Wednesday, April 30, 2008

balik kampung...yea..

huh...
lama tul tak update...
bz lew...
dengan xm nye...
dengan keje plak...
huh...mcm2...

ari nih aku nak balik kuantan...
tak sabarnya...
lama giler dah tak balik...
rasa mcm nak rehat puas2 kat umah sendiri...
asyik menumpang je...
penatlah rasa...

miss ibu so much...
lalalalalala..........

ari ahad lepas 27/04/2008 aku g One Utama (OU)
carik lew sandle...
penat berjalan...
sandle yang di cari tak jumpe lagi...
g makan arr dulu kat Pizza Hut...
huh...lambat giler...
service tak bagus...
dengan seme staff kat sini kelam kabut...
bosan aku...rimas pun ada...

pas makan, g masuk royal sport...
pastuh g nike kids...
huh...
nasib lew ada yang berkenan...
terus lew amek...
so sweet...
tapi mcm ketat sikit arr...
tapi ok kot...

TQ baby...










nih bezday present aku for thiz year...

Wednesday, April 23, 2008

he makes me smiling ;)

happynya ari nih...
huh...
rasa lega pale otak...

ari nih aku amik cuti...
pastuh kul 3++ lan ajak aku kuar...
g jejalan naik BMW...
besh ooo....
pastuh dia asyik nak ngutuk kelisa aku...
ok takpe...
mentang2 kete dia power...

balik tuh singgah jap amik kelisa...
pastuh lepak umah dia sampai kul 6++...
g the curve...
tengok wayang citer OVER HER DEATH BODY

sebelum masuk wayang,
g jejalan jap...
dia beli jaket baru, ganti jaket dia yang dah kene rembat tuh...
pastuh aku beli t-shirt...

hmm...g cari kasut kat nike...
tapi tak de yang berkenan...
nanti g one utama arr..
nanti lew shopping betul2...
huh, mesti besh....

Tuesday, April 22, 2008

he makes me crying on my bezday ;(

happy birthday nurul nadhira zainal...
ohhh...macam tak caya je dah tua...

sepanjang hari aku tak de mud...
g opis pun ramai yang ingat aku gaduh ngan lan...
tapi sebenarnya tak pun...
aku pun tak tau kenapa aku tak de mood...
arghhh....

aku balik umah g jumpa lan...
mmg aku tak de mud...so aku macam nak marah2 jelah...
pastuh lan plak tanya aku nak g makan kat ne...
orang tgh tak de mud, lagi mau tanya...
bawak jelah...
kalau tanya aku memanglah aku cakap seme tempat tak nak...

at last, g makan kat kunang-kunang...
sebelum kuar kete tuh, dia cakap

dia : "hepilah sikit masa bezday u, i nak celebrate nih"
aku : "kalau nak celebrate bezday i, patutnya u yang kene datang amik i kat umah, bukannya i yang datang amik u"
dia : "i nak datang naik pe?bukannya ada transport"
aku : "naik motolah"
dia : "kan hujan nih"
aku : "alah, dulu boleh je redah hujan sama2, takkan sekarang tak lew, hujan nih air je, bukannya api"
dia : ............

lan terus kuar kete, pastuh aku pun macam baru tersedar yang aku dah hilangkan mud dia...tapi aku tak sengaja...really2 tak sengaja, aku pakai cakap je...ntahlah...

masa makan dia tak nak cakap pun, diam je...tak seronoknya...
pastuh masa balik pun dia diam je...aku nak dia bercakap...aku nak dia hepikan aku...

dah sampai umah tuh, dia terus nak masuk umah, selalunya lepak2 dulu dalam kete..
aku tak bagi dia balik...entah nape tah tetiba je aku lew nangis...

waaaaaaaaa......malu giler...
nak stop nangis punyalah susah...
tak tau nak sorokkan muka aku kat ne...
then dia pujuk...dia tanya ape problem aku...
tapi aku kan mana ada problem...so mcm ne aku nak cakap ape problem aku...

dia bawak aku g ulu yam...
gelap giler tempat tuh...
aku dah sememangnya penakut, mana nak duk tempat mcm tuh...
at last, pusing balik umah jelah...


