Wednesday, July 29, 2009

cita-cita

aku ada cita-cita
dari cita-cita akan jadi impian
dari impian akan diteruskan dengan usaha
usaha tanpa jemu
untuk merealisasikan sebuah impian


tadi,
sebelum balik kerja
aku sempat lar borak2 ngan ALIN
duduk memandang luar tingkap
tengok kereta lalu lalang


mmm
buat masa sekarang
aku tak de keinginan untuk keluar dari FM
sampailah aku habis belaja nanti

aku suka suasana kerja kat sini
tak tau lar kalau aku ditukarkan ke tempat lain
macam mana keadaan nye


sebab


aku tak penah pengalaman kerja
so tak tau macam mana situasi kerja tempat lain

sementara aku tengah belaja nih
aku suka untuk terus bekerja kat sini


sebab


1) bos yang amat memahami situasi aku sebagai seorang student part time (TQ En ZD n Kak Fida...u r the best boss)


2) suasana kerja yang tak berapa menyebabkan otak aku sakit walaupun ada 1 2 orang yang memang menyakitkan hati kat opis tuh..kiranya kalau dorang tak de lagi bagus...semak je aku rasa...


3) kawan2 yang amat best sebab kitaorang ada satu group yang amat best lar..(ALIN WANI YAT CIK AIN HADI NAJMI RIZWAN AMED MEOR MAS NINA YUT) hah..tapi ada 2 orang yang paling aku suka kawan...ermmm WANI n YAT..hey babe..u r the best frenz larr...opppssss...tapi yang paling special CIK AIN lar..sebab dia tuh opismate, housemate, car mate, nasib baik tak jadi soul mate....;)


tapi untuk 5 tahun akan datang
aku mengimpikan
untuk keluar dari TM

sebab

nak menjurus ke arah kos yang aku amik skang
KEJURUTERAAN AWAM


hmmm
moga2 impian aku untuk bekerja dalam bidang aku
akan tercapai lar..


AMIN

today??

hari nih
bangun pagi
hujan

mandi
sejuk
bersin

lambat
jammed
stuck


TAPI


aku hepi
walaupun stuck dalam jammed



SEBAB



aku tak payah g meeting ;)




kak ain call
tanya “kat mana”
aku jawab
“sangkut jem”



so maknenye
aku tak payah g meeting kat SHAH ALAM yea….
sebabnye..aku dah lambat

ya beda bedu!!!

dalam kete aku sempat amik gamba


Jom…;)









p/s: lambat bukan bermakna punch card aku merah ye..aku lambat dari selalu, selalu sampai opis kul 0745, tapi kali nih kul 0825..aku sangkut jammed lebih 1 jam...

Thursday, July 23, 2009

Hot n Roll vs Kebab(restaurant tarbush)

dah lama rasanye tak borak2 kat sini..



tak de entry yang best n sesuai lar nak citer kat sini..
skang agak sibuk di opis



ISO..aku kene jaga dokumen control
so esok last day kene check seme benda ada n setel



sebab isnin dah ada audit
lagi satu nak cek satu2 report IO CEE


adeh..satu lagi hal



nak kene duk dalam bilik beku tuh
dah macam cikgu dah



cek satu2 fail IO
tak sukenye!!!!







hah...
sebenarnya aku nak bgtau



aku mengidam dua benda buat masa sekarang..
tak tau lew bile aku dapat makan...


nak hot n roll
tapi nak makan kebab gak







adeh...
dah macam tamak plak...

mcm ne nih???






-si kecik-

orang kata muka danisy sama mcm muka arief..

betul ke???

Sunday, July 19, 2009

amni filza sorfina


si kecik nih dah semakin membesar..
lama dah tak jumpe dia..
dah girlish je aku tengok..

first word aku
"amni dah jadi pompuan"
hahaha...

memang amni pompuan pun kan..
tapi dia dah semakin girlish n comel..
geram betul..

hah..tapi ada yang masih kekal
NAKAL...
tetap nakal macam dulu...
tapi cerdik..bijak..
geram tul tengok kerenah dia

suara si kecik nih kasar..
tapi seronok bile dengar dia bercakap..
cute je..

n yang paling best..
bile dia senyum...
hahaha..

klaka betul lar..
tak caya, cube tengok nih...


