Thursday, May 28, 2009

sunway lagoon

hari nih bos aku tak de lagi..
kadang2 best tau kalau bos tak datang nih..
tapi tak best gak kalau tak de keje...
nanti bosan je kat opis..

so bagi memenuhkan masa2 yang ada
mari kite merapek2 kat sini..


ok..ari nih kite citer pasal sunway lagoon ari tuh arr..
ermm, ari isnin lepas (25052009), aku g sunway lagoon untuk pertama kalinye..
n aku amat puas hati walaupun bayaran masuk dia agak mahal (RM46) sebabnye aku main seme benda yang ada..memang berbaloi lar..kalau nak dibandingkan ngan bukit merah, yang per entry RM22.00 tapi hampas..tak best langsung..aku masuk kul 11 pagi, kul 1 petang aku dah kuar..semua memang tak best la...tapi masa kat sunway lagoon, aku masuk kul 1230, kul 6 petang baru kuar..itupun sebab aku dah kepenatan teramat sangat..kalau tak penat, nak duk lama2 lagi dalam tuh...hahahaha..bley ke?

pemainan dia dalam tuh seme best..tapi aku sumpah takkan naik dah yang duk dalam bot pastuh kuar dari mulut ular tuh..memang aku takut sangat sampai menggigil aku..(tapi aku kompius gak, aku menggigil sebab takut ke sebab sejuk)..

antara sebab yang aku takut :

1. dia tak mengutamakan keselamatan aku..tak de tali pinggang..pastuh, jus pegang kat tempat pemegang je..eee...kalau tak pegang betul2..bley terpelanting aku..dah lar aku nih ringan je..
2. gelap yang teramat sangat n bau dia kat dalam perut ular tuh busuk..tapi takut nak cakap ape2 masa tuh, so simpan dalam hati je...eeee...tak suke..
3. masa kuar dari mulut ular tuh, aku macam dah nak terpelanting...waaa...kompem dah tak nak naik...

pastuh..mcm2 lagi lar aku naik, antaranya:
1. roller coaster (walaupun pada mulanya aku tak nak naik, tapi at last naik gak)
2. pusing2 dalam kasut koboi (sampai aku rasa nak muntah pening kepala)
3. bot yang pusing2 dalam air tuh, pastuh kat ujung tuh ada kuar air tetibe tuh, tah ape tah nama permainan tuh..
4. bot yang turun kat gelongsor, yang mula2 aku ingat bot tuh nak terbang, punyelah cuak aku..risau gak nanti jatuh mcm ne?
5. pastuh seme2 yang gelongsor2 yang ada kat wet park..best oo...paling best main sliding tuh..hehehe..aku terlalu ringang sampai tak lew nak turun dari gelongsor, badan aku tak nak ke depan..hisshhh...
6. jambatan gantung sepanjang 428m..penatnye aku jalan..letih arr
dan macam2 lagi yang aku dah lupe ape dia nama permainan tuh..;)

oklah..dah tak nak banyak2 citer...
korang tengok jelar gambar...
bye!!!

peluk itik nih macam peluk jelan..hahaha..perut dia sama arr...sorry baby..jangan marah yea!!
itik nih suke nyakat aku..aku tak suke!!
aku n wanie..kat extreme park map
aku tergedik2 atas jambatan gantung
kepenatan...tolong!!!
gambar nih agak bengong...kononnye nak amik gamba ngan tiger, tapi aku lari bile dia dah dekat..takutlar...
ngan membe2 opis yang sesama bengong mcm aku...
alin n wani..thankz sebab kenalkan suway lagoon kat aku
love u all...;)

Saturday, May 23, 2009

happy birthday adik


hari nih tak nak cerita panjang..
juz nak wish..

SELAMAT HARI LAHIR
BUAT ADIK TERSAYANG
AIMAN ARIEF ZAINAL

SEMOGA:~
~panjang umur
~murah rezeki
~sentiasa cemerlang dalam akedemik
~menjadi anak yang soleh
~dan sentiasa berada dalam lindungan ALLAH

ok adik,
cakap je ape adik nak..
nanti kalau benda yang adik nak tuh bolew dibeli
along akan tunaikan..

