Thursday, May 29, 2008

kawin??


dia amik aku kat umah cik ain...pastuh g tgk citer indiana jones...best arr gak citer dia...banyak kali gak aku terkejut2...
lawak pun ada...kesimpulannya best arr...
hmmm...pas abis tuh terus balik umah...
masa nak balik tuh macam tak nak je lepaskn dia...
adushhh...mcm ne nih?
tulah aku dah kata...baik kawin je...
awak tak nak lagi...
dah lame2 borak2, lew arr plak masuk citer bab kawen..
bincang2 punya bincang pasal tarikh kawin...

dia : kenapa u nak kawin cepat2?
aku : sebab i dah tak snaggup tunggu
dia : duit i tak cukup lagi
aku : i tau sebenarnya duit u cukup sangat, tapi u selalu perabiskan dui tuh kat motor..
dia : kalau kita kawen kita nak duk mana?
aku : kita lew duk puchong, tak pun selayang, tak pun gombak
dia : u dah sedia ke nak kawin?

aku : dah sedia sangat2
dia : u dah pandai masak ke?
aku : .....


huh...tulah satu benda yang aku susah nak jawab...
aku tak sure yang aku nih lew masak ke tak...
lew ke aku nak uruskan umah tangga nanti?
tak susah ke?
act aku risau gak...
aku pun sebenarnya lum bersedia lagi...
tapi, aku macam dah tak sanggup hidup macam nih...
hmmm...
dia kata paling cepat kawin 2010...
hope tak lama arr aku tunggu...

Wednesday, May 28, 2008

dalam cinta

Dalam cinta harus saling percaya
Dalam cinta harus berani pasrah
Dalam cinta harus janganlah goyah
Dalam cinta harus sejiwa

Monday, May 26, 2008

cemburu lagi

huh...
kamis, jumaat, sabtu, ahad, isnin...
hari isnin baru dapat jumpa...
lamanya...
rindu...

ada something yang buat aku cemburu sangat...
biarlah aku sorang je yang tahu...

Thursday, May 22, 2008

kalaulah...

sonoknya aku rasa masa dapat fon call dari dia...

dia : nadhira kat mana tuh?
aku : umah lew
dia : tengah buat pe?
aku : tak de wat pe
dia : u tak nak jumpa i ke? esok i dah nak pegi penang
aku : hah???g penang.....
dia : u datang umah i yer..
aku : u lah amik i kat sini...
dia : i letihlah
aku : tengoklah dulu

masa tuh aku rasa mcm tak bestnye..kene tinggal lagi...
pastuh esok nak g, ari nih baru bagitau...
teruk betul...
geram je rasa...
aku pun terus siap2...mmg rasa malas sangat
penat, tak larat, seme ada...
tapi mengenangkan esok dia dah nak g kan
so aku pun buat2 laratlah
tukar baju terus g jumpa dia...

sampai umah dia,
aku terus duduk atas dia...
rindunya...
hahaha...padahal baru sehari tak jumpa...
tapi entahlah, skang nih aku rasa mcm tak lew nak berpisah dari dia...
rindu sangat rasanya...

pastuh...
arghhhh...tak sukanya...
pompuan tuh lagi...
kalau dia tak msg masa aku ada tak lew ke hah?
buat spoil mood aku je...

pastuh yang aku jadi angin satu badan tuh,
lan plak lew plak menipu lagi...
dah terang2 aku tengok kat send item dia tulis

" saya dah nak pegi dah esok pagi"

wahhh...siap bagitau kat pompuan tuh,
dia dah nak pegi esok...
kalau ngan aku tak bgtau pun...
tak adilnya dia...

tapi dia lew cakap ngan aku dia kata dia nak kuar ngan aku...
logik ke?
msg yang pompuan tuh bagi

"k..take care"

ada ke orang cakap take care kalau setakat nak kuar g makan?
kalau pk logik pun mana ade...
lew lagi dia nak menipu...
aku terus tak de mud...
aku ingatkan sejak kes ari tuh,
dia lew arr jujur ngan aku...
rupa2nya masih gak mcm tuh...
aku rasa tertipu...
dia tak penah ke nak faham perasaan aku nih???
arghhhhhh........

balik umah tuh...
aku msg dia...

aku : kalaulah i tak jumpa u tadi, i rasa lagi elok...i tak de rasa nak marah, tak de rasa sakit hati

kenapa mesti menipu walaupun benda dah terang2 depan mata?tak lew ke kalau jadi jujur?

nite...take care tomorrow..tq sebab anta i tadi...

dia : nak jujur salah. takut u marah..tak jujur pun salah..takut u kalau dah tau pun marah..