Friday, July 17, 2009

-mr blind date-

BLIND DATE

Entry kali nih lanjutan daripada topik pagi kat Hot FM tadi...pasal Fara Fauzana n Jaafar tuh..sweetnye..aku pun setuju kalau fara n jaafar..kalau tak nak jaafar tuh, bagi aku jelah..sebab fizikal dia menepati ciri2 lelaki idaman..chubby..montel..sweet...comelnye...wakakaka...
Ok, jom cerita pasal blind date aku..kalau tak silap aku, aku penah 3 kali blind date..


1st – 2004 (YM)

Dengan lelaki cine-siam, dah tak ingat lar sape nama dia....jumpe kat alor star, kedah..hahaha..jauhnye..kebetulan masa tuh aku blaja kat Kulim, so g alor setar sebab g jejalan ke umah kawan baik aku..-Ikin-

First time nih jumpe..kawan chatting dah lama, dekat setahun dah kot..last2 aku pun g lar jumpe..masa tuh bukan sorang2..memang tak nak lew aku g sorang2..takut beb!!buatnye aku kene kidnap ke mcm ne..haa!!sape nak jawab??

So aku g ngan Miza n Ikin buat peneman..jumpe kat Mc D..hehehe..

Orangnye sweet..chubby, tembam, comey, tinggi..baik sangat..soft spoken..lepas tuh, kitaorang terus kawan n ada lar jumpe beberapa kali selepas itu hingga akhirnye dia cakap kat aku dia dah TER-jatuh cinta ngan aku..gegegege...alamak?/..mcm nak buat nih..katanya sanggup convert Islam sebab nak kawin ngan aku...oh..no..no..no...tak mau lar..so pas dari tuh aku mula menjauh n dah tak penah jumpe..tapi sampai sekarang dia still jadi kawan chatting aku..tapi dah jarang2 lar sejak aku tolak cinta dia..sorry ye..;(



2nd-2004 (YM)

Hah, kali nih, aku jumpe kat Penang plak..kali nih lelaki melayu...hitam manis, kurus, tinggi lebih kurang aku-tak menepati ciri lelaki idaman-

Namanya kalau tak silap aku SHAM..dah tak bape ingat sangat lar..hmm..jumpe2 terus ajak g tengok wayang..so ramai2 lar g..masa tuh peneman aku ramai -Miza, aja, Che da, wani- g tgk citer ape tah..aku dah tak ingat...

Hah, yang nih lama gak kawan ngan aku..baik..ngan selalu tolong aku...selalunye belikan tiket bas or ketapi untuk aku, sebab aku kalau nak balik KL, kene naik bas kat Penang, kalau kat Kulim limited..so selalu tak de tiket..si SHAM ni lew yg tolong aku..bukan setakat amik tiket, tolong hantar g stesen bas lagi...cian nye...dia dah lar duk pulau, datang amik aku kat Kulim pastuh anta plak g butterworth...adehhh...pastuh kawan punye kawan sampai la 1 one day, dia kata suka kat aku...ermmm...aku masa tuh tak de main cintan-cintun nih..so..reject..sorry bro..so terus lost contact sampai skang..nasib baik masa dah putus tuh, aku dah start praktical kat KL, so tak de lar masalah nak balik KL..hehehe..;)



3rd – 2005 (Friendster)

Yang nih blind date yang terakhir..insyallah..

Kitaorang kenal Dec-2004..kawan2..chatting2..tapi tak penah call..setakat kat alam cyber je..masa nih aku tengah praktical kat Cheras..dah bape kali dia ajak jumpe..tapi takutlar..sebabnye tak de membe nak teman..so setiap kali nak jumpe, mesti ada je alasan, sibuklar..kerje..sakit perut..demam..dan sebagainye...

Pastuh 30 April 2005, aku patutnye g jumpe dia..dah janji betul2 nih..jumpe kat MID VALLEY..dia kebetulan masa tuh kerja kat exhibition hall untuk Holland Exhibition..aku ajak Pja teman, pastuh last minit, aku call pja, cakap tak jadi lar..aku sakit perut..hahaha..tak mo2..tapi masa janji ngan pja nak kuar tuh, aku tak cakap yg aku ada blind date..so pja pun kuar la ngan pakwe dia g mid valley..