LOVE U!!!!

Friday, May 22, 2009

motivation day

hari nih ada motivation day..

tema hari nih orcoolange

macam seronok je kan tema dia..hehehehe...pelik pun ada...



aku macam malas je nak mengolah ayat untuk mereka cerita kat sini..cume ape yang pasti, on this day, aku dapat sijil perlantikan pegawai penyiasat Fraud n dapat hadiah bezday ari tuh..so tambah lagi lar collection present n sijil aku...;)

ok..enjoy the pic..

Thursday, May 21, 2009

FITNAH

hari nih bos aku tak de..bermakne...MERDEKA!!!!!
yea..happy hour...lalalala...so aku pun random search lah kat internet nih n aku terjumpe satu artikel...aku pun teringat satu cerita n terfikir nak citer kat sini...

FITNAH

satu word yang bagi aku amat kejam..orang yang buat fitnah nih boleh menyebabkan manusia bersangka buruk kepada manusia yang lain...sedangkan rasullah pun pernah berkata


"memfitnah lagi besar dosanya daripada membunuh"


aku ada sorang kawan, dia dah kawin, n dorang nih dah ada anak..tapi tetibe, satu hari, ada sorang pompuan call membe aku nih, cakap husband dia ada pompuan lain..mcm2 lah dia cakap pasal husband kawan aku nih..selalu keluar minum n makan ngan pompuan tuh,pastuh buat kerja sesama, pergi main bowling sesama dan macam2 lagi lar...so kawan aku nih pun percayalar cakap perempuan tuh..

hati perempuan mana yang tak kecewa bile dengan husband dia ada pompuan lain..kawan aku dah mula pk bukan2..semua cakap husband dia, dia dah tak nak percaya..aku pun tak tau mcm mana nak bagi nasihat..so aku hanya mendiamkan diri...

tapi husband dia ada cerita kat aku, dia ikhlas sayang wife dia..tak pernah sedetik pun terlintas kat hati dia, nak cari pompuan lain or kawin dua..dia sayangkan wife dia n family dia..dia pun ada mengaku kat aku, memang betul dia ada keluar ngan that girl, tapi juz as a fren, lagipun kalau keluar bukan berdua..selalunye mesti ngan orang lain selain dorang...husband dia kata semua tuh fitnah, n aku ada nasihat jugak kat dia...kalau dia betul2 sayangkan wife dia, juz tunggu n sabar..SABAR tuh amat penting..perempuan memang akan mengamuk kalau dapat cerita mcm tuh, so ape pun yang berlaku, husband dia kene sabar..explain betul2..buktikan yang dia tak bersalah..
ending cerita aku tak tau, tapi aku dapat tau, dorang sekarang dah ok..maybe memang betul semua cerita tuh fitnah..aku pun tak nak tanya ape2 kat dorang pasal nih, takut dua2 ada simpan dalam hati lagi ke..

korang seme penah tak terjadi situasi mcm nih?
ape korang nak buat kalau benda nih jadi kat diri korang, or jadi kat membe korang or jadi kat family korang sendiri?

moral of the story, kadang2 benda yang kecik mcm nih pun boleh runtuhkan rumah tangga orang...janganlar memfitnah orang kalau kite sendiri pun tak tau cerita tuh betul ke tak...

kes mcm nih pernah gak terjadi kat officemate aku..so, bagi mana2 perempuan, kalau dapat panggilan telefon macam nih, jangan cepat ,melatah..cuba tanya betul2 ape yang terjadi..selidik dulu..jangan diikutkan sangat emosi..memang betul cakap orang, berat mata memandang, berat lagi bahu memikul...so..faham2 jelar...

oklar..sampai sini aja cerita aku...n i need ur comment from u all if korang berada di tempat aku, ape yang harus aku buat or bagi nasihat kat membe aku tuh???

TQ

Wednesday, May 20, 2009

my prince

ape yang dapat diceritakan disebalik gamba ini?