aku : i ada gak kawan baik laki, tapi i tak penah menipu u..i tak kisah pun u nak kawan ngan dia, tapi janganlah menipu..i tau u sayang i dari dia n i tau hanya i ada dalam hati u...ape u nak takut bagitau yang betul? bile u buat mcm tuh, i rasa mcm u cuba nak main2kan i...tolonglah faham perasaan i..u pun tau kan i kuat cemburu...

dia : i takut u tak lew terima i kawan je ngan dia...

kalau u dah tau i tak lew terima u kawan ngan dia, tapi kenape u masih berkawan???
i lagi rasa senang hati kalau u kawan ngan dia, tapi u tak tipu i...i tak larang pun u kawan ngan dia...tapi tolonglah...be honest with me...
kalau u buat mcm nih, i susah hati...sebelum i call pompuan tak guna tuh, maki hamun dia...baik u buat perangai ok sikit...u jangan main2 ngan i...i tak suka orang kacau barang i...u nak kawan no hal...tapi tolonglah...be honest..bukan susah pun kan??

"kejujuran amat penting dalam sebuah perhubungan...tanpa kejujuran sebuah perhubungan itu tiada ertinya..."

fikirkanlah kalau u betul2 sayangkan perhubungan kita..
tapi kalau u rasa mmg u dah bosan ngan i n u rasa dia yang terbaik ngan u, u cakap jelah...mmg i tak lew terima, tapi sekurang2nya i tau u jujur ngan i...

Wednesday, May 14, 2008

majuklah

hmmm...
nak majuklah ari nih...
baby tak layan kita pun...
cedey...

kite bagi msg, tapi dia tak balas pun....

"hari ni merajuk ngan u...mintak tolong hanta pun tak nak...ajak g tengok wayang pun tak nak...seme benda tak nak..."


nape kite tepon dia tak nak angkat yerk???


lupe???

morning baby...
bagus...senang kejut nak bangun pagi...
so g keje ari nih naik moto...yea....
besh...tak payah redah jem...

pastuh g bekpes ngan dia...sonoknya ari nih...
pepagi lagi dah lew date...
lalalalalalla...

hmmmm....
lebih kurang kul 4.30++
aku call dia...
tanya bila nak amek...
boleh plak dia kater lupa??

hahhhhhh!!!!
luper??
abis tuh aku nih mcm ne?
nak balik ngan saper...
nasib baik lew cik ain ada...
so g arr balik umah dia dulu...
dapat gomol2 danisy si sesame street,,,
huh...debab sungguh danisy nih...

lan singgah amek aku...
terus dinner je kat sana...
hah...
kan best...
sesekali datang jumpa family aku...
barulah ok...

TQ baby

Thursday, May 8, 2008

love u

Tujuh Mei Kita Bertemu
Menjalani Kisah Cinta Ini
Naluri Berkata Engkaulah Milikku
Bahagia Selalu Dimiliki

Bertahun Menjalani Bersamamu

Kunyatakan bahawa Engkaulah jiwaku
Di setiap langkah-langkahmu
Pernahku Menyakiti Hatimu
Pernah kau melupakan janji ini
Semua Karena kita ini manusia

Kau bawa diriku
Kedalam hidupmu
Kau basuh diriku
Dengan rasa sayang

Senyummu juga sedihmu adalah Hidupku

Kau sentuh cintaku dengan lembut
Dengan sejuta warna



huh...
dah bape tahun yerk kita kenal...
lama dah kan...
macam tak caya je...
hmmmm....
sampai detik hari nih...
cinta i, sayang i, kasih i...
hanya untuk u sorang je...

yopo

poyo

hari ku indah...

hmmm.....
hari ku semakin hari semakin indah...
harap keindahan ini akan terus menyinari hari-hari yang akan mendatang...

thankz baby kerana sudi menyinari hidupku....
thankz baby kerana sudi melayan kerenahku...
thankz baby kerana sudi memberi cahaya pada jalan hidupku...
thankz a lot....

i love u so much....
love u more n more...

Wednesday, May 7, 2008

ubat batuk

aku balik keje ingatkan nak g klinik dr comel tuh ngan dia, alih2 aku dah ada depan umah, tapi dia tak de plak...geram je rasa...so aku pun terus balik...

masa aku tgh makan, aku dapat msg dari dia...

dia : u kat ne?
aku: kat umah
dia : alah...
aku : nape?
dia : nak jumpa
aku : i belum g klinik lagi
dia : nape?
aku : boypren tak nak bawak g klinik
dia : teruknya boypren u tuh
aku : mmg pun, agaknya dia nak i mati kot...u nak teman i tak?
dia : nak, tapi jap lagi ada meeting
aku : u pun nak i mati
dia : jangan cakap mcm tu
aku : nanti sebelum g meeting singgah lew? antarkan ubat...sengsara arr..
dia : ok


pastuh...dalam 1/2 jam lepas tu arr...dia dah muncul kat bawah dengan ubat batukk...
alah, jumpa kejap je...mana puas...

