadi ape yang dia nak, tapi pada hakikatnya dia sendiri pun tak bolew nak berubah ape yang ada pada diri dia..tapi aku tak penah cakap aku tak suke perangai dia yang panas baran tuh, sebab aku cube menerima dia seadanya diatapi dia bolew ke menerima aku seadanya aku???


sejak akhir-akhir nih, secara jujurnya, aku mula merasakan dia bukan untukku..aku jadi takut..aku takut aku tak dapat bertahan..tak dapat menahan sabar..seme orang kata, aku terlalu sabar menghadapi semua kerenah dia,tapi sampai bile??sampai bile aku bolew bertahan??mungkin untuk jangka masa 4 tahun lagi???10 tahun lagi???aku harap2 aku dapat bertahan seumur hidupku dengan dia...


YA TUHAN..bantu lar aku dalam mencari pasangan hidup yang betul2 bolew menerima aku seadaanya aku...

Thursday, February 25, 2010

aku hanya inginkan yang terbaik dalam hidup aku...
tak salahkan kalau aku masih mencari yang terbaik untuk masa depan dan hidup aku
hmmmm

na o mei

hehehe, act aku tak berapa mengikuti citer nih..dah tak tau ape dah jadi..tapi aku suke sangat lagu2 dia..sebab ada kene mengena ngan aku lar sikit2...sob..sob...so meh sini aku share ngan korang seme ;)

video

dosakah aku mencintaimu...mendampingimu...inginkanmu...aku manjadi...diri sendiri...tak peduli...apa kata dunia...ku nanti hari ketika...cinta datang...cinta menang...jadi sayangku...bertahanlah...bila terkadang mulutnya kejam...peluklah aku...jangan menyerah...mereka bukan hakim kita...bintang yang mempertemukan kita...cinta yang mempertahankan kita...ooh...tuhan dengarkan doa...dari cinta yang terlarang...rasa yang mempersatukan kita...cinta yang mempertahan kita...ooh...tuhan dengarkan doa...dari cinta yang terlarang...cinta dan rasa bersatu di doa...berharap cinta kita yang terlarang...berharap cinta kita yang kan menang...

video

DINDA ku ingin bertemu...meski tak tahu engkau di mana,di sini ku dingin tanpamu
DINDA……… dengaraku merindukan dirimu
DINDA…….. dengarku ingin selalu menemani mu...dulu kau selalu tersenyumku taruhkan nyawaku untuk mu...dan kini ku hidup tanpa mu
DINDA……. dengar aku merindukan dirimu
DINDA…… dengar ku ingin selalu menemani mu
DINDA…… dengaraku merindukan dirimu
DINDA…….. dengarku ingin selalu menemani mu..
DINDA....

yang nih bukan na o mei ye..yang nih dari tari tirana

video

Suara kisah kita....Yang sehalus sahutan di mata....Segala norma yang melena ku....Pada aroma syurga kita....Nan syahdu cinta menunggu...Sayunya kerna air matamu...Nadiku bagaikan berlagu...Nantimu hentikan apa berlaku padamu ...Yang ku temu....Hadirmu sambutlah damba dakapanku...Suria kasih kita...Yang berbisik gerimis serinya...Seindah frasa yang damaikanku....Walau sezarah air mata...Biarku kucup wajahmu....Leburkan saja ia padaku

Wednesday, February 24, 2010

susah hati

aku susah hati bukan bermaksud aku tak pernah menyokong ape yang dia buat..
aku susah hati bukan bermaksud aku nak menyekat ape yang dia suka..
aku susah hati langsung tak bermaksud yang aku tak bolew terima dia seadanya dia


biler aku pikirkan hal dia n moto, mesti aku susah hati...hisshhh, aku jadi rendah diri..tak tau nape tah... ;(

aku jadi susah hati sebab kadang2 aku risau kalau2 terjadi ape2 yang buruk ke masa dia tgh race..seriously, aku betul2 risau..ye lar, bawak moto begitu punye laju, kot2 lar terjatuh ke..nauzubillah, jauhkan lar dari sebarang malapetaka...


