Thursday, July 31, 2008

keje...keje...keje...

hohohoho...
lama tul tak menulis kan...
bz lah...pastuh laptop rosak...
rasa mcm tak lew idup je tanpa laptop...

hari2 yang lepas amat indah...
mcm biasa aku bz ngan keje...
dia pun sama bz...
masing2 bz...
tapi dalam pada tuh,
sempat lagi jumpe...
sometimes aku rasa mcm nak kawin jea...
nak kawin...tolonglah....
bila dah kawin...'
hari2 pun lew jumpa, mcm ne bz pun, akhirnya akan balik ke rumah gak...
so mestilah lew nampak je dia depan mata...
bila aku nak kawin nih??????
huh!!!!!

Sunday, July 20, 2008

miss him

dah lama tak menulis...
sebab2nye...
1. banyak keje
2. tak de yang best nak tulis
3. tak de masa
4. kekeringan idea...

minggu nih lan balik kampung...
aku dah mula boleh bernafas sendiri...
sebagai langkah persediaan sebelum dia pergi lagi jauh...
tapi dalam pada tuh...
aku tetap merinduinya...

Monday, July 14, 2008

kenangan terindah II

12/29/2004 2:26 pm

JeLan wrote:
ye ke ko x ngam? ngam-ngamkan lah....nanti
kowang berdua naik jinjang pelamin baru ko
tAu..wakakakkaak..kesian yer....mule2 biase
lah...gaduh2.....


AieN nAdHirA wrote:
ape yang dia kutuk?
aku x ngam ngan dia

JeLan wrote:
tak jalan jugak....td, aku kuar ngan
man...wakakak...aku tanye pasal ko...wakakaka
ntah ape ntah die kutuk pasal ko...keskeskes

AieN nAdHirA wrote:
apalagi...makanlah ubat

JeLan wrote:
ok jek.cume selsema sket.

AieN nAdHirA wrote:
ko ok ke?


12/24/2004 8:53 pm

JeLan wrote :
2 out of 6..hehe lain blaja kt m'sia jek..but, aku jek
nye...aku suke ke Australia kot......tgk lah mane yg
sesuai utk aku....

AieN nAdHirA wrote:
tak kisahlah...asalkan ko raser ape yang ko
buat
tul betul...
hope aper yang ko wish tu jadilah kenyataan...
ermmmm...baper orang abg ko kat overseas??
kalau ko dapat g ,ko nak g negara mana?

JeLan wrote :
actually aku dah buang mase 2 thn..member
aku
yg amik dip pon dah nak grad...tp, mase
bukanlah
penentu segalanye..mane tau kalao aku bajar
nih
meletup ker..?teringin sgt nak pegi
overseas....mcm abg2 aku.... :)

kenangan terindah I

12/23/2004 9:13 am

JeLan wrote:
maybe yes..maybe not..cos,aku nye apply utk tuka
kos kat uitm berjaye..cume masuk lambat
jek...bln 6.... :-)

AieN nAdHirA wrote:
0136446828

hmmm....ko masuk poli baper ari bulan?

JeLan wrote:
ooo..no ko plak..?asyik mintak nombor aku
jekk...wakakakakkakakakakaka

AieN nAdHirA wrote:
suka hati akulah nak no fon ngko...
manalah tau kalau2 aku borink ker nanti

leh gak aku kaco ko...

JeLan wrote:
wat per....kkkkkekekekkekeekkeke...
0192312230................

AieN nAdHirA wrote:
btull gak kater ko tuh...
kalau guna kaya...nanti aku pun leh
jadi kaya...
hmmm...
aku nak no fon ko...

JeLan wrote:
x sedap dol jem....slalu gak aku g
saner....pakai kaya lahh

AieN nAdHirA wrote:
kat cheraslah...
eee... dah ler tempat tu selalu jem...
nampak gaya nya aku kenalah selalu bawak
roti...

JeLan wrote:
AHH KO NIH MENTAL LER...XKAN KERING IDEA DAH...EKAKKAKAKQWKAKAKAKAKAKAKAKA
PRAKTIKAL KAT NER???

eIrA wrote:
aper lagi topic yer nak citer ngan ko???
kekeringan idealah


12/19/2004 11:00 pm

JeLan wrote:
aah..atong tuh dulu budak akaun...man tuh je
kelas aku start form4..sampai aku ngan die kene
marking ngan cikgu pasal buat bising...

eIrA wrote:
kenal lah sangat razman tuh
memang mat romeo pun...
tapi aizat tuh macam pendiam jer...
susah nak tgk dia bercakap
macam ader emas dalam mulut tuh...
membe sek ko ker dulu?