Tuesday, May 6, 2008

When girls cry…



If a girl cries in front of u,
It means that she couldnt take it anymore.


If u take her hand,
she would stay with u for the rest of ur life.


If u let her go,
she couldnt go back tobeing herself anymore.


A gurl won't cry easily,
except in front of the person whom sheloves the most,
she becomes weak.


A gurl wont cry easily,
only when she love u the most,
she put down her ego.


Guys,
if a gurl cries bcoz of u,
please hold her hands firmly,
coz she's the one who is willing to staywith u 4 for the rest of ur life.


Guys,
if a gurl cries bcoz of u,
please dont give her up,
maybe bcoz of ur decision,
u ruin her life.
When she cry rite in front of u,
When she cry bcoz of u,
Look into her eyes,
Can u see n feel the pain n hurt she's feeling?


Think….
Which other gurl have cried with pure sincerity,
In front of u, And bcoz of u?
She cries not because she is weak,
She cries not bcoz she wants sympathy or pity,
She cries,
Because crying silently is no longer possible,
the pain,
hurt n agony have bcome too big aburden to be kept inside.


Guys,
Think about it,
If a gurl cry her heart out to u,
And all because of u,
Its time to look back on wat u have done,
Only u will know the answer to it.
Do consider it,
Coz one day,
It may b too late for regrets,
It may b too late to say "im sorry".
think about it.



"Appreciate and love those around u so that u'll never regret when it is too late.."

AKU SANGAT MENCINTAIMU

Di keremangan kabut yang dingin

ada kesenyapan yang membias

ada kerinduan yang terasa sangat

mungkin kau tak pernah tau debar rindu & getar kasihku

yang bersemayam di relung kalbu yang tak lekang di telan waktu

di panjangnya hari tanpa dirimu

ku punguti rindu satu demi satu

biarlah angin senja membawanya kepadamu

untuk rekatkan rindu antara kita

mungkin kau perlu tau

AKU SANGAT MENCINTAIMU



pertama kali..

pertama kali aku melihatmu aku takut untuk mendekatimu...
pertama kali aku mendekatimu aku takut untuk mengenalimu...
pertama kali aku mengenalimu aku takut untuk mencintaimu...
pertama kali itulah aku mencintaimu ,aku TAKUT akan kehilanganmu…………………………….

hope u will stick together with me...

still batuk..

hmmm...
batuk...batuk...batuk...
pagi tadi aku batuk sampai muntah...
dah tak tahan dah nih...
sakit dada...sakit tekak...
need help!!!

Sunday, May 4, 2008

present for mother's day..

balik kuantan demam...
arghhh...2 hari asyik baring jea...
tak larat bangun...

hmmm...g beli hadiah hari ibu untuk mak lan...
aku pun tak tau arr nak pilih pe...
tapi dia kata suruh beli kain...
aku pun g cari arr...
adalah satu kain nih,
memang cantik...
tapi aku tak taulah kan mak suka ke tak...
aku tanya dia, then he said,

"kalau u pilih , mak mesti suka"

harap2nya mak suka lah pilihan aku tuh....
kalau tak suka aku nak buat mcm ne kan...
hmmm...

Thursday, May 1, 2008

geramnye rasa...

huh...rasa mcm nak mengamuk satu umah pun ada...
dah lah aku msg dia tak balas...
alih2 tadi kul 10 +- dia call mintak tolong aku topupkan maxis dia...

hishhh...
aku bukannya berkira sangat sebenarnya...
tapi kadang2 rasa mcm sakit ati...
aku topupkan dia, tapi dia bukannya guna kdt tuh utk aku...
pastuh aku plak kene topup gak no maxis aku semata2 utk dia...
geram tul aku tau...

kalau dia mmg guna kdt tuh untuk aku ok lah gak kan??
ini tak...guna untuk orang lain...
kadang2 aku jeles tgk couple lain..
24 jam dengan hp...
ada je msg yang masuk...
kalau aku, huh...
kalau aku tak start dulu, jangan harap lew dia nak bagi msg...
tu pun dia balas lepas 10 msg aku masuk...
kenape yea??
susah sangat ke nak reply msg aku?

pastuh lagi satu yang aku rasa mcm sikit kecik ati lah...
kalau aku call dia, juz tanya dia kat ner...
dia mesti marah aku, dia kate..

"kalau setakat call nak tanya kat mana, baik tak payah call"

aku nih sebenarnya bukannya nak mengonkong sgt hidup dia tuh,
tapi kadang2 nak call dia nak dengar suara dia je...
so tak tau nak tanya ape,
sebab tuh aku tanya dia kat ne...
tapi dia tak memahami...
hmmm......

aku dah berusaha menjadi yang terbaik untuknya...