Tuesday, September 30, 2008

nurul alia najwa

so sweet

'NURUL ALIA NAJWA'

seems like my name

'NURUL AIN NADHIRA'

alhamdullillah,

kak huda dah selamat melahirkan seorang puteri dia masa magrib tadi...

rasa jeles plak, yelah kan dia dah kawin n now dah selamat dapat baby

aku nih, lum lagi...

arghhh, tension gak kekadang

ajak lan kawin asyik nak pospone je

betul ke dia nak kat aku nih??





Monday, September 29, 2008

balik kampung...raya

peace!!!!
seronoknye dapat balik kampung...
yea...
pas balik kelas,
aku terus gerak balik kampung...
tu pun aku ponteng gak kelas petang...
hehehe
semangat tuh nak balik kampung

tido...tido...
jauh lagi perjalanan nih

cuba tengok gamba tuh...
agak2 orang tau tak position aku sebenarnya mcm ne...
hishhh...
ada2 je la..
klah
hati-hati memandu
ingatlah orang tersayang


Saturday, September 27, 2008

jaja

hehehe...berchatting ngan jaja...
rindu giler ngan dia...

inilah hasilnya...
taraaaa...
comel2...


walaupun jauh...
n tak de masa nak jumpe...
tapi YM ada mendekatkan kami...
air walau dicincang halus pun takkan terputus..
begitu juga ngan kami...
muuaaaahhhh...
sayang ko...
;)

Tuesday, September 23, 2008

buka pose

hmmm...
aku rasa macam nak demam...
badan rasa lenguh2...
aku try call baby dari pagi
tapi tak dapat2...

petang tuh aku tak larat nak balik langat
so aku ajak dia buka pose sama
tapi rupe2nye dia dah ada planning lain...
buka pose tah ngn awek mana tah...
katenya ngan kawan...

aku ada rasa mcm jeles arr gak...
bukan sebab dia bukak pose ngan kawan...
tapi tempat dia buka pose tuh..
kalau ngan aku nih,
asyik2 kedai makcik...
kalau ngan kawan2 dia,
g tempat yang kene booking awal2...
tempat yang best2...

hmmm...
tadi aku cakap nak ikut...
dia kata tak lew...
dengan alasan dah penuh...

masa aku nak g bukak pose ngan bebudak opis dulu,
aku mmg dah siap booking utk dia...
walaupun dia kate dia tak nak pegi...
aku pujuk2 dia pun dia tak nak g...
at least aku ingatlah kat dia..

tapi dia,
mana penah ingat kat aku...
dia tak paham agaknya hati pompuan nih mcm ne...

kenapelah aku dapat boyfriend mcm nih???
arggghhhhhhhhhhh

Monday, September 22, 2008

degilnye

aku agak bengang jugak arr ngan dia nih...
kadang2 boleh dikatakan bodoh sombong...
ape orang kata tak nak dengar...
ikut kepala angin dia je..
mcm ni lah jadinya...

dia sibuk nak jual kuih,
tapi pastuh order tak nak amik awal2...
last minit baru terhegeh2 nak amik order...
malam tadi baru nak g amik kuih...
mana ada dah...
buat penat je...
kuih seme dah tak de...
sakit je hati aku...
arghh...

pastuh aku nak makan piza,
ok dia bawak...
ek eleh, pastuh buat muka mengantuk...
aku ada rasa mcm nak hantuk je kepala dia tuh kat dinding...
geram tul aku...
aku mmg rasa amat tertekan...
n sebenarnya aku mcm dah penat...
penat ngan kerenah dia yang bengong tuh...
geramnye...

aku selalu terfikir...
ape yang menyebabkan aku mcm terikat ngan dia...
arghh...dia mcm ada satu tarikan tau...
aku nak jauh, tapi semakin aku try utk jauh...
aku rasa tension sendiri...
padahal layanan dia kat aku...
mcm sampah...
aku nih suka hati dia je,
dia nak pukul, dia nak sekeh...
mmg aku menyirap tul aku...
dah bape kali aku kate, jgn buat aku mcm tuh...
dia ingat aku nih memain agaknye...

aku tak pasti,
samada aku boleh bertahan lagi atau tidak..

YA ALLAH YA TUHANKU...
PANJANGKANLAH JODOHKU DENGANNYA...

Friday, September 19, 2008

buka pose @ kak eita, wangsa maju

ok..
tak mo citer panjang2..
hepi sangat..
seme datang tahun nih berbanding tahun lepas..
ok..
jom konsi sikit mana2 gamba yang ada..







Wednesday, September 17, 2008

robot??

merajuk nih...
dari petang lagi aku dah start merajuk...
yelah, semalam janji ngan aku nak g bazaar kat kg baru
pastuh tetiba dia kate nak buka pose ngan kawan dia...
arghhh...rasa macam nak mengamuk je kat seme orang...

pastu malam tuh,
aku ajak dia kuar jejalan
sebab aku mcm tension lar duk kat umah...
pastuh dia lew plak bagi msg mcm nih...
geram je rasa...

dia: u nih buat suka hati je. u ingat i nih robot ke?

huh,
aku tak delah plak terpk nak buat dia jadi robot...
hmmm...
entahlah...
tutup lampu...
guling-guling...
tido
;(

Tuesday, September 16, 2008

happy hour ;)


(si kecik adriel tak pose, belum time lagi dah makan)
buka puasa kat umah alang...
huh...
ramai giler...
penuh rumah....
macam hari raya plak...