Sunday, April 20, 2008

dinner ke konsert??



huh...penat...
ari nih seharian tak
lekat kat umah...
bangun je pagi, terus kuar g cari baju...petang nanti nak g dinner...
kene pakai kaler biru...mana nak cari nih?
hmmm...nasib baik ada kak farra...
dia arr yang bagi pinjam baju...

sampai gombak terus g amek baby pastu g kepong amek invitation card...
sampai umah terus siap2lah nak g dinner...
huh...kata pun pompuan kan...
lama tul nak bersiap...
yelah, mana nak lilit kainnya lagi...nak mekap lagi...nak pakai tudung lagi...
arrrrrrgggggghhhhhhh...
tertekan...dah lah nak cepat nih...

dah masuk dalam kete, lew plak lupa nak pakai jam...pastuh lupa nak pakai perfume...
nasib baik aku nih sedia ada wangi...hahaha...
g umah baby, huh....
smart n encem nye...
geram je rasa tengok dia...

rasa macam nak cubit2..
pastuh nak piat2 je telinga dia...
thats y i love him...

sampai putrajaya dah kul 630...
tergedik2 lagi...
pastuh lambat arr dapat makan, so banyak makanan dah sold out...
kalau yang tinggal pun yang dah tak sedap...
kesimpulannya aku makan ciput je...
lapar giler...

pastuh terus masuk dewan PICC..
besarnya...
aku nih dah lew tak le duk diam...
huh...lasak tul, cubelah sopan santun cikit nadhira oiii....

kain aku terselak sana, terselak sini
nama je pakai baju sopan2...
nih mcm ner nanti kalau duk atas pelamin nih??
masalah tul aku nih...

dah setel bagi TM Award...
pastu TM Star...
huh...lambat tul nak tunggu CT nurhaliza nih kuar...
baby awal lagi dah turun amek gamba CT...
aku tak lew tahan...
nak turun gak arr...
so turun arr ape lagi...
g duk sebelah baby...
abis je CT nyanyi,
kitaorang terus blah...ngantuk siot...

balik tuh singgah g amek gambar kat putra bridge..
cantiknya...

tapi gamba banyak blur..
baby kata sebab gamba malam...
tapi tak pe...
baby kata nanti lew repeat sekali lagi amek gamba kat situ time siang...
tapi kan...bila masa nak g nyer??

penat arrr...
g singgah damansara jap, anta PC abang dia kat umah

pastuh balik tuh singgah makan kat kedai mamak...
lapar giler, tuh yang kene repeat makan tuh...

balik terus g umah dia...
huh, bergamba sakan kat umah dia...
miss him so much...
rasa mcm tak nak balik je...
tapi ape lew buat kan, lum kawin lagi...

"tulah baby, i suruh kawin u tak nak...
abis tuh sape yang peluk i malam nih??"

rindunya...rindu sangat...
TQ baby for loving me...
Love u always...
Muuuuaaaaaaahhhhhhh...big kisses, juz for u...








Come baby...miss ur lips..

Wednesday, April 16, 2008

nak jumpa ke tak?

aku call dia, tanya nak jumpa ke tak nak...
then dia lew cakap...

"kalau u nak jumpe singgah jelah, kalau u tak nak jumpe, tak payah singgah..."

ape guna aku jumpa dia kalau dia tak nak jumpa kan?
arghhh...geramnya rasa...

bila aku tanya dia banyak kali nak jumpe ke tak nak,
dia lew cakap mcm ni...

"kalau i yang nak jumpa u, i datanglah cari u"

maknenya selama nih aku jelah yang nak jumpa dia, sebab tuh aku yang datang jumpa dia,
dia selama nih tak datang jumpa aku sebabnya dia tak nak jumpa aku?
patutlah bila aku suruh dia yang datang amek aku dia banyak sangat alasannya...
rupa2nya jumpa aku sebab aku nak sibuk2 nak jumpa...jumpa sebab aku yang pakse...

hmmmm...selama nih aku je ke yang terhegeh2 menagih perhatian dari dia?

majuk lagi ke??

waa...my hubby still majuk lagi...
mcm ner nih?
ape nak buat??

