Monday, August 31, 2009

test KAEDAH BERANGKA

hmm...minggu nih pegi kelas, aku tak bawak kete..
ala2 fobia gak nak parking kat KG BARU tuh..




so masa pergi tuh, aku suh abah hantar,
pastuh kebetulan azie ajak tido umah dia malam tuh,
so balik ngan dia lar..
nek kete mummy mas..




lagipun kitaorang ada test
adeh..
malas tul nak study




ari nih, prof MR BEAN aku tuh sangatlar baik hati
so dia bagi kitaorang balik awal..
kul 530 dah cabut...




so g bazar ramadhan kat KG BARU
nafsu masing2 memang tinggi...hahaha..
seme benda nak beli...lalala..




sudahnye malam tuh, buang kuih2 yang di beli
tak ke membazir namanya tuh??




haih...kononnye nak makan kuih2 tuh masa tengah study..
tapi aku kul 11 dah lelap..
diikuti AZIE
last skali lelap mummy lew..




tapi sebelum tido,
sempat aku pesan kat mummy,




"Mummy, esok nak TIRU"




hah, aku bangun pagi esok nye..
mandi siap2
kelam kabut bukak buku jap...
takut gak, nanti tak lew jawab macam ne??






OK!!
dah kul 8
jom gerak g KELAS!!!!!






~mummy mas~




~cik azie~




~eira yang gedik~

Wednesday, August 26, 2009

5544 again

ape lar nasib 5544..kecian dia..ari ahad ari tuh, memang ari malang lar untuk dia..ada 3 benda berlaku...kecian sungguh..n aku lar yg merana...waaa!!!sedey.........

1. 5544 kene percikkan CAT yang berwarna PUTIH..contra gile ngan kaler 5544 MAROON...aku rasa orang nak tumpahkan cat tuh memang sengaja buat macam tuh sebab aku dah tengok keadaan sekeliling, TIADA langsung aktiviti mengecat sedang dilakukan..sedeynya aku..

2. 5544 dicalarkan secara SENGAJA..sebab kesan calar tuh dalam..dari depan sampai la ke belakang..aku pun tak paham lar..ape lar yang dorang dengkikan kete aku kat situ..nak kata kete aku blok kete orang lain, memang LANGSUNG tak blok..elok je kete nak kuar masuk..entah lar..tapi membe aku cakap, area KG BARU memang tak lew parking merata..kebetulan plak ari tuh, parking full kat YAYASAN SELANGOR, so aku parking je lar kat tepi2 jalan tuh..naik atas divider..memang banyak lar kete yang parking kat situ..tapi kete aku jugak yang bernasib malang... ;(

3. wiper kete bengkok..waaa..masa nih aku pun cuak gak, petang ahad tuh, aku g lar basuh kete kat 'MESIN BASUH KETE BHP' area kepong..masa masuk 'mesin basuh' tuh, macam biasa lar, aku memang relax je lar kan, sebab dah biasa masuk, alih2 mesin tuh macam buat hal masa kete aku kat dalam tuh..lew plak, pegi angkat wiper aku sampai nak patah..pastuh mesin tuh macam jammed..berenti, so kete aku kene kuar sendiri, pegi ke tepi..cek2 wiper dah bengkok..pekerja BHP kata aku main wiper masa dalam kete, wal hal aku langsung tak sentuh wiper tuh..pastuh tah ape dia buat tah..godek2 sikit kat wiper aku macam ok lar..skang dah lew guna tapi ala2 tempang...sedey tul... ;(






skang nih aku tengah nak pk, macam ner nak hilangkan cat kat body kete aku tuh...TOLONG lar bagi cadangan...aku betul2 buntu...

