Tuesday, June 30, 2009

danisy vs along










gambar terbaru budak nakal ;)

Monday, June 29, 2009

genting + highland = ????



Genting??

Bangun..dah pagi..siap2..

7.45 pagi dah sampai kat KL Sentral. Pegi food court dulu alas perut...




(atas skyway)



9 pagi


Cepat2 beratur naik bas..haha..bermula lar perjalanan pada hari ini..trip to genting..macam tak caya je, ari nih ramai2 pakat ponteng keje, pastuh g genting..lalala..best gak..memang enjoy abis lar..kitaorang sampai kat skyway kul 945 pagi..naik sky way lebih kurang 15 minit je..huh..sejuk nye..hahaha..nyaman je rasa..best2..sejuk semulajadi nih lain ngan sejuk air cond..



First kitaorang main Spinner..adei..pening kepala aku di buatnye..aku tak lew nak bukak mata langsung sebab pening..bukan sebab takut tau..(walaupun sebenarnya aku penakut) pastuh singgah kat SPACE SHOT..wek, yang nih memang aku TAK NAK naik..mintak maaf lew banyak2..kalau korang nak aku aku penakut, memang aku penakut..aku tak kan naik..bagi lar seribu pun..aku tak nak...aku takut..so aku tukang jadi jaga bag mereka2 yang lain..gud luck lar yer..tapi aku tengok dorang nih selamba je..adik aku siap bolew nak naik lagi..eee..tak mo lar..




Then g beratur main GRAND PRIX FUN KART (ala2 GO KART lar)..beratur je dekat 45 minit..penat giler..pastuh dapat main tak sampai 5 minit..kete memang tak lew blar...slow giler kete aku..tapi kete amed lagi sengal..hahaha..nasib ko lar amed...





Take a break..makan2..tapi bukan heavy pun, juz makan karipap n kek batik..kemudian meneruskan permainan seterusnya..CORKSCREW (roller coaster lar tuh). .Yang nih aku takut gak, tapi aku naik slumber je..mcm biasa, aku memang akan tutup mata..hahaha..tak berani..tapi satu je masa nih, kepala aku tak lew nak tegak..siot tul..sakit aku rasa...asyik tunduk je..apehal tah..


Pastuh aku g main permainan paling bodoh..lalalala..PIRATE TRAIN..arrgghhhhh..menyesal rasanya beratur...penat je..tak de ape pun..memang bengong lar..kepada kawan2 yang akan ke genting, aku sarankan korang tak yah buang masa untuk beratur naik pirate train nih...buang masa!!!!

Hah, pastuh kitaorang naik kapal lanun plak..PIRATE SHIP..tadi naik ketapi lanun kan..kali nih naik kapal plak..ayun2 punya ayun kat atas kapal tuh, aku siap bolew amik gambar seme masa dalam kapal tuh, alih2 turun je dari kapal, aku kene berlari cari toilet sebab nak MUNTAH..tak lew tahan..pening...lega kejap perut time tuh..tapi aku dah collaps dah..tak lew nak buat pe..






Masa budak2 lain g main FLYING DRAGON, aku tido jap kat atas bangku tepi jalan tuh..charged bateri..lebey kurang setengah jam lar jugak aku lene..pas dah ‘sihat’ tuh, kitaorang g main SUNGAI REJANG FLUME RIDE..gile basah masa main nih sebab dia jatuh dalam air...macam main permainan masuk dalam mulut ular kat sunway logoon tuh lar..yang aku penah cakap tak nak naik tuh kan...lalalla..aku naik lagi sekali..hahaha..sebab dia tak masuk dalam mulut ular yang busuk tuh...






ROLLING THUNDER MINE TRAIN menanti lepas kitaorang dah basah2 tuh..agaknye perkara wajib naik kot sebab nak keringkan baju yang basah tuh..dia basah kitaorang g pusing satu gua..abis celah2 gua kitaorang redah..masa nih aku bukak mata..tak takut..;)








Oppssss...masa dah suntuk lar..sedar tak sedar dah kul 4 petang..satu je lagi game yang lew main..ape lagi..serang BUMPER CAR...masa main nih aku enjoy sangat..seronok..macam nak main lagi..tapi disebabkan masa singkat sangat kan, so tak lew lar nak repeat lagi..hahaha..
So seme pun terus berlari ke skyway, sebab kejar bas amed kul 515 petang..nasib sempat-sempat je..sampai bawah lebih kurang kul 5.05..pas amed dah balik, kitaorang pun tunggu bas kul 530..masa balik, seme pakat2 tido..aku tak lew tido sebabnye perut dah masuk angin..tunggu nak kuar je..sampai je KL Sentral aku selamat muntah lagi sekali...adei..merana tul perut aku..arrggghhh..ni gara2 tak makan lar nih...

