Thursday, April 30, 2009

final exam

kepala otak aku penat..rasa mcm nak berenti berfungsi..hisshh..janganlah berenti, nanti mati plak...tak mo..

huh, ari nih dah 2 paper selesai..alhamdulillah..setakat nih semuanya selamat..dan harap2 lagi 2 paper pun selamat lah hendaknye..

ok lar, nanti dah abis seme paper, aku update ape2 cite yang best ye..

bye..;)

Sunday, April 26, 2009

dino @ mid valley

mari kite jalan2 hari nih...
nadhira nih mcm still tak sedar diri kot, dah nak exam, tapi bolew plak nak g jejalan..ape nak jadi nih??tolonglah insaf..hmm, tapikan kalau mulut je asyik membebel nasihkan diri sendiri, tapi diri tak de inisiatif nak buat, sama jugak kan, so pengajaran kat sini, JANGAN MALAS!!!!

ok, bangun pagi tuh, aku pun bukak la buku kejap, sementara nak tunggu pukul 12 kan..blaja stactistik lew, risau nih, dah lar carry mark teruk..alalalala..aku tak penah dapat teruk carry mark, alih2 kali nih teruk plak, sedeynye rasa..tapi nak menyesal pun tak lew, memang sem nih aku banyak main, banyak ponteng klas, itu la sebabnye..tak pelah, juz cube berusaha lagi untuk yang akan datang..aku tau nadhira bolew berjaya..yeay..chaiyok2..;)

DING DONG!!!

yea, dah kul 12, jom kite g mid valley..siap2, pastuh terus g umah jelan, pastuh terus ke umah cik ain..ai nih CAR POOL lar..nanti sangkut jem, sia2 jer...

sampai kat mid valley lebey kurang kul 1330, jumpe wanie, n dengan exitednye nak masuk dalam exhibition hall tengok dinosour...

warrgghhhhh....ape nih??ape yang telah terjadi, aku rasa dinosour dah pupus lar, bolew kire je bape banyak dino yang ada..tak berbaloi tul aku bayar tiket masuk sampai RM12..tapi hampas..aku rasa masa duk dalam tuh, lebey bergambar je..wekkk...tak best tul

PERHATIAN!!!
kalau ada sesapa yang nak g tengok, aku sarankan tak payah lew g, tak berbaloi langsung..rugi je RM12 tuh...

hmm..dah keluar tuh, kita orang g makan kat dominos, pastuh g shopping..
hah??shopping lagi?apesal lew bulan 4 nih bulan shopping???

tak lar, bukan aku nak shopping, yang beria nak shopping wani n cik ain, tapi at last, aku n wanie yang memborong kasut, sampai 2 pasang...
hahaha, memula tuh tak nak beli, tapi tetibe ada saiz plak..ko ingat senang ke aku nak dapat cari kasut yang ada saiz aku..bestnye..cantik plak tuh, satu cik ain yang belikan as bezday present aku, pastuh satu lagi jelan plak yang belikan...

TQ..TQ..

balik tuh, masa anta jelan balik umah, dia plak tak bawak kunci, so g umah abg jeril jap, amik kunci, so bley arr jumpe baby ayuni...alahai, keciknye dia..comel je, masa tuh dia nak mandi, cium2 sikit, pastuh balik lah..

jom kite kite tengok gambar plak..k lar, aku nak todo
ok lar..bye..;)
zzzzzzzzzz.....






Saturday, April 25, 2009

bezday party 4 me n wan

TQ babe n dude...
sungguh terharu n ........(sampai tak lew nak cakap mcm ne perasaan tuh)
hehehe..aku ari nih dah lar lapar..sebabnye pagi tadi makan roti canai je..wani bawak..pastuh g merengek kat tempat wani, cakap lapar..wani bagi aku kerepek bawang..ermm, bolew la alas perut..pastuh masa aku nak g kat tempat kak fara, sebab nak g order kerepek bawang, tetibe nampak orang dominos plak, hah, dah lar lapar, tetibe orang dominos sampai..waa...nak makan...dengan baik hati nye aku pun tanya abang dominos tuh, dia nak cari sape, dia kata nama WANI..waaa...lagi terasa nak menjerit, sebabnye dorang tak ajak aku pun masa order...
aku panggil wani, pastuh wani kate, ALAMAK!!TERKANTOI PLAK..

hahaha..masa tuh aku mcm dah tau je yang dominos tuh untuk aku..wah, terperasaan plak..
pastuh lagi terasa mcm betul bile si alin pakse2 aku naik atas, sampai aku nak kencing pun dia nak follow sampai dalam toilet..tak senonoh betul la...pas dah siap kencing..huh, lega...kita orang pun naik atas, aku tengok wan dah ada..hah, nih dah sah mmg bezday party nih untuk aku n wan..