Tuesday, August 25, 2009

Bercuti

Seronok gak kan bila kite bercuti kat umah nih..nikmat je rasa..maklumlar, aku jarang dapat cuti seharian berada di rumah..isnin-jumaat kerja, sabtu – ahad plak ada klas..kehidupan yang amat membosankan dan memenatkan..di tambah plak, sejak akhir2 nih aku kurang berminat untuk bekerja..hilang mood..hmm, baru 2 tahun berada di alam pekerjaan, tapi aku dah start bosan..
kenapa yer??hmmm..mungkin situasi dekat ofis yang menbuatkan aku hilang minat untuk bekerja..sometimes aku rasa macam aku nih senang sangat di buli..suruh buat ini, ikut je..suruh buat itu, ikut jugak..tak pernahnya nak katakan jawapan TIDAK...semuanya YA, OK...arrgghh..tak sukanya..sebenarnya hati aku memberontak!!!!

bila dah asyik duk lepak je kat umah nih kan, tak de buat ape2 pun..tgk tv, baca buku..aku tetibe terfikir nak bukak satu bisness lar..tapi sebenarnya, buat bisness nih lagi letih, lagi penat..tapi aku rasa lagi suka macam tuh..bukan keje bawah orang..asyik aku je jadi mangsa, sedangkan orang lain ada, tapi aku jugak yang kene...

so, Insyaallah, dalam tempoh 5 tahun dari sekarang, aku akan buka satu perniagaan..ermm, perniagaan ape yer?itu aku tgh buat survey..tgk modal n buat research dulu..insyaallah, kalau ada rezeki, aku tak lar makan gaji lagi..kerja bawah arahan orang..sungguh membosankan..so start from now, aku kene berusaha untuk mencapai cita2..skang kene tukar cita2..menjadi bisness girl yang berjaya..walalala..macam best je kan..berangan tinggi melangit..;)

so, bagi merealisasikan cita2 aku tuh nanti, kene la start2 berjinak2 dalam bisness nih kan..hahaha, saje je, hobi n suka2...so buat masa di bulan ramadhan nih, aku menjual kuih raya n serunding..ermm..sape yang berminat, bolew lar order..haaa..ni promote nih...ALHAMDULILLAH, buat masa sekarang sambutan amat menggalakkan..TQ buyer sebab support aku..;)

oklar...aku nak sambung berehat..lain kali kita cerita2 lagi..bye ;)

p/s: SELAMAT BERPUASA kepada semua umat ISLAM yang ada di muka BUMI ini...;)

Wednesday, August 19, 2009

H1N1

Sakit

Entry kali nih maybe kurang menarik
Tapi membawa seribu satu pengertian dalam hidup aku

Wabak H1N1 makin menjadi2 sekarang
Apa langkah2 pencegahan yang kita lakukan untuk terus survive kat muka bumi ini?

4 ogos 2009

0630
Tersedar
Rasa tak sedap badan
Tekak rasa berpasir
Hidung penuh hingus

Terus teringat danisy...
Sah, aku berjangkit ngan dia nih...

Bagi msg kat Kak Ain
“MC”

Bangun,
Sebelum melarat,
Cari ubat atas peti ais

Hah, jumpe!!
Tuang air, telan ubat

Sambung tido

10:00
Tersedar
Hingus meleleh lagi
Mata berpinar
Badan berat

Ape nih, dah telan ubat pun still tak larat ke?adoi..susah la macam nih..g mandi lar..pas mandi, bukak peti ais, hah, jumpe nugget, bolew la untuk alas perut kan..macam biasa, goreng 5 ketul..
Bukak TV, sambil makan nugget..lepak2 depan tv...
Eh, sedar tak sedar dah kul 12...tapi selsema tak surut lagi, makin teruk ada lar...g telan ubat lagi, sambung tido..

14:00
Jelan call tanya dah makan ke lom..aku cakap, tak larat nak drive g cari makanan, masa nih badan aku memang dah tak larat nak buat ape dah..sakitnye hanya tuhan je yang tau mcm ne seksanya..pastuh aku suh jelan anto makanan, lew plak dia kata dia bz, so tak sempat nak anto..waa..rasa mcm nak menangis pun ada, tapi tak pe lar, nanti pandai la aku cari makanan dalam peti ais tuh..tapi tak sampai setengah jam pastuh, jelan call back, cakap dah ada kat bawah, turun amik makanan..wah!!masa nih rasanya mcm terharu pun ada..katanya, tak sampai ati plak kalau tak anta makanan, nanti aku kelaparan macam ne?tak ke satu hal lagi...