JeLan wrote:
aku minat QS....oo....sama lah ngan member
aku...ko sem nih praktikal kat ner???
ekekkeke..ko mesti kenal ler..sama kos ngan ko...
RAZMAN ngan AIZAT...wakakak..x kenal tipu
lerr...die tuh mat remeo...Wakakakak..jiwang ler
die..nyampah aku...

eIrA wrote:
aku kat poli kulim...
kos kej awam...
ko minat kos aper??

JeLan wrote:
mana ade..!!puas aku carik...
aku amik geomass..dulu arr..skg benti..
aku x minat ler geomass...
aku skg penganggur yg berkerjaya..heheh
aku masuk poli TM kot..dah dapat dah...
ko blaja maner?

eIrA wrote:
ermmm...
kan ker dah byk gamba real aku kat c2...
ko nak gambo cam ner lagik??
ko dak uitm arau yerk??
amik kos aper?

12/18/2004 10:40 pm

JeLan wrote:
eceh..x baik tuduh org ade paper...
apa daaaaa....nih skg kat ner?ol kat ner..
laju je reply...Keskeskes...
Bajo lagi ker?

eIrA wrote:
hmmm...
u dapat maner yerk saya nye mail add??
or u ni membe dyana?
sebab setelah saya selidik...
u ader relation ckit ngn dyanakan??
ermmm....my bio??
tgk jerlah kat saya nyer profile...macam dah
lengkap jer...
tapi kalau ader benda lagi tg u nak tau...
tanya jelah...
thanks for add me as ur fren

JeLan wrote:
tuh ler pasal..cam tau2 jek..
so, ape kate u kasi u nye bio...
hehehe....
bleh x..?kalo x leh x per... :(

eIrA wrote:
mmmm.....
u add me as ur fren...
tapikan...kiter mcm tak kenal jer...
tul tak?

Saturday, July 12, 2008

soalanku kepadanya

aku bangun tido pagi tadi...
aku bertanya pada si dia...

aku : u suka kat i sebelum kita jumpa or selepas?
dia : selepas
aku : ermmm...yang first or second time kite jumpa?
dia : first
aku : kenapa tak ngorat i pun masa first tuh
dia : u cakap u dah ada pakwe...

ermmm...tul gak kan...hehehe...
pastuh aku tanya lagi...

aku : tempat mana yang paling best kita penah pegi?
dia : kalau paling puas jalan, kita g zoo...
aku : i pun suka masa kita g zoo...pastuh masa kita spent time kat titiwangsa...bestnya...

aku tanya lagi...

aku : ape benda yang paling romantik yang pernah u buat kat i?
dia : entah...
aku : ada satu je...i pun pelik u lew buat mcm tuh...seronok tau...kita merajuk ada orang pujuk masa tuh...
dia : i buat pe?
aku : u tak tau ke?
dia : masa bila?
aku : ermmm..bulan 3..
dia : .........
aku : ermm...beg make up i yang u bagi tulah...i suka...tapi kenape u lew buat mcm tuh ye?mcm tak caya...
dia : malulah...lagipun masa tuh u merajuk teruk sangat...
aku : ........

hmmm...masa indah bersamamu akan ku abadikan sehingga akhir hayat...
love u sweetheart...

Monday, July 7, 2008

wanita

Aku wanita punya hati nurani
Yang tak dapat dibohongi
Pabila cinta telah membutakan mata
Dan membuat tuli telinga

Apakah salah jika aku menyinta
Apakah salah jika engkau ternyata
Pilihan hati belahan jiwaku ini

Cintaku ini anugerah terindah
Dari yang Maha Kuasa
Cintaku padamu tak pernah berubah
Meskipun kita berbeza

Aku wanita aku kaum hawa
Yang memang rapuh hatinya
Aku wanita aku punya cinta
Selayaknya manusia

Satu yang ku mahu
Ku wanita...
Yang hanya perlu kau fahami

Saturday, July 5, 2008

kewangan tidak stabil

ermmm
sejak minyak naik nih...
kewangan aku makin tak stabil...
dan sejak dua tiga menjak nih,
lan pun macam dah tak nak support aku...
so sebab tuh aku makin tak stabil...

bila jadi macam nih,
aku mula terasa nak balik kuantan...
duk ngan ibu...
makan minum di tanggung...
umah free...
minyak save...
kurang2 duk ngan ibu tak de lah aku nak nangis je bila ibu tepon...
aku nih, orang nampak tabah lah...
tapi hati nih, ermmm...
asyik nak nangis je...
sensitif sebenarnya...
ibu selalu puji aku depan seme orang kata aku nih baguslah...
tak nyusahkan dia...
baiklah..
tak banyak kerenah...
ibu selalu gak kata ikah tuh macam2...
tapi hakikatnya, aku n ikah sama je...
cuma ikah tuh cara protes dia depan2...
dia lew nangis depan2 ibu...manja...lembik...
aku pun sebenarnya mcm tuh gak...manja...lembik...
tapi aku selalu kontrol..
ibu tak tau yang aku selalu menangis sebab rindukan dia...rindukan adik...