aku susah hati sebab kadang2 pasal moto, duit pun tah ke mana..aku bukan nak sangat pun duit dia tuh, memang kalau dipikir2kan...biarlar dia, duit dia kan..ape yang dia nak buat ngan duit dia, dia punye pasal lar..tapi kadang2 aku risau gak, duit kawen kami nanti dia dah kumpul ke??asyik abis untuk maintain motor je....

aku jadi bertambah2 susah hati, bile dia kat track, dia ramai plak lar 'peminat2 dari golongan perempuan'...haih, yang nih lagi lar buat aku lew jadi sasau...kalaular tetibe dia terbekenan ngan mana2 'gadis litar' tuh..tak ke gigit jari aku nih...waaa...nangis weh...

aku penah ikut dia skali g track, n i know the situation kat track macam ne....n sometimes, aku rasa amat2 rendah diri, sebab awek2 kawan dia, mana de yang macam aku...sebab tuh, sampai sekarang, aku still tak blew nak beramah mesra ngan kawan2 dia..walaupun aku selalu je jumpe dorang..lebey2 lagi, croco, xaxa n xixi..dah baper kali jumpe, mana de aku bercakap..nak kuar sepatah perkataan pun aku tak mampu..sebab rasa rendah diri yang ada dalam diri aku...n the truth is, aku memang amat sombong orangnye..;)

hah, pastuh plak, aku lagi susah hati, kalau dia g konvoi nek motor tak nak bawak aku (hahaha, yang nih memang ayat tak blew blar..dah sah2 lar dia tak nak bawak aku, dah nek moto biasa pun dah menjerit2 bile dia bawak laju, lagikan nak g konvoi reramai)...

tapi sebenarnye jauh kat sudut hati aku..aku amat2 bangga ngan dia..sebab korang ingat senang ke nak jadi pelumba nih??aku rasa bukan calang2 orang lar..n he's the one...;) n aku sentiasa support dia..cume dia je selalu pikir aku nak kondem dia...bile aku tanya pasal moto, mula lar dia nak pk yang aku nih nak sekat hobi dia tuh...padahal, aku saje je nak tanya...

ntah lar, malas lar plak nak citer pasal nih lelebey..buat aku sedey je... ;(
k lar, aku nak tido..esok nak bangun pagi g keje...bosannye!!!!



bye..nite ;)




p/s : sekadar gambar hiasan

Monday, February 22, 2010

NurelL’s Craft First Giveaway!


kalau nak join gak, sila klik sini...tarikh tutup 25 march 2010..so ape tunggu lagi??

~lasy~





one more permainan aku masa kecik2..

yang nih agaknye dah 15 tahun kot..
tak bape ingat sangat..
tapi yang pastinye ibu yang belikan...



dari aku, turun ke ika, pastuh adik plak main..
dah banyak jugak yang hilang, tapi masih banyak yang ada..
setakat nak buat helikpter tuh, masih cukup arr...



so pasnih, lasy nih akan diturunkan kepada adam..
hope adam jaga lar elok2 ye..
jangan terus hilang plak..
permainan warisan pusaka nih ;)


Sunday, February 21, 2010

ikea ;)

ok, ari nih kite berjalan-jalan bersama si kekasih hati..en jelan todey!!!hehehe...aku balik kelas, terus siap2, make up2...pastuh pegi hantar adik balik asrama, pastuh g umah jelan...pikir punye pikir mana nak kuar date nih...hmmm, hah, dapat satu idea...

IKEA!!!!


so ape tunggu lagi, jom gerak!!!

owhh..ok, dah sampai ikea..ceh, cakap ngan jelan...b, jangan beli pape..kite nak dating je..bukan nak perabis duit...so kami pun hanya berjalan sambil2 menengok hiasan dalaman untuk rumah kami nanti...hahaha, rumah kami???agak2 bile lar tuh yea???




hah, cube tgk gambar ini, adakah ianya benar atau dusta belaka???jelan dah bolew menyorok blakang aku lar..kalau dia betul2 selari ngan aku, memang dia dah tak nampak...aik..takkan dah kurus kot???



ape tengok2???



hah, toys yang cantik..yang lebey menarik..ianya anak gajah..jadi???? aku pun nak beli lar..tapi jelan kate, danisy tuh lelaki, mana de main doll...alar, last2, aku pun rembat jelar anak gajah yang kecik comey je ;) ....hah, sudahnye membeli gak aku..padahal tadi kata tak mo kuar duit!!!



