Wednesday, September 16, 2009

selamat hari raya

tinggal lagi beberapa hari je nak raya
so aku sempat lew buat kad raya nih untuk korang seme ;)

p/s: gamba diambil sebelum danisy bertolak balik raya kat kelantan..

ngah's house


:adriel:





:amni sorfina:





hah, yang nih plak kat umah ngah..hari ahad lepas (13092009) ngah buat majlis berbuka puasa..
aku pun malas nak cerita banyak..so enjoy the pic!!

miss u poli KULIM!!

Entry nih patutnya post 11 september yang lepas..tapi disebabkan tetibe je blog nih buat hal, abis hilang seme yang aku tulis..aku tinggal nak tekan button publish je..tetibe dia hilang..adoi..sakitnye jiwa..so aku kene lar menulis balik seme benda yang aku dah tulis..maybe entry kali nih agak pendek sebab aku dah tak de mood nak ceritakan dari A sampai lew Z...

11 september ari tuh, aku n membe2 poli kulim ada lar buat gathering kecil-kecilan..semenye tak di planning awal2 pun..pakai redah je..so jumaat lepas, aku pun bersiap2 lar petang tuh untuk ke bangi..sebab majoriti still blaja kat UPM, so seme kene berkumpul kat sana lew.. Kul 5 lebey, aku gerak g tol gombak, sebab aku tumpang tok moh je..kebetulan dia dari genting, so tunggu lew aku kat tepi tol tuh..jelan lew jadi mangsa keadaan untuk menghantar aku ke tol gombak tuh..anyway thanks sweetheart..:)

Tok moh naik VIVA hitam..haih, dah lain dah aku tengok tok moh..makin bergaya, tak de lew selebet je macam dulu..hahaha..sorry tok moh..jangan marah arr...aku memang dah lama tak jumpe budak2 nih seme..lebey kurang 3 tahun lar gak..tapi membe2 lain ada je buat gath tahun2 lepas, cume aku je yg tak join..tok moh kata tiap2 tahun dia join gath ngan budak2 nih...aku baru tahun nih nak join..oklar tuh, dari tak penah join langsung kan..lama2 tak jumpe baru lar rindu..hhehehehe...so kitaorang terus gerak dari gombak terus ke KTM serdang..

Kitaorang sampai serdang lebey kurang 630 petang, tunggu IZA, sebab dia dari shah alam, nek train, so kitaorang pun amik lar dia kat sini..lambatnya iza nih, nak dekat kul 7 lar gak baru dia sampai..biasalar kan, KTM memang agak lambat..so harap bersabar..

Hah, tengok iZA nih, comel je..gaya pun masih macam dulu..sempoi je..n ala2 ayu n sopan santun...hahaha...ingatkan iza duk kl dah lepas loghat utara tuh, tapi masih kekal n pekat lagi..hahaha..bagus lew tuh..kekalkan bahasa ibunda...

Pastuh masa nak gerak g UPM tuh bolew plak salah jalan..masing2 seme tak tau jalan..sign board plak tak de..adeh..dah berpusing2..jumpe tol plak..tak pasal2 kene lalu tol..pastuh u turn kat depan tol, nak kene masuk tol lagi..dah 2 kali kene tol sia-sia..tak pasal2 kan??dah terpusing2 sesat tuh, nampak ESSO, so berenti kat c2..elok je berenti, azan pun berbunyi..terus masa ESSO, beli lar ape2 yang patut, buat buka pose...so ari nih berbuka dalam kete je lew...

Terus gerak g masjid UPM, solat kat sana..pastuh baru lar jumpe ZUBECK n KEMA..comelnye KEMA..muka dia bulat..hehehe...so sweet..ZUBECK tetap macam dulu..kecoh..hehehe, jangan marah ye ZU...dah seme siap solat, g amik INA n FATTY kat kolej UPM sebab dorang baru abis klas kul 7 tadi..hah, dah jumpe seme, terus gerak g RIMBA,BANGI...

Masa nih sesat lagi..ni seme INA lew punye pasal..confident je bagi jalan..macam tadi gak, kene tol sampai 2 kali..tak pasal2..membazir duit minyak tok moh je..nasib lew..aku follow je kan...lalalala...dah bersesat2 tuh, lebih kurang kul 845 baru sampai sana..

