Tuesday, August 26, 2008

i miss that moment

pagi...
aku g hosp ngan jelan...
dalam pada mengantuk...
dalam pada penat...
dia tetap temankan aku...
mcm mane dia membebel pun,
aku tau he loves me so much...
walaupun muka aku dah teruk sebelah...
tq baby...
i love u too...
dia jarang tunjukkan kasih sayang dia kat aku secara terang2
aku kene pandai tafsirkan ape yang tersirat...
tapi yang aku perlu tau
dan aku harus percaya
yang dia mmg sayangkan aku...

bila dia tersenyum...
senyuman dia menggembirakan aku
bila dia buat muka masam...
muka dia tuh kadang2 aku nak gelak...
tapi sebab takut punye pasal,
so aku diam jelah...
ikut je cakap dia...

tadi aku terbaca msg2 lama dia kat aku...
so sweet...
aku terbukak gamba aku ngan dia...
i miss that moment...

naperlah dia dah tak mcm dulu...
menunjukkan secara terang sayangnya dia kat aku...
msg yang indah2
yang mengatakan dia sayangkan aku...


"aku mentari tapi tak menghangatkanmu
aku pelangi tak memberi warna di hidupmu
aku sang bulan tak menerangi malammu
aku lah bintang yg hilang ditelan kegelapan

selalu itu yg kau ucapkan padaku
sebagai kekasih yang tak dianggap

aku hanya bisa mencoba mengalah
menahan setiap amarah
sebagai kekasih yang tak dianggap

aku hanya bisa mencoba bersabar
ku yakin kau kan berubah"

Monday, August 25, 2008

jerawat

arggghhhhhh!!!!!!!!
aku bangun pagi terus meluru ke cermin......
tidakkkkkkkkk............
ape yang dah jadi kat muka aku nih????



waaa....rasa mcm nak nangis...
tak sanggup nak g keje...
kene menadah muka mcm nih kat seme org...



think positif...
ira, be strong...
kira ok lagi muka tuh...
kalau tetiba ALLAH nak buat lagi tak ok mcm ne???
relax...calm down...
siap2 g keje...
tapi mcm tak de perasaan...
bawak kete pun mcm tak bawak je...
tekan minyak...tekan brek...
huh...dugaan...
tak penah muka aku seteruk ini...

sampai opis...
mula2 en amir tegur muka aku..
apesal jadi mcm nih??
waaa...malu...
pastuh mas, pastuh kak mar...pastuh bal bla bla...
seme tanya aku nape jadi mcm nih...
end of story, aku cakap semalam aku picit jerawat yang belum masak, then jadilah mcm nih...
aku picit???
terpaksalah aku membodohkan diri dengan mengatakan aku yang picit...
betapa bodohnya aku sebab saje nak cari pasal picit jerawat kan??
aku tak lah sebijak orang yang picit jerawat aku sampai muka aku jadi mcm nih...
tolonggggg!!!!




inilah keadaan muka aku masa aku g keje...
geli pun ada...
kalau aku yang tgk nih pun geli, lagikan org lain...
masalahnya benda yang menggelikan tuh ada kat muka aku skang nih...

ok...teruskan bekerja...
buat mcm tak de pe berlaku,
walaupun hakikatnya aku sentiasa memikirkan muka aku nih...
arrggghhhh...

pas lunch...
basuh muka...
operate sikit muka...
letak ubat jerawat...
inilah hasilnya...
its better than before...
thankz ALLAH...

kan aku dah kate,
jangan selalu sangat merungut...
nanti 2 3 hari elok lew tuh...
(nak sedapkan ati lew nih)





keadaan lepas lunch...
huh!!!
dah mula lew lepak2 ngan orang...
tadi duk kat meja je...
nak merayau pun malu...

hmmm...
hope malam nih my face become better...
insyaallah...

Friday, August 22, 2008

moody

pagi tadi aku call dia,
pastuh katenye nak kuar dating petang nih...
saje je aku kate aku tak ingat dia ada date...
tapi sebenarnya, aku dah set mind aku dari hari dia cakap dia ada date today...
hissshhhh...
membara gak...
sabar ira, jangan sampai cemburu menguasai diri...
relax...
(tapi sebenarnya dalam hati nih, tak taulah nak cakap mcm ne)

tengah hari tuh,
dia msg aku cakap tak jadi kuar...
huh, betapa seronoknya aku...
terus ada mud...
senyum je lah aku kejenye...
maklumlah, hati dah senang...
tapi dalam pada tuh, sebenarnya ada gak rasa syak wasangka...
yelahkan, manalah tau,
dia kate tak jadi, tapi sebenarnya jadi...
dia takut aku susah hati ke, so dia katelah tak jadi...
think positif ira...
tak de apelah...
dalam sebuah ikatan mesti ada kepercayaan dalam diri masing2...

petang,
aku balik jumpe dia...
hmmm...
borak2...dia nyakat aku...
nak picit jerawatlah...
arggghhhhhh...muka aku teruknya...
pastuh, aku tgk hp dia...
alamak, ada msg dari 'dia'...
cool..relax...steady...
tarik nafas...hembus...
lega???
rasanya mcm tak...
(sebenarnya tak lega langsung...mcm ne nih)
mud aku dah tak ok dah masa tuh...
tapi ok kan ajelah...
nanti tak pasal2 gaduh...

think positif n take a rest!!!!!!!