18:00
Air mata dah start mengalir tak nak berenti..turun laju je...tak tau nape..maybe aku terlalu sakit..memang azab betul..tuh baru ALLAH bagi sakit kat muka bumi nih..kalau kat akhirat nanti, agaknye lagi seksa..ASTGAFIRULLAHALZIM...

19:00
Jelan datang amik aku, terus anta g klinik, masa kat klinik aku dah tak lew tahan dah...rasa lama sangat nak sampai turn aku..jelan pun kejap2 tanya aku ok ke tak..dah mmg nampak aku dah tak ok, tak payah di tanya lar..hissshhh...masuk jumpe doktor, doktor kata demam panas..39 darjah celcius..dia bagi ubat untuk jangka masa 3 hari..kalau ubat dah abis, tapi still demam, kene g klinik amik darah..takutnya..masa tuh doa banyak2 dijauhi lar penyakit merbahaya tuh...
Tapi yang bestnye..dapat MC 2 hari..yahooo!!!!...suke2..hehehe ;)

20:00
Balik umah, makan ubat, tido...
Zzzzzzzzzzzzzzz


Hmmm...masa tempoh aku sakit tuh, risau gak tau..macam2 perkara ada dalam pale otak..mana lar tau penyakit tuh datang kat aku ke...mau menangis aku..tapi ALHAMDULLILAH, so far sampai skang aku sihat n tak de lagi tanda2 penyakit tuh nak datang..n harap2 takkan datang langsung kat aku n family...

Setakat hari ini dah 67 orang mati...so..ape langkah pencegahan yang kita lakukan untuk menghindarkan diri dari penyakit tuh??/

Tuesday, August 18, 2009

5544 buat hal

Today memang best..sebab 1 hari dapat spend time dengan JELAN...
Maybe secara kebetulan,lagi pun memang dah lama tak jalan2 macam nih..tapi yang lagi best, berDATING pada hari bekerja...lalalala...;)

Semalam kete aku buat hal..dengan hujan lebatnya kat luar, masa otw balik kerja tuh, bolew plak kete aku semput2..tapi still lew jalan lagi..nasib baik jugak ada kak fida, so kalau ape2 hal jadi, tak de lar takut sangat kan??pastuh dekat tepi sekolah MAXWELL tuh, bolew plak dia semput2 lagi, pastuh terus tak mo jalan..adeh..aku dah cuak..pastuh main2 minyak sikit baru lew jalan balik..ALHAMDULLILAH pastuh tak jadi ape2 dah, cume signal kaler kuning macam batang paip tuh je yang nyala..so aku pun tak bawak laju lar..risau gak ape2 jadi kan..jalan slow2 sampai lar kat umah..

Pastuh aku restart kete, so far, signal batang paip tuh dah tak keluar lagi, tapi untuk mengelakkan ape2 yang tak elok akan berlaku, aku pun g lar cek ari nih..
Kononnye nak masuk lambat sikit, tapi setelkan hal kete pun dah sampai tgh hari, dah tak larat lar nak g keje, so bgtau bos kira cuti je lar..lama gile aku g HONDA jalan ampang tuh, dah lar ramai orang..adeh, nak cek ape rosak je kene RM60, blum repair..adoiii...pening pale den!!!so pospone lar dulu, pasal nak repair tuh, kene cari duit sikit, pastuh baru repair, buat sementara nih, bawak kete slow2 je lar..harap2 tak de ape yang akan berlaku...
Pas dah setel hal kete, terus ke damansara, setelkan urusan jelan plak, iyelar kan, dari pagi sampai ke tengah hari menguruskan aku, dah keje dia tertangguh, so terus ke damansara, bile dah setel seme kat damansara, kitaorang pun balik makan..ALHAMDULLILAH..kenyang..tapi kebulur rasanya..lapa nye tak tahan..fuhh!!!