(sedapnye danisy tido..geram je rasa)
hmmm...
ibu masak 10 ekorikan kerapu tiga rasa...
udang masak lemak rebung...
ayam 3 ekor...
dan macam2 lagi...
banyaknye...
mcm tak larat je nak makan semuanya...
(hehehe...smile ;)..susun lew kuih tuh)

dah azan...
cepat2 baca doa...
hehehe...
aku bukan pose pun...
tapi sibuk menggedik mcm orang pose...
makan...
makan...

(potong ayam tuh...jangan tak potong)

erkkk...
alhamdullillah...
semenye dah selesai tanpa berlaku pembaziran...
(me n ika)

Thursday, September 11, 2008

rambut??

tetiba je terasa mcm panjang je rambut aku...
hmmm...
jom kite amik gambar...


hmmm inilah hasilnya...
panjangnyeee....
bila nak potong rambut nih?


tapi mcm cantik lah plak...
hahahaha...
perasannya aku nih...

Monday, September 8, 2008

miss home..


kat rak meja, family pic...mis u all..
huh...
hari yang amat membosankan kat opis...

barang2 kat atas meja yang bersepah-sepah..huh!!!

nih hasilnya aku dapat buat hari nih...
amik gamba tah ape2 yang ada kat meja aku tuh...
so bored!!!
somebody plz help me...
si comey nih pun boring agaknye..mcm nak terjun bangunan je gayanya

Sunday, September 7, 2008

shopping

kul 10...celik mata...
huh, sedapnye berangin,
rasa mcm nak tarik selimut je...
bestnye...huk..huk

kul 1230 call baby kejut dia bangun...
payah betul nak kejut dia nih tau...
rasa mcm nak bom je umah dia tuh...

aku cakap nak g shopping kul 2
sebenarnya janji semalam g shopping kul 12,
tapi aku sakit perut...
dah macam nak bukak pose dah...
dah mmg tak tahan...
tapi sayang punye pasal, teruskan gak lah...

kul 3 baby datang amik aku kat umah..
g sogo,
huh penuh orang...
terus pilih2 baju...
pilih baju sekejap je,
nak beratur membayar tuh panjang giler...
aku yang sememangnye dah tak larat nih
mulalah rasa mcm nak pengsan...
nasib baby ada,
rasa mcm terubatlah sikit bile ngan dia...
hehehe, gatal!!!!!
voir jeans, murah sangat..RM 26.97..
pas shopping,
terus g bazaar danau kota...
aku dah tak tahan...
baby anta aku balik umah,
pastuh dia g bazaar kat gombak, g beli makanan...
aku rest jap...goreng nuget...masak air...
kemeja n t-shirt...sweet n cute...semenye murah2...t-shirt aku beli RM 20++ n kemeja RM 30++
lepas buka, rest jap...
balik...
penatnye rasa...
baby with his new shirt...sukelah tuh..love u baby!!

Saturday, September 6, 2008

terawih vs tido??

hello baby...
hari nih g buka umah cik ain...
aku balik je kelas, terus g amik baby,
pastuh g bazaar...
kemudian terus ke rumah cik ain...

banyak nye lauk...
memain ngan danisy...
comel...
geramnye...
hari nih perangai dia baik je...
tak de nak nangis2
asyik ketawa je...

baby g terawih ngan cikki
aku tido kat umah...
hehehe, penatlah...

balik tuh g tesco...
beli barang dapur...
huh, letih...

k lah...
nak tgk sutera maya jap...
pastuh tido...
daaaaaaaaaaa

Wednesday, September 3, 2008

aku vs dia

aku dan dia...
hehehe...
agak2nye...
nanti kitaorang dapat anak
rupenya mcm mana yerk?
harap2 comellah orangnya..





hari ini dah hari ke 3 puasa...
alhamdulillah, 3 hari dah aku puasa penuh...
macam tu lah jugak dia...

hari pertama puasa,
berbuka kat umh dia

hari kedua,
aku di rumah alang..
dia entah kt mane

hari ketiga,
aku kt umh cik ain
dia kat umah kakak dia

hari keempat,
msh tak tau di mana...

Tuesday, September 2, 2008

ramadhan al mubarak

pengumuman puasa...
dengan ini diumumkan esok bersamaan 01 /09/2008 puasa...
yeayyy...
rasa sekejap je masa berlalu..
dah puasa balik...

jelan terus call aku
cakap kuar pas semayang terawih...
alhamdullilah...
bagus...




selamat berpuasa baby,
puasa pertama kite bersama
luv u baby

Monday, September 1, 2008

merdeka

selamat menyambut hari kemerdekaan yang ke 51...
merdekanya malaysia bermakna merdekanya jiwa aku??
ye ke?
mcm tak je...

malam menjelang merdeka..
aku ajak lan g tgk bunga api...
dia baru balik dari singapore..
penat, then mcm hal plak kene setel...
so cancel our date to countdown merdeka...
sedih.....;(

pegi merdeka...
dia g klia hanta abg dia g uk..
huh, nasib baik dia tak g gak...
nanti mcm org gile arr kot dia tak de...
tak dapat dibayangkan...

petang merdeka...
keluar, makan...
makan mc d
then,lepak2...
sweet memories...

malam merdeka...
kononnya nak makan sesama kat luar,
tapi tak jadi,
so aku hanta dia g amik moto jelah...
kat setapak...
moto mentadak mentadu dah siap...
pasnih kene naik moto tuh jelah...
lemah aku rasa...