Wednesday, December 31, 2008

celebrate@putrajaya

huh..
nak celebrate new year punye pasal
mcm2 jadi

hahaha
memang rasa nak gelak seme ada..
tapi semenye menjadi sweet memories antara aku dan li..

ok
bermulanye cerita

jam 6 petang
li datang amik aku kat umah
aku nih siap sempoi je lar
sebab planing nak g amik baju kat umah cik ain
ngan suar jean tshirt n selipar reben

li kata nak g basuh kete jap
ok deal,
g basuh kete..
aku kene menunggu dekat sejam
mmg agak tension
haih..sabar ira..

masa tuh fon letak dalam kete
so aku mmg tak perasan yg cik ain msg kata nak kuar lepas maghrib
hmm..
dah terlambat,
masa aku tgk msg,
jam dah kul 8
tepon cik ain, dia kata dia dah kuar..
aku dah rasa tak ok dah
sebab aku planning nak pakai dress..

ok..
tunggu li mandi siap2 dekat setengah jam
hari nih mmg kene menunggu je
pastuh aku tgk dah berkumpul dah kete seme..
ada 4 bijik kete termasuk kete li
masa nih aku dah rasa tak selesa

haih..
kene konvoi ngan geng kete dia ke?
adoi..sakit jiwa..

pastuh lagi rasa down,
bile tengok adik dia n awek abang dia
haih...lawanye..
aku nih rasa mcm malu arr
tak tau mana nak taruk muka nih..
adik dia mmg agak comel..
sweet sangat..;)

jam9 mlm
masa nak g tuh..
aku senyap je dalam kete
arrggghhhh...tension nih
mmg rasa nak nangis dah..
tapi tahan je
nanti meleleh lak

hahahahaha..
klaka pun ada..
sbab benda kecik pun aku rasa nak nangis
tapi li mmg bagus
dia layan aku sampai aku rasa selesa..
tq li..
ko mmg paham aku (tapi buat masa tuh jela)

jam 10.30 mlm
sampai putrajaya
masa nih aku dah lew bersuara
dah lew gelak2
masa nih seme dah jadi best..
lepak2 kat jambatan

jalan kat sini
mmg jem giler
dh tak lew msk kete dah..
mcm2 ragam manusia..
ada yang dengar tiker segala bagai
dengan bekal makanan
mcm2lah
dah tak tau nak kata pe

lepak2 kononye menanti detik 12 mlm
kononnye nak tgk bunga api lar..

jam 12mlm
selamat tahun baru li
tapi tak de countdown
tak debunga api pun
walaupun bunga api sesat

wakakaka
mmg rasa nak gelak
dah dengan rasa agak kecewa + klaka gak arr
kitaorang pun kembali ke kereta dan redah jem untuk balik

ok..
setel redah jem
dipendekkan citer
g makan kat bangi
terus balik

jam 330 pagi
li anta aku balik
borak2 jap dalam kete
pastuh baru naik umah..

sampai umah
terus call li
maklumlah..
call free kan
hehehe..
borak sampai kul 545 pg..
ngantuk giler..
pastuh tido..

ok..
bye tahun 2008
hye tahun 2009

semoga tahun 2009 membawa keceriaan dan kegembiraan bagi diri NURUL NADHIRA ZAINAL

Monday, December 29, 2008

boring time

pagi2 lagi aku dah kene kejut bangun
haih!!
kene tolong kemas tuisyen arr plak
adoi!!
ngantuknye
tapi kemas lew gak..
balik tuh..
aku ngantuk
sambung tido
bangun tido
aku ada banyak sangat masa untuk aku buat kerja yang agak tak bape berfaedah
inilah hasilnye..
ini yang first skali
oklar kan!!
percubaan kedua
semakin cantik!!

yang ketiga
aku paling suka yang nih..
so sweet!!


nih aku pakai hentam je
haih..
comey gak..
ok..
nanti lengkali lew buat lagi
kalau ada banyak masa arr
ok bye

Saturday, December 27, 2008

ms slow for danisy


hello dear..
ari nih pagi2 lagi dah g jejalan @ TC


pastuh belikan ibu keychain yang dia nak sangat tuh
beli lar..
cian plak..
RM 10 jea

pastuh g pakaian hari2
beli bra n panties
haih..
abis duit aku
RM 23

ok then
pastuh aku g ECM
then
beli selipar
abis RM 29.90
then beli MS SLOW for Danisy


haih..rindu arr ngan budak kecik tuh
then buat kad memory lane
dapat lew free pencil box yang comel
abis lagi RM 17.50



ok..
balik umah..
tido
penat daa...