Pastuh serang MC DONALD..masa nih aku makan memang tak ingat dunia...ALHAMDULLILLAH aku masih berpeluang untuk makan..tetibe teringat n terfikir, macam mana lar agaknya rakyat palestin yang kebuluran tuh...kesiannya..aku yang sehari tak makan pun rasa macam nak mati..lagikan dorang kat sana...ALHAMDILILLAH sebab aku di lahirkan di MALAYSIA....

Time to go back...masa nih..macam terkejut tgk orang kat komuter..adeh, masa tuh kul 7 mlm, tapi ramainya mcm kul 530 ptg...aku rasa bersyukur sangat sebab dikurniakan rezeki yang murah sebab aku mampu memiliki kerete sendiri dari aku terpaksa bersesak2 dalam komuter..memang tak sanggup rasanya..

Hmmm..sampai umah..mandi..n berfikir sebelum tido...macam2 benda yang aku dapat hari nih..semuanya menginsafkan..aku paling takut sebenarnya masa aku main game kat genting tuh, kalau ALLAH nak cabut nyawa aku masa tuh, bila2 masa je dia boleh buat..tapi ALHAMDULLILLAH, aku masih bernafas sehingga kini...


Ok...time to sleep...

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz








..:: ALIN : WANI : IQA : HADI : MEOR : AMED : WAN GABAI : MAS : CIK AIN : YAT : SYAZA : IRA ::..

Sunday, June 28, 2009

perut + kereta

2.30 pagi...
Sakitnye perut..dah tak lew tahan rasanya..terpakse lar aku menapak ke bilik air..hisshhh..ganggu tido betul lar...

5.15 pagi...
Lagi sekali perut aku memulas buat hal...

8 pagi..
Toilet dah memanggil2..sah dah aku kene cirit birit nih..adei..

Capai hp msg mas

: Mas, aku g lambat kelas, sakit perut, cirit birit...

9.15 pagi
Aku gerak g UTM..kalau tak sebab nak g pejabat SPACE pasal penukaran subjek tuh, tak de nye aku g klas ari nih...dah lar perut memulas2..mintak2 lar bolew tukar subjek nanti..kalau tak, buat naya je..dah masuk salah kelas plak..ape lar sengal betul aku...

9.30 pagi
Sampai UTM..

:dik, hari nih pelajar SPACE tak dibenarkan parking kat dalam sebab pendaftaran pelajar
baru..adik bolew parking kat depan sana.

Aku pun pegi lar cari parking. Masa nak masuk padang tuh, adei..tak pasal2..kerete aku sangkut plak kat selut..memang cuak giler..aku dah tak tau nak buat pe..dah lar perut buat hal, skang kete plak..memang dugaan betul lar pagi nih..aku rasa nak menangis pun ada...aku kuar kete, cari orang tak de..waaa...lagi lar..rasa macam nak menjerit je..


Lima minit berlalu...




Ada sorang abang nih lalu..aku dengan muka tak malu,

: Bang, mintak tolong bolew tak?
: nape dik?
: kerete saya sangkut la..saya dah tak tahu nak buat pe...


Huh, nasib baik ada abang nih..dia lar yang tolong aku..macam2 gaya..tapi still tak boleh kuar gak..adei..aku masa nih dah tak lew pikir ape dah..nasib baik lar jugak perut tak buat hal masa nih...dari dia sorang, jadi berdua..dari berdua jadi bertiga..dipendekkan cerita..sampai 4 orang lar datang nak tolong aku..TQ so much..kalau abg tuh ngan pakcik2 guard tuh tak de..mesti dah nangis dah aku nih..memang berpeluh gak lar aku menunggu..45 minit tau aku sangkut...kul 10.15 baru seme setel..TERIMA KASIH banyak2..