Nak dijadikan cerita..pja balik MID VALLEY..call aku..cakap masa dia g sana, dia g tengok Holland Exhibition tuh..pastuh dia ada beli anak patung yang ada keluar rumput2 kat atas kepala dia tuh..macam rambut lar..masa dia beli anak patung tuh, dia jumpe membe pakwe dia..aku dah terasa semacam..dari cara dia cakap tentang kawan pakwe dia tuh, sama je ngan mr blind date aku tuh..pastuh aku pun terus terang lar kat pja, yg mungkin kawan pakwe dia tuh mr blind date aku...hehehe...dah selidik2..betul lar plak..mcm kelakar je

So 07 Mei 2005, aku pun pergi lar jumpe Mr Blind date tuh kat mid valley ngan pja..kali nih berani sebabnye dah tau dia tuh kawan pakwe pja..so tak de la aku pk bukan2...lalalala..dah jumpe..ok, puas hati..baik orang nye..aku siap lew promote anak patung tuh kat customer lain..lakular jugak aku menjual sekejap kat situ..so sebagai upah, dia bagi aku sepasang anak patung tuh...comel..aku jaga dia sampai dia tumbuh rambut2 dia..tapi masa aku nak pindah kuantan tuh, anak patung tuh dah selamat dibuang sebab rambut2 dia dah panjang sangat n nampak comot...sian..

Ok..kawan punye kawan, mcm biasa katanya suka kat aku..tapi masa tuh aku ada boyfren la..so sorry lar mr blind date..tak lew nak accept lar..so kitaorang terputus hubungan lar jugak...sampai lar...one years later...


Mei 2006

Tetibe bolew tercontact balik sebab masa tuh aku still simpan nombor fon dia, so tergatal tangan la nak msg2...pastuh bolew baik balik lar..lagipun masa nih aku tengah free..tak de komitmen ngan sape2....hehehe..masa nih aku dah kat Kulim..sambung untuk semester 5..kawan2..msg2..calling2...sampailar masa aku balik KL akhir bulan 5..hahaha..dia jemput aku kat CM..lalala..masa nih berani beb jumpe dia sorang2..pastuh g minum..dia anta balik..
Keesokkan harinye, keluar lagi dan lagi sampailar aku kene balik Kulim balik...pastuh..



Jun 2006

..tetibe dia kata dia sayang aku..n aku macam tercair lar plak..tanpa pk ape2..

YES I DO...walalala...n Mr Blind Date aku tuh ialah ....





–JELAN-



...buah hati aku skang...


Oklar..dah panjang sangat dah nih...boring plak nanti..ok bye ;)

Monday, July 13, 2009

ice age 3

mungkin dah terlambat lar bagi aku...
tapi asalkan aku sempat nak tengok citer nih...

so cute...
banyak pengajaran yang boleh di gunapakai
so pada sesapa yang terlambat macam aku..

masih sempat nih nak tengok...
aku bagi 10 bintang untuk SID...







new semester

semester baru bermula lagi...

mulakan dengan semangat dan azam baru..
chaiyok....chaiyok...

TARGET POINTER : 3.86

alamak??tercapai ke tuh?

takpe..teruskan usaha anda...

Saturday, July 11, 2009

jom shopping

Elo kawan2..

Saya dengan berbesar hati..ingin mengajak semua kawan2 saya...untuk sudi2lah menjenguk ke

http://towel2you.blogspot.com/...


Pastu...faham2 sendiri lar kan..

jom shopping...TQ...

Friday, July 10, 2009

tak suke, tapi let go!!!

aku TAK SUKA bila orang buat benda2 nih..tapi aku tak penah luahkan n aku let go je..tapi sebenarnya dalam hati..aku memang amat MARAH n BENGANG!!!!

1. orang sentuh skrin laptop aku..hisshhhh...memang tak suka amat2 sebab aku pun tak pernah sentuh skrin laptop aku...memang paling marah bila orang nak tunjuk2 kat skrin laptop aku...bengangnyer aku...bile tgk skrin laptop aku penuh cap cari...

2. orang yang tangan dia kotor2 pegang laptop aku...hisshhh..dah la laptop aku putih..dah tangan kotor, pastuh pegang plak..memang aku marah...dah bercapuk2 warna laptop aku..