cube tengok nih, comel kan???errkkkk...kenapa ada dua???sebab satu untuk danisy..satu lagi untuk a'ar...;)





hah, tgk, jelan penat berjalan melayan kerenah aku..sampai tertido..haih, padahal dah tulis dah kat situ..no sleeping..tak paham bahasa lar tuh!!!

ok...sebelum balik, singgah makan ice cream mc flurry...hmmm..sedapnye ;)



Friday, February 19, 2010

myself

sejak2 baru pindah umah nih, banyak plak kenangan2 lama yang terjumpe kembali.. nih aku jumpe gambar aku masa kecik2..hahaha, muka aku tak berubah kan??dari kecik sampai besar, masih seperti ini..lalalala~~~




ok, start ngan gambar nih, masa ni...masa nih memory mind aku tak dapat capture..maybe masih terlalu kecil untuk aku ingat dunia aku masa tuh..mesti best kan masa nih, baru kenal dunia..baru blaja duduk..n yang paling best, aku dimanjai, disayangi oleh semua orang sebabnye aku lar permata dorang masa tuh..hahaha..sebab tuh best jadi anak sulung..n yang paling best..cucu sulong...wahh!!!mintak ape saje, mesti dapat ;)




next, gamba nih pun aku tak ingat gak..g pantai mana tah..haih, masa nih baru pandai jalan kot..nampak gaya mcm baru dapat kaki jea!!!


yang nih plak masa raya..nampak sweet je aku pakai baju kurung...hehehe..masa nih raya kat melaka..korang perasan tak yang masa nih ibu kurus lagi..tapi dia start mengembang lepas bersalinkan aku lew..kalau tak, sama je macam aku, kurus kedengking...tapi now sejak umur dah masuk alam 50 an, ibu dah mula mengecut balik..;)



owwhh..aku suke masa nih..time g zoo..aku ingat nih...pegi ngan arwah tok nyang aku, mok esah n cik seman..keciknye aku masa tuh..tinggi kaki burung unta tuh jea..




ok..owww..kantoi..aku memang suke minum susu dalam botol..n one more thing..aku minum susu botol sampai umur 6 tahun..haih, macam malu je... (-_*)



aku suka sangat sangat sangat amat sangat gamba nih..tah nape tah..but i love this pic ;)




owh, masa nih aku amat selebet..nih nak tunjuk korang kete ibu n abah aku dulu..tak de lar senang mana dulu..ayah aku setakat keje kerani je kan..n ibu cikgu biasa..so dapat lar naik kete ford putih nih..tapi syukur alhamdulillah, dengan kete nih jugak lar ibu n abah bawak aku pusing satu semenanjung tau!!!




taraf hidup semakin menigkat..pangkat ayah aku pun dah semakin naik..n masa nih dah tukar kete proton saga aerobek kaler maroon..n abah yang giler moto pun dah ada motor kawasaki nih..


sebab tuh aku macam tak heran bile jelan pun minat moto..umpama abah aku masa dulu2 lar~~~


ok, lar..sampai situ je lar aku membebel...nanti aku jumpe lagi kenangan lama, aku bgtau ye..muaaahhhh~~~~

Thursday, February 18, 2010

popples


oh, hari nih ada 1 penemuan terbaru...
hahaha, setelah berkemas2, aku terjumpe, tady bear aku yang dah berumur 20 tahun..
lama tuh...
namanye POPPLES


banyak kenangan nih, yang paling aku ingat...abah belikan untuk aku sempena hadiah birthday yang ke 5 tahun...haih, masa tuh, teddy nih amat mahal (and at that time, ayah aku bukanlar banyak duit sangat pun)..tapi untuk anak perempuan dia nih, sanggup lar korbankan duit untuk aku..haih, terharu tul..pasnih, kene ingatkan diri sendiri, jangan jadi macam kacang lupakan kulit..insyaallah, aku akan membalas semula jasa kedua ibu bapa aku...haih, macam emosi lar plak...


wah, tetibe terimbas kembali kenangan tuh, so aku ngan perasaan terujanya, suh ika search pasal popples kat internet..n hasilnye..tara...owh, dulu popples nih siri kartun kat TV..maknenye agak famous jugak arrr...hehehe...