*termenung sejenak, berfikir dan terus berfikir*

rindunye kat jelan, ari tuh jumpe kejap je, tak sampai 2 jam..itu pun sebab dia xcident, so aku pun pegilah tgk dia kat umah...kesiannye dia, tapi dalam pada sakit tuh, sempat lagi mengada, nak suruh suap la, tapi aku tak layan, malas nak layan perangai mengada2 tuh, (sebenarnye dalam hati tuh nak je)..tapi segan la kat membe dia..hahaha...tahan beb!!

pas tuh dia suh gosok baju plak, sebab katenye esok ada meeting penting, aku dah membebel2 kat dia sebab sakit2 pun nak g keje lagi, tapi dia kata meeting tuh penting, nak tak nak kene pegi jugak, oklah aku ikutkan aje, pergilah gosok baju dia, pas aku dah siap gosok baju tuh, aku baru nak melangkah keluar, nak balik lar, tetibe abang dia call..after dapat call tuh, dia hold aku tak bagi balik, dia mintak tolong aku kemas baju dia untuk outstation maybe a week...

adoi la..masa nih aku dah start dah radio karat aku tuh, membebel sambil2 tangan sibuk cari baju dia, cari seluar, cari t shirt dan seme2 keperluan dia lar..dalam pada aku membebel tuh, tangan aku bergerak, berkali2 aku tanya dia nak g mana, tapi dia kata tak tau, katanya abg dia juz call mention suh kemas baju then esok outstation...waaa...aku kene tinggal lagi...masa aku sibuk mengemas tuh, dia tengok je aku, rasa mcm tak selesa lar jugak, pas tuh dia tanya aku, kalau dia kawin agak2 nye kehidupan dia terurus tak?

ape ye aku nak jawab?aku juz cakap, kite kawin je lar, kalau dah selama nih pun aku nih dah mcm bini dia dah..nak uruskan hidup dia..tapi aku takut gak, nanti kalau aku kawin, mesti aku selalu kene tinggal..tak nak lar..aku takut..mesti sunyi...tak sukenye...kalau bolew nak kawen pas abis blaja, tapi lambatnye lagi..tengokla mcm ne, kalau jodoh tuh awal, kite kawin lar..tapi maybe planning paling cepat pun tahun depan lar, paling lambat 2011..pas tuh dia terus senyap n aku pun terus mengemas...lepas aku dah siap kemas baju seme, aku pun balik lar..

after 1 days lepas tuh, baru lar aku dapat tau dia ke singapore, itu pun sebab aku call dia n ringing tone dia bunyi lain (maknenye luar dari malaysia)..aku msg dia, then dia bgtau dia kat singapore, kdt tak de, so dia mintak aku topupkan untuk dia dulu sebab dia susah nanti nak contact aku..bila roaming, aku tak lew nak call dia sebab nanti dia still kene charge..adoi..bile dah hari2 dengar suara dia, tetibe a week aku tak dengar, rasa mcm lain macam, tapi dia sentiasa msg aku walaupun tak selalu...at least aku tau yang dia still ingat kat aku walaupun dia bz kat sana..(think positif)

hari nih dah masuk hari ketiga dia kat sana, katanya makan susah, kuruslah jelan nanti, cian plak kat dia, ubat dah abis katanya, badan dia still sakit lagi..luka2 dah ok lar sikit..sometimes aku tak bape sure, dia nih sebenarnye keje ape..asyik meeting with mat salleh dari uk..hisshh, payah jugak kan..lengkali keje biasa2 je lar, lagi senang hati aku...

oklah baby, kalau u baca entry nih, i nak cakap yang i rindu u sangat2..balik lar cepat..i sentiasa tunggu u...mmmuuuaaaahhhhhh...love u sweetheart!!

hari ibu + hari guru = ratu hatiku

aku tak de keje ari nih kat opis..
sambil2 chatting ngan membe aku, so aku pun terpikir nak buat entry nih..