Disebabkan ari nih dah cuti, so terus g tgk umah selayang jap, samada dah siap ke blum..so far, lebih kurang 90% dah siap, maybe dalam minggu depan dah bolew masuk..yeayyy!!!seronok..so terus g survey kedai perabot lar ptg tadi..hah, ada set bilik tido nih murah..KATIL+TILAM,ALMARI n MEJA SOLEK = RM799..hah, penghantaran free..murahkan??so, aku cadang nak beli yang tuh je lar..act aku minat lagi satu set tuh, memang cantik tapi harga pun cantik gak..RM1988..wah!!!hehehe, disebabkan tak cukup duit, aku decide nak beli yg murah je lar..jelan pun kata yg murah tuh pun ok jea..tak de cacatnya pakai yang murah...

Lepas dah g tgk rumah seme, bolew plak satu pk benda yg memang tak masuk akal, disebabkan hari sangatlar panas,jelan ajak aku g mandi sungai..hehehe..jom jelar redah..hah, masa nih, memang best lar, sebab tak pasal2 kaki aku GATAL2..aku memang tak mandi lew kan, sebab tak de baju, so aku setakat main air kat kaki je lar, jelan lew yang tenggelam timbul dalam air tuh..fuh, air memang sangat sejuk, seperti yang sedia maklum, aku ALERGIK SEJUK..bila sejuk, secara otomatiknye, kulit aku akan GATAL2..n secara tak langsung, kaki aku merah masa tgh rendam kaki tuh, pastuh aku terus ajak jelan balik, padahal baru lebih kurang 15 min kat situ, bila aku naik je kat darat, abis dah kaki aku naik bintik2 kecik merah..waaa!!!!!!gatal..tak tahan..lagi satu hal nak tunggu reda..kene berjemur tgh panas..nasib baik cepat ok..ubat dia satu je, panaskan kaki aku, gerenti bintik2 merah tadi surut...hmmm..

Ok..dah seharian, balik umah penat tido..alih2 kul 530 aku terjaga sebab ujan yang sangat lebat kat luar..haih, aku nih memang takut ngan kilat petir nih, tapi tadi memang kuat lar bunyi guruh..

Lebih kurang kul 830, kuar makan lagi ngan jelan, then g jumpe ibu jap kat hotel..kul 1030 balik umah, pastuh ngadap komputer sampai lar skang..
Oklar, mata pun dah ngantuk..bye

p/s: LOVE u sweetheart!!!

Sunday, August 16, 2009

3rd motivation day

ok..disebabkan ari nih aku amat lar boring..
jadi, aku banyak sangat masa yang terluang..so bolew lar update citer2 yang best2...

hah..nih nak citer pasal motivation day ari tuh..best..banyak sangat game..sampai terlupe kerja yang menimbun tuh..


ok..jom enjoy!!!

haa...masa main game..aku kene jadi orang buta..haih


~with officemate yang amat best~





with GM ~Tn Hj Tajul AriffinMember~


with pengantin baru...nina



catwalk..tersenget2 kaki aku



makan time!!



peace!!!



cik yat kene tutup muka sebab takut H1N1


bezday party 4 alang

semalam g umah cik ja,
FAMILY GATHERING
sempena cik ja masuk umah baru

buat SOLAT HAJAT sikit

pastuh,
aku pun mengambil kesempatan nih

buat surprise bezday party lar untuk alang!!!




cik ain berangan nak ada anak kecik lagi..ape lagi, cepat2lar dapatkan DANISYA!!!




baby IRFAN yang tersangatlar comey!!!hisshhh, geram..




cik ain n along je yang lebey2 amik gamba!!




kecik je tangan baby irfan



hah, ni plak cu murnie, mama baby irfan



yang nih, cik ain, mama danisy budak nakal



my lovely aunties (utih, alang, cik ain)







alang n paklang





danisy yang nakal













adriel yang tersangatlar baik..senyum je!!





cik yat!!!cepat tgk sini...

TAG...adoi, tapi sebab cik yat dah tag kan, so aku pun buat lar nih...







1 minit yang lalu, ape anda buat?

makan bihun..sedap!!!