Friday, December 26, 2008

balik kuantan

hari nih mcm keje giler..
kul 730 dah kuar dari umah dila..
g bek pes jap..

balik gombak..
singgah umah baby
haih..
tunggu punye lar lama
sampai aku lew tertido dalam kete
dah lar letih nih
mata rasa nak pejam je

terus g service kete jap
hishh
mcm2 plak arr yg rosak
pening pale aku

balik umah
tido sepuas2nye
bangun tido
terasa mcm nak balik kuantan

tepon alang
cakap nak tumpang

finally..
now
im @ kuantan

lama giler tak balik umah
best

buat bbq
sebab seme ada
utih alang maklong
family gath belah abah
dah lama tak kumpul ramai2

ok..
bye
im so tired
but im still happy

Thursday, December 25, 2008

movie marathon

hye..
huh..
amat penat..

hari nih aku buat movie marathon..
mcm nak muntah dah tgk movie..
huhuhu..

start ngan bedtime story
kul 11 pagi..
citer dia agak best..
hepi n enjoy lew..


1345
chihuahua
lebih kurang citer bolt..
kisah anjing tuh hilang..
sangat comel anjing tuh
;)


1530
yes man
masa citer nih.
aku dah ngantuk amat..
berat dah mata nih..
tapi tahan..
citer nih oklar..
best lar..


balik tuh..
lepak2 umah dila
terus tido sana..
tak larat nak drive balik
k bye

Wednesday, December 24, 2008

mr moo moo

hello there
ari nih bantal yg aku cari selama nih
dah jumpe
yea..

agak mahal
tapi aku rembat jea
RM 29.90


ok
thiz my new mr moo moo
comey kan?
till here..
bye

Monday, December 22, 2008

enjoy@bukit merah laketown resort

berjalan2 lagi..
kali nih destinasinye..
bukit merah laketown resort..
ok..
sabtu (20 dec 2008)
memulakan perjalanan ke bukit merah
huh..
mcm lama je perjalanan..
penatnye..

tgk tuh..ape lagi..
posing lar..
dalam kete pun jadi..
sampai bukit merah dalam kul 2 petang..
pastuh nak cek in hotel..
punyelah lame..
tension je aku rasa..
nasib baik ada psp..
sudahnye..
aku, adik, adam sibuk ngan psp
jiha ngan game boy
ika buat ape yerk?
entahlar..
tak perasan plak mana dia pegi..
yg lain2 tuh duk melepak je lar
sementara nak menunggu..
kul 5 ptg,
masuk bilik,
duk rehat2 jap..
hmm..
pastuh
gerak g
taiping safari night
hahahha..
nak dijadikan cerita,
tutup lew plak,
so tak dapat lew masuk..
amik gamba je kat depan..
pastuh
balik bilik..
...tido...
ahad (21 dec 2008)
kul 10
gerak g bukit merah lew


posing lew dulu sebelum masuk theme park
jalan2..
pastuh..
dah masuk tuh..
dah tak gune kamera
adoi..
tak best arr
tak de yg extream..
seme untuk budak2
membosankan betul..
no more bukit merah after thiz..
ok..
dah setel main air..
balik lar..
k bye!!!

Wednesday, December 17, 2008

keje @ menara

lalala..
ari nih dera baby..
suh dia anto g keje..
sonoknye..
pagi2 lagi dah dapat tgk muka dia yg comel tuh..

bukan ape,
aku malas nak g menara tuh sendiri nek kete..
antara sebab2 nye..
1. jalan amat jem
2. tempat parking susah
3. tak tau sangat jalan
4. saje je nak manje2 ngan baby pagi2

wakakaka
alasan yg ke 4
mcm tak lew diterima
menggedik je rasa..
adoi!!!

oklah..
bye..;)

Sunday, December 14, 2008

hati sangat hepi

hati sangat hepi
sebab 2 3 hari kebelakangan nih
baby selalu tanya pasal aku
call aku..
tapi dah seminggu tak jumpe..
tak pelah
at least i know
he care bout me..
love u baby!!

