Sunday, March 29, 2009

kuantan

selamat pagi KL
bangun je tido..
terasa nak makan sambal udang..
ermm..yummy2!!!

cakap ngan jelan..
jom balik kuantan nak?
dah lama tak makan smbal udang ibu..

n jawapan jelan positif..
TQ baby..
dia kata ok..
so mandi..siap2

lebey kurang kul 1030 aku dari kl
so sampai kuantan lebey kurang kul 1300
itupun lepas aku dah pusing2 round kuantan
n singgah kat UMP kejap jumpe adah..

sampai umah,
ibu tengah masak..
ermm..sedapnye bau..

hehehe..
tolong2 lew sikit ape2 yang patut
dah siap masak tuh..
dah bolew MAKAN!!!

alhamdulillah..
kenyangnye...
TQ ibu!!!

borak2 kejap..
bagi seme barang untuk ibu abah n adik2
souvenir dari sabah n sarawak..

pastuh lebey kurang kul 1730 aku bertolak balik KL
penatnye..
tak larat rasanya..

tapi ape2 pun..
aku hepi ari nih...


;)


p/s: sebenarnye nih first time jelan jumpe family aku...aku nampak ibu mcm ok je..
so pasnih dah lew kawen lar..hahaha!!

PD trip

penatnye...
sampai je kat LCCT
aku terus ke PD
jelan datang amik
so terus ke sana
sebab dah janji kan ngan membe2 opis..

here we go!!

ok..
sampai je,
dorang seme tengah mandi kolam..
syok nye..
rasa mcm nak terjun je..
tapi dah tak sempat la..
aku sampai dah lebey kurang kul 1830..


aku terus g pantai ngan baby..amik2 gambar
pastu baru balik bilik..
rest jap..mandi..







BBQ time!!!










lebey kurang kul 2330,
BBQ pun abis..
perut pun dah kenyang,
aku packing barang..
bertolak balik...
yang lain seme tinggal kat sana,
aku je yang balik kl sebab jelan ada hal..
ape2 pun
aku enjoy!!!
TQ baby!!

p/s : danisy pesan kat papa : DILARANG MEROKOK!!

Saturday, March 28, 2009

Day 6 - KK - LCCT



yea..
akhirnye aku akan kembali ke semenanjung
n aku nak makan puas2..
nak makan makan makan dan terus makan
sebabnye masa kat sabah, aku tak bape suke makanan dia
so aku tak bape makan sangat..


kalau korang tak percaya yang aku memang lapar..
korang tgk gamba nih,
duk pegang je perut tuh..
menahan lapa lar tuh..
errkkk!!!

jom naik kapal terbang
dah tak sabar nak sampai LCCT
flight dari KK kul 1445
sampai LCCT lebey kurang kul 1650
perjalanan dalam 2 jam jugak lar..

ape pun..
alhamdulillah selamat sampai KL

lepas nih tunggu jelan sampai,
n terus ke PD plak..

PD..tunggu aku!!!!!!!!!!!!

Friday, March 27, 2009

Day 5 - Kota kinabalu


gedik tul la!!

hari nih kene kerja..
lalalala..kerja..kerja..
no more jalan2...

pagi2 lagi aku dah kene celik mata sebab kat KK nih, kul 630 tuh dah terang mcm kul 8 dah..
kak nor dah mula tarik2 selimut aku..
padahal aku mimpi pun belum abis lagi..baru nak start, dah kene bangun..

siap2..
ari nih mud terbaik la plak..
so aku make up la sikit..
sebab bangun awal kan..
so ada masa nak conteng2 muka nih sikit..

ok, sekarang jom kite g TMpoint sadong jaya..
alaaa...baik betul ketua kedai dia..
softspoken..lembut sangat..
PN PATMAWATI..
lepas abis aku buat audit kat situ..
sempat lew borak2 kejap ngan dia pasal KK
nanti kalau aku nak datang KK lagi, lew arr aku mintak tlong dia bawak jalan..
katenya, uNme aje..;)

pas dah setle kat situ, g TMpoint tanjung aru plak..
pun baik gak ketua kedai dia..
tapi lupe lar plak namanya..
sorry...;)



tmpoint tanjung aru

hah..penatnye..
lepas dari tanjung aru tadi,
en zul n najmi pegi semayang jumaat
aku n kak nor kene menunggu
so apelagi, keluarkan PSP la sambil menunggu..

JALAN KAKI???
rasanye mcm dah tak sanggup..
nak kene jalan kaki sampai CSM KK
tolong..dari pasar filipin ke plaza warisan
aku nih dah la lembik,lapar
pastuh kene jalan kaki..
PENATNYE!!!!
tolonggggggggggggggg
walaupun tgh penat, sempat lagi posing!!

dah setel seme buat audit, jalan kaki plak balik ke hotel
terus tido..
tak nak bangun dah sampai esok pagi..

Day 4 - Pulau Manukan, Sabah


jom kite g jalan2 pulau...
yeay!!!

dalam boat, otw ke pulau manukan..
nak g snorkelling la..
tak sabar rasanya

ok..dah sampai..
hehehe..
jom tukar2 baju..
pastuh terjun dalam air..
bestnye..dah lama tak mandi laut..
hahaha..hitam lew muka aku nanti...
swimming..swimming..and swimming..
tengok banyak sangat ikan..
dah sampai kat darat..
aku pening..
nasib baik tak muntak terus..
wek!!!!

so skang kite nak gerak g naik parachutes plak..
jom2..
tunggu boat kat heti..
sambil tuh posing2 dulu ;)

hahaha..
bestnye..
masa nak naik tuh takut gak..
tapi sebab exited punye pasal
takut campak dalam laut jap...
pastuh..kite terbang..
yeay!!!

dah siap terbang
kite g pulau memutik plak..
snorkelling lagi..
tapi kali nih lagi best
lengkali kalau nak snorkelling,
pulau memutik lagi lawa.
aku jumpe nemo..
ada 2 ekor je..
yang lain seme mana tah..
sembunyi kot..
ok..jom balik..


dah sampai kat seberang..
terus shoping
dan akhirnye..
aku balik dalam keadaan penat yang amat sangat..
tido!!!!!!!