Tuesday, August 12, 2008

happy birthday


(present to alang)


happy birthday to alang
moga2 sihat selalu

alang buat makan2 arr sikit
kat restoran rumah thai, taman melati
semua pegi...
ngah, cik man, alang, utih, cikja, ciklan, cu, cik ki, cik cam
termasuklah bakal anak sedara...
jelan...

mmg saje je aku bawak dia...
nak suruh kenal ngan family aku...
biar dia rasa selesa...

the gud news...
semua ok ngan dia...
komen2 yang aku terima seme positif...
alhamdulillah...
so senanglah nak kawin nanti...
semua dah suka...

kawin???
bila tuh...
aku hanya mampu tersenyum sendiri...;)

Sunday, August 10, 2008

hanya aku dan dia



hari ini...
hari bahagia...
hari indah...

saat indah
saat bahagia
saat bersama
hanya aku dan dia...


Saatku rindu padamu
Seru ku seru namamu bertalu
Rimbunan rindu yang bertemu
Menjadi lembaran cintaku
Ku serah kepadamu
Bila ku sebut namamu
Damai di ruang hatiku ini
Ku seru namamu bertalu
Menjadi lembaran kasihku
Ku serah kepadamu

Friday, August 8, 2008

rindu aku rindu

Aku kagum bagi buat yg berucap:;
" aku mengingat -ingat kekasihku"

Adakah aku bisa melupakan
lalu aku masih ingat ygkulupa

Aku mati..tapi bila mengingat-
kekasih..aku hidup lagi

Kalaulah bukan karena kecintaanku padamu
aku tak akan hidupaku hidup dengan harapan
dan aku mati karena rindu.....

Berapa kali aku hidup melalu harapan padamu
dan berapa kali aku telah mati....
aku meminum air cinta dari piala ke piala

Namun piala tetap penuh jua
rindu .....tak henti-hentinya....

Thursday, August 7, 2008

singapore vs kuantan

dia di singapore...
aku di kuantan...

aku disini sentiasa ingatkan dia...
tapi dia disana hampir melupakan aku...

aku sampai di kuantan terus call dia...
tapi dia??

aku berfikir lagi...
tak pentingkah aku nih disisi dia?

seharian aku tak senang duduk dibuatnya...
sepanjang hari aku teringatkan dia...
kenapa dia langsung menyepi dari aku...

i need a rest...

Tuesday, August 5, 2008

ketakutan membayangi diriku

aku tak tau nape...
tapi sejak akhir2 nih...
aku rasa tertekan...
aku rasa serabut...
tapi yang pasti,
semenye pasal dia...
semenye tentang dia...


intan...
satu nama yang amat indah didengar dan disebut...
tapi hakikatnya...nama itulah yang membuatkan aku tak senang duduk..
sentiasa memikirkan samada dia itu patut dijadikan kawan or lawan...


nor afiqah bt md zen @ intan...
890518-02-5438
kampung nangka melayu,
kubur panjang,
06760 pendang,
kedah



secantik nama...
seindah rupa...inilah orangnya...


boleh je kalau aku nak tau lagi banyak tentang dia...
tapi aku tau, semakin banyak yang aku tau tentang dia...
semakin sakit dan terluka hati aku...
so baik tak payah...
abis citer..

tak mustahil kalau lan tak suka padanya...
gaya yang lembut...
suara yang manja...
raut wajah yang ayu...
semuanya membuatkan lelaki tertawan...

aku berfikir sendiri,
layak ke aku berada disisi lan,
jika dia jauh lebih baik dari aku?

aku berfikir lagi,
layak ke aku berada disisi lan,
jika dia jauh lebih layak daripada aku?

aku berfikir...
dah terus berfikir....
semakin aku berfikir...
aku dibayangi oleh ketakutan...
ketakutan sentiasa menguasai diri aku...
takut untuk kehilangan seseorang yang amat aku sayang...
takut kehilangan si dia...
takut kehilangan azlan johan...