so masa masuk bilik meeting tingkat 4 tuh, alamak, TERSEDIH, TERHARU n TERSUKE dan segala macam ter lar yang keluar...terima kasih KAWAN2...sayang korang semua..n yang paling best, ada kek, KEK SECRET RECIPE...choc indulgent..TQ lagi sekali sebab tau aku tak makan kek lain selain kek SR..wah, demand tul la...teruk tul perangai...hahaha...

so, ape lagi, acara tiup lilin n acara bergamba n MAKAN...then enjoy the pic...


mcm pengantin plak masuk ;)
choc indulgent 4 me n wan
tiup kek..yeay!!
potong kek plak!!
hah??kene suap kek??adei
mari kite sumbat!!
enjoy frenz
bezday girl
p/s : tq for all...
wani, ain, alin, mas, nina, yat, hadi, najmi, wan kastam, wan gabai, fik, amed, din n yut

Friday, April 24, 2009

shopping time

penatnya hari nih, sampai je rumah, terus g jusco..masa dah nak sampai tuh, aku tengok kereta punye la banyak parking kat luar2 jusco tuh..pelik gak, apesal teruk sangat nih, rupe2nye, jusco sale lar untuk membe card..adehh..pening kepala..memang macam lalat hurung taik la..n aku salah seekor lalat tu lew..hahaha..

masuk je jusco, aku dah rambang mata..kebanyakkan item, 70%..mau gile aku shopping..haila..seronoknye..dah macam pasar pun ada..so kite start shoping kat padini dulu...





seronok kan shopping..lalalala...tapi dah lama2 kat situ, aku dah mcm nak pengsan, nak muntah pun ada..tak larat dah nak berdiri..aku sorang je abis dekat 200..wek..banyaknye..tapi jangan risau, perbelanjaan semua ditanggung by ALANG..TQ alang, katenye as bezday present..bestnye...

oklah, aku rasa malas la nak citer banyak2 pasal shopping nih..dah la, mandi lagi bagus..
bye

Wednesday, April 22, 2009

happy birthday!!

assalamualaikum


dear friend!!...


thankz for all wishes bezday to me...


hari nih hari lahir aku yang ke 24, hah?? 24 ?? dah tua, umur dah meningkat, tapi perangai..ishh..ish.., macam budak2...berubah la eira, awak tuh dah besar...ape2 pun, semoga eira sentiasa bahagia n berjaya dunia dan akhirat...n lagi satu wishh...supaya cepat KAWEN!!!
hehehe..dah gatalnye aku nih...;)


ari nih aku kene kerje luar, buat lawatan untuk make sure alamat pemasangan customer betul tak..hish, malas tul aku..so aku pun suruh buat 2 team..team A and team B..


Team A (ira n wan)

kawasan - jalan tun razak, sentul, batu caves n kepong


Team B (en fauzi n en wan)

kawasan- ceras, puchong



wah, sukenye aku, dapat team yang dekat..hahaha (padahal aku yang pilih yg dekat, bukannya aku dapat) so pegi naik kete aku, tapi wan yang drive...so start ngan flat pekeliling jalan tun razak, pegi lar round, tapi tak de lar plak so teruskan usaha pergi cari apartment sentul utara...


hah, penatnye..tak jumpe sentul utara, dah abis pusing dah...dah la panas, kepala aku dah start sakit, aku rasa mcm nak celup dalam air je bagi sejuk...dah tuh terus g samudera, nih lagi satu hal, aku cari samudera 1, tapi yang jumpe start dari samedera 3..pastuh dah berpusing berapa kali, aku tanyalah sorang kakak nih, dia dengan muka confidence, bgtau aku, jalan samudera 1 mmg tak de, so aku pun ngan wan terus pusing la, nak balik, tapi kat satu selekoh tuh ada kedai minum plak, berenti lar kejap, minum..dah la panas, tekak haus, aku plak sakit kepala..hishh



masa kat kedai tuh, saje je lar tanya pakcik kedai, jalan samudera 1 kat ner, alih2 dia tunjuk kat aku, ada kat depan tuh jea, lorr..kakak tadi tuh kalau tak tau, cakap je lar tak tau..nih beria je cakap tak de..bengkek je rasa...



dah lepas minum, pergi balik cari sentul utara, ek ler, jumpe weh, tapi yang mcm menyirap je, tempat tuh kitaorang dah lalu banyak kali dah tadi, cuma tak perasan lorong kecik tuh..eeee...tapi at last jumpe lar jugak kan..hahaha..thank GOD



masa pergi apart sentul utara tuh, mmg menyeramkan, tambah plak, aku nak tekencing sebab tadi berenti minum banyak sangat kan..adeh, dah la aku nak kene panjat tangga, pastuh nak kene menahan kencing yang dah nak terkeluar dah nih...semak tul rasa..
dah lar lif dia ada kat tingkat 3,6,9,12,15 je..hishh..aku nak kene mendaki tangga yang gelap n seram tuh, nasib pegi ngan wan..kalau sorang2, mampus aku takkan naik..kalau nak kene rogol pun, orang takkan sedar, memang bahaya lar duk kawasan tuh, dah lar banyak warga asing...