Adei..memang pengalaman lar..tak penah jadi macam nih..macam klaka pun ada..tapi kesimpulan yang dapat dibuat, aku takkan lagi nak masuk padang basah lepas nih..aku sanggup parking jauh dari masuk padang yang tengah basah...

Sunday, June 21, 2009

selalu mengalah



jelaskan padaku isi hatimu
seberapa besar kau yakin padaku
untuk tetap bisa bertahan denganku
menjaga cinta ini
pertengkaran yang terjadi
seperti semua salahku

mengapa selalu aku yang mengalah

tak pernah kah kau berpikir
sedikit tentang hatiku

mengapa ku yang harus selalu mengalah

pantaskah hatiku
masih bisa bersamamu

Tuesday, June 16, 2009

puisi hati

Aku termenung sendiri..
Mencari sesuatu yang tak pasti..
Dia entah jauh pergi
Pergi meninggalkan aku sendiri
Jauh kebelakang tanpa bimbingan
Tanpa menghiraukan aku
Tanpa mempedulikan aku
Mampukan aku untuk terus mengejar
Mengejar sesuatu yang masih belum pasti
Mengejar sesuatu yang masih belum kuketahui jawapannya?

Aku masih disini
Melihat diluar jendela
Merenung sehingga ke hujung dunia
Kadang kala aku terpikir
Mampukah aku untuk bersamanya?
Mampukah aku untuk mendekatinya?
Mampukan aku untuk terus tersenyum sedangkan hatiku merana?

Oh tuhan
Tunjukkanlah jalan
Tunjukkan lah peluang
Untuk aku mencari jawapan
Jawapan pada sebuah persoalan
Yang tak mampu aku huraikan

Oh tuhan
Berikanlah aku peluang
Agar aku dapat mendampinginya
Hingga ke akhir hayatku
Kasihku hanya untuknya
Hanya dia yang satu
Yang mampu bertahta dalam hatiku...


18/02/2009 8.15 mlm

Monday, June 15, 2009

~sunshine~



Lamanya rasa tak menulis n meluahkan perasaan..banyak benda nak cerita sebenarnya..pasal my parent g bandung for holiday n shopping..pasal kerja yang menimbun kat opis..pasal UTM n MARA tentang yuran aku yang tak setle2 lagi tuh..macam2 yang dah berlaku dalam minggu nih...

Tapi walau ape pun yang dah berlaku, semuanya membuatkan aku happy dan terus ceria..walaupun ada lah jugak hari2 yang tak berapa best kan...

Tetibe rasa tergerak hati nak bukak laptop n terus laju je jari2 menekan keyboard nih...sebenarnya aku baru lepas tengok gamba2 family..n tetibe je rasa sedih la..I MISS THEM so mucchhhh...betul2 nih..tak tipu..ada rasa nak nangis je..Errmmm..ape yang membuatkan aku jadi mcm tuh ye?entahlar, aku rasa maybe pasal adik aku masuk asrama ari nih, then aku dapat rasa perasaan dia macam mana bila masuk asrama 2nd intake..sebab aku pernah rasa satu ketika dulu..hari2 menangis telefon ibu cakap nak balik..tak mo belajar kat situ...seminggu lar jugak, n the last day aku berenti menangis bila ibu send msg mcm nih kat aku..

“ibu amat kecewa”

Lepas aku baca that msg, terus air mata jadi kering n aku tetibe jadi bersemangat nak terus belajar kat situ..nak tau kat mana aku belajar??POLITEKNIK KULIM...jauhnya dari rumah..aku bukan menangis sebab aku homesick or rindu or mengada2 nak balik..sebenarnya b4 aku balajar kat situ, aku dah masuk kolej telekom..n aku dah ada kawan2 yang baik ngan aku..KAK ENNA, KAK ARA, KAK DINA, TASHA, HAWA, APEK, EDDY, HANI n ramai lagi lar kawan2 aku kat c2 yang best2..so bile aku g POLI KULIM tuh, aku masuk dah 2nd intake..semua orang dah ada geng masing2 n kawan masing2..aku ada rasa mcm terpinggir la jugak..roomate aku plak jenis orang yang pendiam..so dia pun buat tak reti je kat aku..lagi lar aku terasa mcm keseorangan...tapi ALHAMDULLILLAH..semuanya ok lepas aku berhenti menangis..aku tanamkan semangat supaya aku teruskan usaha n terus berjaya..n now aku amat berbangga dengan result akhir semester aku sebab aku grad dengan cemerlang...n siap dapat Pingat Kepujian daripada Pengarah Politeknik...Anyway, thanks to my roommate-MIZA(KAK LONG) n housemate-ATI n WANIE..koranglah yang sentiasa menceriakan hidup aku...opppsss...tak lupe juga buat coursemate aku-IQA, A'AN, ZUBEK, 5ZAL, JEM n seme2 lar..tak tertulis lar kat sini..ramai sangat...