bagi korang2 yang tak penah tgk kartun popples, nih aku kepilkan sekali kat blog aku nih..tapi nih mukadimah je..nak tgk lebey2 g cari sendirik kat you tube ;)




video







hah, yang nih plak aku punye popples..see, masih terserlah kecomelan beliau walaupun sudah berumur 20 tahun..awet muda tau ;)





hah, gambar kat bawah nih plak, model untuk popples..kebetulan plak amni sorfina nih datang umah..so aku suh lar dia jadi model with my teddy's nih...







oopppssss....last but not least, nih ada ole2 untuk si kecik adlina filza n amni filza sorfina..;)



Wednesday, February 17, 2010

~i'm daddy girl to be~

hahaha..
now n so on..
i'm going to be daddy girl..




start from now, tak lew lagi lepak2 malam2..
kul 7 dah kene ada kat umah..
lalalala...




dah tak lew dating hari2..
haih, nasib bek lar memang aku nih jarang berdating walupun duduk dekat2, so tak de arr terasa sangat...




tapi, yang bestnye..
ira dah dekat ngan family..
dah tak payah merempat umah orang




wahh!!!
bahagianya rasa ;)


skang dah tak yah susah hati pasal kete,
kete dah duk dalam pagar..
tak de lar asyik nak kene seret je kat orang..
haih, cian 5544..




hah, cakap pasal kete...
now no more 4937
sebab, 4937 dah hilang kene curik minggu lepas (8hb feb)




banyak kenangan kete tuh..
kete tuh lar bawak balik kuantan,
kete tuh lar, g PD
kete tuh jugak lar g frazer hill
tapi dia ngan kami (aku n jelan) tak lama
lebey kurang setahun..




tapi nak buat mcm ne kan,
dah tak de rezeki..




tapi sejak 4937 dah hilang,
aku jadi fobia jugak lar nak tinggal2 kete nih..
sentiasa lock stereng walaupun aku kuar kejap je,
sentiasa berjaga-jaga..
kalau masuk je kete, terus lock pintu..
skang 5544 je lar sumber pengangkutan kami ;)




setelah digodek2..
inilah dia kete yang hilang di curik tuh..


~ni masa kat fraser hill~


kot2 lar korang terjumpe ke..
bagitau ye ;(


TQ

Monday, February 15, 2010

myjelan






adakah itu my jelan????
kadang-kadang seakan tidak percaya yang boyfren aku nih seorang rider n racer..
haih..ye ke???



selamat tinggal kuantan

masih lagi dalam mood mengemas rumah..penatnye!!!



semalam lori sampai lebey kurang kul 10 pagi..siap setel angkat barang seme, dah kene start dah kemas2...sampai ari nih tak setel lagi...



tapi yang tak best nye, aku tak de mud untuk mengambil gamba, sebabnye kamera tak de..tensionnye!!!i need kamera!!!!!!



ok lar..nti dah abis kemas2 seme, baru lar ari2 lew on9 ;)

Friday, February 12, 2010

nape ira malas?

entry nih wujud sebab aku perlu muhasabah diri aku sendiri..semalam aku g kerja lambat..kul 830 baru bangun, kul 9 baru gerak, kul 930 baru sampai ofis..sejak akhir2 nih, aku semakin kerap mcm tuh..datang lambat, tak nak g kerja..sebenarnya aku penat..dalam erti kata lain, aku tak suke untuk BEKERJA..aku tak pernah ada cite-cite dari aku kat sekolah..kalau orang lain, bile cikgu tanya, nak jadi ape, kompem akan cakap, engineer, doktor, cikgu, akauntan dan bla..bla..bla..tapi aku, aku akan jawab : suri rumah, saya akan blaja sampai abis phd, kawen n jadi suri rumah...




tapi ape yang aku cite-citekan tak dapat, dan sekarang aku kene bekerja dan belaja at the same time..penatnye, ya allah..tak tahu lar mcm ne nak cakap.. tapi demi merealisasikan cite2 aku untuk blaja sampai phd, so aku terpakse ketepikan penat aku tuh..



sometimes, bile aku duk sorang..aku terpikir, kenapa aku kene berenti blaja kat UMP dulu sedangkan aku antara salah seorang best student sepanjanga ku kat situ...kenapa aku perlu korbankan study aku untuk satu benda yang aku memang tak suke iaitu BEKERJA..the point is, aku terpaksa BEKERJA sebab masa depan..



masa aku nak berenti belaja dulu, 90% orang sekeliling aku kata, pergi lar keje, blaja bile2 masa bolew sebab keje takkan tunggu kite, sedangkan blaja, sekali aku apply kompem dapat sebab aku bukan berenti dengan result tak baik, tapi aku berenti dengan result yang tiap2 semester dekan..kompem2 aku lew sambung study..so aku turutkan pandangan orang ramai..