Kat sini jumpe MAN n awek dia..aku tengok man macam gemuk je..hahaha..tapi dorang kata man dah kurus sikit..yelar..kurus berbanding tahun lepas..aku kan dah 3 tahun tak jumpe man, so aku rasa man dah gemuk lar berbanding 3 tahun lepas..IQA n DINI je yang tak sampai2 lagi nih..so sambil2 menunggu tuh, kitaorang pun orderlar dulu..

Menu untuk hari ini...
-telur bistik (ermm..sedap)
-tomyam (kurang memuaskan)
-ikan siakap 3 rasa (ok lar)
-sayur kailan (no comment sebab aku tak makan sayur)

Hah, agak2 dah kul 9 tuh IQA pun sampai..alahai, makin comel lar si pipi berlubang nih..haaa,mesti korang pelik kan nape aku panggil dia nih pp berlubang!!sebab, dia ada lesung pipit yang amat dalam..sweet je..IQA nampak chubby..maybe bahagia sangat kot..hehehe...pastuh, DINI plak sampai..haih, dini nih nampak makin cantik lar..adoi..jeles!!!tolong...haaahahahha

Dah sampai makanan tuh, apelagi, seme nye makan lew..laparkan..pastuh borak2..amik gamba..sedar2 dah kul 11 lebey..cepat tul masa berlalu..macam tak abis borak je lagi..hmmm...dah nak kene balik..so masa nak balik tuh, tetibe budak2 nih ajak g lepak uptown danau kota plak..alahai..nih yang leceh nih..aku ingatkan nak terus balik, sebabnya esoknye aku ada test KONTRAK..pening kepala..sudahnye memang esok tuh aku tak lew jawab pun test tuh..tah bape lar aku dapat markah tuh nanti...

Seme gerak g uptown lebey kurang kul 12, dah nak mencari parking seme sampai kul 1..nak cari parking pun berejam..hisshhh..ramai tul orang..nak berjalan pun tak lew..aku tunggu jelan amik aku kat uptown..masa dia sampai tuh, aku suh dia lepak ngan kitaorang sekali sebab man nak jumpe dia..kebetulannya, MAN n JELAN tuh kawan masa sekolah dulu..haih, kecik tul malaysia nih..kawan aku, kawan jelan gak..tak pe, nanti kawin, jimat kad kawin..save budget..hahaha...

So dah lepak2 dan borak2 ape seme, kul 3 lebey arr baru balik umah..penatnye..aku sampai umah terus tido!!!!



-ZUBECK,IZA,IQA,DINI,FATTY,MAN,EPUL(TOK MOH),KEMA,INA,IRA-




zubeck:fatty:iqa:kema:ira:dini

iqa:ira


zubeck:iza



dini




ina:kema




p/s: TQ to IZA, MAN n EPUL sebab blanje kami seme makan!!!

Tuesday, September 15, 2009

geram

aku agak tension..

aku baru nak publish post entry yang b4 nih..bolew hilang seme skali...waaaaa!!!!!!!!!!geramnye...panjang tuh aku tulis...sakitnye hati!!!!!!!!!!!

Monday, September 14, 2009

atin's bezday

Aku tak tau nape..sejak akhir2 nih aku malas sangat nak blogging2 nih..tak de masa lar..macam terkejar2 je..tapi sebanarnya tak de lar bz mana pun...hmmm...disebabkan lama sangat tak bercerita, aku pun macam dah tak reti nak buat ayat..kalau diikutkan macam malas je nak menulis, tapi bila pk2 nanti tak de kenangan plak kan..aku nih suka nak membaca kisah hidup aku sendiri..so nanti bila umur dah menginjak lebih dewasa, dapatlar aku bukak balik blog nih n baca kenangan yang lepas2 kan.. ;)




Hari nih hari lahir FATIN NAZIHAH yang ke 14..so sempena bezday dia nih, alang nak celebrate lar kat RESTORAN RUMAH THAI, AMPANG..so aku, jelan, alang, paklang, atin, adam n cu seme ada lar kat c2, sepatutnya cik cam pun datang, tapi disebabkan dia balik keje lambat, so dia tak dapat hadir lew..




Kul 6 aku dah gerak dari umah, g singgah kedai kek KING’s kat gombak, cari BLACKFOREST cake yang comel..pastuh, terus g amik jelan n terus g ampang..ingatkan jalan jem, tapi rupe2nye lengan je..so tak sampai 15 min kitaorang dah sampai ampang..lepak je lar dulu kat situ...