So, lepas nih, aku nak adik pun mesti kuat..walau ape pun jadi, adik kene usaha, mula2 memang lar susah kita nak biasakan diri kat tempat orang, tapi lama2 mesti ok punya..gud luck n all the best adik..kalau ada ape2 masalah, call je along..;)

Haih, dah tak nak cerita pasal sedey2 lar..hishh..nak hepi2 plak...
Ermmm..minggu lepas my parent g bandung for 1 week trip untuk holiday n shopping..banyaknye dorang beli..thanks to them sebab banyak sangat ole2 untuk aku..kain je dah 2 pasang, jeans levis, sling bag coach, baju kelawar(hahaha, act bukan baju kelawar yang buat tido tuh tau, dia pakai bila sejuk, enta ape tah nama dia) pastuh t-shirt n segala bagai lar...seronok plak tengok dorang berjalan, n aku pun dah tak sabar nak fly to bandung early nov nanti..hahaha..BANDUNG, nantikan kemunculanku...lalalalala...

Hah, rumah aku kat selayang tuh dah ready for renovation...banyak blanje tuh...ibu nak besarkan bilik bawah sebab ibu kata dia dah tak larat nak naik tangga..so secara otomatiknya..master bedroom kat atas tuh jadi hak milik aku lar..lalalala...seronoknya..so aku dah mula nak berangan2 nak deko bilik tuh...so kene spend duit untuk beli mcm2 perabot baru...hmmm...cerita pasal rumah kat selayang, sekarang dah takutlah nak duduk situ, kawasan tuh dah banyak peragut n perompak..dah tak selamat dah..macam2 kejadian dah berlaku n paling latest, jiran sebelah rumah aku tuh kene serang n kereta HONDA ACCORD dia kene curik..kesiannya, dah lar cedera kat kaki, pastu kereta pun lesap..hati2 ye sekarang..kejadian tuh berlaku isnin lepas (8 jun 2009) jam 9 pagi, dia nak keluar pergi kerja, n sebelum dia g keje, dia keluarkan kereta dia dari parking rumah, parking kat depan rumah aku, then, masa dia keluar dari kereta sebab nak alihkan kereta KIA masuk parking dalam rumah, dia kene serang dengan 2 orang(bangsa apa kurang pasti)..kaki dia luka sebab kene tetak dengan parang, masa orang tuh serang dia, dia pun lari ke jalan besar, so masa tu lar, perompak tadi bawak lari kereta dia..so pity on him...so moral of the story, berhati2..jangan leka n cuai..lebih2 lagi buat perempuan mcm aku nih..masuk je kereta, terus kunci pintu..walaupun berhenti sekejap pun, kunci pintu...UTAMAKAN KESELAMATAN...beringat dahulu sebelum kena...

Oklar kawan2...banyak pulak cerita aku hari nih...hehehe..maklumlar, dah lama tak menulis kan...hmmm...esok lusa aku update status terkini ok..bye semuaa...daaaaaaaaa.........

OPPSSS.....ada lagi satu..selamat hari lahir to my uncle, CIK LAN..moga panjang umur n dimurahkan rezeki...sihat selalu n sentiasa berada dalam lindungan ALLAH...;)


p/s: rindu kat semua kawan2 SKSJ,ST MARY, SMTG, TTC, PKU N UMP....

Friday, June 12, 2009

BZ??



bz nye minggu nih..
act banyak sangat benda yang aku nak cerita..
disebalik timbunan kerja aku yang yang belambak nih, aku sempatlah curik2 masa untuk bukak blog nih...

tak pe, nanti aku dah setel seme keje, aku update semua cerita2 suka n duka aku ye...
jumpe lagi..daaaa

i need to be free!!!!



p/s:TQ so much buat IQA n AYU sebab tolong buatkan assignment aku..tak de masa lar..terlalu bz sangat2...