Monday, August 4, 2008

antara sikap yang aku tak berapa suka

antara sikap yang aku perlu harungi dan aku perlu terima walaupun sikap nih amatlah aku benci...tapi dah mmg ini sikap dia...aku pun tak lew nak buat pe...

mood sukar diramal
hohoho...
nilah sikap yang susah aku nak cakap...
dia punye mud tuh lew bertukar dalam masa 1 saat je...
walaupun masa tuh tgh hepi2, gelak2...
tapi kalau dia rasa dia tetiba je nak mengamuk, dia lew terus mengamuk, tak kira tempat...
dia selalu cakap aku nihsuka merajuk tak bertempat,
tapi at least, aku nih merajuk tak lew lama mcm dia tuh,
selalunya dia tuh, nak merajuk tak tentu pasal...
pasal hal remeh temeh pun dia selalunya nak buat muka, pastu nak start memarah tak tentu pasal...
inilah sikap yang paling aku benci....
eeeeeeeee

kurang bertanggungjawab
huh...
act dia nih bertanggungjawab lah,
tapi tak sepenuhnya...
mcm contoh kan,
aku nih nak balik memalam, dia lansung tak fikir akan keselamatan diri aku...
tapi sejak akhir2 nih dia oklah,
kalau aku mintak tolong hantar, selalunya dia hantarlah...
tapi kalau ikut pengalaman aku yang lepas,
selalunya lelaki akan hantar aku hingga aku masuk dalam rumah.
hmmm...ape nak buat, dah itu perangai dia...
so aku tak lew nak buat pe...
kalau di tegur nanti melenting tak tentu pasal...
so, diamkan ajelah...

kurang perhatian dan kasih sayang
aku bukan bermaksud aku tak dapat langsung...
cuma kurang, maybe kurang dalam 20%...
yelah, semenye lengkap...semenye cukup...
tapi sampai skang, aku mmg tak tau kenape...
dia mmg susah sangat nak msg aku...kenape ye?
yang aku pelikya, dia msg ngan org lain, mmg kerap...
kalau dia mmg jenis tak suka msg org, tak pelah...
nih tak...ngan aku jea yang perangai dia mcm tuh...
susah tul...
lagi aku bengang n selalu aku rasa nak marah ngan dia, satu jea...
dia punye msg kat awek tuh punyelah berlambak...
kate je dah tak nak kawan, padahal mcm lew aku tak tau...
aku diamkan je...
nak buat mcm ne, dah mmg nasib aku kot...

tolonglah, dalam kes nih,
aku hanya dapat fully perhatian n kasih sayang hanya 4 bulan pertama aku mula bercinta...
huh, masa nih, mmg hangat lah...
cakap je mana aku nak g, ape yang aku nak...comfirm dapat punye...
msg tuh tak payah cakap lah...
mmg berlambak...tak pernah putus...
nak g memane, mesti cakap,
ape yang dia buat seme cakap...

masuk tahun pertama
kira hangat lagi arr...
msg pun masuk tak henti lagi...
tapi masa nih, nak merengek-rengek tuh,
dah kompem aku kene marah punye...
masa nih mintak bukan2 pun kene marah gak...
hmmm

masuk tengah tahun pertama
msg???
aku mcm dah tak tau skang nih aku ada pakwe ke tak...
msg langsung tak de...
tepon pun dah susah nak angkat...
tapi dia mcm tak de pe jea...
tak kisah je...
aku nih sihat ke tak, bukanlah problem dia...

tahun kedua...
msg...???!!!!
lagi nazak...
dia hanya pentingkan msg dari kawan2 moto dia...
msg dari 'makwe' dia yang satu tuh...
msg dari org lain selain dari aku...
adalah dia bg aku msg,
tapi msg yang tak lew nak buat aku tersenyum sendiri...
msg yang boleh membuatkan aku rasa bahagia...
call??
ermmm...adalah dia call...
so far so gud...
tapi, time dia rasa sunyi, barulah dia cari aku, barulah dia call aku...
keluar??
yang nih mmg terlebih ok...
kuar mmg selalu...
hari2 jumpe...

suka menidakkan ape yang ia...
benda dah mmg terang depan mata...
dah sahih lagi jelas...
ape yang betul, semenye salah...
ape yang dia buat salah, semenye betul...
walaupun dia tau benda tuh sememangnya salah,
tapi dia tetap tak dapat terima...
ayat dia selalunya...
'mana de'

semua sikap2 kat atas tuh, terpakse aku terima walaupun perit...
terpakse aku telan walaupun sepahit hempedu...
aku tau aku pun bukanlah bagus...
banyak gak sikap aku yang tak elok di mata...
aku tau tuh...
sebab tuh aku cuba menerima dia seadanya diri dia...
walaupun terlalu banyak kurang pada diri dia...
dialah satu-satunya di hati aku...
untuk selamanya...
insyaallah