1 hari yang lalu, apa anda buat?

semalam buat surprise bezday party untuk alang kat umah cik ja..kemudian bermain dengan semua sepupu2 yang comey dan masih baby..ape lagi, hari membuli baby!!!



1 jam lagi, apa anda akan buat?

maybe keluar ngan jelan untuk makan malam







1 hari lagi, ape anda akan buat?

hmm...ape lagi..g kerja lar!!!adoi..tak sukenye




1 makanan yang baru dibeli?
bihun lew..kan tadi baru pas makan bihun!!




1 barang yang baru hilang?
semuanya masih selamat disisi ku...mintak2 jangan ada yang hilang ye!!!




1 cerita yang baru ditonton?

DRAGON BALL EVOLUTION...wakakaka..lambat tul aku dapat tengok citer nih..tapi best!!!







1 hal yang terakhir digosipkan?

tak de kot...tak topik yang best nak digosipkan






1 kata yang ingin diluahkan..?
ape lagi!!!AKU NAK KAWEN!!!




1 penyakit yang sering datang?
penyakit LUPA nak PUNCH CARD kot


1 keinginan?

ada macam2 keinginan..tapi yang paling ketara...aku nak ada BABY...


*ok..skang nak tag sape yer???hmmm...kak ara lew..ok tak???

Friday, August 14, 2009

hot n roll

disebabkan hujan lebat kat luar..n aku pun macam tak tau nak buat ape sementara menunggu cikki datang amik..so kite update blog la...

tengah hari semalam..alin umpan aku hot n roll..dia ajak aku teman dia g bank, pastuh sempat lagi umpan aku tuh, kalau aku ikut nanti dapat makan hot n roll..mentang2 lew aku memang suka sangat2 makan benda alah tuh kan...

so pas dah g bank, aku pun singgah lew untuk membeli..



nih abang yang tukang buat hot n roll




me n alin berposing di hot n roll CM


mmm..yummy2..sedapnye tak terkata ;)

Thursday, August 13, 2009

happy birthday

dearest

~ALIN~

..::juz 4 u::..

Wednesday, August 12, 2009

bezday wishes



bezday wishes to my lovely aunty

~NOOR AZAH MOHAMED NOOR~




>love u so much<

>happy2 selalu<

>kekal muda ok<

>maintain cute n gile2 mcm skang<

>panjang umur n murah rezeki<


dan


yang paling penting sekali


>sentiasa berada dalam lidungan ALLAH<






Tuesday, August 11, 2009

who loves you?



kawan, kekasih, sahabat, teman bergaduh, teman bercerita, teman menangis, teman ketawa, bakal tunang, bakal suami?


ape word yang paling sesuai untuk si dia?



sejak aku sakit minggu lepas,
aku dapat rasakan kasih sayang dia makin bertambah-tambah
sampai melimpah ruah
tak tercukup tempat untuk aku simpan kasih sayang dia untuk aku



buat masa ini, detik ini, saat ini,
aku mula merasakan amat bertuah
sebab
dikurniakan dia sebagai teman
untuk aku bermanja



moga jodoh kami dipercepatkan
moga jodoh kami dipanjangkan hingga ke akhir nyawa


TQ sweetheart
u r my sunshine


Monday, August 10, 2009

banned for d 2nd time

seronok
happy
gembira



apabila di BANNED untuk kali kedua
atas kesalahan yang sama



upload photo without description

Sunday, August 2, 2009

Family gathering (ENDIN-HAWA)

ermm...ape yea nak citer?hehehe..today ada family gathering kat DEWAN TAMING SARI, MELAKA...so petang sabtu dah gerak balik kampung..oleh kerana terlalu lama aku tak balik kampung, so aku dah tak ingat mcm ne jalan nak balik kampung tuh..mesti korang ingat aku nih lupe diri kan?lalala..tak kisah la ape korang nak kata, tapi yang pastinye, ada sebab2 yang tak dapat dielakkan, hanya orang2 yg memahami je akan tau ape sebab2 yang tak dapat dielakkan tuh...