Saturday, June 6, 2009

our 3rd anniversary


assalamualaikum..

hari nih genap 3 tahun aku dan dia berpacaran..hahaha...
bile fikir2..lamanya dah bercinta..bila nak kawin nih..baby..cepatlar masuk meminang...;)
thankz baby sepanjang 3 tahun kite 'berkawan' u 'baik' sangat ngan i..hahaha..baik ke?(berhenti menaip dan berfikir sekejap)..?????!!

hehehe..memang baik lar, kalau tak baik, macam ni aku lew tahan sampai 3 tahun..walaupun perangai dia gile2 n selalu 'menyakitkan' hati aku...aku tetap sayang dia...mmmm...sayang yang amat2..(ikhlas dari hati nih)
ok..sempena our 3rd anniversary nih, aku n dia celebrate kat fraser hill...thankz baby..
love u so muchh...


Thursday, June 4, 2009

nasi + lemak = mengantuk

entry kat atas tak de kene mengena ngan cerita di bawah..

hari aku rasa mcm nak mengamuk satu ofis je dari opis..
dah lar mata aku memang mengantuk dari pagi..
pastuh tambah ngan email outlook buat hal..
aku tak lew nak receuve n send email
so keje aku banyak terbengkalai...

pastuh ngan ofis mate yang banyak hal..
membuatkan aku rasa memang nak marah je
tapi sabar..aku tak bercakap ngan orang..senyap je
kalau bercakap, lagi aku mengamuk plak karang..
susah plak...

tadi tak pasal2 orang CELCOM kene marah ngan aku
mana tak nye, semalam aku call untuk buat kredit limit n private n untuk no baru tuh,
tapi sampai hari nih tak dapat lagi..
memang nak cari pasal lar tuh...

masa lunch, aku g makan ngan budak2 opis nih mcm biasa lar..
pastuh balik tuh,
aku sempat lar tido jap..

hahaha, lepas bangun tido tuh,
baru rasa lega..
tak de rasa nak marah orang..
relax je..tenang..

so kesimpulan yang dapat dibuat aku tak cukup tido, sebab tuh asyik nak marah orang..
lalalala...;)

ok, pastuh plak, pasal CELCOM hari tuh semenye dah setel..
so tadi alang datang hantar fon baru aku...aku mintak tolong dia belikan fon untuk aku...
W890i sebab nak gune sim kad baru tu lar..ok lar..cantik n simple..berbaloi ngan harga...RM600 with 2 g memory card...



so pasnih, aku lew call free je ngan jelan..
jimat duit.. ;)

oklar bye
muaaahhhh..

Tuesday, June 2, 2009

tak puas hati!!!

masa aku tulis nih,
aku tengah ditimbuni dengan banyak sangat kerja
n aku still nak tulis kat blog nih
sebab aku dah tension yang amat sangat...
macam2 benda yang ada dalam kepala otak aku nih..

1. pasal loan MARA..aku patut dapat duit loan bulan 3, tapi sampai skang tak masuk2..hutang ngan UTM makin bertambah, n aku kene gune duit aku dulu untuk setelkan hutang2 tuh seme...then pagi tadi aku call MARA, dia cakap, dah masukkan duit aku RM 750 minggu lepas..aku pun pelik lar, aku patut dapat dalam RM 2k ++..tapi aku dapat tak sampai 1K pun...aku tanya lagi, dia kata terus direct ke UTM, masalahnye skang, UTM kata MARA masukkan duit loan dalam akaun bank..tension tul... then another RM300 dia akan hantar cek..apesallah MARA tuh tak terus masukkan je dalam akaun aku...hishh, menyusahkan