dipendekkan cerita, aku nih kan dah tak tahan nak kencing, so, turun dari blok 156 tuh, dengan muka tak malu nye aku tanya orang2 kat bawah tuh, toilet terdekat kat ne, dah tak lew tahan beb..biru muka aku menahan..pastuh dia kata kat pejabat kecik DBKL, aku pun berlari arr ke sana, alih2 tengok CLOSE...mcm nak menangis je rasa, so aku jerit kat wan, DBKL close, mcm ne, tapi nasib baik aku jerit, alih2 orang kat situ kate, dia tulis je CLOSE, tapi sebenarnye OPEN, aku pun terus masuk tanya toilet, dia kata kat dalam, hujung sekali..hishh, takut weh, dah lar gelap, suram je, aku panggil wan arr suh teman aku, tapi tak de la teman sampai masuk toilet..

HUH>>LEGA!!!

hahaha..pastuh sambung keje kat blok 158, then aku anta wan balik opis, aku terus blah, kepala dah tak lew tahan..SAKIT...

oklar... bye..


oppsss....TERIMA KASIH kepada semua yang wish aku tuh yea...TQ sebab ingat my bezday..LOVE u...


MMUUAAAAAAHHHHHHH

Monday, April 20, 2009

aku cinta kamu sayang

kamu bilang padaku
bahawa kamu benar sayang

kau bilang aku
kau akan selalu sayang

dan kau bilang
aku cinta kamu sayang




ape maksud disebalik ayat tuh??
hahaha, tersenyum sendiri pas dapat msg dari jelan..
LOVE U baby!!

tolongla!!

nadhira..please wake up...

nadhira, cube ingat sikit, awak tuh nak pekse dah minggu depan..tinggal lagi satu minggu jea..jangan buang masa..STUDY!!!!

STUDY for ur own good..


29/4 - mekanik n elektrikal
30/5 - statistik kejuruteraan
2/5 - programming
4/5 - geoteknik


GUD LUCK!!

make sure result makin bagus, tak pun sekurang2nye maintain mcm sem lepas..

Saturday, April 18, 2009

jelajah malaysia

elo kawan2..today aku agak happy lar jugak, sebabnye pagi2 lagi dah dapat jumpe buah hati kan setelah 2 kali tak jadi jumpe..celik je mata, terus mandi, siap2 pastuh lebey kurang kul 0935 sampai umah dia..masa sampai tuh, jumpe abg jeril (walid, nama baru dia pas ada baby) kat depan umah, tengah kemas pe tah, so sempatlah dia nyakat aku sebelum si jelan tuh siap..

hah, aku sempat la gak tanya walid, ape nama baby dia, katanye si kecik tuh namanya NUR AYUNI FATHIAH AZRIL...panjangnye nama..dia nampak happy sangat dapat si kecik tuh, yelah kan, takkan nak sedey plak, dah kata dapat anak...hisshhh..

ayuni tengah nyenyak tido

ayuni nangis lar..ape nak buat nih??



masa aku g melawat kak zaini n baby kat hospital minggu lepas, aku tuh walid tuh klaka arr, baby first kan, dia mcm excited sangat..hehehe..tetibe terbayang kalau aku ada anak sendiri, mcm ne lar reaksi jelan plak..mesti mcm tuh gak kan...

eh, eh..citer pasal baby plak..aku sebenarnye nak citer pasal aku n jelan..
hah, bile jelan dah siap seme, kitaorang pun g lar bekpes kat greenwood, dia makan roti canai, aku makan nasi lemak..perangai dia masa tuh, alahai, susah aku nak kata..mcm budak2, kejap nak main2 kejap nak merajuk, kejap nak marah2..pakcik tuh kan, mentang2 lar kejap lagi dah nak pegi tinggalkan aku...waaa...kene tinggal lagi..bosannye..