Saturday, December 13, 2008

family trip@melaka

huh..penatnye..seharian berjalan sakan..
adoi...
tak terlarat rasa..
mcm nak muntah aku jalan..
tolong..
need somebody to dukung me up..
lalallala...
ok..
jam 10.30 pg,
mulakan perjalanan..
jam 11.30 pg..
exit tol ayer keroh..
first destination..
TAMAN RAMA-RAMA
huh...sonoknye
banyak sangat rama2 yang comel2..
tapi agak sedih gak bile tgk ada yg dah terpatah sayap..
mati kat atas jalan..
sedey!!!

ok..bergerak ke TAMAN MINI MALAYSIA N MINI ASEAN
g makan dulu..isi perutlah..
jam 230 ptg,
masuk taman..
masa nih aku mmg flat giler..
dah tak larat langsung nak jalan..
wek..
tolong...
penat giler..
lepas dah melawat seme jenis rumah kat malaysia nih..
kitaorang tgk persembahan kebudayaan

oklah..
masa nih aku enjoy
sebabnye dapat rilex2
n sgt enjoy menonton..
pas dah penat berjalan kat sini..
teruskan lagi perjalanan
menuju ke bandar hilir..
jam 5 ptg
sampai bandar hilir..
sesak giler..
huh..nak cari tempat paking pun susah
dah parking tuh,
memula g the ship (muzium samudera)
mcm2 ada kat dalam kapal nih..
best gak..
pastuh g kota a famosa..
aku masa nih dah tak larat dah nak berjalan
penat weh kaki
rasa nak pengsan je..
tapi tetap teruskan gak..
singgah beli jambu arr jap..
ok..g bukit st paul..
pastuh turun g kat tempat shopping..
wah..
masa nih aku suka..enjoy..
dapat beli benda yang comel2..
sukanye aku..
ok..
abis berjalan..
jam 7.46 mlm
terus balik kl..
aku sampai terus lumur minyak angin..
tido...
aku sedar2 je..
dah kul 10..
dalam sejam kot aku tido..
mandi n makan..
wah..badan dah segar..
ok bye!!!

Friday, December 12, 2008

Khas untuk orang yang ku cinta

Seseorang yang mencintai kamu.....
Tidak bisa memberi alasan Mengapa ia mencintaimu...
Dia Hanya tau, di mata dia...
Kamulah satu - satunya...

Seseorang yang mencintai kamu...
Sebenarnya Selalu membuatmu marah/gila/jengkel/stress...
Tapi ia tidak pernah tau hal bodoh apa yang sudah ia lakukan...
Karena semua yang ia lakukan adalah untuk kebaikanmu....

Seseorang yang mencintai kamu....
Jarang memujimu, tetapi di dalam hatinya kamu adalah yang terbaik....
Hanya itu yang ia tau....

Seseorang yang mencintai kamu....
akan marah-marah atau mengeluh jika kamu tidak membalas pesannya atau telefonnya....
Karena ia peduli dan tidak ingin sesuatu terjadi pada kamu...
Seseorang yang mencintai kamu.....
Hanya menjatuhkan airmatanya di hadapanmu, dan ketika kamu mencoba menghapus airmatanya....
Kamu telah menyentuh Hatinya!
Ya.....Dimana hatinya selalu berdegup/berdenyut/bergetar untuk kamu.....

Seseorang yang mencintai kamu....
Akan mengingat setiap kata yang kamu ucapkan
Akan sentiasa bersama kamu..

Ya!!..disini aku berjanji
untuk setia bersamamu selamanya
dan aku berharap agar kamu
sentiasa bersamaku juga

Khas untukmu
Azlan Johan

Monday, December 8, 2008

raya haji

cak!!
SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA
tahun nih sambut kat kelantan
hujan je..
best!!aku suka sebab sejuk ;)



bergamba bersama adik2
tergedik2


ibu nih asyik makan jea..
hehehe..cukup lew tuh


hari yang indah..
relax..
tapi perutku amat derita sebabnye..
tak de selera nak makan..
waaa...sedey!!!

Thursday, December 4, 2008

facial

hehehe..
ari nih balik umah alang..
mcm bese, kalau balik langat,
ada je planning nak kuar g jejalan lew..
makcik aku nih pantang aku balik,
mesti nak ajak kuar..
so mlm ni,
nak g buat facial...
abis lagi duit aku..
adoi!!!
sementara nak menunggu alang buat scrub badan dia tuh
aku pun mula arr posing2 depan cermin..
best, cermin dia cantik..
ok..mula nak buat facial
dah siap cuci muka n laser seme..
tinggal nak pakai mask!!!
pakai mask
taraaa!!!
inilah hasilnye..
amacam??
ok tak??
pas abis buat facial..
g makan kat boraque kopitiam..
ermmm..dap lah gak dia punye bihun..
next time lew g lagi arr..
ok buibye..;)