2. pasal line CELCOM yang aku pegi register ari khamis lepas (28052009)..geram tul aku ngan CELCOM, semalam aku g lagi skali kat CELCOM sebabkan line aku tuh still tak aktif lagi, so dia janji petang semalam akan aktif..so aku pun tunggu lar..alih2 kul 4 lebey, CELCOM call aku cakap no telefon yang aku dah book tuh, dah ada orang register..bengong ape CELCOM..memang customer service tak bagus langsung..dia suruh aku bagi amik no lain yang tah ape2 tah..aku punyelah memilih no telefon hari tuh sebab nak no cantik..alih2 dia lew kata amik no baru...geramnyer....rasa mcm dah tak nak pakai je CELCOM, tapi masalahnye, aku nak gune line...arrrggghhhhh....then ari nih, aku call orang CELCOM yang uruskan nombor aku tuh, asyik tak dapat je..lagi lar aku rasa nak MARAH!!!!!!!! pastuh, yang jadikan aku lagi serabut, si JELAN tuh plak, asyik push2 aku..dia pikir dia sorang je banyak keje, aku nih tak banyak?g keje goyang kaki je agaknye..aku mintak tolong dia call kan CELCOM tanya pun tak lew, tapi pastuh dia asyik suh aku tanya CELCOM cepat2..geram tul ngan perangai dia..seme benda nak cepat..pikir pasal dia je, pasal aku nih langsung tak nak pikir...

3. keje aku amat banyak sebab aku kene cover keje bos aku...hisshhh...yang nih malas nak citer, sebab aku lagi sakit hati kalau citer pasal keje

4. aku amat bengang n agak tak puas hati, bile aku random search n tengok satu blog kawan aku nih, blew plak dia kata masa bezday aku tuh aku cover2 cun..hisshhh, aku bukan mcm dia..ala2 minah tak sedar diri..geram plak aku..aku kan sempoi je, bukan mcm dia tuh...

dah la, aku rasa mcm nak marah je seme orang time nih...

JANGAN GANGGU AKU!!!!

Monday, June 1, 2009

weekend = shopping + enjoy

hari nih hari gembira...

seronok..aku keluar sakan..ngan adik2..dah lama tau tak lepak ngan adik2 macam nih...ok..jom kite mula bercerita..

kul 10 pagi..cepat siap2..mandi..kemas2..pakai cantik..kul 1030 seme dah ready..dah tak sabar2 nak g tenok wayang..adam dah berapa kali tanya, kul bape nak g...hisshhh...

ok, memula kite g basuh kete dulu kat BHP..sebab promosi RM1 je kan..so hari2 pun rasa mcm nak basuh kete..mesti kete aku best kan..dapat mandi..berkilat, cantiknye dia...ok, pastuh kite g jusco kepong, g beli tiket wayang...wahh, panjangnye beratur, nasib baik aku agak bijak, sebab aku dah buat reservation..so, aku tak payah beratur panjang2..amik tiket, semenye RM30, ditanggung oleh IQA..tq iqa..lalala...kite tgk cite MONSTER VS ALIEN

dah abis tgk wayang, aku pun g makan kat Selayang Mall..makan MC D, sebab si kecik ADAM nak makan kat situ..so beli lah happy meal set, so dapat permainan monster VS alien, yang jadi watak utama citer tuh..SUSAN...kita orang pun makan sampai kul 2 lebey kot..tau2 je ibu dah call suh balik...

cepat2...jom balik..nanti kene marah..so aku pun anta lar budak2 balik umah, n aku meneruskan perjalanan aku ke rumah JELAN...hahaha..turn aku dating lar plak..jangan jeles!!!






memula g amik jelan, pastuh g RNR sg buluh..pakcik tuh lar, kecoh nak jumpe membe, tapi sampai sudah mana tah membenye..tak jugak sampai2...buat penat je, pastuh muka ketat je..dah membe dia tak datang, aku plak yang jadi mangsa..geram je rasa...

pastuh g IKEA...shopping time..hahaha..dah terlalu excited nak shopping, sampai aku dah tak teringat plak kat mana aku nak letak barang2 tuh sedangkan rumah tak siap renovate lagi..adeh, dah shopping baru lar terpikir...aku beli cermin yang panjang tuh, nanti lew nak aku berangan2 depan cermin..hahahha...pastuh skang nih tengah berangan mcm ne nak deco bilik aku nanti..

tak pe2..sabar..tunggu rumah habis setel, then baru lew g shopping kat IKEA lagi..

ok..bye ;)
p/s: SELAMAT PENGANTIN BARU buat kak HUSNA...moga bahagia hingga ke akhir hayat ;)