gaji aku rm1250 sebulan...
kete = 300
minyak = 400
ptptn = 150
umah = 100
streamyx = 50
saving untuk blaja = 100
jumlah = 1100

1250 - 1100 = 150

apelah yang ada dengan 150...
duit topup je dekat 60 sebulan...
duit makan kurang2 300 sebulan...
abis tuh, aku tak payah pk keperluan aku?
aku tak payah kuar ngan kawan2?
aku tak payah beli barang2 sampingan??

hutang yang masih belum berbayar
alang = 55
ngah = 140
kak nab = 5
jumlah = 200
huh...banyak tuh...
mana aku nak dapat duit untuk bayar utang nih??

gaji aku bulan jun dah abis...
aku rasa nak menangis pun ada...
aku tak penah guna peruntukan duit untuk minyak...
tapi aku terpaksa guna...
semenye sebab aku kekurangan duit...

perkara yang akan datang yang wajib menggunakan duit...
lampu brek kete...
hadiah bezday alang...
minyak itam kete...

itu seme gunakan duit...
mana aku nak dapat seme tuh?

termenung sendiri...
memikirkan masa depan...

Friday, July 4, 2008

kenape?

sebab kenapa aku tutup blog nih dari lan...

aku memerlukan 'seseorang' untuk aku luahkan perasaan aku...

ermmm...
sejak akhir2 nih, aku rasa blog nih dah jadi tempat aku meluahkan perasaan...
so aku tak nampak sebab untuk aku bukak blog nih untuk lan....
aku lebih banyak cerita tentang jiwa aku berbanding cerita aku dan dia...
banyak masalah yang melanda diri aku sekarang...

masalah antara aku dan lan...
masalah jiwa...
masalah belajar...
masalah keje...
masalah aku sakit nih...
masalah kewangan..

masalah aku dan lan...
terlalu banyak dugaan..
aku terpaksa mengikut rentak dia kalau aku tak nak kehilangan dia...
huh...amat susah bagiku untuk terus bernafas...
inilah masalah yang selalu mengganggu fikiran aku...

masalah kewangan
hmmm...
masalah kedua terbesar selapas masalah ngan lan...
benda nih selalu buat aku pening kepala...
aduh...

masalah jiwa
ermmm...
jiwa yang terlalu sensitif...
sekarang aku mudah tersentuh...

masalah belajar
ermmm...
kawan2 kat utm nih macam 'sial' pun ada gak...
geram aku dengan perangai masing2...
jaja n mas...aku rindu korang...
maybe dengan adanya korang kita lew bersatu semula...

masalah keje
ermmm
terlalu banyak keje...
sejak kak ain pregnent...
kepala aku macam nak pecah...
seme keje dia aku kene amik alih...
tension...

masalah aku sakit
aku terlalu takut memikirkan aku nak kene operate nih...
makin lama makin takut...
hmmm...
hope tak de pape yang berlaku...

kalau dulu aku boleh ceritakan semenya kat aizat..
tapi skang mungkin tidak lagi...
aizat dah mula menjauh...
aku tau sebabnya...
mungkin dia kecik ati ngan aku...
aku mengaku kat dia yang aku mmg tak boleh tinggalkan lan...
lan umpama nyawa aku...

aku suruh dia bukak pintu hati dia untuk orang lain...
biarlah dia berfikir tentang masa depannya...
aku tak nak dia terus mengharap...
aku sayangkan lan...
dan aku akan terus menyayanginya sampai bila2...
tiada siapa yang dapat tandingi dia...
hanya dia di hati...

lemas

hari2 berjalan seperti selalu...
aku cuba untuk terus bernafas tanpa dia...
tapi aku sering kali tewas...

dia seperti tahu akan kelemahanku...
setiap kali aku mencuba,
dia seakan2 menghalang...
aku terus lemas....
lemas dalam kerinduan...
lemas dalam anganku sendiri...

aku cuba jadi yang terbaik...
yang terbaik untuk diriku
yang terbaik untuk dirinya...
kembalilah bernafas seperti selalu...

Thursday, July 3, 2008

S.E.P.I

bisikku pada bulan..
kembalikan...
temanku...
kekasihku...
syurgaku...

tanpa dia malam menemaniku..
sepi memelukku..
bulan jangan biar siang
biar alam ini kelam
biar ia sepiseperti diriku...

Wednesday, July 2, 2008

sekali aku membenci...
seribu kali rasa sayang menjelma...

hanya kau di hatiku...
tiada yang lain...
aku tak mampu untuk melupakanmu...

kadang2 aku rasa macam tak bernafas...
aku lemas dalam kerinduan...

kau ibarat dadah bagi diriku...
tanpamu..
hidupku bagaikan sunyi...
kelam di alam sendiri

luv u so much