6 bulan aku bekerja, aku terus dapat masuk utm...tapi sekarang, aku tak lagi jadi best student macam dulu, sebab aku dah malas untuk study..aku terlalu penat dan tak de masa untuk aku ulang kaji pelajaran..setiap kali nak xm, aku anggap aku macam nak amik perikse biasa..aku bukan lagi nadhira masa study full time..result aku pun langsung tak bolew nak dibanggakan..aku tak penah dekan walaupun dan 5 semester aku kat UTM..malunye...kenapa macam nih??aku rindukan sijil dekan macam dulu2 masa aku diploma n degree separuh jalan..arrrgghhh, aku kadang2 tension tengok result aku..tak sukenye!!!!




tapi mungkin semua nih ada hikmahnya..antara hikmah yang aku dah nampak sekarang:



1) aku bolew memandu kereta mewah masa umur aku 24 tahun...hahaha, memang lar second hand je, tapi kurang2 aku bangga ngan kete aku..kurang2 aku dah ada aset sendiri..ye, memang aku mengaku, down payment kete parent aku yang bayar, tapi every month aku punye duit tau...



2) aku dah mula nak merealisasikan salah satu impian aku, iaitu mengelilingi dunia..n now, masa umur aku 24 tahun, aku dah start untuk melangkah ke luar dari malaysia with my own money...n i happy with that...hope so, tak sabar untuk ke europe ;)



3) aku dah ada bisness sendiri masa umur aku 24 tahun, 100% my bissness, 100% modal from my own money..tak de mintak kat sape2 untuk sponsor tau..n alhamdulillah, skang semakin maju dan perancangan aku untuk masa akan datang, aku nak bukak kedai..now dalam planning untuk cari kedai n tempat yang strategik..wish me luck ok!!!n jangan lupe untuk singgah kedai choc aku..jom2, kite tgk little sweet brown





so now n so on..i have to move ke arah yang lebey baik..aku harus think positif dan melangkah dengan yakin..aku nak keje betul2..hahahha..bolew ke??nak bangun pagi2..hahahha..bolew ke??n kene tanamkan minat untuk bekerja..hahaha..bolew ke???




mesti bolew n yakin bolew...ira bolew..chaiyok2 ;)

Friday, February 5, 2010

danisy on board


gamba hiasan : birthday present untuk si kecik anak gajah



cube meng'happy'kan diri dengan aktiviti lain...waaa, tapi hakikatnye?????

mataku dikakimu

petang semalam, lebey kurang kul 4 petang, bermulalar kelas memakai lens..hehehe, cikgunye adalah cik wani dan anak muridnye adalah cik eira gedik n cik yat...



ok, ini adalah anak murid 1



jom kite tengok mcm ne yat blaja pakai contact lens..


video


~LULUS~



yang nih plak anak murid 2



video


~GAGAL~



warrrgghhhh...susah tul nak pakai lens..tapi aku tengok cikgu ajar macam senang je..tension tul aku lar...


aku memang tak lew pakai lens...hisshhh..macam ne nih???aku nak pakai lens...tolong!!!


sampai kesudahannya, lens tuh jatuh kat selipar aku..haih, tak pasal2 lens dah tak lew pakai..ape daaa!!!!
hari ketiga,


tuhan, berikan lar aku kekuatan untuk aku terus menghadapi dugaanmu ini...

Thursday, February 4, 2010

hari kedua,
...sabarlah hati..aku tau kau kuat untuk mengahadapi semua ini...

Wednesday, February 3, 2010

hari pertama


...cube menghadapi ape yang bakal berlaku..hanya ALLAH yang tahu betapa remuknya hati dan perasaan ini...

Tuesday, February 2, 2010