HARI IBU + HARI GURU = RATU HATIKU

kenape yer aku tulis mcm tuh?
sebab ibu aku cikgu,
cikgu bahasa melayu
kat sekolah menengah

tapi aku,
salah soarang anak murid
yang dapat B bagi subjek BM untuk SPM
waaa....malunye teramat sangat

ibu aku lain sekolah ngan aku
tapi cikgu BM sekolah aku kenal ibu aku
sebabnye ibu aku nih ketua pemerikse kertas PMR bagi subjek BM
wah..betapa hebatnye ibu aku
sedangkan aku nih???adoi...hampas...

so bile kat sekolah, cikgu selalu marah aku bile result aku teruk
nak buat mcm ne, dah aku mmg tak reti lar
susah tau sebenarnye subjek BM nih nak banding dengan math
aku lagi rela amik subjek add math dari amik BM
sampai skang, kalau aku kene buat report
adoi...tak sukenye...
paling lemah nak buat ayat... ;(

jadi anak cikgu nih,
perangai kene baik je kat sekolah..
nanti, tak pasal2 kene report..
tapi kan, aku nih selalu je kene marah ngan cikgu
sebabnye selalu lambat g sekolah..
hisshhh..teruknye perangai...

so sempena hari guru yang dah lepas beberapa hari nih,
aku nak wish kat ibu

'SELAMAT HARI GURU'



p/s: aku suke masa cuti sekolah, sebab masa tuh, masa untuk family jalan2..kawan2 aku selalu jeles, sebabnye dorang tak lew holiday sebab parent dorang kene keje...cian dorang...;)

Tuesday, May 19, 2009

present

ari nih aku nak citer pasal bezday present..
tahun nih macam best je dapat hadiah banyak sangat...
wahhh..bangganyer...
dah besar pun dapat hadiah lagi..
TQ to all...

act entry kali nih dah bolew di kira basi sebab bezday aku dah lama lepas kan..
tapi disebabkan aku tak de masa nak tulis, n tak de masa nak amik gamba hadiah2 tersebut..
maka jadinye, lambatlar aku post entry nih...
hehehe...


:.jelan.:
mid valley
25042009
:.cik ain.:
mid valley
25042009
~yang kaler bitu tuh tau~

09052009
ECM, Kuantan
~nih aku beli sendiri untuk diri aku~

yang nih plak hadiah aku n ika untuk ibu tersayang...
sempena hari ibu lar kan...
cantik tak?

aku bagi dia kasut tuh setelah lama dia mintak, akhirnya dapat gak..katanya nak yang tumit tinggi, bertali2..biar kaki nampak seksi..n yang paling penting nak brand PRIMAVERA..adoi..tuh yang lambat tuh aku beli sebab mencari ape yang sesuai untuk dia..ape pun kasut tuh khas untuk ibu..

ika plak bagi dia perfume body shop roughberry..betul ke ejaan aku tuh, macam salah je..biar lar, malas aku nak betul kan...

oppsss...sebenarnya ada lagi satu, abah bagi aku jam tangan jenama fossil, tapi tak sempat nak amik gambar..selalu lupe je...nanti kalau ada masa aku update gamba ye...hah, pastuh ct (kawan baik aku masa kat poli), bagi aku keychain gamba lembu pegang love biru...yang tuh pun nanti aku update later...

oklah..itu je..bye

Sunday, May 17, 2009

bercuti kat kampung

seronoknye...
balik kampung...ooooo....balik kampung...
lalallaa...

aku balik ari jumaat petang ngan abah
sampai dah malam
so terus tido

ari sabtu...
bestnye dapat bangun lambat
dah lama tak dapat tido lama2 atas katil
dengan air cond yang sejuk
seronoknye
nikmat je rasa...
hahahha...

aku hanya bermalas-malasan kat umah
ibu n abah dating tak abis2
asyik kuar je
tak lekat kat umah
tak tau pegi mana tah..
biar je lar..
malas aku nak amik tau..
asalkan dorang bahagia..kan?

petang tuh aku g jalan ngan adik2..
hah..jom tengok gambar..
aku yang selekehnye..
eee...tak suke tengok!!!

ika n ayu


kami adik beradik


aku yang selekeh!!

tengah on call pun lew amik gambar tau!!


adik2 yang nakal
p/s: ayu tuh bukan adik aku, tapi kategori adik angkat lar, sebab dia tuh kawan baik ika, dah selalu menyemak kat umah aku..dah macam adik beradik pun...