Tuesday, April 15, 2008

aku ke yang salah??

ari nih aku mc...
seharian study kat umah...

petang ajak baby teman aku g jumpa jaja kat kepong
amik notes...
pas2 balik terus g umah dia ingat nak print note...

tapi kene tunggu lah plak...
dia tgh pasang air-cond...
so dekat kul 9++ lar gak baru lew print out note...
nasib baik dia ada, lew tolong print kan...
luv u baby...

masa nak balik tuh, dia kata nak pinjam kete...
mcm bese arr aku cakap tak boleh...tapi padahal aku bagi je...
tapi dia take serius plak...
tetiba nak marah2 aku tak tentu pasal...
aku try pujuk dia pun, dia tak layan...
aku ke yang salah??
arghhh.....

zwani.com myspace graphic comments

Monday, April 14, 2008

genggam erat jari jemariku...

renungan matamu membuatku jadi tak menentu
genggam erat jari jemariku hangatkan malamku
bisikkanlah cintamu padaku yang sering kurindu
moga kita kan bahagia



namun harus kau ingati
jangan-jangan sesekali
permainkan hati ini
menduakan oh diriku
berjanjilah kekasihku
hanya aku yang satu
yang kau cinta selamanya...

mahukah engkau menemani aku??

dAn biLA kAU tAk aDa

mEnGaPakU mEMiKiRKanMu

aPaKAh eNGkAU jUga

mEmIkIRkAN aKU


seJAk mElIhATMu

Ku JatUh hATi pAdAmU

sAAt meNgENaLmU

sEmAkiN kU inGiN kaMu

MaUkAH eNgKau mENeMAnI aKU???




Saturday, April 12, 2008

test math...

huh...tak tido malam di buatnya...
test math tadi...
argggghhhhhhhhh....
susahnya...
tapi oklah dari tak dapat buat langsung kan...


huh...
penatnya ari nih...
mengantuk...

balik kelas tadi aku terus g jumpa my hubby lew...
rindu giler...
2 hari tak jumpa...
sesak nafas aku kejap...
mcm nak lemas....

tadi jumpa pun kejap je...
malam nih dia nak g kluang...
huh...kene tinggal lagi...
cian aku...
sob...sob...sob...

klah...aku ngantuk arr...
nak tido lah...
buibye...

Friday, April 11, 2008

hanya kamu...azlan johan

Ku membenarkan jiwaku
Untuk mencintaimu
Ku persembahkan hidupku
Untuk bersama kamu
Dan diriku untuk kamu
Belum pernah kumerasai begitu
Semua itu telah berlalu
Harapanku palsu
Dan mungkin hari yang satu
Terus ku tertunggu
Di hatiku masih kamu
Belum pernah ku ingin terus memburu
Aku lemah tanpa kamu
Ku inginmu dampingi ku
Aku fahami aku bukan terbaik
Untuk dirimu
Namun aku tetap aku
Yang terbaik untuk diriku
Hanya satu
Hanya kamu
Ku membiarkan hatiku
Untuk merinduimu
Ku menghamparkan sakitku
Untuk tatapan kamu
Bersamamu harapanku
Hilang dalam terang yang membutakanku
Aku lemah tanpa kamu
Ku inginmu dampingi ku
Aku fahami aku bukan terbaik
Untuk dirimu
Sampai syurga ku menunggu
Sampai syurga ku cintamu
Hanya kamu
Dan segala yang ku ada
Ku berikan semua
Untuk dirimu saja
Ku mahu dirimu
Bahagia untuk selamanya
Biar sampai syurga
Aku menunggu cinta darimu
Agar ku sempurna
Aku fahami aku bukan terbaik
Untuk dirimu
Namun aku tetap aku
Yang terbaik tuk diriku
Hanya satu

Aku lemah tanpa kamu
Ku inginmu dampingi ku
Aku fahami aku bukan terbaik
Untuk dirimu
Sampai syurga ku menunggu
Sampai syurga ku cintamu
Hanya kamu









Sunday, April 6, 2008

hepi ke tak??

ermmm...waaa...nak nagis je rasa ari nih...
susahnya test air tadi...aku tak lew buat walaupun satu soalan...matilah aku nak jawab final nanti...aduh...tolonggg.....

balik test aku kuar ngan my hubby...rindunya...2 hari tak jumpa...hahaha...baru dua hari, kalau dua tahun, aku tak taulah mcm ne...g pesta buku...beli novel baru...abis lagi duit aku...huh...dapat otograph aina emir ngan mimie afinie...wakakaka...

penatnya...nak tdor arr...daaaa

Friday, April 4, 2008

demam xm semakin hampir...

huh...time nak final arr...keje aku kat opis semakin belambak...dugaan betul...

Tuesday, April 1, 2008

hye to all

hye to all...
kekadang seronok gak baca blog orang nih...
so aku dengan seronoknya jugak nak bukak satu blog juz cerita aku dan dia je...
peganti diary aku yang dah penuh tuh...
mesti best kan??

so next diary in web blog...
huh...