JELAJAH MALAYSIA..lama tul dia nak tinggal aku..kalaudah kawin nanti mcm ne lar kan..asal ada event je kene tinggal agaknye..tak sukenye...

dah siap makan, g tukar wiper..masa nak g tukar tuh, dia membebel2 cakap tak yah tukar, sebenarnye dia malas nak g sparepart..bile dah tukar wiper, kejenye asyik nak main wiper je...

pastuh g cuci kete..hah, masa nih, mud dia mcm tak betul sikit..tetibe je nak marah2..penat kot, tapi ape yg dia penatnye..cume mengada lah tuh...oklah, anyway, TQ jelan..

nanti g JELAJAH MALAYSIA tuh, jangan nakal, drive elok..jaga diri, jaga kesihatan..dan yang paling penting, JAGA MATA..jangan nak tgk pompuan je, biar orang cakap awak tuh GAY, hahaha, aku lagi rela orang ata dia gay daripada dia nak pandang pompuan je...tapi jangan jadi gay betul2 sudah..susah plak aku nanti...

oklah..aku balik umah, n sambung tido..;)
zzzzzzzzzzzz

Friday, April 17, 2009

danisy

balik rumah..penatnye..melayan si kecik danisy, gaya aku cakap dah mcm danisy tuh anak aku plak..hehehe..tak sabarnye nak ada anak sendiri kan...
lalalala...

sampai rumah lebey kurang kul 1746 terus g amik danisy kat umah pengasuh dia, pastuh g jalan taman, cik ain lambat plak ari nih, sangkut jem lar dia, aku tadi ikut jalan lain, so dah terlepas lew jem tuh...

main buai ngan danisy, alahai, seronoknye dia..pastuh dia dah puas main, naik la..
penatnye dukung si debab nih..napelah ko berat sangat dik, suh jalan tak mau..mengada tul..tapi dah nak sampai pintu umah tuh, aku suh gak dia jalan sendiri, dah tak larat nak dukung..BERAT!!!!

oklah, nanti sambung citer esok plak..
bye!!

aku plak yang lebey2 posing..hahaha

Tuesday, April 14, 2009

CM-MIDVALLEY-HUJAN

first of all..
AL-FATIHAH buat ayah john yang telah kembali ke rahmatullah pagi tadi
so ramai gak budak2 FM yang pegi melawat
tapi aku tak g sebab tak larat lar..
balik hari..
penat, nak ke kuala kangsar..
jauh..

so nak dijadikan cerita,
hari nih aku g keje ngan cik ain, nek kete cik ain..
pastuh, cik ain plak follow g kuala kangsar
aku lar plak kene pk mcm ne nak balik..

so aku suh jelan datang amik..
ok..dia tanpa banyak hal,
amik lar aku masa balik tuh..

naik gilera..pakai baju kurung..
mcm ne tuh?
hisshhh..tak sukanye..
kain terselak2..

aku ingatkan nak terus balik
tapi rupenye ke CM dulu,
dia nak tempah baju...
tetibe teringat la plak kisah dulu2 kat CM..
hehehe..memori lama lar..
kisah 2 tahun dulu..;)

pas ke CM, pegi mid valley plak..
dia nak amik barang kat opis..
huh, susahnye nak masuk opis dia..
mmg tak lew masuk sesuke hati..
susah tul..
seme nak gune cap jari..
leceh...

pastuh jejalan kat mid valley
beli big apple kat garden..
then balik..

kuar dari mid valley,
HUJAN...

hehehe..
mcm best..
main hujan..
seronoknye..
aku rasa happy sangat hari nih...

sampai umah,
mandi,
makan...

hmm..
mcm rindu plak kat jelan..
padahal baru je jumpe..
mcm ne nih...

NAK KAWENNNN!!!...



p/s: ari nih seme yg aku n dia buat, mengingatkan kisah lama..g CM-midvalley-hujan
LOVE U BABY!!!

Sunday, April 12, 2009

TM award - PWTC


me n kak fara


TM award 2009
PWTC
11 April 2009
happening
cool
eira wani ain alin mas apek fik midun kak fara
;)

Wednesday, April 8, 2009

aku benci padamu..cinta padamu...

Benarkanku tuk berbicara
Bicara terus ke hatimu…
Hatimu..
Hati yang penuh rasa ragu
Jangan terus pergi tanpa mendengar ku
Begitu mudah untuk kau terus berlalu
Nanti dulu
Berikanlah waktu
Untuk aku
Untuk kamu
Ingatkah lagi waktu kau bersamaku
Kaku aku melihat mu
Lidah kelu sedangkan aku mahu kau tahu
Aku cinta padamu
Benci padamu
Cinta padamu
Ke tepi lihat ku berlalu
Pasti itu yang terbaik untuk ku
Tiada lagi mahu ku tahu
Tentang hidup kamu
Tentang mati kamu
Aku tahu
Engkau tahu apa yang mataku tahu
Apa yang kau tunggu
Mahu aku buka pintu???
Ingatkah lagi waktu kau bersama ku
Kaku aku melihat mu
Sedangkan aku mahu kau tahu
Dengar kata ku
Aku cinta padamu
Benci padamu
Cinta padamu
Sakitnya aku membenci kamu
Sakit lagi mencintaimu
Dan aku pergi tapi kembali
Benci aku mencintai dirimu
Ku benci... kamu…
Aku cinta... kamu…

amed bezday


bezday boy tiup lilin...





hello amed
happy bezday
yang ke 26




jangan nakal2
hepi2 selalu yea...