Hah, nak dekat kul 7, baru masuk dalam, tapi alang still tak sampai2 lagi..haih, dah azan baru alang sampai..lambat tul..hah, sementara nak menunggu alang sampai, sempat lagi aku n jelan bergambar..maklumlar, dah lama tak bergamba berdua...





ermm..makanan kat ampang nih kurang memuaskan lar, sedap lagi kat taman melati..so sesapa nak g REST RUMAH THAI nih, disarankan g kat branch TAMAN MELATI..kat situ masakan dia lagi sedap..errmmm...yummy..




Oklar, dah siap makan seme, aku ke ampang point jap, singgah nak beli HOT n ROLL..pastuh terus balik umah..




K daaa.....














hah, jelan yang senduk nasi..hehehe!!



...bezday girl...

Friday, September 4, 2009

to : aisya



juz 4 u
~NURRULAISYAH BAHAROM~

Thursday, September 3, 2009

danisy with PSP

semalam masa nak tunggu berbuka puasa
aku sempat la main psp jap


pastu si kecik nih menyibuk nak mengendeng2 kat tepi
dia pun baring lew tepi aku
dengan botol susu dia tuh
sambil2 minum susu tuh
dia pun tengok lew aku main game ratatouille




pastuh, aku dah malas nak main
saje lew bagi dia pegang psp tuh
padahal sebelum nih dia tak pernah dapat pegang,
asyik kene marah je kan
kali nih bagi can lar...



wah!!punye la hepi..
pastuh punye dia menekan2
begitu khusyuk sekali bermain..
dengan eksperesi muka yang amat serius
pastuh gelak sorang2



aku biar kan je dia
bila dah lama tuh,
aku nak amik balik psp tuh
adeh!!
kem salam je lar..
dia je nak main...



sudahnye biarkan ajelar..
jangan rosak sudah..
bila dia dah boring..
dia turun katil, join aku tengok tv kat depan...





ni hah,
budak nakal tengah main psp












Wednesday, September 2, 2009

room design

date : 02 september 2009
time : 12:51 pm
venue : meja yat




sementara nak menunggu cik yat menyiapkan kerja dia tuh,
so aku pun sempat lew lagi update blog nih...


hah, kat bawah nih design untuk bilik aku nanti...ape kata korang bagi idea yang menarik sikit untuk aku tambah ape2 dalam bilik nih...



tapi bukan 100% sama perabot2 yang ada dalam gamba tuh..tapi kedudukan perabot tuh lebih kurang 95% sama lar...























cik yat...
cepat lar sikit...




kan kita ada 'kerja' nak buat
urgent nih!!!!




CEPAT!!!!!!!!!!!

Tuesday, September 1, 2009

d reason y??

hah...setelah aku selidik
aku teliti
aku kaji...

akhirnya
aku temui gak jawapan yang di cari

aku dah tau kenapa aku tak suka g kerja
ada satu je sebab

aku tak suka sorang officemate aku nih
memang tak suka
n aku memang menyampah dengan dia

selagi dia or aku tak keluar dari sini
selagi tu lar mood aku nak bekerja tuh tak de...

kalau tak pindah unit pun,
pindah tempat duduk pun jadi lar

suara dia pun dah buat aku sakit ati..
buat aku rasa menyampah...


I HATE HIM SO MUCHHH!!!!!

room deco ;)

sempena masuk rumah baru...
so aku spend aku punye duit simpanan aku
untuk membeli perabot2 untuk menghias bilik


tapi bilik nih belum 100% siap
nih baru beli basic je..


nanti dah siap,
aku bagitau..


huh, dah tak sabar dah nak pindah masuk umah nih..

;)



almari baju


meja solek



set bilik tido nih, aku beli murah je
tak de bajet sangat...
tapi oklar kan??daripada tak dapat langsung..

tilam + katil + meja solek + almari + bedsites table = RM 850



hah, cadar tuh plak,
aku beli tengah sale 80%
harga asal RM858 tapi aku beli RM171


seronoknye...

banyak lagi nak beli nih...so memang sekarang kene berjimat cermat...antara item2 yang perlu dibeli ialah...LANGSIR, RAK BUKU, MEJA STUDY...yang lain2 tuh, maybe item2 yang kecik2 je lar....;)

kat mana ye nak cari item2 yang murah2 tuh?any idea??