mari bercerita...hari nih aku ada masa yang agak banyak untuk aku update blog nih..sorry lar ari tuh biarkan citer nih tergantung je..masa tuh excited nak cerita, tapi teramat bz sampaikan tak sempat nak tulis details...;)

ok..pepagi lagi aku dah bangun...bersiap sedia..mandi...siap2..make up...dah akhirnye..taraaaa....dah siap dah..comel je ;) tapi disebabkan baju yang aku tempah untuk ke majlis nih tak berjaya disiapkan atas sebab2 tertentu, so terpakselar aku pakai baju t-shirt je..act baju nih abah yang sponsor untuk family 'NYONYA ACHIN'..tapi untuk lelaki je..disebabkan aku tak de baju nak sarung, aku pakai je lar baju nih..aku pakse eiqa pakai gak, teman aku lar..nanti kang nampak aku sorang je pompuan yang pakai baju nih..bile orang tanya, kitaorang jawab lew, baju nih abah sponsor kan, so kene lar support...lalala...;)

ok..pas dah siap2..tunggu seme2 family yang lain bersiap..maklong, uteh seme melaram sakan..yang pompuan seme baju grand2..aku ngan ika je sempoi..walala...tapi tak pe..pakai t shirt senang sikit kitaorang bergerak kan..

hah, tengok ibu n abah..dah siap dah...sama padan sama lawa..kalau korang nak tau, today anniversary ibu n abah yang ke 25...semoga kekal bahagia hingga akhir hayat..jangan gaduh2 tau..;)

~HAPPY ANNIVERSARY~

ok..dah sampai kat dewan taming sari..n one more thing yang bestnye, dewan nih betul2 sebelah dengan JJ..n berdepan ngan Melaka MALL..wahh..seronok nih, ada chance aku nak mengulor ke sana..hah, bergambar dulu satu family..ibu nampak muka je, sebab dia pakai baju lain, so kene tutup sikit...hahaha ;)

ok, yang nih sempat lew aku bergambar ngan cousin2 yang dah lama tak jumpe tuh...AISYA, DAK IS, KAK LELA n KAK PAH..pastuh yang selebihnye plak bergamba ngan ika je lew, dah asyik berkepit je berdua..sampai ramaiyang kata macam kembar..mana tak nye, sama kecik sama comey...sama beg, same baju..same tudung, sama inner..tapi kasut je tak sama, ika tak bawak plak kasut nike dia, kalau tak compirm seme sama...
hah, korang perasan tak terselit gamba ibu n shasha elite tuh, shasha skang tengah pregnent, nampak comey sangat berbanding b4 this..maybe seri orang pregnent kot..hah, shasha nih sepupu abah..kiranya dia tuh mak sepupu aku lew...;)


ini plak antara (family 'alimah')..kalau korang perasan, yang duduk kat depan pakai tudung putih 2 orang tuh aku ngan ika lew..dah duk blakang tak nampak muka, aku pun menyelit2 ke depan sekali..padahal seme laki kat situ..nasib lew, asalkan muka kitaorang enteprem kan...

yang 2 tepi kiri kanan tuh, seme anak sepupu aku..yang 4 kat tengah tuh plak aunty n uncle..

ok...dah puas bercerita kan..ok..sebagai penutup, aku nak say congratz kat seme yang berjaya kumpulkan kesemua keturunan ENDIN HAWA..rupe2nye ramai gak sedara2 aku yang aku tak kenal..hehehe...yelar kan, dari generasi 1 hingga ke 7..tapi yang masih ada dimuka bumi nih start G4 hingga G7..aku dikategorikan sebagai Generasi ke 6..hehehe..;)

oppsss..mungkin sedikit penambahbaikan diperlukan untuk next family gathering..itupun kalau adalar kan..aku nak suggestkan buat sukaneka lar sikit..baru meriah..oklar..bye ;)

p/s : congratz to my frenz..NINA n AJAK on their wedding day..semoga bahagia n kekal abadi ye..;) sorry tak dapat attend wedding korang sebab aku kene attend family gathering nih..