3. orang naik kete aku, then buang sampah merata2...hisshhh...aku tak suka2...orang selalu buat mcm tuh JELAN....memang selalu bergaduh pasal sampah dalam kete aku...selalunye kulit gula2 tuh lar..pastuh tin air...ada je dalam kete kalau dia naik kete aku...

buat masa nih, itu je lar..sebab aku skang tgh nak cuci laptop aku nih...sebab tuh lew terpk entry nih..k lar..bye


p/s: so pas nih, jgn lar buat benda2 yang aku tak suka tuh yea...TQ

Monday, July 6, 2009

cinta

ada pepatah mengatakan
'CINTA itu BUTA'

Cinta memang buta
atau
Manusia yang buta dalam menilai cinta?

bagi aku
cinta tak pernah buta

dengan cinta kita dapat melihat
melihat segala yang ada pada alam, pada bumi

bagi aku
manusia yang buta dalam menilai cinta

aku?
tergolong dalam manusia yang buta
sehinggakan yang busuk menjadi wangi
yang buruk menjadi cantik
buta dengan adanya cinta
cinta aku terhadap dia

sehingga kadangkala aku jadi takut
untuk menerima bila tiada lagi cinta buatnya..
mungkin kekesalan akan menggunung
membaluti hatiku

hmmm..
moga cinta sentiasa menemaniku
sehingga ke akhir hayat
agar aku sentiasa
dapat melihat keindahan dunia
bersama dia..

Sunday, July 5, 2009

....blur....

hari nih aku tamat semester III 2008/2009
hari rabu khamis jumaat ada final exam
hari sabtu minggu depan dah bermula semester baru..

...I NEED A BREAK...

Wednesday, July 1, 2009

johor trip

aku sebenarnya tak sempat nak cerita pasal kehidupan aku minggu lepas kan..huh..best ooo..outstation kat johor dari 22 - 25 Jun 2009..seronok, pusing satu johor..muar, batu pahat, keluang, kulai, skudai, jb n kota tinggi...

G kota tinggi sebab nak g ziarah famaily arwah kak DZ..sedih plak dengar cerita dia..selama nih, mak dia kata, arwah yang banyak tolong family, sekarang arwah dah tak de..ALLAH lebih sayangkan dia..kite?tunggu je lar masa untuk kembali kepadaNYA...

AL-FATIHAH buat arwah kak DZ..
hah, aku sebenarnya dah lama tak ke johor..entah lar..family aku kalau nak bercuti lebih kepada pantai timur n pantai barat..selatan nih kureng sikit..last aku pegi johor tahun 2007, itu pun sebab aku g daftar masuk UTM..bukan ke mana pun..kalau last g jejalan holiday kat johor tahun 2002 kalau tak silap aku..hah, dah bape tahun berlalu kan?
aku pergi sana lebih kepada aktiviti audit kat TMpoint seluruh johor..yang lain tuh, jalan2 n makan lar..sambil menyelam minum air kan...
ok, jom kongsi sesama ape yang aku buat sepanjang minggu...

g kolam air panas kat batu pahat..mula2 nak celup kaki tuh, punye lar takut..sikit2 je letak..hehehe..bila dah lama2 best la plak..rasa hilang segala kuman2 yang ada..tapi aku tak lew tahan tgk ada orang berendam terus dalam kolam tuh..rasa mcm nak melecur pun ada..hisshhh..tak mo lar aku

hah, kat bawah nih anip, anak kak ain..memula tak mo mandi..pastuh bile nak masuk kolam, tak nak balik plak..macam2 hal lar...
ok.. 23 jun 2009..kitaorang jalan2 skudai, kulai n keluang.. masa makan nih kitaorang kat keluang..sedapnye..asam pedas dia memang best..sekali rasa pasti nak lagi..errmmm..yummy2
malam 23 jun tuh, ada dinner antara staf TM johor n FM..so dinner kat Restoran Singgah Selalu..tapi tak berapa best la..aku makan tak puas..;(
keesokkan harinya..24 jun 2009, ada seminar Fraud kat TM Johor..so gambar kat bawah nih GM aku tgh buat presentation..
yang bawah ni plak bos aku..En Zul..amacam?hensem kacak bergaya tak??
ok..petang tuh kitaorang p makan murtabak n otak2..tapi gambar murtabak tak sempat nak amik, tau2 je dah abis..lapar sangat time tuh..tapi best sangat murtabak dia..
ok..25 jun..time to go back..
sebelum balik, kitaorang sempat singgah makan MI REBUS TULANG...
hahaha...aku rasa nih makanan pelik sebab aku tak penah makan..tapi boleh tahan..sedap gak..
hah, yang nih plak masa otw hanta kak ain kat batu pahat, singgah makan kat tepi jalan..
MARI2 BELI BUAH!!!
ok..abis la perjalanan...bye