Thursday, May 14, 2009

(.") (".)

pelangi indah

kukutip sisa cinta menjadi simpulan kasih..

kuharungi duri ranjau kasih kerana sesungguhnya

aku wanita yang tercipta untukmu...


dah lama aku tak bercerita pasal buah hati kesanyangan aku tuh..

JELAN, lelaki yang sentiasa 'menyakitkan' hati aku...
waarrrggghhh..kadang2 agak tension melayan perangai dia tuh...
semuanye dia aje yang betul...
gerammnnnyyeeerrrrrr

semalam aku tertanya2 pada diri..
betul ke aku nih tercipta untuk dia
dan dia tercipta untuk aku??

ada jugak aku terfikir2 sendiri..
betul ke dia menyanyangi aku mcm mana aku menyayangi dia?
kalau diikutkan cara layanan dia terhadap aku
kadang2 ada jugak aku terasa hati
bagi aku, sikap dia yang endah tak endah tuh membuatkan aku rasa sepi
rasa tak dipedulikan..

tapi nak buat mcm ne kan..dah itu mmg perangai dia
so aku kenalah terima dia seadaanya
dan aku yakin, dia juga cuba untuk buat yang terbaik untuk aku
insyaallah..
doakan kami bahagia yer..

owh yea..
satu benda yang aku suka sangat sekarang
walau macam mana bz sekalipun dia
dia tetap mengirimkan berita
sekarang dia dah rajin balas sms aku
seronok tau bile sms kite berbalas

tq jelan
sebab sudi membahagiakan hati ini..


luv u ;)

Monday, May 11, 2009

adik





~ADIK~


aku ada 2 orang adik..sorang perempuan (iqa) dan seorang lelaki (arief)


aku sayang dua2 adik aku, ye lar, sape tak sayang adik kan??


adik aku masing2 ada perangai tersendiri, mcm tuh jugak aku..mesti pening ibu nak jaga kami adik beradik..kesian ibu..patutlar dia dari dulu sampai skang tak abis2 lagi membebel..semuanye sebab perangai kitaorang lew..semuanye tak pernah nak menyenangkan ati...sorry ibu... ;(



iqa (19 tahun)

+ve

~selalu mengalah kalau ngan aku, she so 'sweet'..aku suke, sebab dia selalu mengalah

~dia cantik, lagi cantik dari aku

~tak berkire



-ve

~kuat merajuk

~cepat menangis

~luaran nampak ganas, tapi dalaman mcm hati kuman

~nak ikut kepala sendiri je, cakap orang tak mo dengar, dalam erti kata lain DEGIL

~suke buat parent aku risau ngan kerenah dia

~cuai, kebanyakkan barang dia akan bertahan paling lama pun setahun..selalu sangat hilang barang





arief (13 tahun)



~alahai, adik aku nih, hati lembut sangat, kadang2 kalau aku dah marah dia tuh, tetibe mesti kesian tgk muka dia..tak sampai hati, tapi selalunye aku marah jugak, aku kan garang mcm lion king

~aku tak berapa rapat lar ngan dia, so aku tak lew nak komen banyak2 sangat pasal dia, sebab antara dia n iqa, iqa je yang selalu mendatangkan masalah..hahaha, aku n adik selalunye baik je, tak de lar masalah sangat...

~cume baru2 nih, aku balik kuantan, so jumpe lar ngan dia, entah kenapa tah, aku asyik nak marah dia je..tapi dah memang ape yang dia buat tuh salah, so kene lar marah..marah kan tandanya sayang..tu maknenye aku sayang adik aku, aku tak nak dia buat benda2 yang tak elok sebab tuh aku marah..

~then, masa aku otw balik kl, aku rindu plak ngan dia, pastuh tetibe jadi kesian kat dia..so aku pun bagi lar msg kat dia



aku~ dik, ko buat pe?

dia~ nak mandi

aku~ rindular kat ko

dia~ ye la 2
aku~ ye lar, ape plak tpu..ko tak rindu aku?



dia~ ko asyik marah je, mcm ne nak rindu
aku~ marah tu tanda sayang

dia~ ye la, aku pun rindu

aku~ 2 la, cepat2 pindah kl, nti lw g jalan same2

dia~ tapi aku tak nak pindah

aku~nape tak nak?

dia~ tak best dok asrama

aku~ yelar, tapi kenapa?

dia~ tak suke

aku~ko takut ke?

dia~ coz tak suke, tak tau lar nape

aku~ko takut ape?

dia~ tak tau

aku~ da lar, g blaja, keje sek dah siap?

dia~ da








aku dah tak balas lagi pas tuh...hmmm..risau gak aku sebenarnye bile dia dapat masuk asrama, takut jugak kalai adik aku tuh kene buli..ye lar kan skang kan banyak kes buli junior..harap2 adik aku tak dibuli lar..kesian plak dia..





k lar..bile aku panjang2 tulis kat sini, lagi rasa rindu kat adik aku..dah lar..next time citer lagi...





daaa~~~~




kami adik beradik
aku n iqa

aku n arief


SELAMAT HARI IBU



khas buat bonda tercinta
~NOOR ADIAH MOHAMED NOOR~



you are the BEAUTY and COLOUR in this black and white world



HAPPY MOTHER'S DAY
luv u ibu
mmmuuuaaahhhhh

Friday, May 8, 2009

~far away~

ape yang bolew aku tulis selain kata-kata ini?

AKU RINDU JELAN YANG TERAMAT SANGAT!!!

really miss u baby..

muuuaaahhhh...

bile dapat kawen nih, nanti tak yah pisah2 lagi..

ye ke haa??

(termenung dan terus berpikir)

Wednesday, May 6, 2009

tak de mud ;(

pagi2 aku datang kerja dengan penuh bersemangat, sebabnye dah seminggu tak g kerje kan...rindu lar ngan kengkawan

>>rindu nak buli n marah alin sebab telatah blur alin yang semakin menjadi2 semenjak seminggu aku tinggalkan opis
>>rindu suara nyaring wani..hahaha
>>rindukan suara2 sumbang yang selalu panggil aku NURUL

seronoknye rasa nak jumpe kengkawan walaupun ada rasa malas yang amat sangat nak g opis, tapi apakan daya, terpaksalah jugak aku melangkah kuar dari umah, drive kete, masuk jammed kat jalan kucing tuh..waaa..rutin pagi2 yang amat membosankan...

betul2 aku sampai opis, ujan plak turun, so aku pun berlari2 lar menyelamatkan diri sebabnye tak de payung, nasib masa tuh ujan baru rintik2, so tak de la basah sangat, ala2 salji je lar yang kene aku tuh...hahaha, berangan salji plak kat malaysia nih...ape aku mengarut nih, dah2 tutup citer pasal salji.

hah, masuk je opis, aku dah jumpe alin, pastuh lepak kat meja wani tengok gamba dorang masa g OIM ari tuh..suka sangat lew wani tuh TOMOK dah menang...

nih part yang tak best, dah la pagi2 tengah semangat nak buat kerje, alih2 BOS datang marah aku cuti tapi tak siapkan kerje..ek elew, aku cuti start ari isnin sampai jumaat, so takkan la aku nak buat weekly report kot, bile masa plak aku nak buat..pastuh dia kata aku lew buat dari umah, aku nak access database FCRC tuh celah mana...hisshhh..bile aku kata nape tak suruh orang lain buat, dia cakap aku tak penah ajar orang lain...memang lew aku tak penah ajar, sebab seme benda kat CEE nih aku je yang kene buat..marah tul aku..kadang2 ada gak rasa mcm tak fair kat diri aku...GERAMNYER!!!!

sudahnye aku terus tak de mud nak keje..aku senyap je, malas nak bercakap ngan orang lain..dah lar..malas dah nak citer, buat sakit ati je...

;(

Tuesday, May 5, 2009

gud bye semester 3

YEAA!!!!
dah abis exam...

seronoknye...

yabedabedu!!!!

tak mo citer banyak2..yang penting ari nih abis exam..esok dah lew start berpoya2..

tapi yang tak bestnye, dah kene kerja...tak mo keje...TOLONG!!!